Klomp uit Amsterdam-Noord vermindert CO2-voetafdruk met elektrificatie van bedrijfsbussen

Klomp neemt grote stappen op weg naar een schonere CO2-voetafdruk door haar bedrijfsbussen te vervangen en te elektrificeren. De eerste mijlpaal is bereikt, aangezien afgelopen week de eerste drie elektrische bussen werden geleverd, en de komende weken zullen er nog meer volgen. Met deze ingrijpende verandering zet Klomp Amsterdam-Noord zich in om haar CO2-voetafdruk aanzienlijk te verlagen.
2023-08-01

Pionierschap en verkenning in 2011

Deze transitie naar elektrische bedrijfsbussen komt na een lange reis die Klomp heeft afgelegd om te verkennen of het elektrificeren van het wagenpark haalbaar was. Reeds in 2011 nam het bedrijf een gedurfde stap door als eerste onderneming een elektrische bus aan te schaffen. De Fiat Doblo Electric had een beperkte actieradius van 80 km. Deze beslissing was bedoeld om praktijkervaring op te doen en te beoordelen of elektrificatie van het wagenpark uitvoerbaar was. Helaas bleek destijds dat grootschalige omzetting van dieselbussen naar elektrische bussen nog te vroeg was.

Eerste laadsessie voor de gloednieuwe generatie nieuwe elektrische bussen

Waardevolle ervaringen in een periode van twaalf jaar

Na een periode van twaalf jaar heeft Klomp echter waardevolle ervaringen opgedaan, waardoor het bedrijf nu klaar is voor een ingrijpende transformatie. Met succesvolle elektrificatie van het merendeel van hun personenauto’s is nu de tijd aangebroken om ook de werkbussen te moderniseren.

Klomp uit Amsterdam-Noord speelt een proactieve rol in de ambitieuze doelstellingen van de gemeente Amsterdam

Meer weten, klik op de afbeelding

Klomp speelt met de elektrificatie van bedrijfsbussen een proactieve rol in de ambitieuze doelstellingen van de gemeente Amsterdam. De gemeente streeft ernaar om in 2025 een uitstootvrije omgeving voor bestelauto’s te realiseren. Door nu al grootschalig over te schakelen op elektrische bedrijfsbussen, zet Klomp een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst.

Meer weten over de route kaart van Amsterdam? Klik hier >

Voordelen van elektrische bedrijfsbussen

De overstap naar elektrische bedrijfsbussen betekent niet alleen een positieve impact op het milieu, maar kan ook leiden tot lagere operationele kosten en een verbeterde luchtkwaliteit in de stad. Elektrische voertuigen hebben doorgaans lagere onderhoudskosten en zijn efficiënter in het gebruik van energie. Door de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen, kan Klomp actief bijdragen aan het creëren van een schonere en gezondere leefomgeving voor de lokale gemeenschap.

Twee Opel Vivaro-e 75kWh 136 pk L3H1 Edition, op het laadplein bij Klomp in Amsterdam-Noord
Opel Vivaro-e 75kWh 136 pk L3H1 Edition, krijgt zijn eerste laadbeurt
Opel Vivaro-e 75kWh 136 pk L3H1 Edition, krijgt zijn eerste laadbeurt

Klomp Amsterdam-Noord als voorbeeld voor duurzaamheid

Klomp Amsterdam-Noord toont zich hiermee een voorbeeld voor andere bedrijven die zich willen inzetten voor een duurzamere samenleving. De actieve betrokkenheid van het bedrijfsleven is van vitaal belang om de ecologische doelstellingen van de stad te verwezenlijken en een duurzame toekomst voor de komende generaties te waarborgen.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Met een sterke focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, laat Klomp Amsterdam-Noord zien dat het als bedrijf haar verantwoordelijkheid serieus neemt. Door zich in te zetten voor een groenere toekomst, zet Klomp een belangrijke stap in het reduceren van de CO2-uitstoot en het bevorderen van milieuvriendelijke mobiliteit.

Conclusie elektrificatie van bedrijfsbussen: Een groenere en schonere toekomst

Al met al is de elektrificatie van de bedrijfsbussen een krachtig signaal van Klomp Amsterdam-Noord aan haar klanten, partners en concurrenten. Het bewijst dat duurzaamheid en winstgevendheid hand in hand kunnen gaan. Klomp heeft bewezen dat zij niet bang is om voorop te lopen en risico’s te nemen om uiteindelijk bij te dragen aan een groenere wereld.

Lees meer:

Damsko Stephen Connell Waldy van Geenen
sep, 18, 2023

Damsko Duikt in de Wereld van Dakdekker Stephen Connell

De stad Amsterdam ontwaakte vanmorgen onder hevige onweersbuien die de straten verlichtten. Maar wat begon als een onstuimige ochtend, ontpopte zich tot een mooie ochtend met een bijzondere gebeurtenis. In dit nieuwsartikel nemen we je mee naar het centrum van de actie, waar moedige dakhelden, met in de hoofdrol onze eigen dakdekker Stephen Connell, een daklekkage trotseerden en een programmamaker van AT5 een onthullend verhaal vastlegde.
Tonnie Eier
sep, 15, 2023

Tonnie Eier: 12,5 Jaar Dakdekker bij Klomp en Een Echte Allround Vakman

Bij Klomp vieren we met trots een opmerkelijke mijlpaal: het 12,5-jarig jubileum van Tonnie Eier, een onmisbare kracht binnen ons team en een ware duizendpoot als dakdekker. Al meer dan een volledig decennium heeft hij onvermoeibaar gewerkt om onze daken te beschermen tegen de elementen en om complexe problemen op te lossen. Zijn toewijding en vakmanschap hebben Klomp en onze gewaardeerde klanten al die jaren in de hoogste mate van dienstbaarheid gehouden. Het is een moment van erkenning voor de bijdragen van Tonnie en een viering van zijn expertise in de wereld van dakbedekking.
Klomp Behaalt Opnieuw VCA**-Certificaat
sep, 11, 2023

Klomp Behaalt Opnieuw VCA **!

Klomp heeft opnieuw het VCA**-certificaat behaald, een erkenning van onze diepgewortelde toewijding aan veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Het certificaat gaat verder dan een symbolische prestatie; het belichaamt onze belofte aan klanten en partners om altijd de hoogste normen te handhaven. Richard Klaver, onze veiligheidsdeskundige, en Sandra Bruns, onze KAM-coördinator, delen inzichten in onze benadering, die verder gaat dan de standaardnormen. Dit nieuwsbericht nodigt u uit om meer te ontdekken over onze voortdurende inspanningen en hoe we samenwerken aan een veiligere en duurzamere toekomst. Lees het volledige verhaal op deze pagina. Samen maken we een verschil!
Interview Ted Smit
sep, 08, 2023

Terug naar Klomp: Ted’s Inspirerende Reis

In dit hartelijk interview met Ted Smit, onlangs benoemd tot Teamleider Projecten bij Klomp, onthult hij zijn diepgewortelde motivatie om terug te keren naar Klomp en zijn duidelijke visie op de toekomst van de organisatie. Ted deelt enthousiast zijn indrukken van positieve veranderingen binnen Klomp sinds zijn laatste verblijf en zijn actieve betrokkenheid bij essentiële projecten die de groei en het succes van Klomp voortstuwen.
sep, 07, 2023

Viering van Toewijding: Onze Geweldige Jubilarissen bij Klomp!

Deze maand vieren we bij Klomp de jubilea van Wouter, Moniek, en Jordi, die belangrijke mijlpalen in hun Klomp-carrière bereiken. Lees verder om te ontdekken hoe hun opmerkelijke groei, bijdragen aan ons team, en waardering voor de Klomp-familiecultuur hen onderscheiden. Klomp is meer dan een werkplek; het is een plek waar we samen groeien, leren en successen vieren.
Tectum Award 2023
sep, 04, 2023

Klomp Triomfeert bij TecTum Diploma-uitreiking in Dakbranche

Op de gedenkwaardige avond van 29 juni vond de jaarlijkse diploma-uitreiking plaats bij TecTum, het vooraanstaande instituut voor professionals in de dakbranche. Klomp werd met trots erkend als één van de hofleveranciers, met maar liefst vijf succesvolle afgestudeerden die hun welverdiende diploma’s in ontvangst namen. Deze feestelijke gelegenheid, die glans kreeg door de aanwezigheid van presentatrice Fresia Cousiño Arias die samen met prominenten uit de dakbranche (waaronder Edwin Klomp) de uitreiking verzorgde, benadrukt het cruciale belang van toewijding en educatie in de dynamische wereld van de dakbranche. Lees verder om meer te ontdekken over deze inspirerende avond vol prestaties en beloningen.