Klomp draagt bij aan winnende BNA architectuurprijzen: Jonas’ en de Van der Pekbuurt

Klomp heeft reden tot vieren met de overwinning van Jonas als Gebouw van het Jaar en de erkenning van de renovatie van de Van der Pekbuurt in de prestigieuze BNA Architectuurprijzen. Klomp heeft actief bijgedragen aan deze duurzame projecten. Ontdek meer over Klomp's toewijding aan duurzaamheid en innovatieve oplossingen, en hoe we hebben bijgedragen aan het succes van Jonas' en de Van der Pekbuurt. Lees verder om meer te weten te komen over Klomp's betrokkenheid bij deze prijswinnende architecturale meesterwerken.
2023-05-16

Klomp heeft reden tot vieren na de bekendmaking van de winnaars van de prestigieuze BNA architectuurprijzen (Beroepsvereniging van Nederlandse Architecten). Zowel het multifunctionele wooncomplex Jonas’ op IJburg als de renovatie van de Van der Pekbuurt in Noord zijn uitgeroepen tot het Gebouw van het Jaar. Deze erkenning onderstreept de actieve bijdrage van Klomp aan beide projecten, waardoor wij een dubbele bijdrage hebben geleverd aan deze buitengewone architectonische prestaties.

Duurzaam Wonen: Jonas als Inspiratiebron voor Toekomstige Projecten

Het multifunctionele wooncomplex Jonas‘, ontworpen door Orange Architects, is door het vakjurypanel onder leiding van oud-minister Ed Nijpels unaniem gekozen als winnaar van de architectuurprijs. Het gebruik van duurzame, biobased materialen en het streven naar collectief en betaalbaar wonen waren doorslaggevende factoren in deze keuze. De jury beschouwt Jonas’ als een voorbeeldproject dat als inspiratiebron kan dienen voor toekomstige bouwprojecten.

Innovatieve duurzaamheid kenmerkt het ontwerp van Jonas

Voor Orange Architects was het ontwerpen van een zo duurzaam mogelijk gebouw een belangrijk doel. Het complex maakt gebruik van innovatieve technieken, zoals het benutten van regenwater voor het doorspoelen van toiletten en het creëren van vogelnestjes om de waterkwaliteit in de nabijgelegen haven te verbeteren. Bovendien zijn er talrijke zonnepanelen geïnstalleerd om groene energie op te wekken.

Klomp BV speelt een belangrijke rol in het duurzame succes van Jonas

Klomp heeft actief bijgedragen aan dit duurzame project door de realisatie van belangrijke installaties. Zo hebben zij de aansluiting op het warmte-koudeopslagsysteem (WKO) gerealiseerd, waardoor het gebouw efficiënt kan worden verwarmd en gekoeld. Daarnaast hebben ze vloerverwarming aangelegd in het hele complex, wat zorgt voor een aangenaam en energiezuinig binnenklimaat. Ook het CO2-gestuurde ventilatiesysteem draagt bij aan een gezonde leefomgeving.

Duurzaamheid gaat verder dan energie-efficiëntie bij Jonas

Maar duurzaamheid bij Jonas’ gaat verder dan energie-efficiëntie. Het complex is uitgerust met een geavanceerd hemelwaterafvoer- en pluviasysteem, waardoor regenwater snel wordt afgevoerd en opgeslagen in een regenwaterbassin. Dit opgevangen water wordt vervolgens gebruikt om de daktuin te bewateren en de toiletten in de commerciële ruimtes door te spoelen. Klomp BV heeft niet alleen gezorgd voor deze duurzame wateroplossingen, maar ook voor de complete installatie van waterleidingen, sanitair, riolering, droge blusleidingen en een CO/LPG-gestuurd ventilatiesysteem om de luchtkwaliteit in de parkeergarage te optimaliseren. Dankzij het meegeleverde gebouwbeheersysteem kunnen al deze installaties efficiënt worden aangestuurd, wat bijdraagt aan het duurzame karakter van Jonas’. Jonas’ klaar is voor de toekomst.

Van der Pek: Renovatie met Respect voor Erfgoed

De renovatie van de historische Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord heeft ook erkenning ontvangen. Naast Jonas viel ook de renovatie van de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord in de BNA architectuurprijzen. Dit project, uitgevoerd door Ibelings van Tilburg Architecten, werd geprezen door de publieksjury vanwege de subtiele maar essentiële verbeteringen aan de 94 bestaande woningen in de buurt. Hoewel het hier geen individueel gebouw betreft, maar eerder een woonomgeving, was de bescheidenheid en zorgvuldigheid waarmee de renovatie is uitgevoerd opmerkelijk.

Hellendplus – onderdeel van Klomp – heeft een belangrijke rol gespeeld in de renovatie van de Van der Pekbuurt. Het bedrijf heeft de van der Pekbuurt voorzien van nieuwe dakpannen waardoor de woningen een frisse en vernieuwde uitstraling hebben gekregen. Daarnaast is al het zinkwerk vervangen en zijn er nieuwe zinken goten aangebracht, die niet alleen duurzaam zijn, maar ook bijdragen aan het behoud van het erfgoedkarakter van de buurt.

Toekomstgerichte Samenwerking voor Duurzame Resultaten

Met de bijdrage van Klomp aan zowel het wooncomplex Jonas als de renovatie van de Van der Pekbuurt, heeft het bedrijf bewezen een belangrijke partner te zijn in het realiseren van duurzame, hoogwaardige projecten. De erkenning van deze projecten als Gebouw van het Jaar benadrukt niet alleen de architectonische kwaliteit, maar ook de inzet voor duurzaamheid.

Klomp blijft zich inzetten voor innovatieve oplossingen die bijdragen aan een betere en duurzamere leefomgeving voor iedereen. Door actief bij te dragen aan de realisatie van energie-efficiënte systemen, waterbesparende maatregelen en respect voor erfgoed, toont Klomp haar toewijding aan duurzaamheid en het streven naar een meer circulaire bouwsector.


Felicitaties aan de Winnaars BNA architectuurprijzen en Dankwoord voor de Samenwerking

Klomp feliciteert de winnaars van de BNA architectuurprijzen en bedankt alle betrokken partijen voor de samenwerking. Deze erkenning is een beloning voor de inzet en toewijding van Orange Architects en Ibelings van Tilburg Architecten. Wij zijn vereerd dat we deel hebben mogen uitmaken van deze prijswinnende projecten en willen onze oprechte dankbaarheid uitspreken voor de samenwerking met de architectenbureaus, opdrachtgevers en alle andere betrokken partijen.

Deze prijs is niet alleen een erkenning voor de winnaars, maar ook voor de collectieve inspanningen van alle betrokken partijen. Het bevestigt de kracht van samenwerking en de mogelijkheid om iets bijzonders te creëren. We blijven ons inzetten voor duurzaamheid en innovatie en kijken uit naar verdere samenwerking aan inspirerende projecten. Nogmaals van harte gefeliciteerd aan de winnaars van de architectuurprijs en aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze projecten. Samen kunnen we streven naar een duurzame toekomst.

Jonas’ is een ontwikkeling van Amvest, Ontworpen door Orange Architects voor Amvest, icw ABT bv en Felixx Landscape Architects & Planners. Gebouwd door Ballast Nedam West

Lees ook: Jonas’, paradepaardje van architect, aannemer en installateur

Lees meer:

Damsko Stephen Connell Waldy van Geenen
sep, 18, 2023

Damsko Duikt in de Wereld van Dakdekker Stephen Connell

De stad Amsterdam ontwaakte vanmorgen onder hevige onweersbuien die de straten verlichtten. Maar wat begon als een onstuimige ochtend, ontpopte zich tot een mooie ochtend met een bijzondere gebeurtenis. In dit nieuwsartikel nemen we je mee naar het centrum van de actie, waar moedige dakhelden, met in de hoofdrol onze eigen dakdekker Stephen Connell, een daklekkage trotseerden en een programmamaker van AT5 een onthullend verhaal vastlegde.
Tonnie Eier
sep, 15, 2023

Tonnie Eier: 12,5 Jaar Dakdekker bij Klomp en Een Echte Allround Vakman

Bij Klomp vieren we met trots een opmerkelijke mijlpaal: het 12,5-jarig jubileum van Tonnie Eier, een onmisbare kracht binnen ons team en een ware duizendpoot als dakdekker. Al meer dan een volledig decennium heeft hij onvermoeibaar gewerkt om onze daken te beschermen tegen de elementen en om complexe problemen op te lossen. Zijn toewijding en vakmanschap hebben Klomp en onze gewaardeerde klanten al die jaren in de hoogste mate van dienstbaarheid gehouden. Het is een moment van erkenning voor de bijdragen van Tonnie en een viering van zijn expertise in de wereld van dakbedekking.
Klomp Behaalt Opnieuw VCA**-Certificaat
sep, 11, 2023

Klomp Behaalt Opnieuw VCA **!

Klomp heeft opnieuw het VCA**-certificaat behaald, een erkenning van onze diepgewortelde toewijding aan veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Het certificaat gaat verder dan een symbolische prestatie; het belichaamt onze belofte aan klanten en partners om altijd de hoogste normen te handhaven. Richard Klaver, onze veiligheidsdeskundige, en Sandra Bruns, onze KAM-coördinator, delen inzichten in onze benadering, die verder gaat dan de standaardnormen. Dit nieuwsbericht nodigt u uit om meer te ontdekken over onze voortdurende inspanningen en hoe we samenwerken aan een veiligere en duurzamere toekomst. Lees het volledige verhaal op deze pagina. Samen maken we een verschil!
Interview Ted Smit
sep, 08, 2023

Terug naar Klomp: Ted’s Inspirerende Reis

In dit hartelijk interview met Ted Smit, onlangs benoemd tot Teamleider Projecten bij Klomp, onthult hij zijn diepgewortelde motivatie om terug te keren naar Klomp en zijn duidelijke visie op de toekomst van de organisatie. Ted deelt enthousiast zijn indrukken van positieve veranderingen binnen Klomp sinds zijn laatste verblijf en zijn actieve betrokkenheid bij essentiële projecten die de groei en het succes van Klomp voortstuwen.
sep, 07, 2023

Viering van Toewijding: Onze Geweldige Jubilarissen bij Klomp!

Deze maand vieren we bij Klomp de jubilea van Wouter, Moniek, en Jordi, die belangrijke mijlpalen in hun Klomp-carrière bereiken. Lees verder om te ontdekken hoe hun opmerkelijke groei, bijdragen aan ons team, en waardering voor de Klomp-familiecultuur hen onderscheiden. Klomp is meer dan een werkplek; het is een plek waar we samen groeien, leren en successen vieren.
Tectum Award 2023
sep, 04, 2023

Klomp Triomfeert bij TecTum Diploma-uitreiking in Dakbranche

Op de gedenkwaardige avond van 29 juni vond de jaarlijkse diploma-uitreiking plaats bij TecTum, het vooraanstaande instituut voor professionals in de dakbranche. Klomp werd met trots erkend als één van de hofleveranciers, met maar liefst vijf succesvolle afgestudeerden die hun welverdiende diploma’s in ontvangst namen. Deze feestelijke gelegenheid, die glans kreeg door de aanwezigheid van presentatrice Fresia Cousiño Arias die samen met prominenten uit de dakbranche (waaronder Edwin Klomp) de uitreiking verzorgde, benadrukt het cruciale belang van toewijding en educatie in de dynamische wereld van de dakbranche. Lees verder om meer te ontdekken over deze inspirerende avond vol prestaties en beloningen.