Bewust veilig dag . Ook Klomp blijft erop hameren!

Dat de meeste medewerkers lang bij Klomp in dienst blijven, heeft alles te maken met onze overtuiging dat werkgeverschap verder gaat dan het overmaken van salaris. Neem een aspect als veiligheid. Daar doen we geen enkele concessie in. We staan elke dag opnieuw stil bij veilig en gezond werken. Daarom is het voor Klomp ook vanzelfsprekend om vandaag deel te nemen aan alweer de zesde editie van de Bewust Veilig-dag.
2022-03-30

Veilig en gezond werken is alle dagen van het jaar belangrijk. Vandaag staan we er extra bij stil.

De Bewust Veilig dag is een initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, Onderhoud NL en Aannemersfederatie Nederland. ‘Veilig en gezond werken is van ons allemaal en kan niet genoeg aandacht krijgen. Daarom besteden we vandaag aandacht aan bewust veilig en gezond werken. Zodat iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis kan en straks gezond en fit met pensioen,’
aldus Mari Garcia van Techniek Nederland.Techniek Nederland

 
Mari Garcia van Techniek Nederland aan het woord over
deelname Klomp aan de Bewust Veilig Dag 2022

‘Klomp is al vanaf dag één betrokken bij de Bewust Veilig-dag. Dat maakt ook meteen duidelijk dat het belang van veilig en gezond werken in dit bedrijf als topprioriteit wordt bestempeld. Je ziet het enthousiasme ook terug in het initiatief voor de Klomp-fotowedstrijd waarin het bedrijf al haar medewerkers opriep een selfie in te sturen waarop te zien is wat voor de medewerkers veilig en gezond werken betekent. Namens Techniek Nederland werd Klomp vandaag bezocht door Linda Hartensveld Zuijderwijk en Ruud Voortallen. Zij hebben de winnaar van de fotowedstrijd bekend gemaakt. Nick Verkerk, leerling-monteur en nog maar één maand in dienst, ontving een voucher voor twee personen voor een onvergetelijke race-ervaring op circuit Zandvoort.

De winnende foto

Waarom deze foto zo goed werd bevonden? Op de foto waren zowel valbeveiliging als een gereedstaande brandblusser te zien. Nick heeft er oog voor! Wat goed is aan dit initiatief, is dat Klomp met deze wedstrijd medewerkers bewust laat kijken naar hun werkplek. Dankzij deze wedstrijd zullen de specialisten van Klomp niet alleen nu bewust naar veiligheid kijken, maar als het goed is ook morgen, overmorgen en over twee weken.’

Let the games begin!

‘Een ander middel om veilig werken centraal te stellen is de mogelijkheid tot het doen van Bewust Veilig-games. Deze games zijn op https://bewustveilig.com te spelen en zijn niet alleen leuk, maar vooral ook leerzaam. Er zijn vier games beschikbaar waarin kennis wordt getest en persoonlijkheidskenmerken naar voren komen. ‘Door inzicht te krijgen in elkaars persoonlijkheden, kun je op de werkplek beter op elkaar inspelen. De andere games geven inzicht in de kennis van de deelnemer. De gamer ziet meteen of zijn kennisniveau op peil is en ook de organisatie kan de uitkomsten gebruiken om het kennisniveau te handhaven ofwel te verbeteren.’

Om 15.00 uur gingen een selectie Klomp-monteurs op kantoor de strijd met elkaar aan. De hooggespannen verwachtingen zijn waargemaakt: alle medewerkers hadden een uitmuntende score. Wij zijn trots!!!

Klomp wil de organisatoren van Bewust Veilig-dag graag bedanken voor de geweldige samenwerking en het heerlijke gebak. Tot volgend jaar!

 

Lees meer:

Groendak
dec, 02, 2022

Groendak voor zorgcentrum Westerkim

Tien jaar geleden ontstond vanuit de uitvraag inzake het dakonderhoud van woningcorporatie Ymere het dakteam Ymere. Dat de resultaatgerichte samenwerking een succes is, bewijst de contractverlenging met nog eens tien jaar. Partners Klomp, Consolidated, Patina en Ymere zetten ook de komende tien jaar vol in op ontwikkeling, ontzorging, doelgericht beheer, onderhoud, verduurzaming en innovatie. 
Primeur voor Klomp

Primeur voor Klomp!

Klomp timmert als het over verduurzaming gaat al jaren aan de weg. Het team van Klomp weet precies welk dak welke ingrepen nodig heeft om volledig duurzaam en toekomstbestendig te worden. In opdracht van Pre Wonen verzorgen we alle benodigde werkzaamheden van A tot Z. Voor Pre Wonen zijn we zelf de hoofdaannemer. Een geweldige primeur voor ons bedrijf!
Leermeester
nov, 03, 2022

Benito Molhoop wordt Leermeester

Klomp is een (leer)bedrijf met ambitie. We werken elke dag opnieuw aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving en omarmen daarvoor innovaties uit de markt én de innovatiedrift van onze medewerkers. Daarnaast hebben we de ambitie om onze collega’s het beste te bieden. Daarom geven we iedereen binnen Klomp de kans zich middels opleidingen verder te ontwikkelen. Onze collega Benito Molhoop koos ervoor om niet alleen zichzelf, maar ook nieuwe aanwas naar een hoger plan te brengen. Het afronden van de tweedaagse Leermeestercursus maakt van hem een volleerd leermeester.
Klomp
okt, 27, 2022

Klomp aan de slag voor Parteon

Parteon is een van de grootste woningencorporaties in de Zaanstreek. Voor Parteon is het belangrijk om haar huurders een fijn thuis te bieden. Het verduurzamen van de woningen is belangrijk en draagt hieraan bij. Het appartementencomplex aan de Dokter Kortewegstraat in Wormerveer wordt door een bouwteam bestaande uit KBK bouwgroep, De Waard bouw, KTR3 B.V. en Klomp volledig op maat verduurzaamd. Zowel de gebouwschil als het dak worden onder handen genomen.
duurzaam dak
okt, 14, 2022

Klomp vernieuwt en vergroent het dak van Frascati

Het Frascati Theater aan de Nes in Amsterdam heeft diverse functies gehad. Het gebouw was oorspronkelijk een klooster, werd eind 16de eeuw het podium voor rederijkerspelen en diende in de 17de en 18de eeuw als pakhuis voor tabak, thee en specerijen. In de jaren daarna huisveste het pand een koffiehuis en werd het berucht als plek waar beschaafd publiek zicht liever niet vertoonde. Tot het moment dat de Nes door het gemeentebestuur Amsterdam weer als handelsstraat werd gedoopt. Inmiddels is het theater dé plek waar jong talent zichzelf presenteert.
Bovenkruier
sep, 29, 2022

Bovenkruier in Molenwijk wordt aardgasvrij

Amsterdam wil in 2040 volledig aardgasvrij zijn. In Molenwijk werkt de gemeente zelfs toe naar een aardgasvrij bestaan in 2030. De Bovenkruier van woningcorporatie Eigen Haard is een van de zeven complexen die op de nominatie staan om gerenoveerd te worden. Hier zijn Klomp en Green4energy in opdracht van Nijhuis Bouw recent begonnen om de woningen gereed te maken voor stadswarmte en elektrisch koken.