Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het is van groot belang dat uw dakconstructie de zonnepanelen kan dragen. Maar hoe weet u of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? Onze professionals nemen de kwaliteit van uw dak kritisch onder de loep en voorzien u graag van advies op maat!

Resterende levensduur dakbedekking

De kwaliteit van uw huidige dakbedekking

Een goede staat van uw dakconstructie en dakbedekking vormt de basis voor het zorgeloos besparen met zonnepanelen. Aan de hand van een vakkundige inspectie bepalen onze professionals vooraf of uw dak geschikt is voor de plaatsing van de zonnestroom-installatie. Indien nodig voorzien zij u van professioneel advies op het gebied van renovatie, vervanging of verbetering van uw huidige dakbedekking.

Klomp Energie heeft voor elk type dak en dakbedekking een passende oplossing afgestemd op uw behoeften, budget en situatie. Of het nu gaat om een plat of schuin dak; onze experts helpen u graag! Is het volledige dak bedekt met dakpannen, bitumen, zink, EPDM of PVC? Ook dan kunt u van onze professionals een advies op maat verwachten, waarbij de focus ligt op de resterende levensduur van uw dak.

Dakconstructie

Draagvermogen van uw dak

Voordat u zonnepanelen laat plaatsen, is het belangrijk inzicht te hebben in het draagvermogen van het dak. De meeste daken zullen de panelen en het montagesysteem wel kunnen dragen. Maar er dient ook rekening gehouden te worden met invloeden van buitenaf. Is uw dakconstructie bijvoorbeeld sterk genoeg als er 20 cm sneeuw op de zonnepanelen ligt?

Onze ervaren experts komen graag bij u langs voor een inspectie. Ze bekijken uw dak(constructie) nauwkeurig en controleren hoe oud de dakbedekking is en of er wellicht behoefte is aan isolatie. Mocht het nodig zijn, dan voeren we een dakconstructieberekening uit. Hiermee berekenen we de maximale dakbelasting van uw dak, waardoor wij altijd een passende oplossing voor uw dak kunnen bieden.

Dakbelasting

Het gewicht dat uw dak kan dragen

Naast de constructie van uw dak, kijken onze professionals ook naar de dakbelasting. Het is van groot belang om te weten hoeveel gewicht uw dak per m2 kan dragen. De constructie kan het gewicht van de zonnepanelen wellicht wel dragen, maar kan de eventuele isolatie of bestaande dakbedekking dat ook? Dit zijn zaken die onze zonnepanelenexperts tijdens een eventuele uitgebreide dakinspectie onderzoeken. Alleen dan kunnen zij u van een passend advies op maat voorzien en kunt u gegarandeerd

Waar kunnen we u mee helpen?

Dakisolatie

Energielabel verbeteren door isolatie

Mocht uw dakbedekking aan vervanging toe zijn, dan adviseren onze specialisten u om, tijdens het plaatsen van zonnepanelen, meteen het dak te laten isoleren. Door deze werkzaamheden te combineren, bespaart u veel kosten en gedoe, waardoor u pas écht zorgeloos gaat besparen!

Er zijn meerdere mogelijkheden voor het na-isoleren van uw dak.

  1. Dakisolatieplaten op uw bestaande dak bedekt met nieuw dakleer (bitumen);
  2. Nieuw bitumen met warmt werende coating;
  3. Een combinatie van na-isolatie en warmte werende coating;
  4. Groen- of blauwgroen dak.
 
Klomp Energie bespreekt graag alle mogelijkheden met u, zodat we samen kunnen bekijken wat de beste én meest voordelige oplossing is voor uw dak.

Dakinspectie

Kwaliteitscontrole van uw dak(bedekking) Dakinspectie van uw dak

Naast het ontwerpen en realiseren van uw zonnestroom-installatie, nemen wij alle bijkomende zaken uit handen. Vanzelfsprekend nemen we hierbij de kwaliteit van uw huidige dak en de resterende levensduur van de dakbedekking kritisch onder de loep. Dit doen wij middels een inspectie op locatie, waarbij we ook kijken naar de constructiesterkte en de dakbelasting. Als het onzeker is of de dakconstructie sterk genoeg is, zullen we alsnog de dakconstructie berekenen.

Bij een veldopstelling wordt er een grondig bodemonderzoek voor minimale profieldiepte verricht. Op deze manier bieden we u een helder en professioneel advies op maat.

Advies: Interesse in zonnepanelen? Denk dan ook eens aan:

Het consumeren van de opgewekte stroom

Uw opgewekte stroom direct zelf gebruiken, de overtollige opgewekte energie opslaan voor later of de opgewekte energie verkopen.

Het financieren van de investering

Met een zonnestroom-installatie bespaart u direct na oplevering; ook als u kiest voor een financiering! We bespreken graag alle mogelijkheden.

Beschikbare subsidies voor ondernemers

Subsidie is vaak essentieel voor het slagen van uw verduurzamingsproject. Wij nemen het uitzoekwerk hiervan graag uit handen.

Geschikte stroomaansluiting

De opgewekte stroom en overtollige energie moet weer terug het elektriciteitsnet op. Wij bekijken of uw installatie hiervoor geschikt is.

Bespaar direct in slechts 5 stappen

Inzicht in besparing

Met onze gratis dakscan weet u binnen 1 minuut wat u jaarlijks kunt besparen.

Advies en inspectie

Tijdens een telefonische kennismaking nemen we uw wensen en de huidige situatie door.

Aanbieding op maat

Met onze aanbieding heeft u de investering én de besparing helder.

Vakkundige installatie

Wij bieden veilige en betrouwbare installaties volgens de laatste vereisten en normen.

Zorgeloos besparen

Na de ingebruikname van het zonnestroom-systeem bespaart u direct CO2 en energie.

Samenvatting: is mijn dak geschikt voor zonnepanelen

Ook voor u is er een weg naar verduurzaming van uw dak!

Kwaliteit dakbedekking

Het plaatsen van zonnepanelen kan alleen wanneer u zeker weet dat uw dakconstructie en dakbedekking in goede staat is. Onze professionals komen graag bij u langs voor een vakkundige inspectie én een advies op maat!

Draagvermogen van uw dak

Het is van groot belang om te weten wat het draagvermogen van uw dak is. Aan de hand van een inspectie, controleren onze professionals uw dak(constructie) en voeren ze, indien nodig, een dakconstructieberekening uit.

Dakbelasting zonnepanelen

De dakbelasting speelt ook een belangrijke rol. Tijdens een vakkundige inspectie onderzoeken onze professionals hoeveel gewicht uw dak per m2 kan dragen. Hierbij wordt gekeken naar de constructie, eventuele isolatie en/of uw dakbedekking.

Dakinspectie

Wenst u een uitvoerige kwaliteitscontrole van uw dak(bedekking)? Onze professionals helpen u graag verder en bekijken de kwaliteit van uw dak, de resterende levensduur van de dakbedekking, de constructiesterkte én de dakbelasting nauwkeurig.

Dakisolatie

Wanneer blijkt dat uw dakbedekking aan vervanging toe is, is het verstandig uw dak te laten isoleren. Door het na-isoleren van uw dak te combineren met het plaatsen van de zonnepanelen, bespaart u veel geld.

Tip een collega, vriend of kennis over deze pagina!

LinkedIn
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email