Adviesplan voor groei: Van der Plas Sprouts en Klomp bundelen krachten

Ontdek hoe Van der Plas Sprouts, Europa's grootste kiembedrijf, met behulp van Klomp en Electropartners hun productie naar nieuwe hoogten tilt. Lees verder om meer te weten te komen over de optimalisatie van de (regel)techniek en installaties en hoe dit invloed heeft op jouw favoriete oosterse gerechten en salades.
2023-06-13

Familiebedrijf Van der Plas Sprouts uit Broek op Langedijk is Europa’s grootste kiembedrijf. Grote kans dat de taugé in jouw oosterse gerecht en de kiemgroenten in jouw salade door Van der Plas worden gekweekt. Vanwege groei kocht het bedrijf afgelopen jaar een extra productielocatie aan. Voor de optimalisatie van de (regel)techniek en installaties is Van der Plas door Electropartners doorverwezen naar Klomp.

De route naar het adviesplan

Het management van Van der Plas werkt inmiddels een aantal maanden samen met het team van Klomp. In dit team zijn planontwikkelaar Ruben Serpenti en engineer Sander Smit verantwoordelijk voor de opname van het pand, het in kaart brengen van de wensen en eisen en het schrijven van een adviesplan.

Adviesplan Klomp
Van links naar rechts: Sven van der Plas, Theo van der Plas, Arie van der Plas, Evan van der Plas en Pepijn van der Plas

“De ontdekkingstocht van Van der Plas en Klomp”

In dit plan zullen onder meer ventilatie en irrigatie worden meegenomen, evenals toepassing van duurzame installaties als warmtepompen en praktische oplossingen voor de riolering.

Inventarisatie

Zo’n nieuwe productielocatie roept een hoop vragen op. Zeker omdat er wat de bestaande installaties betreft niets op papier staat. Er was bij aanvang van de samenwerking bovendien nog niets bekend over de behoefte wat betreft ventilatie en het toekomstige waterverbruik, omdat er nog geen definitieve indeling was voor de productieactiviteiten. Inmiddels zitten beide teams midden in de inventarisatie van bovenstaande en worden de eerste proefopstellingen gerealiseerd. Deze opstellingen gaan bijdragen aan het makenvan de juiste keuzes wat betreft indeling en installaties.

Meedenken

Het is voor Klomp een genoegen om op alle denkbare vlakken mee te mogen denken. Zo buigt het team zich ook over de realisatie van gewenste omstandigheden in de opslagruimtes. De zaadkamer
-de plek waar alle zaden worden opgeslagen- vraagt om andere omstandigheden dan de opslag voor erwten of kiemen.

Adviesplan Klomp

Daarnaast ligt ook het onderwerp automatisering op tafel. Met regeltechniek zijn de processen binnen het bedrijf nog optimaler in te richten.

Adviesplan Klomp
Optimalisatie en metamorfose

Leuk om te noemen: uit de verschillende fases binnen de inventarisering en advisering ontwikkelt Klomp een voorlopig en later ook een definitief ontwerp. Wanneer de zogenoemde 2.0-installatie is gerealiseerd zal ook de bestaande productielocatie een metamorfose op basis van deze 2.0-versie ondergaan.

Ruben Serpenti en Sander Smit

Lees meer:

Damsko Stephen Connell Waldy van Geenen
sep, 18, 2023

Damsko Duikt in de Wereld van Dakdekker Stephen Connell

De stad Amsterdam ontwaakte vanmorgen onder hevige onweersbuien die de straten verlichtten. Maar wat begon als een onstuimige ochtend, ontpopte zich tot een mooie ochtend met een bijzondere gebeurtenis. In dit nieuwsartikel nemen we je mee naar het centrum van de actie, waar moedige dakhelden, met in de hoofdrol onze eigen dakdekker Stephen Connell, een daklekkage trotseerden en een programmamaker van AT5 een onthullend verhaal vastlegde.
Tonnie Eier
sep, 15, 2023

Tonnie Eier: 12,5 Jaar Dakdekker bij Klomp en Een Echte Allround Vakman

Bij Klomp vieren we met trots een opmerkelijke mijlpaal: het 12,5-jarig jubileum van Tonnie Eier, een onmisbare kracht binnen ons team en een ware duizendpoot als dakdekker. Al meer dan een volledig decennium heeft hij onvermoeibaar gewerkt om onze daken te beschermen tegen de elementen en om complexe problemen op te lossen. Zijn toewijding en vakmanschap hebben Klomp en onze gewaardeerde klanten al die jaren in de hoogste mate van dienstbaarheid gehouden. Het is een moment van erkenning voor de bijdragen van Tonnie en een viering van zijn expertise in de wereld van dakbedekking.
Klomp Behaalt Opnieuw VCA**-Certificaat
sep, 11, 2023

Klomp Behaalt Opnieuw VCA **!

Klomp heeft opnieuw het VCA**-certificaat behaald, een erkenning van onze diepgewortelde toewijding aan veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Het certificaat gaat verder dan een symbolische prestatie; het belichaamt onze belofte aan klanten en partners om altijd de hoogste normen te handhaven. Richard Klaver, onze veiligheidsdeskundige, en Sandra Bruns, onze KAM-coördinator, delen inzichten in onze benadering, die verder gaat dan de standaardnormen. Dit nieuwsbericht nodigt u uit om meer te ontdekken over onze voortdurende inspanningen en hoe we samenwerken aan een veiligere en duurzamere toekomst. Lees het volledige verhaal op deze pagina. Samen maken we een verschil!
Interview Ted Smit
sep, 08, 2023

Terug naar Klomp: Ted’s Inspirerende Reis

In dit hartelijk interview met Ted Smit, onlangs benoemd tot Teamleider Projecten bij Klomp, onthult hij zijn diepgewortelde motivatie om terug te keren naar Klomp en zijn duidelijke visie op de toekomst van de organisatie. Ted deelt enthousiast zijn indrukken van positieve veranderingen binnen Klomp sinds zijn laatste verblijf en zijn actieve betrokkenheid bij essentiële projecten die de groei en het succes van Klomp voortstuwen.
sep, 07, 2023

Viering van Toewijding: Onze Geweldige Jubilarissen bij Klomp!

Deze maand vieren we bij Klomp de jubilea van Wouter, Moniek, en Jordi, die belangrijke mijlpalen in hun Klomp-carrière bereiken. Lees verder om te ontdekken hoe hun opmerkelijke groei, bijdragen aan ons team, en waardering voor de Klomp-familiecultuur hen onderscheiden. Klomp is meer dan een werkplek; het is een plek waar we samen groeien, leren en successen vieren.
Tectum Award 2023
sep, 04, 2023

Klomp Triomfeert bij TecTum Diploma-uitreiking in Dakbranche

Op de gedenkwaardige avond van 29 juni vond de jaarlijkse diploma-uitreiking plaats bij TecTum, het vooraanstaande instituut voor professionals in de dakbranche. Klomp werd met trots erkend als één van de hofleveranciers, met maar liefst vijf succesvolle afgestudeerden die hun welverdiende diploma’s in ontvangst namen. Deze feestelijke gelegenheid, die glans kreeg door de aanwezigheid van presentatrice Fresia Cousiño Arias die samen met prominenten uit de dakbranche (waaronder Edwin Klomp) de uitreiking verzorgde, benadrukt het cruciale belang van toewijding en educatie in de dynamische wereld van de dakbranche. Lees verder om meer te ontdekken over deze inspirerende avond vol prestaties en beloningen.