Een dag als leidekker, Moniek loopt mee met de leidekkers

Moniek, contractbeheerder bij Klomp Beheer en Onderhoud, loopt regelmatig mee met de buitendienst om beter te begrijpen wat er buiten allemaal gebeurt. Onlangs liep ze mee met leidekkers Remco Kroes en Richard Kroes op een project in Vijfhuizen. Moniek hielp mee met het leggen van leien en leerde hoe het is om als leidekker te werken. Ze benadrukt het belang van samenwerken om begrip en waardering voor elkaars werk te krijgen. Bekijk hier de bijhorende videoimpressie en lees het volledige artikel.
2023-04-20
Even voorstellen

Als contractbeheerder bij Klomp Beheer en Onderhoud is Moniek dagelijks bezig met het beheren van contracten en het communiceren met klanten. Maar ze vindt het belangrijk om af en toe ook mee te lopen met de buitendienst, zodat ze een beter beeld krijgt van wat er buiten allemaal gebeurt.

Onlangs was ze samen met leidekkers Remco Kroes en Richard Kroes op stap naar een project in Vijfhuizen. Hier werkte Klomp Lei- en Zinkwerken aan het dak van een exclusieve vrijstaande nieuwbouwwoning.

Meeloopdag

Tijdens haar meeloopdag heeft Moniek niet alleen toegekeken, maar ook actief meegewerkt aan het leggen van de leien. Ze ontdekte dat het een echt ambacht is waarbij nauwkeurigheid en vakmanschap van groot belang zijn. Moniek kreeg de kans om deze vaardigheden zelf uit te oefenen en waardeerde het vakmanschap dat vereist is voor het leggen van leien. Het was een leerzame en uitdagende ervaring voor haar.

“Het was best zwaar werk, maar ik vond het ontzettend leuk om te doen. Op die manier kreeg ik een nog beter beeld van wat er allemaal bij komt kijken en kon ik écht meemaken hoe het is om als leidekker te werken” – Moniek

Het belang van samenwerken

Moniek vindt het belangrijk om met de buitendienst mee te lopen, niet alleen om te observeren, maar ook om daadwerkelijk mee te werken. “Je kunt pas echt begrijpen wat je collega’s meemaken op een werkdag als je het zelf hebt ervaren. Door samen te werken, krijg je meer begrip en waardering voor elkaars werk”, zegt Moniek.

Leerzame dag als leidekker

Na afloop van de meeloopdag was Moniek behoorlijk moe, maar ze was ook heel enthousiast over wat ze had gezien en geleerd. Het was een intensieve en leerzame dag, waarbij ze niet alleen een beter beeld kreeg van wat haar hardwerkende collega’s allemaal meemaken op een werkdag, maar ook zelf heeft ervaren hoe het is om als leidekker te werken. Ze is blij dat ze deze ervaring heeft opgedaan en kijkt er naar uit om nog eens met de buitendienst mee te lopen.

Video impressie

Lees meer:

circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.
nov, 14, 2023

Mike Wiersma viert zijn officiële 1-jarig jubileum bij Klomp

Bij Klomp vieren we het éénjarig jubileum van Mike Wiersma als officiële medewerker. Deze mijlpaal is extra speciaal omdat het een beloning is voor het succesvol behalen van het diploma Eerste Monteur niveau 3 via het IW Leren & Werken-traject vanuit Klomp. Nadat hij vorig jaar zijn diploma behaalde, trad hij in dienst bij Klomp. Mike heeft niet alleen zijn technische vaardigheden verder ontwikkeld, maar heeft ook overtuigend aangetoond dat doorzettingsvermogen en een passie voor het vak de sleutels tot succes zijn. Lees verder om meer te ontdekken.
warmtepomp
nov, 17, 2023

Duurzaam vastgoedbeheer: Warmtepompsystemen en WKO

In een tijd van toenemende nadruk op duurzaamheid en groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen staan vastgoedbeheerders voor de uitdaging om gebouwen efficiënter te verwarmen en te koelen. Ontdek in dit artikel de voordelen en mogelijkheden van warmtepompsystemen en warmte- en koudeopslag (WKO) voor duurzaam vastgoedbeheer, met positieve effecten op zowel het milieu als de kosten en waarde van vastgoed.
BI specialist
nov, 07, 2023

Interview | Duik in de wereld van onze BI-specialist, Marjolein

Het is niet alledaags dat iemand van baan verandert om zich in een compleet nieuwe wereld te storten, maar Marjolein Doppenberg deed precies dat! Als Business Intelligence Specialist bij Klomp, heeft ze haar HR-achtergrond verruild voor een carrière in het ontrafelen van data en het genereren van inzichten die de koers van het bedrijf helpen bepalen. In dit interview onthult Marjolein haar reis en enthousiasme voor de wereld van Business Intelligence.