Ze zijn geslaagd! Diploma-uitreiking Restauratie Leidekker & Loodgieter

Op 30 maart jl. kregen 17 studenten hun diploma uitgereikt na het afronden van de opleiding Restauratie Leidekker & Loodgieter, waaronder onze collega’s Jip, Diego, Melvin en Benito.
2022-03-31

“De studenten hebben gekozen voor een prachtig vak. Met het behalen van het diploma hebben ze een stuk opleiding gehad waarmee ze kunnen bijdragen aan het in stand houden van een mooi ambacht. Het feit dat de opleiding er is, is hartstikke goed voor het vak.” aldus Piet Brand, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Leidekkers.

Behoud van deze bijzonder ambacht

Om deze mooie ambacht te behouden, ontwikkelde het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Leidekkers (NVVL) en GAan in de Bouw de opleiding Restauratie Leidekker & Loodgieter (op MBO-3 niveau).  

Het is toch onbegrijpelijk waarom zo’n bijzonder mooi vak niet populair is onder studenten en werkzoekenden? Het is een goed betaalde baan met veel vrijheid waarbij je een bijdrage kan leveren aan fascinerende projecten met de allermooiste stadsuitzichten. Wat ook een plus is: deze eeuwenoude beroepen blijven ook nog eens altijd bestaan! Dat betekent toekomstperspectief én een superleuke baan!

Diploma-uitreiking

Het was een hele mooie dag om op terug te kijken. Iedereen was erg enthousiast en er hing een leuke gemoedelijke sfeer. Opleidingscoördinator Joop Jansen hield voor ieder van de geslaagden een praatje en Piet Brand, reikte vervolgens de diploma’s uit. Daarna kreeg de groep een rondleiding in de St. Urbanuskerk in Amstelveen waar lei- en loodgieterswerk wordt uitgevoerd.

HR manager Ilona Meiring, recruiter Marjolein van Gog, uitvoerder Richard Kroes en accountmanager Ruben Swart waren ook aanwezig tijdens de diploma-uitreiking om namens Klomp de gediplomeerde restauratieleidekkers te feliciteren. Want het mag écht duidelijk wezen dat wij ontzettend trots zijn!

Collega’s Jip, Diego, Melvin en Benito van Klomp Daktechniek:
Van harte gefeliciteerd, superknap gedaan jongens!!!

Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen heeft ook aandacht aan deze diploma-uitreiking gegeven op hun website. Klik voor het artikel op onderstaande link: 
17 studenten ontvangen diploma Restauratie Leidekker & Loodgieter

De foto’s zijn gemaakt door fotograaf René van den Burg.

Lees meer:

Groendak
dec, 02, 2022

Groendak voor zorgcentrum Westerkim

Tien jaar geleden ontstond vanuit de uitvraag inzake het dakonderhoud van woningcorporatie Ymere het dakteam Ymere. Dat de resultaatgerichte samenwerking een succes is, bewijst de contractverlenging met nog eens tien jaar. Partners Klomp, Consolidated, Patina en Ymere zetten ook de komende tien jaar vol in op ontwikkeling, ontzorging, doelgericht beheer, onderhoud, verduurzaming en innovatie. 
Primeur voor Klomp

Primeur voor Klomp!

Klomp timmert als het over verduurzaming gaat al jaren aan de weg. Het team van Klomp weet precies welk dak welke ingrepen nodig heeft om volledig duurzaam en toekomstbestendig te worden. In opdracht van Pre Wonen verzorgen we alle benodigde werkzaamheden van A tot Z. Voor Pre Wonen zijn we zelf de hoofdaannemer. Een geweldige primeur voor ons bedrijf!
Leermeester
nov, 03, 2022

Benito Molhoop wordt Leermeester

Klomp is een (leer)bedrijf met ambitie. We werken elke dag opnieuw aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving en omarmen daarvoor innovaties uit de markt én de innovatiedrift van onze medewerkers. Daarnaast hebben we de ambitie om onze collega’s het beste te bieden. Daarom geven we iedereen binnen Klomp de kans zich middels opleidingen verder te ontwikkelen. Onze collega Benito Molhoop koos ervoor om niet alleen zichzelf, maar ook nieuwe aanwas naar een hoger plan te brengen. Het afronden van de tweedaagse Leermeestercursus maakt van hem een volleerd leermeester.
Klomp
okt, 27, 2022

Klomp aan de slag voor Parteon

Parteon is een van de grootste woningencorporaties in de Zaanstreek. Voor Parteon is het belangrijk om haar huurders een fijn thuis te bieden. Het verduurzamen van de woningen is belangrijk en draagt hieraan bij. Het appartementencomplex aan de Dokter Kortewegstraat in Wormerveer wordt door een bouwteam bestaande uit KBK bouwgroep, De Waard bouw, KTR3 B.V. en Klomp volledig op maat verduurzaamd. Zowel de gebouwschil als het dak worden onder handen genomen.
duurzaam dak
okt, 14, 2022

Klomp vernieuwt en vergroent het dak van Frascati

Het Frascati Theater aan de Nes in Amsterdam heeft diverse functies gehad. Het gebouw was oorspronkelijk een klooster, werd eind 16de eeuw het podium voor rederijkerspelen en diende in de 17de en 18de eeuw als pakhuis voor tabak, thee en specerijen. In de jaren daarna huisveste het pand een koffiehuis en werd het berucht als plek waar beschaafd publiek zicht liever niet vertoonde. Tot het moment dat de Nes door het gemeentebestuur Amsterdam weer als handelsstraat werd gedoopt. Inmiddels is het theater dé plek waar jong talent zichzelf presenteert.
Bovenkruier
sep, 29, 2022

Bovenkruier in Molenwijk wordt aardgasvrij

Amsterdam wil in 2040 volledig aardgasvrij zijn. In Molenwijk werkt de gemeente zelfs toe naar een aardgasvrij bestaan in 2030. De Bovenkruier van woningcorporatie Eigen Haard is een van de zeven complexen die op de nominatie staan om gerenoveerd te worden. Hier zijn Klomp en Green4energy in opdracht van Nijhuis Bouw recent begonnen om de woningen gereed te maken voor stadswarmte en elektrisch koken.