Ze zijn geslaagd! Diploma-uitreiking Restauratie Leidekker & Loodgieter

Op 30 maart jl. kregen 17 studenten hun diploma uitgereikt na het afronden van de opleiding Restauratie Leidekker & Loodgieter, waaronder onze collega’s Jip, Diego, Melvin en Benito.
2022-03-31

“De studenten hebben gekozen voor een prachtig vak. Met het behalen van het diploma hebben ze een stuk opleiding gehad waarmee ze kunnen bijdragen aan het in stand houden van een mooi ambacht. Het feit dat de opleiding er is, is hartstikke goed voor het vak.” aldus Piet Brand, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Leidekkers.

Behoud van deze bijzonder ambacht

Om deze mooie ambacht te behouden, ontwikkelde het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Leidekkers (NVVL) en GAan in de Bouw de opleiding Restauratie Leidekker & Loodgieter (op MBO-3 niveau).  

Het is toch onbegrijpelijk waarom zo’n bijzonder mooi vak niet populair is onder studenten en werkzoekenden? Het is een goed betaalde baan met veel vrijheid waarbij je een bijdrage kan leveren aan fascinerende projecten met de allermooiste stadsuitzichten. Wat ook een plus is: deze eeuwenoude beroepen blijven ook nog eens altijd bestaan! Dat betekent toekomstperspectief én een superleuke baan!

Diploma-uitreiking

Het was een hele mooie dag om op terug te kijken. Iedereen was erg enthousiast en er hing een leuke gemoedelijke sfeer. Opleidingscoördinator Joop Jansen hield voor ieder van de geslaagden een praatje en Piet Brand, reikte vervolgens de diploma’s uit. Daarna kreeg de groep een rondleiding in de St. Urbanuskerk in Amstelveen waar lei- en loodgieterswerk wordt uitgevoerd.

HR manager Ilona Meiring, recruiter Marjolein van Gog, uitvoerder Richard Kroes en accountmanager Ruben Swart waren ook aanwezig tijdens de diploma-uitreiking om namens Klomp de gediplomeerde restauratieleidekkers te feliciteren. Want het mag écht duidelijk wezen dat wij ontzettend trots zijn!

Collega’s Jip, Diego, Melvin en Benito van Klomp Daktechniek:
Van harte gefeliciteerd, superknap gedaan jongens!!!

Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen heeft ook aandacht aan deze diploma-uitreiking gegeven op hun website. Klik voor het artikel op onderstaande link: 
17 studenten ontvangen diploma Restauratie Leidekker & Loodgieter

De foto’s zijn gemaakt door fotograaf René van den Burg.

Lees meer:

apr, 02, 2024

Klomp Open Bedrijvendag: Vrijdag 19 april 2024!

Op vrijdag 19 april 2024 zet Klomp haar deuren weer open voor alle belangstellenden. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of wil je als omwonende weten hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom in ons duurzame bedrijfspand aan de Digitaalstraat.
Ronald Olij nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Ronald Olij, nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Wij zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een belangrijke ontwikkeling binnen Klomp. Graag kondigen wij aan dat Ronald Olij per 1 maart 2024 als Operationeel Directeur toetreedt tot het directieteam van Klomp.
feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.

Hoe is het om te werken in de techniek! Kom naar de Klomp open dag!

Niemand kan je dit beter vertellen dan onze collega’s zelf! Daarom geven zij je tijdens onze open dag graag een kijkje in de keuken. Ze laten je vol trots ons prachtige bedrijf zien en delen de leukste details. Ben jij op zoek naar een baan in de techniek of wil je een stap maken in je carrière? Sluit gerust aan bij een technische workshop of plan een speeddate sessie en vraag onze experts het hemd van het lijf!