Ze zijn geslaagd! Diploma-uitreiking Restauratie Leidekker & Loodgieter

Op 30 maart jl. kregen 17 studenten hun diploma uitgereikt na het afronden van de opleiding Restauratie Leidekker & Loodgieter, waaronder onze collega’s Jip, Diego, Melvin en Benito.
2022-03-31

“De studenten hebben gekozen voor een prachtig vak. Met het behalen van het diploma hebben ze een stuk opleiding gehad waarmee ze kunnen bijdragen aan het in stand houden van een mooi ambacht. Het feit dat de opleiding er is, is hartstikke goed voor het vak.” aldus Piet Brand, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Leidekkers.

Behoud van deze bijzonder ambacht

Om deze mooie ambacht te behouden, ontwikkelde het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Leidekkers (NVVL) en GAan in de Bouw de opleiding Restauratie Leidekker & Loodgieter (op MBO-3 niveau).  

Het is toch onbegrijpelijk waarom zo’n bijzonder mooi vak niet populair is onder studenten en werkzoekenden? Het is een goed betaalde baan met veel vrijheid waarbij je een bijdrage kan leveren aan fascinerende projecten met de allermooiste stadsuitzichten. Wat ook een plus is: deze eeuwenoude beroepen blijven ook nog eens altijd bestaan! Dat betekent toekomstperspectief én een superleuke baan!

Diploma-uitreiking

Het was een hele mooie dag om op terug te kijken. Iedereen was erg enthousiast en er hing een leuke gemoedelijke sfeer. Opleidingscoördinator Joop Jansen hield voor ieder van de geslaagden een praatje en Piet Brand, reikte vervolgens de diploma’s uit. Daarna kreeg de groep een rondleiding in de St. Urbanuskerk in Amstelveen waar lei- en loodgieterswerk wordt uitgevoerd.

HR manager Ilona Meiring, recruiter Marjolein van Gog, uitvoerder Richard Kroes en accountmanager Ruben Swart waren ook aanwezig tijdens de diploma-uitreiking om namens Klomp de gediplomeerde restauratieleidekkers te feliciteren. Want het mag écht duidelijk wezen dat wij ontzettend trots zijn!

Collega’s Jip, Diego, Melvin en Benito van Klomp Daktechniek:
Van harte gefeliciteerd, superknap gedaan jongens!!!

Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen heeft ook aandacht aan deze diploma-uitreiking gegeven op hun website. Klik voor het artikel op onderstaande link: 
17 studenten ontvangen diploma Restauratie Leidekker & Loodgieter

De foto’s zijn gemaakt door fotograaf René van den Burg.

Lees meer:

banenmarkt
jul, 05, 2022

Klomp kijkt terug op een geslaagde banenmarkt | 24 juni ’22

Op donderdag 24 juni jl. organiseerde het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) een banenmarkt in de Amsterdamse Molenwijk. De focus van deze banenmarkt lag op techniek en banen in de energietransitie. Er was een rijke verzameling aan bedrijven uit Amsterdam Noord. Uiteraard was Klomp ook van de partij!
TECTUM-Award 2022
jul, 01, 2022

‘De vlag kan uit, Pim is geslaagd!’ | TECTUM- Award 2022

Gisteravond vond in het NBC Congrescentrum Nieuwegein de feestelijke diploma-uitreiking van TECTUM plaats. Onder toeziend oog van ruim 600 bezoekers werden de diploma’s aan de geslaagden uitgereikt. Dit jaar was onze collega Pim Spaan één van de vier gelukkigen die zich de beste dakdekker van zijn jaar mocht noemen. Een geweldige prestatie!
Jubileum Klomp
jun, 29, 2022

60 jarig jubileum Klomp!

Afgelopen vrijdag feestte het team van Klomp het dak eraf. De reden? Het is alweer zestig jaar geleden dat het echtpaar Klomp hun winkeltje op de Nieuwerdammerdijk in Amsterdam opende. Ma Klomp gaf advies over de moderne steelstofzuigers en wasmachines, Pa Klomp verzorgde het installatiewerk. Zes decennia later is familiebedrijf Klomp 173 man sterk. Als dat geen reden voor een feestje is…
duurzame afvalverwerking
jun, 23, 2022

Klomp en GP Groot staan voor duurzame afvalverwerking

Doordacht duurzaam, de slogan van Klomp, is niet zomaar een leus. Klomp gaat naast de meeste duurzame oplossingen in energie, daken en gebouwgebonden installaties ook voor optimaal duurzame verwerking van haar afval. Dat GP Groot en Klomp hiervoor de handen ineen hebben geslagen, is een volstrekt logische stap. Voor deze afvalverwerker zijn circulaire economie en de energietransitie namelijk dé pijlers binnen de dienstverlening. Een perfecte match met Klomp dus.
Senang
jun, 16, 2022

Celsias en Klomp halen alles uit de kast voor een duurzaam Senang

Midden in de Indische buurt in Amsterdam-Oost heeft een oud woonblok plaatsgemaakt voor een optimaal duurzaam nieuwbouwcomplex genaamd Senang. Senang is een project van woningcorporatie de Alliantie en bestaat uit 83 sociale huurwoningen, 35 middensegment huurwoningen en drie bedrijfsruimten. De woningen worden gasloos en voorzien van alle denkbare verduurzamingsoplossingen zoals een collectieve warmte-koude-opslag (WKO) die voor de warmte voor verwarming en warm water zorgt. Daarnaast krijgen de woningen driedubbelglas, een warmteterugwininstallatie (WTW) voor de ventilatie van de woningen en het dak komt vol te liggen met zonnepanelen.
Rob ziet Abraham!
jun, 15, 2022

Rob ziet Abraham

HIEPERDEPIEP HOERA! Onze altijd vrolijke Rob is vandaag jarig en tikt de prachtige leeftijd 50 aan! Dit laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Collega’s hebben hem blij verrast met een mooi versierde werkplek van slingers en ballonnen. Rob heeft ons op zijn beurt verwend met maar liefst 4 super lekkere taart(en)! Kortom, het is feest!