Klomp uit Amsterdam-Noord vermindert CO2-voetafdruk met elektrificatie van bedrijfsbussen

Klomp neemt grote stappen op weg naar een schonere CO2-voetafdruk door haar bedrijfsbussen te vervangen en te elektrificeren. De eerste mijlpaal is bereikt, aangezien afgelopen week de eerste drie elektrische bussen werden geleverd, en de komende weken zullen er nog meer volgen. Met deze ingrijpende verandering zet Klomp Amsterdam-Noord zich in om haar CO2-voetafdruk aanzienlijk te verlagen.
2023-08-01

Pionierschap en verkenning in 2011

Deze transitie naar elektrische bedrijfsbussen komt na een lange reis die Klomp heeft afgelegd om te verkennen of het elektrificeren van het wagenpark haalbaar was. Reeds in 2011 nam het bedrijf een gedurfde stap door als eerste onderneming een elektrische bus aan te schaffen. De Fiat Doblo Electric had een beperkte actieradius van 80 km. Deze beslissing was bedoeld om praktijkervaring op te doen en te beoordelen of elektrificatie van het wagenpark uitvoerbaar was. Helaas bleek destijds dat grootschalige omzetting van dieselbussen naar elektrische bussen nog te vroeg was.

Eerste laadsessie voor de gloednieuwe generatie nieuwe elektrische bussen

Waardevolle ervaringen in een periode van twaalf jaar

Na een periode van twaalf jaar heeft Klomp echter waardevolle ervaringen opgedaan, waardoor het bedrijf nu klaar is voor een ingrijpende transformatie. Met succesvolle elektrificatie van het merendeel van hun personenauto’s is nu de tijd aangebroken om ook de werkbussen te moderniseren.

Klomp uit Amsterdam-Noord speelt een proactieve rol in de ambitieuze doelstellingen van de gemeente Amsterdam

Meer weten, klik op de afbeelding

Klomp speelt met de elektrificatie van bedrijfsbussen een proactieve rol in de ambitieuze doelstellingen van de gemeente Amsterdam. De gemeente streeft ernaar om in 2025 een uitstootvrije omgeving voor bestelauto’s te realiseren. Door nu al grootschalig over te schakelen op elektrische bedrijfsbussen, zet Klomp een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst.

Meer weten over de route kaart van Amsterdam? Klik hier >

Voordelen van elektrische bedrijfsbussen

De overstap naar elektrische bedrijfsbussen betekent niet alleen een positieve impact op het milieu, maar kan ook leiden tot lagere operationele kosten en een verbeterde luchtkwaliteit in de stad. Elektrische voertuigen hebben doorgaans lagere onderhoudskosten en zijn efficiënter in het gebruik van energie. Door de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen, kan Klomp actief bijdragen aan het creëren van een schonere en gezondere leefomgeving voor de lokale gemeenschap.

Twee Opel Vivaro-e 75kWh 136 pk L3H1 Edition, op het laadplein bij Klomp in Amsterdam-Noord
Opel Vivaro-e 75kWh 136 pk L3H1 Edition, krijgt zijn eerste laadbeurt
Opel Vivaro-e 75kWh 136 pk L3H1 Edition, krijgt zijn eerste laadbeurt

Klomp Amsterdam-Noord als voorbeeld voor duurzaamheid

Klomp Amsterdam-Noord toont zich hiermee een voorbeeld voor andere bedrijven die zich willen inzetten voor een duurzamere samenleving. De actieve betrokkenheid van het bedrijfsleven is van vitaal belang om de ecologische doelstellingen van de stad te verwezenlijken en een duurzame toekomst voor de komende generaties te waarborgen.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Met een sterke focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, laat Klomp Amsterdam-Noord zien dat het als bedrijf haar verantwoordelijkheid serieus neemt. Door zich in te zetten voor een groenere toekomst, zet Klomp een belangrijke stap in het reduceren van de CO2-uitstoot en het bevorderen van milieuvriendelijke mobiliteit.

Conclusie elektrificatie van bedrijfsbussen: Een groenere en schonere toekomst

Al met al is de elektrificatie van de bedrijfsbussen een krachtig signaal van Klomp Amsterdam-Noord aan haar klanten, partners en concurrenten. Het bewijst dat duurzaamheid en winstgevendheid hand in hand kunnen gaan. Klomp heeft bewezen dat zij niet bang is om voorop te lopen en risico’s te nemen om uiteindelijk bij te dragen aan een groenere wereld.

Lees meer:

feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.
nov, 14, 2023

Mike Wiersma viert zijn officiële 1-jarig jubileum bij Klomp

Bij Klomp vieren we het éénjarig jubileum van Mike Wiersma als officiële medewerker. Deze mijlpaal is extra speciaal omdat het een beloning is voor het succesvol behalen van het diploma Eerste Monteur niveau 3 via het IW Leren & Werken-traject vanuit Klomp. Nadat hij vorig jaar zijn diploma behaalde, trad hij in dienst bij Klomp. Mike heeft niet alleen zijn technische vaardigheden verder ontwikkeld, maar heeft ook overtuigend aangetoond dat doorzettingsvermogen en een passie voor het vak de sleutels tot succes zijn. Lees verder om meer te ontdekken.
warmtepomp
nov, 17, 2023

Duurzaam vastgoedbeheer: Warmtepompsystemen en WKO

In een tijd van toenemende nadruk op duurzaamheid en groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen staan vastgoedbeheerders voor de uitdaging om gebouwen efficiënter te verwarmen en te koelen. Ontdek in dit artikel de voordelen en mogelijkheden van warmtepompsystemen en warmte- en koudeopslag (WKO) voor duurzaam vastgoedbeheer, met positieve effecten op zowel het milieu als de kosten en waarde van vastgoed.