Een dag als leidekker, Moniek loopt mee met de leidekkers

Moniek, contractbeheerder bij Klomp Beheer en Onderhoud, loopt regelmatig mee met de buitendienst om beter te begrijpen wat er buiten allemaal gebeurt. Onlangs liep ze mee met leidekkers Remco Kroes en Richard Kroes op een project in Vijfhuizen. Moniek hielp mee met het leggen van leien en leerde hoe het is om als leidekker te werken. Ze benadrukt het belang van samenwerken om begrip en waardering voor elkaars werk te krijgen. Bekijk hier de bijhorende videoimpressie en lees het volledige artikel.
2023-04-20
Even voorstellen

Als contractbeheerder bij Klomp Beheer en Onderhoud is Moniek dagelijks bezig met het beheren van contracten en het communiceren met klanten. Maar ze vindt het belangrijk om af en toe ook mee te lopen met de buitendienst, zodat ze een beter beeld krijgt van wat er buiten allemaal gebeurt.

Onlangs was ze samen met leidekkers Remco Kroes en Richard Kroes op stap naar een project in Vijfhuizen. Hier werkte Klomp Lei- en Zinkwerken aan het dak van een exclusieve vrijstaande nieuwbouwwoning.

Meeloopdag

Tijdens haar meeloopdag heeft Moniek niet alleen toegekeken, maar ook actief meegewerkt aan het leggen van de leien. Ze ontdekte dat het een echt ambacht is waarbij nauwkeurigheid en vakmanschap van groot belang zijn. Moniek kreeg de kans om deze vaardigheden zelf uit te oefenen en waardeerde het vakmanschap dat vereist is voor het leggen van leien. Het was een leerzame en uitdagende ervaring voor haar.

“Het was best zwaar werk, maar ik vond het ontzettend leuk om te doen. Op die manier kreeg ik een nog beter beeld van wat er allemaal bij komt kijken en kon ik écht meemaken hoe het is om als leidekker te werken” – Moniek

Het belang van samenwerken

Moniek vindt het belangrijk om met de buitendienst mee te lopen, niet alleen om te observeren, maar ook om daadwerkelijk mee te werken. “Je kunt pas echt begrijpen wat je collega’s meemaken op een werkdag als je het zelf hebt ervaren. Door samen te werken, krijg je meer begrip en waardering voor elkaars werk”, zegt Moniek.

Leerzame dag als leidekker

Na afloop van de meeloopdag was Moniek behoorlijk moe, maar ze was ook heel enthousiast over wat ze had gezien en geleerd. Het was een intensieve en leerzame dag, waarbij ze niet alleen een beter beeld kreeg van wat haar hardwerkende collega’s allemaal meemaken op een werkdag, maar ook zelf heeft ervaren hoe het is om als leidekker te werken. Ze is blij dat ze deze ervaring heeft opgedaan en kijkt er naar uit om nog eens met de buitendienst mee te lopen.

Video impressie

Lees meer:

apr, 02, 2024

Klomp Open Bedrijvendag: Vrijdag 19 april 2024!

Op vrijdag 19 april 2024 zet Klomp haar deuren weer open voor alle belangstellenden. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of wil je als omwonende weten hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom in ons duurzame bedrijfspand aan de Digitaalstraat.
Ronald Olij nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Ronald Olij, nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Wij zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een belangrijke ontwikkeling binnen Klomp. Graag kondigen wij aan dat Ronald Olij per 1 maart 2024 als Operationeel Directeur toetreedt tot het directieteam van Klomp.
feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.