Bewust veilig dag . Ook Klomp blijft erop hameren!

Dat de meeste medewerkers lang bij Klomp in dienst blijven, heeft alles te maken met onze overtuiging dat werkgeverschap verder gaat dan het overmaken van salaris. Neem een aspect als veiligheid. Daar doen we geen enkele concessie in. We staan elke dag opnieuw stil bij veilig en gezond werken. Daarom is het voor Klomp ook vanzelfsprekend om vandaag deel te nemen aan alweer de zesde editie van de Bewust Veilig-dag.
2022-03-30

Veilig en gezond werken is alle dagen van het jaar belangrijk. Vandaag staan we er extra bij stil.

De Bewust Veilig dag is een initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, Onderhoud NL en Aannemersfederatie Nederland. ‘Veilig en gezond werken is van ons allemaal en kan niet genoeg aandacht krijgen. Daarom besteden we vandaag aandacht aan bewust veilig en gezond werken. Zodat iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis kan en straks gezond en fit met pensioen,’
aldus Mari Garcia van Techniek Nederland.Techniek Nederland

 
Mari Garcia van Techniek Nederland aan het woord over
deelname Klomp aan de Bewust Veilig Dag 2022

‘Klomp is al vanaf dag één betrokken bij de Bewust Veilig-dag. Dat maakt ook meteen duidelijk dat het belang van veilig en gezond werken in dit bedrijf als topprioriteit wordt bestempeld. Je ziet het enthousiasme ook terug in het initiatief voor de Klomp-fotowedstrijd waarin het bedrijf al haar medewerkers opriep een selfie in te sturen waarop te zien is wat voor de medewerkers veilig en gezond werken betekent. Namens Techniek Nederland werd Klomp vandaag bezocht door Linda Hartensveld Zuijderwijk en Ruud Voortallen. Zij hebben de winnaar van de fotowedstrijd bekend gemaakt. Nick Verkerk, leerling-monteur en nog maar één maand in dienst, ontving een voucher voor twee personen voor een onvergetelijke race-ervaring op circuit Zandvoort.

De winnende foto

Waarom deze foto zo goed werd bevonden? Op de foto waren zowel valbeveiliging als een gereedstaande brandblusser te zien. Nick heeft er oog voor! Wat goed is aan dit initiatief, is dat Klomp met deze wedstrijd medewerkers bewust laat kijken naar hun werkplek. Dankzij deze wedstrijd zullen de specialisten van Klomp niet alleen nu bewust naar veiligheid kijken, maar als het goed is ook morgen, overmorgen en over twee weken.’

Let the games begin!

‘Een ander middel om veilig werken centraal te stellen is de mogelijkheid tot het doen van Bewust Veilig-games. Deze games zijn op https://bewustveilig.com te spelen en zijn niet alleen leuk, maar vooral ook leerzaam. Er zijn vier games beschikbaar waarin kennis wordt getest en persoonlijkheidskenmerken naar voren komen. ‘Door inzicht te krijgen in elkaars persoonlijkheden, kun je op de werkplek beter op elkaar inspelen. De andere games geven inzicht in de kennis van de deelnemer. De gamer ziet meteen of zijn kennisniveau op peil is en ook de organisatie kan de uitkomsten gebruiken om het kennisniveau te handhaven ofwel te verbeteren.’

Om 15.00 uur gingen een selectie Klomp-monteurs op kantoor de strijd met elkaar aan. De hooggespannen verwachtingen zijn waargemaakt: alle medewerkers hadden een uitmuntende score. Wij zijn trots!!!

Klomp wil de organisatoren van Bewust Veilig-dag graag bedanken voor de geweldige samenwerking en het heerlijke gebak. Tot volgend jaar!

 

Lees meer:

banenmarkt
jul, 05, 2022

Klomp kijkt terug op een geslaagde banenmarkt | 24 juni ’22

Op donderdag 24 juni jl. organiseerde het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) een banenmarkt in de Amsterdamse Molenwijk. De focus van deze banenmarkt lag op techniek en banen in de energietransitie. Er was een rijke verzameling aan bedrijven uit Amsterdam Noord. Uiteraard was Klomp ook van de partij!
TECTUM-Award 2022
jul, 01, 2022

‘De vlag kan uit, Pim is geslaagd!’ | TECTUM- Award 2022

Gisteravond vond in het NBC Congrescentrum Nieuwegein de feestelijke diploma-uitreiking van TECTUM plaats. Onder toeziend oog van ruim 600 bezoekers werden de diploma’s aan de geslaagden uitgereikt. Dit jaar was onze collega Pim Spaan één van de vier gelukkigen die zich de beste dakdekker van zijn jaar mocht noemen. Een geweldige prestatie!
Jubileum Klomp
jun, 29, 2022

60 jarig jubileum Klomp!

Afgelopen vrijdag feestte het team van Klomp het dak eraf. De reden? Het is alweer zestig jaar geleden dat het echtpaar Klomp hun winkeltje op de Nieuwerdammerdijk in Amsterdam opende. Ma Klomp gaf advies over de moderne steelstofzuigers en wasmachines, Pa Klomp verzorgde het installatiewerk. Zes decennia later is familiebedrijf Klomp 173 man sterk. Als dat geen reden voor een feestje is…
duurzame afvalverwerking
jun, 23, 2022

Klomp en GP Groot staan voor duurzame afvalverwerking

Doordacht duurzaam, de slogan van Klomp, is niet zomaar een leus. Klomp gaat naast de meeste duurzame oplossingen in energie, daken en gebouwgebonden installaties ook voor optimaal duurzame verwerking van haar afval. Dat GP Groot en Klomp hiervoor de handen ineen hebben geslagen, is een volstrekt logische stap. Voor deze afvalverwerker zijn circulaire economie en de energietransitie namelijk dé pijlers binnen de dienstverlening. Een perfecte match met Klomp dus.
Senang
jun, 16, 2022

Celsias en Klomp halen alles uit de kast voor een duurzaam Senang

Midden in de Indische buurt in Amsterdam-Oost heeft een oud woonblok plaatsgemaakt voor een optimaal duurzaam nieuwbouwcomplex genaamd Senang. Senang is een project van woningcorporatie de Alliantie en bestaat uit 83 sociale huurwoningen, 35 middensegment huurwoningen en drie bedrijfsruimten. De woningen worden gasloos en voorzien van alle denkbare verduurzamingsoplossingen zoals een collectieve warmte-koude-opslag (WKO) die voor de warmte voor verwarming en warm water zorgt. Daarnaast krijgen de woningen driedubbelglas, een warmteterugwininstallatie (WTW) voor de ventilatie van de woningen en het dak komt vol te liggen met zonnepanelen.
Rob ziet Abraham!
jun, 15, 2022

Rob ziet Abraham

HIEPERDEPIEP HOERA! Onze altijd vrolijke Rob is vandaag jarig en tikt de prachtige leeftijd 50 aan! Dit laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Collega’s hebben hem blij verrast met een mooi versierde werkplek van slingers en ballonnen. Rob heeft ons op zijn beurt verwend met maar liefst 4 super lekkere taart(en)! Kortom, het is feest!