Klomp draagt bij aan winnende BNA architectuurprijzen: Jonas’ en de Van der Pekbuurt

Klomp heeft reden tot vieren met de overwinning van Jonas als Gebouw van het Jaar en de erkenning van de renovatie van de Van der Pekbuurt in de prestigieuze BNA Architectuurprijzen. Klomp heeft actief bijgedragen aan deze duurzame projecten. Ontdek meer over Klomp's toewijding aan duurzaamheid en innovatieve oplossingen, en hoe we hebben bijgedragen aan het succes van Jonas' en de Van der Pekbuurt. Lees verder om meer te weten te komen over Klomp's betrokkenheid bij deze prijswinnende architecturale meesterwerken.
2023-05-16

Klomp heeft reden tot vieren na de bekendmaking van de winnaars van de prestigieuze BNA architectuurprijzen (Beroepsvereniging van Nederlandse Architecten). Zowel het multifunctionele wooncomplex Jonas’ op IJburg als de renovatie van de Van der Pekbuurt in Noord zijn uitgeroepen tot het Gebouw van het Jaar. Deze erkenning onderstreept de actieve bijdrage van Klomp aan beide projecten, waardoor wij een dubbele bijdrage hebben geleverd aan deze buitengewone architectonische prestaties.

Duurzaam Wonen: Jonas als Inspiratiebron voor Toekomstige Projecten

Het multifunctionele wooncomplex Jonas‘, ontworpen door Orange Architects, is door het vakjurypanel onder leiding van oud-minister Ed Nijpels unaniem gekozen als winnaar van de architectuurprijs. Het gebruik van duurzame, biobased materialen en het streven naar collectief en betaalbaar wonen waren doorslaggevende factoren in deze keuze. De jury beschouwt Jonas’ als een voorbeeldproject dat als inspiratiebron kan dienen voor toekomstige bouwprojecten.

Innovatieve duurzaamheid kenmerkt het ontwerp van Jonas

Voor Orange Architects was het ontwerpen van een zo duurzaam mogelijk gebouw een belangrijk doel. Het complex maakt gebruik van innovatieve technieken, zoals het benutten van regenwater voor het doorspoelen van toiletten en het creëren van vogelnestjes om de waterkwaliteit in de nabijgelegen haven te verbeteren. Bovendien zijn er talrijke zonnepanelen geïnstalleerd om groene energie op te wekken.

Klomp BV speelt een belangrijke rol in het duurzame succes van Jonas

Klomp heeft actief bijgedragen aan dit duurzame project door de realisatie van belangrijke installaties. Zo hebben zij de aansluiting op het warmte-koudeopslagsysteem (WKO) gerealiseerd, waardoor het gebouw efficiënt kan worden verwarmd en gekoeld. Daarnaast hebben ze vloerverwarming aangelegd in het hele complex, wat zorgt voor een aangenaam en energiezuinig binnenklimaat. Ook het CO2-gestuurde ventilatiesysteem draagt bij aan een gezonde leefomgeving.

Duurzaamheid gaat verder dan energie-efficiëntie bij Jonas

Maar duurzaamheid bij Jonas’ gaat verder dan energie-efficiëntie. Het complex is uitgerust met een geavanceerd hemelwaterafvoer- en pluviasysteem, waardoor regenwater snel wordt afgevoerd en opgeslagen in een regenwaterbassin. Dit opgevangen water wordt vervolgens gebruikt om de daktuin te bewateren en de toiletten in de commerciële ruimtes door te spoelen. Klomp BV heeft niet alleen gezorgd voor deze duurzame wateroplossingen, maar ook voor de complete installatie van waterleidingen, sanitair, riolering, droge blusleidingen en een CO/LPG-gestuurd ventilatiesysteem om de luchtkwaliteit in de parkeergarage te optimaliseren. Dankzij het meegeleverde gebouwbeheersysteem kunnen al deze installaties efficiënt worden aangestuurd, wat bijdraagt aan het duurzame karakter van Jonas’. Jonas’ klaar is voor de toekomst.

Van der Pek: Renovatie met Respect voor Erfgoed

De renovatie van de historische Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord heeft ook erkenning ontvangen. Naast Jonas viel ook de renovatie van de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord in de BNA architectuurprijzen. Dit project, uitgevoerd door Ibelings van Tilburg Architecten, werd geprezen door de publieksjury vanwege de subtiele maar essentiële verbeteringen aan de 94 bestaande woningen in de buurt. Hoewel het hier geen individueel gebouw betreft, maar eerder een woonomgeving, was de bescheidenheid en zorgvuldigheid waarmee de renovatie is uitgevoerd opmerkelijk.

Hellendplus – onderdeel van Klomp – heeft een belangrijke rol gespeeld in de renovatie van de Van der Pekbuurt. Het bedrijf heeft de van der Pekbuurt voorzien van nieuwe dakpannen waardoor de woningen een frisse en vernieuwde uitstraling hebben gekregen. Daarnaast is al het zinkwerk vervangen en zijn er nieuwe zinken goten aangebracht, die niet alleen duurzaam zijn, maar ook bijdragen aan het behoud van het erfgoedkarakter van de buurt.

Toekomstgerichte Samenwerking voor Duurzame Resultaten

Met de bijdrage van Klomp aan zowel het wooncomplex Jonas als de renovatie van de Van der Pekbuurt, heeft het bedrijf bewezen een belangrijke partner te zijn in het realiseren van duurzame, hoogwaardige projecten. De erkenning van deze projecten als Gebouw van het Jaar benadrukt niet alleen de architectonische kwaliteit, maar ook de inzet voor duurzaamheid.

Klomp blijft zich inzetten voor innovatieve oplossingen die bijdragen aan een betere en duurzamere leefomgeving voor iedereen. Door actief bij te dragen aan de realisatie van energie-efficiënte systemen, waterbesparende maatregelen en respect voor erfgoed, toont Klomp haar toewijding aan duurzaamheid en het streven naar een meer circulaire bouwsector.


Felicitaties aan de Winnaars BNA architectuurprijzen en Dankwoord voor de Samenwerking

Klomp feliciteert de winnaars van de BNA architectuurprijzen en bedankt alle betrokken partijen voor de samenwerking. Deze erkenning is een beloning voor de inzet en toewijding van Orange Architects en Ibelings van Tilburg Architecten. Wij zijn vereerd dat we deel hebben mogen uitmaken van deze prijswinnende projecten en willen onze oprechte dankbaarheid uitspreken voor de samenwerking met de architectenbureaus, opdrachtgevers en alle andere betrokken partijen.

Deze prijs is niet alleen een erkenning voor de winnaars, maar ook voor de collectieve inspanningen van alle betrokken partijen. Het bevestigt de kracht van samenwerking en de mogelijkheid om iets bijzonders te creëren. We blijven ons inzetten voor duurzaamheid en innovatie en kijken uit naar verdere samenwerking aan inspirerende projecten. Nogmaals van harte gefeliciteerd aan de winnaars van de architectuurprijs en aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze projecten. Samen kunnen we streven naar een duurzame toekomst.

Jonas’ is een ontwikkeling van Amvest, Ontworpen door Orange Architects voor Amvest, icw ABT bv en Felixx Landscape Architects & Planners. Gebouwd door Ballast Nedam West

Lees ook: Jonas’, paradepaardje van architect, aannemer en installateur

Lees meer:

onderneming klomp
mei, 17, 2023

Klomp uitgeroepen tot beste onderneming van Noord Holland!

Ontdek het spannende verhaal achter het succes van Klomp tijdens de spectaculaire finale van de ‘Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland 2023’. Lees hoe dit familiebedrijf tot de top 3 wist te komen en uiteindelijk de felbegeerde award in de wacht sleepte met een indrukwekkende pitch. Ontdek de strategie en toewijding die hebben geleid tot dit ongekende succes en laat je inspireren door hun ondernemerschap.
mei, 26, 2023

Van Calculaties tot Smash Shots: Wouter Bouwman’s Succesverhaal

Betreed de inspirerende wereld van Klomp, waar uitdagende projecten en geweldige sportprestaties samenkomen. In het hart van dit succesverhaal schuilt Wouter Bouwman, calculator bij Klomp die zowel in zijn vak uitblinkt als op het padelveld. Dit artikel neemt je mee in het leven van Wouter Bouwman, waar zijn professionele vaardigheden en sportieve passie harmonieus samenkomen. Ontdek hoe hij zijn gedrevenheid en talent inzet, zowel op het werk als op het padelveld. Lees verder en laat je inspireren.
Ronald Beeksma
mei, 12, 2023

Ronald Beeksma: Een Toegewijde Teamspeler viert 12,5 jarig jubileum

Het is een feestelijke mijlpaal bij Klomp! Ronald Beeksma, werkvoorbereider bij Klomp, viert zijn 12,5-jarig jubileum binnen het bedrijf. Met zijn toewijding, expertise en enthousiasme heeft Ronald een onschatbare bijdrage geleverd aan het succes van Klomp. Samen met commercieel directeur Peter Bouwes blikken we terug op Ronald’s professionele reis en ontdekken we wat hem zo’n gewaardeerde teamspeler maakt.
BRL600-25 certificaat
mei, 01, 2023

Klomp behaalt BRL6000-25 certificaat voor gasverbrandingstoestellen

Klomp heeft het BRL 6000-25 certificaat behaald, dat is afgegeven door KIWA! Hiermee bevestigen wij dat we voldoen aan de eisen om werkzaamheden met gebouw-gebonden gasverbrandingstoestellen uit te voeren. Onze vakmensen hebben alle kennis in huis voor warmtetechnieken en zijn altijd bezig met innovatie en duurzaamheid. Lees meer over wat dit certificaat betekent voor ons en voor onze klanten in dit artikel.
leidekker
apr, 20, 2023

Een dag als leidekker, Moniek loopt mee met de leidekkers

Moniek, contractbeheerder bij Klomp Beheer en Onderhoud, loopt regelmatig mee met de buitendienst om beter te begrijpen wat er buiten allemaal gebeurt. Onlangs liep ze mee met leidekkers Remco Kroes en Richard Kroes op een project in Vijfhuizen. Moniek hielp mee met het leggen van leien en leerde hoe het is om als leidekker te werken. Ze benadrukt het belang van samenwerken om begrip en waardering voor elkaars werk te krijgen. Bekijk hier de bijhorende videoimpressie en lees het volledige artikel.
jubileum
apr, 14, 2023

Hoera! Onze servicemonteur Jeffrey Amsen viert 10 jaar jubileum

We vieren het 10-jarig jubileum van onze geweldige servicemonteur Jeffrey Amsen bij AVM Service, onderdeel van Klomp. Dit is een bijzondere mijlpaal die ons doet stilstaan bij zijn toewijding en vakmanschap gedurende zijn tijd bij ons bedrijf. We zijn trots op wat Jeffrey heeft bereikt en wat hij bijdraagt aan ons team.