CO2-reductie

Ontdek Klomp's ambitieuze doelstellingen voor energie en CO2-reductie. Lees over CO2 jaarplannen, jaarbeoordelingen, SKAO en Nieuwsbrief CO2 Prestatieladder 4-2024.

CO2- reductie Jaarplannen

CO2- reductie Jaarbeoordelingen

Op deze pagina vindt u een overzicht van de CO2-reductie jaarplannen, inclusief het recente jaarplan CO2 2024. Hierin vindt u een overzicht van onze reductiedoelstellingen, bedrijfsdoelstellingen en maatregelen op het gebied van Scope 1 en Scope 2. We delen ook informatie over lopende initiatieven, projecten met gunningvoordeel en communicatie-inspanningen. Het jaarplan biedt inzicht in onze taken, verantwoordelijkheden en eventuele afwijkingen, evenals corrigerende en preventieve maatregelen. Benieuwd naar onze CO2-aanpak? Lees ons jaarplan CO2 2024 en ontdek hoe we werken aan een duurzamere toekomst. 

Ontdek de jaarbeoordelingen van Klomp op onze website, inclusief het meest recente jaarplan van 2023. In de jaarbeoordeling worden verschillende onderwerpen behandeld, zoals bedrijfsgegevens, activiteiten, verantwoordelijkheden en projecten met gunningsvoordeel. Je vindt ook informatie over energieverbruik, emissieberekeningen, voortgang van reductiedoelstellingen en verbeterpunten. We rapporteren volgens de ISO 14064-norm en delen trends en analyses. Lees de jaarbeoordeling voor inzicht in onze inspanningen, maatregelen en lopende initiatieven. Blijf op de hoogte van onze voortgang en sluit je aan bij onze duurzame reis.

Klomp is aangesloten bij SKAO

Klomp is aangesloten bij De Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO). Als onafhankelijke eigenaar en beheerder van de CO2-Prestatieladder, heeft SKAO de verantwoordelijkheid voor het certificeringschema en de bevordering van het gebruik ervan bij bedrijven en opdrachtgevers. Hun doel is om bedrijven en overheden aan te sporen om CO2 te verminderen en een klimaatneutraal bedrijfsleven te realiseren.

SKAO fungeert als het centrale punt voor het verbinden van partijen, kennisdeling en het faciliteren van een uitgebreid netwerk. Het secretariaat van SKAO speelt een cruciale rol in het organiseren van bijeenkomsten, vergaderingen en communicatieactiviteiten. Ze bevorderen tevens onderzoek en verbetering van de CO2-Prestatieladder. Bezoek de website van SKAO voor toegang tot diverse publicaties en meer informatie over hun ambitieuze doelen en prioriteiten. Klik hier om naar de website van SKAO te gaan.

Nieuwsbrief CO2 Prestatieladder 2024

Ontdek in het onderstaande document hoe Klomp erin geslaagd is om de totale CO2-voetafdruk in 2023 te verminderen. Met een succesvolle daling van de CO2-emissies, met name op het gebied van dieselverbruik, hebben we grote stappen gezet richting onze lange termijn doelstellingen voor CO2-reductie.

Dit document belicht de belangrijkste energiestromen, waaronder diesel, benzine, elektra en laadpalen, en legt uit hoe we deze hebben aangepakt. Daarnaast delen we waardevolle tips over hoe jijzelf kunt bijdragen aan het verminderen van CO2-uitstoot. Laten we samenwerken en onze inspanningen versterken om een nog grotere reductie te realiseren. Lees verder en ontdek hoe ook jij kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst!

Klomp's duurzame bedrijfspand

CO2-reductie, energielabel A+++

Wist je dat het bedrijfspand van Klomp een energielabel A+++ heeft? Dit betekent dat ons gebouw extreem energiezuinig is en bijdraagt aan CO2-reductie.

We zijn trots op deze erkenning van onze inzet voor duurzaamheid en het verminderen van onze impact op het milieu. Met ons energie-efficiënte gebouw laten we zien dat we belang hechten aan een groenere toekomst. Samen kunnen we werken aan een duurzame wereld!

Hoe is het om te werken in de techniek! Kom naar de Klomp open dag!

Niemand kan je dit beter vertellen dan onze collega’s zelf! Daarom geven zij je tijdens onze open dag graag een kijkje in de keuken. Ze laten je vol trots ons prachtige bedrijf zien en delen de leukste details. Ben jij op zoek naar een baan in de techniek of wil je een stap maken in je carrière? Sluit gerust aan bij een technische workshop of plan een speeddate sessie en vraag onze experts het hemd van het lijf!