Adviesplan voor groei: Van der Plas Sprouts en Klomp bundelen krachten

Ontdek hoe Van der Plas Sprouts, Europa's grootste kiembedrijf, met behulp van Klomp en Electropartners hun productie naar nieuwe hoogten tilt. Lees verder om meer te weten te komen over de optimalisatie van de (regel)techniek en installaties en hoe dit invloed heeft op jouw favoriete oosterse gerechten en salades.
2023-06-13

Familiebedrijf Van der Plas Sprouts uit Broek op Langedijk is Europa’s grootste kiembedrijf. Grote kans dat de taugé in jouw oosterse gerecht en de kiemgroenten in jouw salade door Van der Plas worden gekweekt. Vanwege groei kocht het bedrijf afgelopen jaar een extra productielocatie aan. Voor de optimalisatie van de (regel)techniek en installaties is Van der Plas door Electropartners doorverwezen naar Klomp.

De route naar het adviesplan

Het management van Van der Plas werkt inmiddels een aantal maanden samen met het team van Klomp. In dit team zijn planontwikkelaar Ruben Serpenti en engineer Sander Smit verantwoordelijk voor de opname van het pand, het in kaart brengen van de wensen en eisen en het schrijven van een adviesplan.

Adviesplan Klomp
Van links naar rechts: Sven van der Plas, Theo van der Plas, Arie van der Plas, Evan van der Plas en Pepijn van der Plas

“De ontdekkingstocht van Van der Plas en Klomp”

In dit plan zullen onder meer ventilatie en irrigatie worden meegenomen, evenals toepassing van duurzame installaties als warmtepompen en praktische oplossingen voor de riolering.

Inventarisatie

Zo’n nieuwe productielocatie roept een hoop vragen op. Zeker omdat er wat de bestaande installaties betreft niets op papier staat. Er was bij aanvang van de samenwerking bovendien nog niets bekend over de behoefte wat betreft ventilatie en het toekomstige waterverbruik, omdat er nog geen definitieve indeling was voor de productieactiviteiten. Inmiddels zitten beide teams midden in de inventarisatie van bovenstaande en worden de eerste proefopstellingen gerealiseerd. Deze opstellingen gaan bijdragen aan het makenvan de juiste keuzes wat betreft indeling en installaties.

Meedenken

Het is voor Klomp een genoegen om op alle denkbare vlakken mee te mogen denken. Zo buigt het team zich ook over de realisatie van gewenste omstandigheden in de opslagruimtes. De zaadkamer
-de plek waar alle zaden worden opgeslagen- vraagt om andere omstandigheden dan de opslag voor erwten of kiemen.

Adviesplan Klomp

Daarnaast ligt ook het onderwerp automatisering op tafel. Met regeltechniek zijn de processen binnen het bedrijf nog optimaler in te richten.

Adviesplan Klomp
Optimalisatie en metamorfose

Leuk om te noemen: uit de verschillende fases binnen de inventarisering en advisering ontwikkelt Klomp een voorlopig en later ook een definitief ontwerp. Wanneer de zogenoemde 2.0-installatie is gerealiseerd zal ook de bestaande productielocatie een metamorfose op basis van deze 2.0-versie ondergaan.

Ruben Serpenti en Sander Smit

Lees meer:

bewonersavond renovatie
jun, 27, 2024

Bewonersavond renovatie in Krommenie

De bewonersavond renovatie in Krommenie was ondanks het warme weer, een groot succes. KBK, Parteon en ons team hadden het genoegen de bewoners van de Blauwe Arendstraat en Pelikaanstraat te informeren over de komende verbeter- en onderhoudswerkzaamheden van de huurwoningen.
Toolbox Meeting voor onze dakdekkers. Veiligheid en Vooruitblik
mei, 30, 2024

Uitgelicht: Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid

De veiligheid van onze medewerkers staat binnen Klomp absoluut op één. Zeker binnen onze branche is de afdeling Veiligheid altijd in beweging. Iedere dag weer doen wij er alles aan om zowel ons kwaliteitsmanagementsysteem als milieumanagementsysteem op topniveau te houden. En dit gaat verder dan alleen het behalen van belangrijke certificaten. Veiligheidskundige Richard legt uit wat hier allemaal bij komt kijken.
Gemeente Utrecht sluit 12-jarige RGS raamovereenkomst met vaste partners! Als Klomp bv en KlompDaktechniek mei 2024
mei, 23, 2024

Klomp sluit doordacht duurzame samenwerking van 12 jaar met Gemeente Utrecht

apr, 02, 2024

Klomp Open Bedrijvendag: Vrijdag 19 april 2024!

Op vrijdag 19 april 2024 zet Klomp haar deuren weer open voor alle belangstellenden. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of wil je als omwonende weten hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom in ons duurzame bedrijfspand aan de Digitaalstraat.
Ronald Olij nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Ronald Olij, nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Wij zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een belangrijke ontwikkeling binnen Klomp. Graag kondigen wij aan dat Ronald Olij per 1 maart 2024 als Operationeel Directeur toetreedt tot het directieteam van Klomp.
feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.