Franklin blaast dak eraf

Het was afgelopen weekend puinruimen en veel dakschades herstellen na het harde geraas van storm Eunice. Dakpannen vlogen in de rondte en complete daken werden van huizen gerukt. Terwijl onze dakdekkers de handen vol hadden om beschadigde daken te herstellen, loerde het gevaar van storm Franklin alweer om de hoek. Maar als iemand in nood geholpen moet worden, deinst Klomp natuurlijk niet terug!
2022-02-23

Zo ook afgelopen maandag toen de technisch beheerder van de Gemeente Utrecht zorgelijk belde met de mededeling dat een groot deel van de dakbedekking van een buurtcentrum in het noorden van Utrecht los was geraakt en naast het pand terecht was gekomen. Dit ten gevolge van storm Frankin. Toen we bij Klomp Daktechniek de foto’s binnenkregen zagen we dat het écht menens was. De aangerichte ravage was enorm. Stukken dakbedekking en isolatie waren van het dak gewaaid en het regenwater stroomde letterlijk naar binnen.

Snel schakelen en samenwerken

Een team van dakdekkers is direct met gierende banden richting Utrecht gereden. Op locatie constateerden zij dat de dakbedekking compleet van het dak was afgerukt. De hevige regenval had er bovendien voor gezorgd dat de geperste houten platen doorweekt en onbegaanbaar waren geworden. Met deze informatie kon het voorbereidingsteam op kantoor een plan van aanpak maken. Er werd naast veiligheidshekken ook gezorgd voor een hijskraan, nieuwe dakvloerplaten en benodigde materialen ten behoeve van de waterdichtheid.

Code oranje om storm Franklin

Storm Franklin raasde echter nog steeds over het land waardoor het te gevaarlijk was om het dak direct te betreden. De tijdelijke herstelwerkzaamheden konden daarom pas de volgende ochtend verricht worden. Zo gezegd, zo gedaan: dinsdagochtend vroeg zijn onze dakdekkers gestart met het weghalen van de losse delen isolatie en de achtergebleven dakbedekking. Daarna hebben ze het dak voorzien van nieuwe dakvloerplaten en een waterdichte laag waarna het dak is dichtgemaakt.

Door het snelle handelen van Klomp Daktechniek is verdere waterschade door daklekkages beperkt gebleven. Klant tevreden, Klomp tevreden!

Lees meer:

banenmarkt
jul, 05, 2022

Klomp kijkt terug op een geslaagde banenmarkt | 24 juni ’22

Op donderdag 24 juni jl. organiseerde het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) een banenmarkt in de Amsterdamse Molenwijk. De focus van deze banenmarkt lag op techniek en banen in de energietransitie. Er was een rijke verzameling aan bedrijven uit Amsterdam Noord. Uiteraard was Klomp ook van de partij!
TECTUM-Award 2022
jul, 01, 2022

‘De vlag kan uit, Pim is geslaagd!’ | TECTUM- Award 2022

Gisteravond vond in het NBC Congrescentrum Nieuwegein de feestelijke diploma-uitreiking van TECTUM plaats. Onder toeziend oog van ruim 600 bezoekers werden de diploma’s aan de geslaagden uitgereikt. Dit jaar was onze collega Pim Spaan één van de vier gelukkigen die zich de beste dakdekker van zijn jaar mocht noemen. Een geweldige prestatie!
Jubileum Klomp
jun, 29, 2022

60 jarig jubileum Klomp!

Afgelopen vrijdag feestte het team van Klomp het dak eraf. De reden? Het is alweer zestig jaar geleden dat het echtpaar Klomp hun winkeltje op de Nieuwerdammerdijk in Amsterdam opende. Ma Klomp gaf advies over de moderne steelstofzuigers en wasmachines, Pa Klomp verzorgde het installatiewerk. Zes decennia later is familiebedrijf Klomp 173 man sterk. Als dat geen reden voor een feestje is…
duurzame afvalverwerking
jun, 23, 2022

Klomp en GP Groot staan voor duurzame afvalverwerking

Doordacht duurzaam, de slogan van Klomp, is niet zomaar een leus. Klomp gaat naast de meeste duurzame oplossingen in energie, daken en gebouwgebonden installaties ook voor optimaal duurzame verwerking van haar afval. Dat GP Groot en Klomp hiervoor de handen ineen hebben geslagen, is een volstrekt logische stap. Voor deze afvalverwerker zijn circulaire economie en de energietransitie namelijk dé pijlers binnen de dienstverlening. Een perfecte match met Klomp dus.
Senang
jun, 16, 2022

Celsias en Klomp halen alles uit de kast voor een duurzaam Senang

Midden in de Indische buurt in Amsterdam-Oost heeft een oud woonblok plaatsgemaakt voor een optimaal duurzaam nieuwbouwcomplex genaamd Senang. Senang is een project van woningcorporatie de Alliantie en bestaat uit 83 sociale huurwoningen, 35 middensegment huurwoningen en drie bedrijfsruimten. De woningen worden gasloos en voorzien van alle denkbare verduurzamingsoplossingen zoals een collectieve warmte-koude-opslag (WKO) die voor de warmte voor verwarming en warm water zorgt. Daarnaast krijgen de woningen driedubbelglas, een warmteterugwininstallatie (WTW) voor de ventilatie van de woningen en het dak komt vol te liggen met zonnepanelen.
Rob ziet Abraham!
jun, 15, 2022

Rob ziet Abraham

HIEPERDEPIEP HOERA! Onze altijd vrolijke Rob is vandaag jarig en tikt de prachtige leeftijd 50 aan! Dit laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Collega’s hebben hem blij verrast met een mooi versierde werkplek van slingers en ballonnen. Rob heeft ons op zijn beurt verwend met maar liefst 4 super lekkere taart(en)! Kortom, het is feest!