AVM zorgt ook in 2018 voor zuivere lucht in IJ-tunnel

AVM zorgt ook in 2018 voor zuivere lucht in IJ-tunnel

06 juni 2018

AVM Service mag ook dit jaar het onderhoud doen voor de IJ-tunnel; het contract is wederom verlengd met één jaar. Al sinds 2016 zorgen wij voor een optimale luchtcirculatie in de autotunnel onder het IJ die sinds 1968 het centrum van Amsterdam verbindt met stadsdeel Amsterdam-Noord. Onze monteurs controleren of alle luchtventilatie naar behoren werkt. Ze reinigen de kasten, vervangen de filters en plegen onderhoud aan de ketels van de kantoren. 

Dit onderhoud doen wij eens per jaar, en dat is niet zomaar even gedaan. In de 1139 meter lange tunnel hangen wel zo’n dertig tot veertig ventilatoren. Deze luchtreinigers, opgesteld in twee ventilatiegebouwen op de IJ-oevers, blazen schone lucht via onder het wegdek aangebrachte kokers en openingen in de tunnelwanden in de verkeersruimten en zuigen vuile lucht af. 

Wij nemen de ventilatoren stuk voor stuk onder handen en dat is soms best een uitdaging, gezien de soms ontoegankelijke plekken. Toch lukt het om in redelijk korte tijd de klus te klaren; al met al neemt het onderhoud zo’n vier dagen in beslag. Onze mensen voeren de onderhoudswerkzaamheden overdag uit, maar omdat sommige ventilatoren echt ín de tunnel hangen, is het natuurlijk belangrijk dat wij de juiste veiligheidsmaatregelen nemen. Hierbij is een goede communicatie met Verkeersveiligheid essentieel en dat gaat prima!

Verder staat AVM Service te allen tijde paraat bij storingen aan de ventilatoren. In dat geval repareren we deze of, indien nodig, zorgen we voor vervanging.  
Forenzen en toeristen ademen ook onder het IJ frisse lucht en dat is mooi!

Delen: