Ze zijn geslaagd! Diploma-uitreiking Restauratie Leidekker & Loodgieter

Op 30 maart jl. kregen 17 studenten hun diploma uitgereikt na het afronden van de opleiding Restauratie Leidekker & Loodgieter, waaronder onze collega’s Jip, Diego, Melvin en Benito.
2022-03-31

“De studenten hebben gekozen voor een prachtig vak. Met het behalen van het diploma hebben ze een stuk opleiding gehad waarmee ze kunnen bijdragen aan het in stand houden van een mooi ambacht. Het feit dat de opleiding er is, is hartstikke goed voor het vak.” aldus Piet Brand, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Leidekkers.

Behoud van deze bijzonder ambacht

Om deze mooie ambacht te behouden, ontwikkelde het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Leidekkers (NVVL) en GAan in de Bouw de opleiding Restauratie Leidekker & Loodgieter (op MBO-3 niveau).  

Het is toch onbegrijpelijk waarom zo’n bijzonder mooi vak niet populair is onder studenten en werkzoekenden? Het is een goed betaalde baan met veel vrijheid waarbij je een bijdrage kan leveren aan fascinerende projecten met de allermooiste stadsuitzichten. Wat ook een plus is: deze eeuwenoude beroepen blijven ook nog eens altijd bestaan! Dat betekent toekomstperspectief én een superleuke baan!

Diploma-uitreiking

Het was een hele mooie dag om op terug te kijken. Iedereen was erg enthousiast en er hing een leuke gemoedelijke sfeer. Opleidingscoördinator Joop Jansen hield voor ieder van de geslaagden een praatje en Piet Brand, reikte vervolgens de diploma’s uit. Daarna kreeg de groep een rondleiding in de St. Urbanuskerk in Amstelveen waar lei- en loodgieterswerk wordt uitgevoerd.

HR manager Ilona Meiring, recruiter Marjolein van Gog, uitvoerder Richard Kroes en accountmanager Ruben Swart waren ook aanwezig tijdens de diploma-uitreiking om namens Klomp de gediplomeerde restauratieleidekkers te feliciteren. Want het mag écht duidelijk wezen dat wij ontzettend trots zijn!

Collega’s Jip, Diego, Melvin en Benito van Klomp Daktechniek:
Van harte gefeliciteerd, superknap gedaan jongens!!!

Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen heeft ook aandacht aan deze diploma-uitreiking gegeven op hun website. Klik voor het artikel op onderstaande link: 
17 studenten ontvangen diploma Restauratie Leidekker & Loodgieter

De foto’s zijn gemaakt door fotograaf René van den Burg.

Lees meer:

teamwork
mrt, 30, 2023

Samen sterk: hoe teamwork bijdraagt aan succes

Bij Klomp is teamwork niet zomaar een loze kreet, het is een fundamenteel onderdeel van onze bedrijfscultuur! Lees het verhaal van onze toegewijde serviceplanner daktechniek, Bouchra Aazif, die een dagje heeft meegelopen met onze dakdekkers in de buitendienst en ontdek waarom teamwork zo belangrijk voor ons is!
stage
mrt, 28, 2023

Stage lopen bij Klomp: een kijkje in de ervaring van Reza

Maak kennis met Reza van Weerden, een ambitieuze 21-jarige studente Business Studies aan de Hogeschool Inholland Diemen. Momenteel bevindt ze zich in haar derde jaar en heeft ze haar zinnen gezet op een succesvolle stage bij Klomp, waar ze haar vaardigheden in de praktijk brengt en zichzelf uitdaagt om te groeien.
Nieuwe instroom hard nodig voor klimaatopgave: Klomp zet zich in op Open Dag ROC Amsterdam
mrt, 22, 2023

Nieuwe instroom hard nodig voor klimaatopgave: Klomp zet zich in op Open Dag ROC Amsterdam

Klomp stond samen met onze partners van het VTi – Vakschool Technische Installaties op deze Open Dag van de ROC Amsterdam om vol enthousiasme te spreken over de carrièremogelijkheden en arbeidsperspectieven binnen de technische installatiebranche.
in dienst
mrt, 15, 2023

Hoera, 5 jaar in dienst!

We vieren een bijzonder moment waarbij twee medewerkers, Guido van Oeveren en Levi Langedijk, in het zonnetje worden gezet voor hun vijfjarig jubileum als Tekenaar bij ons bedrijf. Klomp is trots op hun inzet en expertise, die hebben bijgedragen aan het succes van Klomp Technisch Buro.
warmtepompen
mrt, 16, 2023

Welk type warmtepomp is geschikt voor uw vastgoed?

Klomp is trots op de bijdrage aan verduurzaming van vastgoedsector. Deskundig advies en begeleiding bij selecteren van de juiste warmtepomp biedt een duurzaam en efficiënt verwarmingssysteem. Warmtepompen zijn essentieel voor het verminderen van CO2-uitstoot en bevorderen duurzaamheid. Bekijk ons artikel op OG Wijzer voor meer informatie.
Toolboxmeeting
mrt, 10, 2023

Toolboxmeeting voor onze dakdekkers. Veiligheid en Vooruitblik

Gisterenmiddag kwamen alle dakdekkers van projecten, service & onderhoud en lei- en zinkwerken samen voor een toolbox meeting in ons bedrijfscafé. Tijdens deze bijeenkomst werden belangrijke onderwerpen besproken en werd er vooruitgekeken naar de komende periode, waarbij veiligheid hoog op de agenda stond.