DaktechniekKennispartner

Als het over het dak gaat, is Klomp een onbetwiste allrounder.​

Natuursteen

Onbetwiste allrounder

Klomp zorgt voor een waterdichte oplossing.

Als het over het dak gaat, is Klomp Daktechniek een onbetwiste allrounder. Of het nu restauratief leiwerk op een monumentaal pand betreft, zonnepanelen op nieuwbouwprojecten of prestatiegericht dakonderhoud voor omvangrijke vastgoedportefeuilles: Klomp zorgt voor een waterdichte oplossing.

Klomp werkt volgens de driestappenstrategie van de Trias Energetica. Wat dat betekent? Dat we inzake verduurzaming écht het verschil maken. En dat doen we ook op het gebied van kostenbeheersing. Daarnaast staat dakonderhoud hoog op onze agenda. Door onderhoud op de juiste momenten te laten plaatsvinden, geven we daken een langere levensduur.

Lei- en zink

Renovatie of restauratie van leien en zinken daken vraagt om gespecialiseerde ambachtslieden. Bij Klomp bezitten wij over deze ambachtslieden.

Duurzame daken

Een duurzaam dak is een dak dat energie opwekt of bespaart, een positieve bijdrage levert aan wooncomfort en een lange levensduur kent.

Platte daken

Platte daken van woningen en utiliteitsgebouwen vragen om meer dan goede dakbedekking. Ook aandacht voor isolatie is onmisbaar. 

Vacature Meewerkend Uitvoerder - Allround Timmerman

Hellende daken

Het hellende dak is het meest voorkomende dak in de Nederlandse architectuur. Klomp adviseert, realiseert en onderhoudt. 

Lei- en zink

Gespecialiseerde ambachtslieden in lei- en zink.

Renovatie of restauratie

Renovatie of restauratie van leien en zinken daken vraagt om gespecialiseerde ambachtslieden. En die hebben wij gewoon in huis.

Gedreven vakmensen

Klomp Daktechniek bestaat uit een team van gedreven vakmensen: leidekkers, koperslagers, zinkwerkers, loodgieters en dakdekkers. Stuk voor stuk professionals met unieke kennis van ambachtelijke materialen. De mix van "oude rotten en jonge honden" zorgt voor puur vakmanschap van eigentijdse kwaliteit.

Intergraal dakbeheer

Deze vakmensen worden vanuit ons hoofdkwartier in Amsterdam-Noord ondersteund door een team met innovatieve talenten. Zo zorgen wij voor integraal dakbeheer: van onderzoek en advies tot ontwerp, uitvoering en prestatiegericht onderhoud.

Kennispartner.

Klomp is er niet alleen voor de uitvoering, ook als kennispartner staan we voor u klaar. Met up-to-date kennis van dakbedekkingen, isolatiematerialen en de nieuwste technieken (denk aan daksensoren) kunnen we gerichte adviezen uitbrengen. Een schep bovenop de duurzaamheidsresultaten van Klomp, want niet zelden leidt deze informatie tot renovatie in plaats van vervanging van betreffend dak.

Een duurzaam dak is meer dan een dak dat energie opwekt of bespaart.

Wat is duurzaam?

Een positieve bijdrage aan wooncomfort en productiviteit op de werkvloer -door betere isolatie, ventilatie, geluidsabsorptie of toetreding van daklicht- valt wat ons betreft ook onder de noemer duurzaam. Net als de levensduur van het dak. Hoe langer een dak meegaat, hoe duurzamer deze is.

Efficient en innovatief

Bij de realisatie van een duurzaam dak combineren we innovatieve technieken op de meest efficiënte manier. Bijvoorbeeld door een goede samenwerking tussen zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompsystemen en warmte- en koudeopslag.

Onderhoud

Onderhoud krijgt bij Klomp de aandacht die het verdient. Van periodieke inspecties van het dakoppervlak tot onderhoud aan zonnepanelen, EV-palen en andere duurzame voorzieningen. Het resultaat: een optimaal rendement uit uw duurzame investering.

Investering

Benieuwd naar de terugverdientijden? Klomp maakt het verdienmodel achter uw duurzame dak inzichtelijk en adviseert over de vele mogelijkheden.

Wilt u een groendak? Wij zijn voorstander. Van boom tot riet, wij regelen het.

Daktechniek

Isolatiewaarde dak

Door ons digitaal proces kunnen we zien of de isolatiewaarde van jouw dak op orde is. Om op het juiste moment te renoveren, de levensduur te verlengen en je TCO te optimaliseren.

Wij maken het verschil, met slimme, duurzame oplossingen en toekomstbestendige oplossingen.

Platte daken

Platte daken van woningen en utiliteitsgebouwen vragen om meer dan goede dakbedekking. Ook aandacht voor isolatie is onmisbaar.

Platte daken van woningen en utiliteitsgebouwen vragen om meer dan goede dakbedekking. Ook aandacht voor isolatie is onmisbaar. Zo houdt u de boel in de winter warm en in de zomer koel. Klomp is specialist in het realiseren en renoveren van alle soorten platte daken. Ons team van specialisten voert inspecties en onderhoud uit en komt waar nodig met professioneel advies inzake renovatie of vervanging.

 

IMG_7885-1
Hellende daken | Hellendplus | Klomp BV

Hellende daken

Het hellende dak is het meest voorkomende dak in de Nederlandse architectuur.

Dagelijks worden er honderden projecten uitgevoerd met het zo kenmerkende pannendak. Een deel van deze projecten neemt Klomp voor haar rekening. Compleet met lood- en zinkwerk, het realiseren van waterafvoeren en het plaatsen van dakramen.

En ook voor onderhoud -belangrijk voor levensduur en uitstraling- zitten opdrachtgevers goed bij Klomp. We zijn van alle markten thuis: van inspectie tot nokvorstenreparatie en het coaten van dakpannen. Klomp werkt met haar integrale dakoplossingen al decennialang voor gemeenten, woningcorporaties, aannemers, VVE’s, zorginstellingen en scholen.

Dakveiligheid

Klomp Daktechniek tilt uw dakveiligheid naar een hoger plan

Klomp is expert in dakveiligheid. Van onderzoek, advies en ontwerp tot levering, realisatie en nazorg. Indien gewenst inclusief onderhoud, inspecties en keuringen.

Onze gecertificeerde deskundigen maken een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) van uw platte of hellende dak, stellen een dakveiligheidsplan op en adviseren u over eventueel te nemen maatregelen. Inclusief plattegronden, instructies voor betreders en procedures voor bijvoorbeeld evacuaties. Rekening houdend met bouwbesluit, ARBO-regels en andere (wettelijke) verplichtingen, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden.

Klomp verzorgt de levering en professionele aanleg van permanente en tijdelijke (val)beveiligingsvoorzieningen op zowel nieuwe als bestaande daken. Denk hierbij aan gebiedsbegrenzers, dakrandbeveiliging, (kooi)ladders, bruggen, noodoverlopen, dakluiken, dakankerpunten, lijnsystemen, hekwerken en meer.

IMG_6504-1

Uitgelichte projecten.

De afgelopen decennia verzorgde Klomp duizenden projecten voor honderden opdrachtgevers. Hieronder enkele recente en noemenswaardige referenties.

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard

Verduurzaming hellende dakconstructies van 9 woonblokken in Weesp

Weesp

Co-Making Voltooit Duurzaamheidsproject Stadscentrum voor Ymere

Amsterdam

Sedumdak op monumentaal pand Oosterburgergracht 15-17

Amsterdam

Herstelde allure voor Van der Pek

Amsterdam Noord

Bluebanddorp in Slotervaart is klaar voor de toekomst

Amsterdam