Geschiedenis

Geschiedenis

De wortels van Klomp zijn meer dan 50 jaar oud. Dhr. F. Klomp senior richtte de firma in 1961 op en vestigde zich aan de Eerste Vogelstraat in Amsterdam-Noord. 

Enkele jaren later verhuisde Dhr. Klomp naar de Nieuwendammerdijk waar hij een winkel in verlichting en witgoedartikelen opende. De winkel werd in 1978 gesloten zodat men zich volledig kon concentreren op de uitbouw van het installatiebedrijf. In 1982 verhuisde Klomp naar de Landsmeerderdijk waar de basis werd gelegd voor het huidige bedrijf. Zonen Frans en Edwin Klomp volgden hun vader op en namen in 1995 de aandelen van het bedrijf over.

Onder de leiding van de tweede generatie groeide Klomp verder. De locatie aan de Landsmeerdijk werd in 2001 ingeruild voor een nieuw bedrijfsgebouw aan de Printerstraat op het NDSM Terrein. Destijds werkte ruim 40 mensen voor Klomp. Het zusterbedrijf Klomp Dakbedekkingsystemen werd in 2005 opgericht om de kwaliteit van dit specialistische dakwerk te waarborgen.

De laatste verhuizing vond plaats in 2010. Het bedrijf was de locatie aan de Printerstraat ontgroeid en aan de Digitaalstraat op hetzelfde NDSM-terrein werd een nieuw, multifunctioneel en zeer duurzaam bedrijfsgebouw neergezet. Vanuit deze nieuwe locatie kan Klomp de continuïteit en kwaliteit waarborgen en verder bouwen aan de relatie met zijn groeiende klantenkring.Nieuwendammerdijk 1965 - 1978Landsmeerderdijk 1982 - 2001Printerstraat 2001 - 2010