Familie Huisman transformeert gedateerde bungalow tot doordacht duurzame woning

Familie Huisman transformeert gedateerde bungalow tot doordacht duurzame woning

09 mei 2017

In Kwadijk voltooide Klomp vorige week de woninguitbreiding van de familie Huisman. Recht tegenover de bekende watertoren werd achter de bestaande woning een imposante nieuwbouw gerealiseerd. De toegepaste techniek is niet zozeer innovatief, maar wel doordacht en dus duurzaam!

In nauwe samenwerking met bouwbegeleider Stefan Gorthuis van Ste3ds verzorgde Klomp o.a. de installatie van elektra, CV (vloerverwarming), sanitair, binnenriolering en mechanische ventilatie. De dakbedekking op het bestaande platte dak werd vervangen en ook voor de nieuwbouw leverde we een fraai stukje daktechniek; de nieuwe dakkapellen zijn door Klomp voorzien van zinken bekleding en zinken daklijsten. 

Carlo Nonneman, Hoofd bedrijfsbureau bij Klomp, legt uit waarom steeds meer consumenten zoals de familie Huisman een beroep doen op Klomp.
“Wanneer je techniek goed toepast, verdien je een dergelijke investering terug en geniet je elke dag van een stukje gemak en comfort. Maar dat lukt alleen wanneer het ontwerp volledig wordt afgestemd op de wensen van klant, voor vandaag én de toekomst.”

Dus dat betekent: in gesprek gaan, aandachtig luisteren, onderzoeken en inventariseren. Het resultaat is een gedegen stuk engineering op basis van relevante berekeningen (zoals een temperatuuroverschrijdingsberekening), waarbij rekening is gehouden met zaken als hedendaagse energieprestatie-eisen, gezinssamenstelling en bewonersgedrag.

“Als je bijvoorbeeld schoolgaande kinderen hebt, wil je ’s morgens een voldoende voorraad warm water”, vervolgt Carlo. “Na schooltijd moeten de temperaturen op de slaapkamers goed regelbaar zijn, want huiswerk maken doen ze liever niet bij 18 graden. En door het hedendaagse ‘luchtdicht bouwen’ wordt de toevoer van verse lucht middels ventilatie steeds belangrijker. Dat zijn slechts enkele voorbeelden in een lange reeks van zaken waar we rekening mee houden bij het ontwerpen van onze technische installaties. Zo worden fouten voorkomen die anders nauwelijks meer zijn te herstellen. Gebruikt een installateur te dunne leidingen voor uw vloerverwarming? Dan heeft u die voor het leven!”

Naast woningcorporaties, gemeenten en aannemers gedijen dus ook particuliere opdrachtgevers bij de inbreng van onze kennis en kunde. Wilt u weten wat Klomp voor uw wooncomfort en energierekening kan betekenen? Neem dan contact op met Carlo Nonneman of Edwin Klomp.

Delen: