Adviesplan voor groei: Van der Plas Sprouts en Klomp bundelen krachten

Ontdek hoe Van der Plas Sprouts, Europa's grootste kiembedrijf, met behulp van Klomp en Electropartners hun productie naar nieuwe hoogten tilt. Lees verder om meer te weten te komen over de optimalisatie van de (regel)techniek en installaties en hoe dit invloed heeft op jouw favoriete oosterse gerechten en salades.
2023-06-13

Familiebedrijf Van der Plas Sprouts uit Broek op Langedijk is Europa’s grootste kiembedrijf. Grote kans dat de taugé in jouw oosterse gerecht en de kiemgroenten in jouw salade door Van der Plas worden gekweekt. Vanwege groei kocht het bedrijf afgelopen jaar een extra productielocatie aan. Voor de optimalisatie van de (regel)techniek en installaties is Van der Plas door Electropartners doorverwezen naar Klomp.

De route naar het adviesplan

Het management van Van der Plas werkt inmiddels een aantal maanden samen met het team van Klomp. In dit team zijn planontwikkelaar Ruben Serpenti en engineer Sander Smit verantwoordelijk voor de opname van het pand, het in kaart brengen van de wensen en eisen en het schrijven van een adviesplan.

Adviesplan Klomp
Van links naar rechts: Sven van der Plas, Theo van der Plas, Arie van der Plas, Evan van der Plas en Pepijn van der Plas

“De ontdekkingstocht van Van der Plas en Klomp”

In dit plan zullen onder meer ventilatie en irrigatie worden meegenomen, evenals toepassing van duurzame installaties als warmtepompen en praktische oplossingen voor de riolering.

Inventarisatie

Zo’n nieuwe productielocatie roept een hoop vragen op. Zeker omdat er wat de bestaande installaties betreft niets op papier staat. Er was bij aanvang van de samenwerking bovendien nog niets bekend over de behoefte wat betreft ventilatie en het toekomstige waterverbruik, omdat er nog geen definitieve indeling was voor de productieactiviteiten. Inmiddels zitten beide teams midden in de inventarisatie van bovenstaande en worden de eerste proefopstellingen gerealiseerd. Deze opstellingen gaan bijdragen aan het makenvan de juiste keuzes wat betreft indeling en installaties.

Meedenken

Het is voor Klomp een genoegen om op alle denkbare vlakken mee te mogen denken. Zo buigt het team zich ook over de realisatie van gewenste omstandigheden in de opslagruimtes. De zaadkamer
-de plek waar alle zaden worden opgeslagen- vraagt om andere omstandigheden dan de opslag voor erwten of kiemen.

Adviesplan Klomp

Daarnaast ligt ook het onderwerp automatisering op tafel. Met regeltechniek zijn de processen binnen het bedrijf nog optimaler in te richten.

Adviesplan Klomp
Optimalisatie en metamorfose

Leuk om te noemen: uit de verschillende fases binnen de inventarisering en advisering ontwikkelt Klomp een voorlopig en later ook een definitief ontwerp. Wanneer de zogenoemde 2.0-installatie is gerealiseerd zal ook de bestaande productielocatie een metamorfose op basis van deze 2.0-versie ondergaan.

Ruben Serpenti en Sander Smit

Lees meer:

apr, 02, 2024

Klomp Open Bedrijvendag: Vrijdag 19 april 2024!

Op vrijdag 19 april 2024 zet Klomp haar deuren weer open voor alle belangstellenden. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of wil je als omwonende weten hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom in ons duurzame bedrijfspand aan de Digitaalstraat.
Ronald Olij nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Ronald Olij, nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Wij zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een belangrijke ontwikkeling binnen Klomp. Graag kondigen wij aan dat Ronald Olij per 1 maart 2024 als Operationeel Directeur toetreedt tot het directieteam van Klomp.
feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.

Hoe is het om te werken in de techniek! Kom naar de Klomp open dag!

Niemand kan je dit beter vertellen dan onze collega’s zelf! Daarom geven zij je tijdens onze open dag graag een kijkje in de keuken. Ze laten je vol trots ons prachtige bedrijf zien en delen de leukste details. Ben jij op zoek naar een baan in de techniek of wil je een stap maken in je carrière? Sluit gerust aan bij een technische workshop of plan een speeddate sessie en vraag onze experts het hemd van het lijf!