Alles wat u moet weten over de subsidie zakelijke zonnepanelen

Het aanvragen en verkrijgen van subsidie voor zakelijke zonnepanelen is essentieel voor het slagen van uw verduurzamingsproject. Onze experts weten waar u op moet letten en adviseren u graag!

Subsidie zakelijke zonnepanelen

Het aanvragen en verkrijgen van subsidie is essentieel voor het slagen van uw verduurzamingsproject

Investeren in zakelijke zonnepanelen wordt een stuk aantrekkelijker door verschillende subsidies. Als ondernemer dient u inzichtelijk te hebben op welke subsidies u recht heeft. Wilt u als ondernemer subsidie aanvragen voor zakelijke zonnepanelen? Klomp Energie realiseert zich dat het uitzoekwerk hiervan een ingewikkelde en tijdrovende klus is. Onze specialisten denken dan ook graag met u mee en kunnen u hierbij ondersteunen. Zo weet u zeker dat de subsidie wordt toegekend!

Subsidie aanvragen

Het verzorgen van uw subsidieaanvraag

Onze experts zijn op de hoogte van de subsidies die door de overheid gegeven worden om de klimaatdoelstellingen te behalen. De specialisten van Klomp Energie weten precies aan welke voorwaarden uw zonnepanelen moeten voldoen. Zo dient er sprake te zijn van een kleinverbruik aansluiting (maximaal 3 x 80 Ampere). Bovendien dient er ten minste voor 15.000 Wp opwekvermogen geïnstalleerd te worden. Afhankelijk van het vermogen van een paneel komt dit neer op ongeveer 45 zonnepanelen.

Onze experts verzorgen de subsidieaanvraag voor ISDE, EIA, SDE++ en KIA:

  • Energie Investerings Aftrek (EIA)
  • Kleinschaligheids Investerings Aftrek (KIA)
  • Kleinverbruik tot 3x80A (SDE zon)
  • Stimulering Duurzame Energie (SDE++)

Waar kunnen we u mee helpen?

Alles wat u moet weten over EIA

EIA (Energie Investerings Aftrek)

EIA staat voor Energie Investeringsaftrek; een subsidie waarbij de focus ligt op het besparen van energie door te investeren. Deze subsidie wordt door de overheid toegekend om energiezuinige investeringen te stimuleren en de uitstoot van CO2 te verminderen.

De Energie-Investeringsaftrek (EIA) geldt uitsluitend voor kleinverbruikers. Dit betekend dat u een aansluiting heeft die kleiner of gelijk is aan 3 x 80 Ampère.

Als ondernemer kunt u maar liefst 45% van de investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst wanneer de EIA subsidie is toegekend. Vanzelfsprekend is het voor het aanvragen van deze subsidie van belang dat u als ondernemer kunt aantonen dat u duidelijk omschreven duurzame investeringen of maatwerkinvestering(en) heeft gedaan die resulteren in een forse energiebesparing. Zonnepanelen komen hier in de meeste gevallen voor in aanmerking.

Wilt u als ondernemer de EIA subsidie voor zonnepanelen aanvragen en wilt u zeker weten dat deze subsidie wordt toegekend? De ervaren specialisten van Klomp Energie zijn op de hoogte van de laatste regels vanuit de overheid en ondersteunen u hier graag bij.

Voorwaarden van de EIA

Voor de EIA dient u minimaal € 2.500 te investeren en het middel/product  op de energielijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) moet staan.

<- Waar kunnen we u mee helpen? ->

Alles wat u moet weten over de ISDE zon

ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) kleinverbruik t/m 3 x 80A

ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie; een subsidie waar u als ondernemer recht op heeft wanneer u zonnepanelen aanschaft. De overheid wil u als ondernemer hiermee stimuleren om te investeren in zonnepanelen en andere duurzame en energiezuinige apparaten, waarmee u direct energie bespaart.

Om in aanmerking te komen voor de ISDE subsidie, dient de installatie van de zakelijke zonnepanelen gedaan te worden door een professionele installateur. Vanzelfsprekend kunt u hiervoor vertrouwen op een deskundige installateur van Klomp Energie.

Wilt u als ondernemer een ISDE subsidie aanvragen voor uw zonnepanelen? Dan is het van belang dat u onder andere een kleinverbruiksaansluiting (een aansluiting met een totale max. doorlaatwaarde van ≤ 3 x 80 Ampère) heeft, uw installatie voldoet aan enkele vooraf bepaalde technische vereisten én het netto eigen verbruik minimaal 50.000 kWh in het jaar voorafgaand aan de subsidieaanvraag is geweest. Onze experts zoeken graag voor u uit of u in aanmerking komt voor een ISDE subsidie.

Alles wat u moet weten over de KIA subsidie

KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek)

KIA staat voor Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek; een fiscale regeling die ook wel bekend is als investeringsaftrek. De KIA regeling biedt u als ondernemer namelijk de mogelijkheid om tot 28% van de duurzame investeringskosten af te trekken van uw fiscale winst. Zo kunt u als ondernemer eenvoudig belastingvoordeel behalen. En dit door simpelweg te investeren in zakelijke zonnepanelen.

De KIA regeling kunt u zien als een aftrekpost die u onder bepaalde voorwaarden kunt toepassen op de investering in zakelijke zonnepanelen. Onze experts kunnen u hier alles over vertellen en u als ondernemer ondersteunen bij de aanvraag van deze subsidie.

Belangrijk om rekening mee te houden is dat de exacte hoogte van de aftrek afhankelijk is van andere investeringen in hetzelfde jaar. Voor de kleinschaligheidsaftrek hoeft u verder niets te doen. Als u de subsidieaanvraag wilt uitbesteden aan de specialisten van Klomp Energie, hebben wij alleen de factuur van uw zonnepanelen nodig. 

Tabel kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

<- Waar kunnen we u mee helpen? ->

Alles wat u moet weten over de SDE++

SDE++ (stimuleert duurzame energie)

Zodra u als ondernemer meer zonne-energie gaat opwekken dan u zelf gaat gebruiken, dan komt u in aanmerking voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE++).

De SDE++ subsidieregeling is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren hun energieverbruik te verduurzamen door te investeren in een zakelijke zonne-installatie met PV of PVT zonnepanelen. Ideaal voor ondernemers die beschikken over een groot dak of terrein en dit beschikbaar willen stellen voor het opwekken van duurzame zonnestroom.

Met de installatie van zakelijke zonnepanelen doet u een duurzame investering, waarmee u direct bespaart. Met de SDE++ subsidie worden zakelijke zonnepanelen nóg voordeliger. Zo kunt u als ondernemer rekenen op een rendement tussen 10% en 14%. Benieuwd wat u met uw dak kunt besparen? Onze experts denken graag met u mee!

Natuurlijk wilt u als ondernemer dat uw SDE++ subsidieaanvraag voor de komende subsidieronde meegenomen wordt! Hiervoor dient u als ondernemer aan een aantal voorwaarden te voldoen. Benieuwd welke regels dit zijn? Onze professionals helpen u graag en verzorgen uw SDE++ subsidieaanvraag. Weer een zorg minder!

Subsidies combineren

Pak dubbel voordeel

Diverse subsidies kunnen met elkaar gecombineerd worden. Wij leveren een advies op maat voor u bij onze detailuitwerking. We zorgen ervoor dat u een goed overzicht krijgt van al uw mogelijkheden.

Voor details en voorwaarden van subsidieregelingen kunt u een kijkje nemen op de site van de Belastingdienst of het RVO. Wij adviseren u om de mogelijkheden altijd met uw accountant of boekhouder te bespreken. Om u een idee te geven, hebben we hieronder middels een rekenvoorbeeld de subsidieregelingen en besparing op een rijtje gezet!

Bekijk alle mogelijke subsidies op de website van het RVO

 

<- Waar kunnen we u mee helpen? ->

Advies: Interesse in zonnepanelen? Denk dan ook eens aan:

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het is van groot belang dat uw dakconstructie de zonnepanelen kan dragen. Daarom nemen onze profes-sionals uw dak kritisch onder de loep.

Het consumeren van de opgewekte stroom

Uw opgewekte stroom direct zelf gebruiken, de overtollige opgewekte energie opslaan voor later of de opgewekte energie verkopen.

Het financieren van de investering

Met een zonnestroom-installatie bespaart u direct na oplevering; ook als u kiest voor een financiering! We bespreken graag alle mogelijkheden.

Geschikte stroomaansluiting

De opgewekte stroom en overtollige energie moet weer terug het elektriciteitsnet op. Wij bekijken of uw installatie hiervoor geschikt is.

Bespaar direct in slechts 5 stappen

Inzicht in besparing

Met onze gratis dakscan weet u binnen 1 minuut wat u jaarlijks kunt besparen.

Advies en inspectie

Tijdens een telefonische kennismaking nemen we uw wensen en de huidige situatie door.

Aanbieding op maat

Met onze aanbieding heeft u de investering én de besparing helder.

Vakkundige installatie

Wij bieden veilige en betrouwbare installaties volgens de laatste vereisten en normen.

Zorgeloos besparen

Na de ingebruikname van het zonnestroom-systeem bespaart u direct CO2 en energie.

Samenvatting

Subsidie zakelijke zonnepanelen

EIA (Energie Investerings Aftrek)

Wist u dat u als ondernemer maar liefst 45% van de investeringskosten kunt aftrekken van uw fiscale winst wanneer de EIA subsidie wordt toegekend? De experts van Klomp Energie helpen u hier graag bij!

KIA (Kleinschaligheids Investerings Aftrek)

Wilt u als ondernemer tot 28% van de duurzame investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst? De experts van Klomp Energie vertellen u graag meer over de KIA regeling en ondersteunen u bij de aanvraag van deze subsidie.

ISDE zon (kleinverbruik tot 3 x 80A)

Wilt u als ondernemer in aanmerking komen voor de ISDE subsidie? Dan dient u aan verschillende voorwaarden te voldoen. De deskundige experts van Klomp Energie staan graag voor u klaar en ondersteunen u bij uw subsidieaanvraag.

SDE++ (Subsidie Duurzame Energie)

Wilt u als ondernemer profiteren van een rendement tussen de 10% en 14% op uw zakelijke zonnepanelen? De specialisten van Klomp Energie vertellen u alles over de SDE++ subsidie én kunnen uw subsidieaanvraag verzorgen.

Tip een collega, vriend of kennis over deze pagina!

LinkedIn
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email