Klomp herstelt de 15-eeuwse windvaan van de Schreierstoren | video

Windvaan Schreierstoren

Amsterdam beschikt over de grootste historische binnenstad van Europa. Met 165 grachten, 1.539 bruggen en 6.800 beschermde gebouwen en historische objecten die regelmatig onderhoud nodig hebben, komen de contractanten van de gemeente regelmatig voor interessante uitdagingen te staan. Zo ook Klomp beheer en onderhoud, de partij die verantwoordelijk was voor het herstel van de windvaan […]

Klomp draagt bij aan blauw-groene daken van RESILIO

Blauw-groene dak

Waarom blauw-groene daken? De weersomstandigheden in Nederland veranderen significant. Het wordt warmer en buien worden steeds heviger. Om steden koel te houden en plensbuien op te vangen, zijn toename van groen en buffering van water nodig. De reden voor gemeente Amsterdam om onder de naam RESILIO de onbenutte ruimte van daken op een slimme manier […]

Blauw-groene dak voor studentencomplex Bijltjespad

Blauw-groene dak

Het klimaat is aan verandering onderhevig. Het wordt warmer en buien worden steeds heviger. Om steden koel te houden en veel regenval in korte tijd op te vangen, zijn toename van groen en buffering van water nodig. Reden voor onder andere de gemeente Amsterdam om project RESILIO op te tuigen, een project dat de onbenutte ruimte van 10.000 m2 Amsterdams dak op een slimme manier inzet: met blauw-groene daken. Een geweldig project waar Klomp trots aan mee heeft gewerkt!

Leien dak voor de rode villa van de Kweektuin in Overveen

leien dak - Rode Villa - Overveen - Klomp

In Overveen realiseerde Wessels Zeist -onderdeel van VolkerWessels- project Kweekduin. Het project omvat twee fascinerende villa’s met in totaal dertien appartementen in het hoge segment. Een van de villa’s -de rode variant- is voorzien van een 224 m2 groot leien dak met zinken afwerking. Een project van Klomp Lei- en Zinkwerken.

Authentieke leien dak op tempel door ambachtelijk meesterwerk

leien dak

Stichting Wat Buddhavihara is het kloppend hart van de boeddhistische gemeenschap van de regio groot Amsterdam. De gemeenschap kwam eerst nog samen in een oud schoolgebouw in Purmerend, maar daar is verandering in gekomen. Een inzamelingsactie heeft de bouw van een eigen tempel mogelijk gemaakt. Aannemer van Wijnen kreeg de opdracht en is verantwoordelijk voor de realisatie van de uit Douglas hout opgetrokken tempel met een dakoppervlak van 125 m2. De opdrachtgever had een sterke voorkeur voor een leistenen dak. Reden voor Van Wijnen om Klomp in te schakelen.

CO2-neutraal dak voor twintig appartementen in de Rijpstraat

CO2-neutraal dak

In de Rijpstraat, een rustige zijstraat van de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam, heeft Klomp Lei- en Zinkwerken met haar dak oplossingen bijgedragen aan de labelsprong naar Energielabel B van twintig appartementen, verdeeld over vier panden. Op de hellende dakvlakken -schilden genoemd- met een totale omvang van 100 m2 hebben de bitumen singels plaats gemaakt voor een goed geïsoleerde basis afgewerkt met natuurleien. Deze leien passen in het bestemmingsplan van het beschermd stadsgezicht dat voor de gehele Amsterdamse binnenstad van toepassing is.

Klomp draagt bij aan blauw-groene daken van RESILIO

RESILIO - Klomp

De weersomstandigheden in Nederland veranderen significant. Het wordt warmer en buien worden steeds heviger. Om steden koel te houden en plensbuien op te vangen, zijn toename van groen en buffering van water nodig. De reden voor gemeente Amsterdam om onder de naam RESILIO de onbenutte ruimte van daken op een slimme manier in te zetten.

Verduurzamingsproject 119 woningen te Rijsenhout

119 woningen te Rijsenhout | Hellendplus | Klomp

In 2018 heeft Ymere de ambitie uitgesproken in 2025 80% van haar woningvoorraad te voorzien van energielabel B. Een opgave waar Klomp met verschillende samenwerkingspartners een plan voor heeft samengesteld. Dit plan wordt als basis voor de verduurzaming van genoemde woningvoorraad gebruikt.

Nieuw loden dak met slimme oplossingen voor De Waag

nieuw loden dak

In het hart van Amsterdam, midden op de Nieuwmarkt, staat één van de mooiste wagen van Nederland. Het twee verdiepingen hoge bouwwerk is in 1488 gebouwd en diende jarenlang als toegangspoort tot de stad. Het dak van het textiellab van dit monumentale pand is in de loop der tijd meermalen vervangen en was ook nu, zo’n 45 jaar na de laatste vervanging, toe aan vernieuwing.