Aarding & Bliksembeveiliging

Aarding & bliksembeveiliging: direct minder 'gedonder'

Ieder jaar zijn er in Nederland circa 250.000 blikseminslagen, regelmatig met materiële schade. De schade beperken doet u door bliksembeveiliging te laten aanbrengen en de aarding van uw elektrische installatie te laten controleren. Dit geldt zowel voor bedrijfsgebouwen als voor wooncomplexen en woningen. Klomp installeert en controleert aarding en bliksembeveiliging. Zo heeft u direct minder ‘gedonder’.

Interne bliksembeveiliging

Interne bliksembeveiliging beschermt bij indirecte blikseminslag. Indirecte blikseminslag is een bliksemontlading waarbij een bliksemstroom (overspanning) door middel van een geleider uw woning of gebouw binnenkomt. Meestal met veel schade aan huishoudelijke apparaten. Om dat te voorkomen, leiden we de bliksemstroom af met behulp van een overspanningsbeveiliging. 

 

Externe bliksembeveiliging

Externe bliksembeveiliging beschermt tegen directe blikseminslag. Directe blikseminslag is een bliksemontlading die, zonder omwegen, direct inslaat, waardoor veel schade aangericht wordt. Om dat te voorkómen brengen we aan de buitenkant van het gebouw we een bliksemafleider aan. Die geleidt de bliksemstroom naar de aarde. 

 

Klomp draait niet om de hete bliksem heen

Klomp adviseert bij aarding en bliksembeveiliging, monteert en helpt u de veiligheid te optimaliseren.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over aarding, bliksembeveiliging of andere diensten/producten van Klomp?