Uitgelicht: Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid

De veiligheid van onze medewerkers staat binnen Klomp absoluut op één. Zeker binnen onze branche is de afdeling Veiligheid altijd in beweging. Iedere dag weer doen wij er alles aan om zowel ons kwaliteitsmanagementsysteem als milieumanagementsysteem op topniveau te houden. En dit gaat verder dan alleen het behalen van belangrijke certificaten. Veiligheidskundige Richard legt uit wat hier allemaal bij komt kijken.
2024-05-30

100% gecertificeerd

“Binnen Klomp beschikken we over alle belangrijke certificaten. ISO 9001, ISO 14001 en de VCA** vormen de basis van ons managementsysteem. Alle andere certificaten en normeringen draaien hieromheen”, aldus Richard.

Toolboxsessies

“Het creëren van bewustwording onder onze medewerkers is essentieel als het neerkomt op veiligheid en het waarborgen hiervan. Daarom organiseren wij jaarlijks 10 toolboxsessies per afdeling. Tijdens deze sessies worden onze medewerkers bijgeschoold over diverse veiligheid gerelateerde onderwerpen. Het doel is niet alleen onze kennis over te dragen, maar zeker ook de bewustwording omtrent veiligheid te vergroten. Dit doen wij door diverse thema’s uit te lichten en uiteenlopende onderwerpen te behandelen. Ook nodigen we gastsprekers uit die hun ervaringen delen en het belang van veiligheid benadrukken”, vertelt Richard.

Veiligheidsladder

“Ook de Veiligheidsladder zorgt ervoor dat we intern meer bewustwording van veiligheid op de werkplek creëren. Het is een intensief proces met een proactieve en systematische benadering van veiligheid binnen de organisatie. Het doel hiervan is om een situatie waarin voornamelijk gereageerd wordt op problemen om te buigen naar een situatie waarin problemen worden voorzien en voorkomen door middel van goed doordachte regels en procedures. Binnen Klomp gaan wij dit realiseren door onder andere een uitgebreider en duidelijker veiligheids- en gezondheidsbeleid in het leven te roepen”, legt Richard uit.

Jaarlijkse controle

“Vanzelfsprekend is het van groot belang dat alle medewerkers en monteurs over de juiste materialen en gereedschappen beschikken. Om grip te houden op de kwaliteit en veiligheid, beheren wij alle gereedschappen organisatie breed. Daarnaast vindt er een jaarlijkse controle plaats. Alleen dan weten wij zeker dat we aan alle veiligheids- en kwaliteitseisen voldoen”, aldus Richard.

Werkplekinspecties

“Op onze projecten staan veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid centraal. Iedere maand vindt er een controle door een leidinggevende op locatie plaats. Middels deze werkplekinspecties, houden wij vinger aan de pols en kunnen we vroegtijdig ingrijpen als dit nodig is”, legt Richard uit.  

CO₂-prestatieladder

“Maar ook op de CO₂-prestatieladder klautert Klomp aardig omhoog. De CO₂-prestatieladder is een CO2managementsysteem dat bestaat uit 5 niveaus. Tot en met niveau 3 gaat een organisatie aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie en de daarbij behorende projecten. Vanaf niveau 4 heeft dit ook betrekking op de CO2-uitstoot in de keten en sector. Klomp bevindt zich momenteel op niveau 3 en hier zijn behoorlijk trots op” sluit Richard af.

Klomp certificeringen

Precies weten aan welke certificeringen wij voldoen? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet: https://klompbv.nl/certificeringen/

Lees meer:

Gemeente Utrecht sluit 12-jarige RGS raamovereenkomst met vaste partners! Als Klomp bv en KlompDaktechniek mei 2024
mei, 23, 2024

Klomp sluit doordacht duurzame samenwerking van 12 jaar met Gemeente Utrecht

apr, 02, 2024

Klomp Open Bedrijvendag: Vrijdag 19 april 2024!

Op vrijdag 19 april 2024 zet Klomp haar deuren weer open voor alle belangstellenden. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of wil je als omwonende weten hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom in ons duurzame bedrijfspand aan de Digitaalstraat.
Ronald Olij nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Ronald Olij, nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Wij zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een belangrijke ontwikkeling binnen Klomp. Graag kondigen wij aan dat Ronald Olij per 1 maart 2024 als Operationeel Directeur toetreedt tot het directieteam van Klomp.
feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.