Franklin blaast dak eraf

Het was afgelopen weekend puinruimen en veel dakschades herstellen na het harde geraas van storm Eunice. Dakpannen vlogen in de rondte en complete daken werden van huizen gerukt. Terwijl onze dakdekkers de handen vol hadden om beschadigde daken te herstellen, loerde het gevaar van storm Franklin alweer om de hoek. Maar als iemand in nood geholpen moet worden, deinst Klomp natuurlijk niet terug!
2022-02-23

Zo ook afgelopen maandag toen de technisch beheerder van de Gemeente Utrecht zorgelijk belde met de mededeling dat een groot deel van de dakbedekking van een buurtcentrum in het noorden van Utrecht los was geraakt en naast het pand terecht was gekomen. Dit ten gevolge van storm Frankin. Toen we bij Klomp Daktechniek de foto’s binnenkregen zagen we dat het écht menens was. De aangerichte ravage was enorm. Stukken dakbedekking en isolatie waren van het dak gewaaid en het regenwater stroomde letterlijk naar binnen.

Snel schakelen en samenwerken

Een team van dakdekkers is direct met gierende banden richting Utrecht gereden. Op locatie constateerden zij dat de dakbedekking compleet van het dak was afgerukt. De hevige regenval had er bovendien voor gezorgd dat de geperste houten platen doorweekt en onbegaanbaar waren geworden. Met deze informatie kon het voorbereidingsteam op kantoor een plan van aanpak maken. Er werd naast veiligheidshekken ook gezorgd voor een hijskraan, nieuwe dakvloerplaten en benodigde materialen ten behoeve van de waterdichtheid.

Code oranje om storm Franklin

Storm Franklin raasde echter nog steeds over het land waardoor het te gevaarlijk was om het dak direct te betreden. De tijdelijke herstelwerkzaamheden konden daarom pas de volgende ochtend verricht worden. Zo gezegd, zo gedaan: dinsdagochtend vroeg zijn onze dakdekkers gestart met het weghalen van de losse delen isolatie en de achtergebleven dakbedekking. Daarna hebben ze het dak voorzien van nieuwe dakvloerplaten en een waterdichte laag waarna het dak is dichtgemaakt.

Door het snelle handelen van Klomp Daktechniek is verdere waterschade door daklekkages beperkt gebleven. Klant tevreden, Klomp tevreden!

Lees meer:

feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.
nov, 14, 2023

Mike Wiersma viert zijn officiële 1-jarig jubileum bij Klomp

Bij Klomp vieren we het éénjarig jubileum van Mike Wiersma als officiële medewerker. Deze mijlpaal is extra speciaal omdat het een beloning is voor het succesvol behalen van het diploma Eerste Monteur niveau 3 via het IW Leren & Werken-traject vanuit Klomp. Nadat hij vorig jaar zijn diploma behaalde, trad hij in dienst bij Klomp. Mike heeft niet alleen zijn technische vaardigheden verder ontwikkeld, maar heeft ook overtuigend aangetoond dat doorzettingsvermogen en een passie voor het vak de sleutels tot succes zijn. Lees verder om meer te ontdekken.
warmtepomp
nov, 17, 2023

Duurzaam vastgoedbeheer: Warmtepompsystemen en WKO

In een tijd van toenemende nadruk op duurzaamheid en groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen staan vastgoedbeheerders voor de uitdaging om gebouwen efficiënter te verwarmen en te koelen. Ontdek in dit artikel de voordelen en mogelijkheden van warmtepompsystemen en warmte- en koudeopslag (WKO) voor duurzaam vastgoedbeheer, met positieve effecten op zowel het milieu als de kosten en waarde van vastgoed.