Engineer duurzame W-installaties (m/v) gezocht!

Achter de muren van ons volledig energieneutrale pand in Amsterdam-Noord, vind je een familiebedrijf dat bijna 60 jaar geleden het levenslicht zag. Al het goede van een familiebedrijf hebben we behouden: de liefde voor techniek, doorleefd vakmanschap en het vormen van een hecht team dat op elkaar bouwt. Maar zoals ons pand al laat zien: we zijn niet stil blijven staan. We lopen al jaren voorop in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technieken, hebben duurzaamheid in ons DNA en zoeken de samenwerking met opdrachtgevers en branchegenoten waar het gaat om de ontwikkelingen in ons vak.

Het valt of staat met een goed ontwerp
Onze opdrachtgevers komen bij ons om hun woning, appartementencomplex, kantoor of bedrijfsgebouw te laten voorzien van duurzaam loodgieterswerk, sanitaire voorzieningen, verwarmingssystemen, koelinstallaties en warmtepomptechnieken. En dan willen ze niet gewoon een beetje goed spul in huis, ze willen het nieuwste van het nieuwste, de hoogste kwaliteit en de laatste duurzaamheidsoplossingen. Gelukkig is dat ook precies wat wij graag leveren. Maar om dat te kunnen doen, moeten de projecten eerst ontzettend zorgvuldig worden ‘ge-engineerd’. En om de projectteams en directie daarin te ondersteunen, hebben we een stoel vrij voor een ervaren Engineer W-installaties.

Werkzaamheden
Vanuit je rol als engineer ben je bij al onze w-projecten nauw betrokken. Je bezoekt ze geregeld vooraf en schuift aan bij de klant, zodat je nog beter kunt inschatten wat de situatie ter plekke is en welke oplossing daar passend is. In nauwe samenwerking met de projectleider(s) en het projectteam werk je dat advies uit en ontwerp je de installatie. Bij sommige projecten zal dat rechttoe-rechtaan zijn, maar geregeld zul je je even het hoofd moeten breken over de complexiteit van een vraagstuk. En net zo vaak zul je kunnen werken aan compleet nieuwe, innovatieve oplossingen die in de praktijk nog nauwelijks zijn toegepast. Dat zorgt ervoor dat je naast je welbekende ontwerpwerk geregeld je tanden in nieuwe concepten mag zetten. En daardoor zelf weer een flinke groei doormaakt. 

Jij
Techniek, oplossingsgerichtheid en meedenken zijn jouw kernwoorden. Je hebt een technische opleiding afgerond in installatietechniek (mbo of hbo), aangevuld met MIT/HIT. Deze rol past bij je als je je gemakkelijk beweegt tussen collega’s, klanten, leveranciers en onderaannemers. Je hebt af en toe een beetje tunnelvisie als je je tanden in een nieuwe opdracht zet. Maar zodra je merkt dat er breder gekeken en meegedacht moet worden om het project tot een succes te maken, schakel je makkelijk naar die modus. We staan open voor kandidaten met (lekker veel) werkervaring, maar ook starters/schoolverlaters die het kunstje graag leren. We kijken dan waar jouw kwaliteiten liggen en leiden je intern op tot specialist.