Franklin blaast dak eraf

Het was afgelopen weekend puinruimen en veel dakschades herstellen na het harde geraas van storm Eunice. Dakpannen vlogen in de rondte en complete daken werden van huizen gerukt. Terwijl onze dakdekkers de handen vol hadden om beschadigde daken te herstellen, loerde het gevaar van storm Franklin alweer om de hoek. Maar als iemand in nood geholpen moet worden, deinst Klomp natuurlijk niet terug!
2022-02-23

Zo ook afgelopen maandag toen de technisch beheerder van de Gemeente Utrecht zorgelijk belde met de mededeling dat een groot deel van de dakbedekking van een buurtcentrum in het noorden van Utrecht los was geraakt en naast het pand terecht was gekomen. Dit ten gevolge van storm Frankin. Toen we bij Klomp Daktechniek de foto’s binnenkregen zagen we dat het écht menens was. De aangerichte ravage was enorm. Stukken dakbedekking en isolatie waren van het dak gewaaid en het regenwater stroomde letterlijk naar binnen.

Snel schakelen en samenwerken

Een team van dakdekkers is direct met gierende banden richting Utrecht gereden. Op locatie constateerden zij dat de dakbedekking compleet van het dak was afgerukt. De hevige regenval had er bovendien voor gezorgd dat de geperste houten platen doorweekt en onbegaanbaar waren geworden. Met deze informatie kon het voorbereidingsteam op kantoor een plan van aanpak maken. Er werd naast veiligheidshekken ook gezorgd voor een hijskraan, nieuwe dakvloerplaten en benodigde materialen ten behoeve van de waterdichtheid.

Code oranje om storm Franklin

Storm Franklin raasde echter nog steeds over het land waardoor het te gevaarlijk was om het dak direct te betreden. De tijdelijke herstelwerkzaamheden konden daarom pas de volgende ochtend verricht worden. Zo gezegd, zo gedaan: dinsdagochtend vroeg zijn onze dakdekkers gestart met het weghalen van de losse delen isolatie en de achtergebleven dakbedekking. Daarna hebben ze het dak voorzien van nieuwe dakvloerplaten en een waterdichte laag waarna het dak is dichtgemaakt.

Door het snelle handelen van Klomp Daktechniek is verdere waterschade door daklekkages beperkt gebleven. Klant tevreden, Klomp tevreden!

Lees meer:

bewonersavond renovatie
jun, 27, 2024

Bewonersavond renovatie in Krommenie

De bewonersavond renovatie in Krommenie was ondanks het warme weer, een groot succes. KBK, Parteon en ons team hadden het genoegen de bewoners van de Blauwe Arendstraat en Pelikaanstraat te informeren over de komende verbeter- en onderhoudswerkzaamheden van de huurwoningen.
Toolbox Meeting voor onze dakdekkers. Veiligheid en Vooruitblik
mei, 30, 2024

Uitgelicht: Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid

De veiligheid van onze medewerkers staat binnen Klomp absoluut op één. Zeker binnen onze branche is de afdeling Veiligheid altijd in beweging. Iedere dag weer doen wij er alles aan om zowel ons kwaliteitsmanagementsysteem als milieumanagementsysteem op topniveau te houden. En dit gaat verder dan alleen het behalen van belangrijke certificaten. Veiligheidskundige Richard legt uit wat hier allemaal bij komt kijken.
Gemeente Utrecht sluit 12-jarige RGS raamovereenkomst met vaste partners! Als Klomp bv en KlompDaktechniek mei 2024
mei, 23, 2024

Klomp sluit doordacht duurzame samenwerking van 12 jaar met Gemeente Utrecht

apr, 02, 2024

Klomp Open Bedrijvendag: Vrijdag 19 april 2024!

Op vrijdag 19 april 2024 zet Klomp haar deuren weer open voor alle belangstellenden. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of wil je als omwonende weten hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom in ons duurzame bedrijfspand aan de Digitaalstraat.
Ronald Olij nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Ronald Olij, nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Wij zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een belangrijke ontwikkeling binnen Klomp. Graag kondigen wij aan dat Ronald Olij per 1 maart 2024 als Operationeel Directeur toetreedt tot het directieteam van Klomp.
feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.