Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
2023-11-21

De ambitie van woningcorporaties om in 2050 CO2-neutraal te zijn, vereist nog aanzienlijke inspanningen. Biobased isolatie lijkt een waardevolle bijdrage te kunnen leveren, zowel vanwege de positieve impact op het milieu (lagere LCA) als vanwege de negatieve CO2-voetafdruk.

Wat wordt bedoeld met biobased isolatie?

Biobased isolatie maakt gebruik van grondstoffen die geheel of gedeeltelijk bestaan uit biologische producten, hernieuwbare landbouwmaterialen of bosbouwmaterialen. De term ‘biobased’ verwijst naar de grondstoffen die worden gebruikt om het materiaal te produceren. Biobased producten bestaan geheel of voor een aanzienlijk deel uit biologische producten, hernieuwbare landbouwmaterialen of bosbouwmaterialen.

Gutex Thermofibre

Tijdens het groeien van het biobased materiaal wordt CO2 opgenomen uit de lucht, waardoor deze materialen dienen  als opslagplaatsen van koolstof. Eenmaal gebruikt als bouwmateriaal hebben biobased producten een aanzienlijk lagere CO2-impact dan andere bouwmaterialen.

De duurzame voordelen van biobased isolatie liggen in het vermogen van deze materialen om CO2 uit de atmosfeer te absorberen tijdens hun groei en deze vervolgens gedurende een lange periode vast te houden, waardoor ze bijdragen aan het verminderen van de totale koolstofvoetafdruk.

Gezamenlijke inzet voor duurzame oplossingen

Parteon nodigde Klomp uit als ketenpartner om deel te nemen aan deze bijzondere dag. Mats Bijdemast, onze innovatiemanager, vertegenwoordigde Klomp tijdens de bijeenkomst.

In de werkgroep, samen met vertegenwoordigers van Schadenberg Groep, Intermaris, Isovlas, Gutex, en Klomp, werd kennis gedeeld en werden ideeën uitgewisseld om innovatieve oplossingen te vinden voor het isoleren van daken. De resultaten van deze samenwerking waren buitengewoon positief.

Plannen voor vervolgsessie en pilotproject

Het succes van de bijeenkomst heeft geleid tot plannen voor een vervolgsessie in het begin van 2024. Tijdens deze bijeenkomst zal de werkgroep de plannen verder uitwerken en de mogelijkheid van een pilotproject onderzoeken. De gezamenlijke blik is gericht op een duurzame toekomst, waarin biobased isolatie een belangrijke rol speelt. Het verhaal krijgt daarmee een vervolg en Klomp kijkt samen met z’n samenwerkingspartners uiteraard uit naar verdere stappen richting een duurzamere toekomst.

Lees meer:

circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.
nov, 14, 2023

Mike Wiersma viert zijn officiële 1-jarig jubileum bij Klomp

Bij Klomp vieren we het éénjarig jubileum van Mike Wiersma als officiële medewerker. Deze mijlpaal is extra speciaal omdat het een beloning is voor het succesvol behalen van het diploma Eerste Monteur niveau 3 via het IW Leren & Werken-traject vanuit Klomp. Nadat hij vorig jaar zijn diploma behaalde, trad hij in dienst bij Klomp. Mike heeft niet alleen zijn technische vaardigheden verder ontwikkeld, maar heeft ook overtuigend aangetoond dat doorzettingsvermogen en een passie voor het vak de sleutels tot succes zijn. Lees verder om meer te ontdekken.
warmtepomp
nov, 17, 2023

Duurzaam vastgoedbeheer: Warmtepompsystemen en WKO

In een tijd van toenemende nadruk op duurzaamheid en groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen staan vastgoedbeheerders voor de uitdaging om gebouwen efficiënter te verwarmen en te koelen. Ontdek in dit artikel de voordelen en mogelijkheden van warmtepompsystemen en warmte- en koudeopslag (WKO) voor duurzaam vastgoedbeheer, met positieve effecten op zowel het milieu als de kosten en waarde van vastgoed.
BI specialist
nov, 07, 2023

Interview | Duik in de wereld van onze BI-specialist, Marjolein

Het is niet alledaags dat iemand van baan verandert om zich in een compleet nieuwe wereld te storten, maar Marjolein Doppenberg deed precies dat! Als Business Intelligence Specialist bij Klomp, heeft ze haar HR-achtergrond verruild voor een carrière in het ontrafelen van data en het genereren van inzichten die de koers van het bedrijf helpen bepalen. In dit interview onthult Marjolein haar reis en enthousiasme voor de wereld van Business Intelligence.
onboarding
okt, 31, 2023

Eerste onboarding event bij Klomp: Een warm welkom voor nieuwe medewerkers

Bij Klomp geloven wij in het belang van een warm welkom voor nieuwe medewerkers. Vandaag hielden we ons allereerste onboarding event. Het was een ochtend vol inspiratie, kennismaking en inzichten, waarbij we onze nieuwe collega’s niet alleen verwelkomden in ons bedrijf, maar hen ook meenamen op een reis door de kern van Klomp.