Klomp draagt bij aan winnende BNA architectuurprijzen: Jonas’ en de Van der Pekbuurt

Klomp heeft reden tot vieren met de overwinning van Jonas als Gebouw van het Jaar en de erkenning van de renovatie van de Van der Pekbuurt in de prestigieuze BNA Architectuurprijzen. Klomp heeft actief bijgedragen aan deze duurzame projecten. Ontdek meer over Klomp's toewijding aan duurzaamheid en innovatieve oplossingen, en hoe we hebben bijgedragen aan het succes van Jonas' en de Van der Pekbuurt. Lees verder om meer te weten te komen over Klomp's betrokkenheid bij deze prijswinnende architecturale meesterwerken.
2023-05-16

Klomp heeft reden tot vieren na de bekendmaking van de winnaars van de prestigieuze BNA architectuurprijzen (Beroepsvereniging van Nederlandse Architecten). Zowel het multifunctionele wooncomplex Jonas’ op IJburg als de renovatie van de Van der Pekbuurt in Noord zijn uitgeroepen tot het Gebouw van het Jaar. Deze erkenning onderstreept de actieve bijdrage van Klomp aan beide projecten, waardoor wij een dubbele bijdrage hebben geleverd aan deze buitengewone architectonische prestaties.

Duurzaam Wonen: Jonas als Inspiratiebron voor Toekomstige Projecten

Het multifunctionele wooncomplex Jonas‘, ontworpen door Orange Architects, is door het vakjurypanel onder leiding van oud-minister Ed Nijpels unaniem gekozen als winnaar van de architectuurprijs. Het gebruik van duurzame, biobased materialen en het streven naar collectief en betaalbaar wonen waren doorslaggevende factoren in deze keuze. De jury beschouwt Jonas’ als een voorbeeldproject dat als inspiratiebron kan dienen voor toekomstige bouwprojecten.

Innovatieve duurzaamheid kenmerkt het ontwerp van Jonas

Voor Orange Architects was het ontwerpen van een zo duurzaam mogelijk gebouw een belangrijk doel. Het complex maakt gebruik van innovatieve technieken, zoals het benutten van regenwater voor het doorspoelen van toiletten en het creëren van vogelnestjes om de waterkwaliteit in de nabijgelegen haven te verbeteren. Bovendien zijn er talrijke zonnepanelen geïnstalleerd om groene energie op te wekken.

Klomp BV speelt een belangrijke rol in het duurzame succes van Jonas

Klomp heeft actief bijgedragen aan dit duurzame project door de realisatie van belangrijke installaties. Zo hebben zij de aansluiting op het warmte-koudeopslagsysteem (WKO) gerealiseerd, waardoor het gebouw efficiënt kan worden verwarmd en gekoeld. Daarnaast hebben ze vloerverwarming aangelegd in het hele complex, wat zorgt voor een aangenaam en energiezuinig binnenklimaat. Ook het CO2-gestuurde ventilatiesysteem draagt bij aan een gezonde leefomgeving.

Duurzaamheid gaat verder dan energie-efficiëntie bij Jonas

Maar duurzaamheid bij Jonas’ gaat verder dan energie-efficiëntie. Het complex is uitgerust met een geavanceerd hemelwaterafvoer- en pluviasysteem, waardoor regenwater snel wordt afgevoerd en opgeslagen in een regenwaterbassin. Dit opgevangen water wordt vervolgens gebruikt om de daktuin te bewateren en de toiletten in de commerciële ruimtes door te spoelen. Klomp BV heeft niet alleen gezorgd voor deze duurzame wateroplossingen, maar ook voor de complete installatie van waterleidingen, sanitair, riolering, droge blusleidingen en een CO/LPG-gestuurd ventilatiesysteem om de luchtkwaliteit in de parkeergarage te optimaliseren. Dankzij het meegeleverde gebouwbeheersysteem kunnen al deze installaties efficiënt worden aangestuurd, wat bijdraagt aan het duurzame karakter van Jonas’. Jonas’ klaar is voor de toekomst.

Van der Pek: Renovatie met Respect voor Erfgoed

De renovatie van de historische Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord heeft ook erkenning ontvangen. Naast Jonas viel ook de renovatie van de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord in de BNA architectuurprijzen. Dit project, uitgevoerd door Ibelings van Tilburg Architecten, werd geprezen door de publieksjury vanwege de subtiele maar essentiële verbeteringen aan de 94 bestaande woningen in de buurt. Hoewel het hier geen individueel gebouw betreft, maar eerder een woonomgeving, was de bescheidenheid en zorgvuldigheid waarmee de renovatie is uitgevoerd opmerkelijk.

Hellendplus – onderdeel van Klomp – heeft een belangrijke rol gespeeld in de renovatie van de Van der Pekbuurt. Het bedrijf heeft de van der Pekbuurt voorzien van nieuwe dakpannen waardoor de woningen een frisse en vernieuwde uitstraling hebben gekregen. Daarnaast is al het zinkwerk vervangen en zijn er nieuwe zinken goten aangebracht, die niet alleen duurzaam zijn, maar ook bijdragen aan het behoud van het erfgoedkarakter van de buurt.

Toekomstgerichte Samenwerking voor Duurzame Resultaten

Met de bijdrage van Klomp aan zowel het wooncomplex Jonas als de renovatie van de Van der Pekbuurt, heeft het bedrijf bewezen een belangrijke partner te zijn in het realiseren van duurzame, hoogwaardige projecten. De erkenning van deze projecten als Gebouw van het Jaar benadrukt niet alleen de architectonische kwaliteit, maar ook de inzet voor duurzaamheid.

Klomp blijft zich inzetten voor innovatieve oplossingen die bijdragen aan een betere en duurzamere leefomgeving voor iedereen. Door actief bij te dragen aan de realisatie van energie-efficiënte systemen, waterbesparende maatregelen en respect voor erfgoed, toont Klomp haar toewijding aan duurzaamheid en het streven naar een meer circulaire bouwsector.


Felicitaties aan de Winnaars BNA architectuurprijzen en Dankwoord voor de Samenwerking

Klomp feliciteert de winnaars van de BNA architectuurprijzen en bedankt alle betrokken partijen voor de samenwerking. Deze erkenning is een beloning voor de inzet en toewijding van Orange Architects en Ibelings van Tilburg Architecten. Wij zijn vereerd dat we deel hebben mogen uitmaken van deze prijswinnende projecten en willen onze oprechte dankbaarheid uitspreken voor de samenwerking met de architectenbureaus, opdrachtgevers en alle andere betrokken partijen.

Deze prijs is niet alleen een erkenning voor de winnaars, maar ook voor de collectieve inspanningen van alle betrokken partijen. Het bevestigt de kracht van samenwerking en de mogelijkheid om iets bijzonders te creëren. We blijven ons inzetten voor duurzaamheid en innovatie en kijken uit naar verdere samenwerking aan inspirerende projecten. Nogmaals van harte gefeliciteerd aan de winnaars van de architectuurprijs en aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze projecten. Samen kunnen we streven naar een duurzame toekomst.

Jonas’ is een ontwikkeling van Amvest, Ontworpen door Orange Architects voor Amvest, icw ABT bv en Felixx Landscape Architects & Planners. Gebouwd door Ballast Nedam West

Lees ook: Jonas’, paradepaardje van architect, aannemer en installateur

Lees meer:

bewonersavond renovatie
jun, 27, 2024

Bewonersavond renovatie in Krommenie

De bewonersavond renovatie in Krommenie was ondanks het warme weer, een groot succes. KBK, Parteon en ons team hadden het genoegen de bewoners van de Blauwe Arendstraat en Pelikaanstraat te informeren over de komende verbeter- en onderhoudswerkzaamheden van de huurwoningen.
Toolbox Meeting voor onze dakdekkers. Veiligheid en Vooruitblik
mei, 30, 2024

Uitgelicht: Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid

De veiligheid van onze medewerkers staat binnen Klomp absoluut op één. Zeker binnen onze branche is de afdeling Veiligheid altijd in beweging. Iedere dag weer doen wij er alles aan om zowel ons kwaliteitsmanagementsysteem als milieumanagementsysteem op topniveau te houden. En dit gaat verder dan alleen het behalen van belangrijke certificaten. Veiligheidskundige Richard legt uit wat hier allemaal bij komt kijken.
Gemeente Utrecht sluit 12-jarige RGS raamovereenkomst met vaste partners! Als Klomp bv en KlompDaktechniek mei 2024
mei, 23, 2024

Klomp sluit doordacht duurzame samenwerking van 12 jaar met Gemeente Utrecht

apr, 02, 2024

Klomp Open Bedrijvendag: Vrijdag 19 april 2024!

Op vrijdag 19 april 2024 zet Klomp haar deuren weer open voor alle belangstellenden. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of wil je als omwonende weten hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom in ons duurzame bedrijfspand aan de Digitaalstraat.
Ronald Olij nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Ronald Olij, nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Wij zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een belangrijke ontwikkeling binnen Klomp. Graag kondigen wij aan dat Ronald Olij per 1 maart 2024 als Operationeel Directeur toetreedt tot het directieteam van Klomp.
feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.