Franklin blaast dak eraf

Het was afgelopen weekend puinruimen en veel dakschades herstellen na het harde geraas van storm Eunice. Dakpannen vlogen in de rondte en complete daken werden van huizen gerukt. Terwijl onze dakdekkers de handen vol hadden om beschadigde daken te herstellen, loerde het gevaar van storm Franklin alweer om de hoek. Maar als iemand in nood geholpen moet worden, deinst Klomp natuurlijk niet terug!
2022-02-23

Zo ook afgelopen maandag toen de technisch beheerder van de Gemeente Utrecht zorgelijk belde met de mededeling dat een groot deel van de dakbedekking van een buurtcentrum in het noorden van Utrecht los was geraakt en naast het pand terecht was gekomen. Dit ten gevolge van storm Frankin. Toen we bij Klomp Daktechniek de foto’s binnenkregen zagen we dat het écht menens was. De aangerichte ravage was enorm. Stukken dakbedekking en isolatie waren van het dak gewaaid en het regenwater stroomde letterlijk naar binnen.

Snel schakelen en samenwerken

Een team van dakdekkers is direct met gierende banden richting Utrecht gereden. Op locatie constateerden zij dat de dakbedekking compleet van het dak was afgerukt. De hevige regenval had er bovendien voor gezorgd dat de geperste houten platen doorweekt en onbegaanbaar waren geworden. Met deze informatie kon het voorbereidingsteam op kantoor een plan van aanpak maken. Er werd naast veiligheidshekken ook gezorgd voor een hijskraan, nieuwe dakvloerplaten en benodigde materialen ten behoeve van de waterdichtheid.

Code oranje om storm Franklin

Storm Franklin raasde echter nog steeds over het land waardoor het te gevaarlijk was om het dak direct te betreden. De tijdelijke herstelwerkzaamheden konden daarom pas de volgende ochtend verricht worden. Zo gezegd, zo gedaan: dinsdagochtend vroeg zijn onze dakdekkers gestart met het weghalen van de losse delen isolatie en de achtergebleven dakbedekking. Daarna hebben ze het dak voorzien van nieuwe dakvloerplaten en een waterdichte laag waarna het dak is dichtgemaakt.

Door het snelle handelen van Klomp Daktechniek is verdere waterschade door daklekkages beperkt gebleven. Klant tevreden, Klomp tevreden!

Lees meer:

Groendak
dec, 02, 2022

Groendak voor zorgcentrum Westerkim

Tien jaar geleden ontstond vanuit de uitvraag inzake het dakonderhoud van woningcorporatie Ymere het dakteam Ymere. Dat de resultaatgerichte samenwerking een succes is, bewijst de contractverlenging met nog eens tien jaar. Partners Klomp, Consolidated, Patina en Ymere zetten ook de komende tien jaar vol in op ontwikkeling, ontzorging, doelgericht beheer, onderhoud, verduurzaming en innovatie. 
Primeur voor Klomp

Primeur voor Klomp!

Klomp timmert als het over verduurzaming gaat al jaren aan de weg. Het team van Klomp weet precies welk dak welke ingrepen nodig heeft om volledig duurzaam en toekomstbestendig te worden. In opdracht van Pre Wonen verzorgen we alle benodigde werkzaamheden van A tot Z. Voor Pre Wonen zijn we zelf de hoofdaannemer. Een geweldige primeur voor ons bedrijf!
Leermeester
nov, 03, 2022

Benito Molhoop wordt Leermeester

Klomp is een (leer)bedrijf met ambitie. We werken elke dag opnieuw aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving en omarmen daarvoor innovaties uit de markt én de innovatiedrift van onze medewerkers. Daarnaast hebben we de ambitie om onze collega’s het beste te bieden. Daarom geven we iedereen binnen Klomp de kans zich middels opleidingen verder te ontwikkelen. Onze collega Benito Molhoop koos ervoor om niet alleen zichzelf, maar ook nieuwe aanwas naar een hoger plan te brengen. Het afronden van de tweedaagse Leermeestercursus maakt van hem een volleerd leermeester.
Klomp
okt, 27, 2022

Klomp aan de slag voor Parteon

Parteon is een van de grootste woningencorporaties in de Zaanstreek. Voor Parteon is het belangrijk om haar huurders een fijn thuis te bieden. Het verduurzamen van de woningen is belangrijk en draagt hieraan bij. Het appartementencomplex aan de Dokter Kortewegstraat in Wormerveer wordt door een bouwteam bestaande uit KBK bouwgroep, De Waard bouw, KTR3 B.V. en Klomp volledig op maat verduurzaamd. Zowel de gebouwschil als het dak worden onder handen genomen.
duurzaam dak
okt, 14, 2022

Klomp vernieuwt en vergroent het dak van Frascati

Het Frascati Theater aan de Nes in Amsterdam heeft diverse functies gehad. Het gebouw was oorspronkelijk een klooster, werd eind 16de eeuw het podium voor rederijkerspelen en diende in de 17de en 18de eeuw als pakhuis voor tabak, thee en specerijen. In de jaren daarna huisveste het pand een koffiehuis en werd het berucht als plek waar beschaafd publiek zicht liever niet vertoonde. Tot het moment dat de Nes door het gemeentebestuur Amsterdam weer als handelsstraat werd gedoopt. Inmiddels is het theater dé plek waar jong talent zichzelf presenteert.
Bovenkruier
sep, 29, 2022

Bovenkruier in Molenwijk wordt aardgasvrij

Amsterdam wil in 2040 volledig aardgasvrij zijn. In Molenwijk werkt de gemeente zelfs toe naar een aardgasvrij bestaan in 2030. De Bovenkruier van woningcorporatie Eigen Haard is een van de zeven complexen die op de nominatie staan om gerenoveerd te worden. Hier zijn Klomp en Green4energy in opdracht van Nijhuis Bouw recent begonnen om de woningen gereed te maken voor stadswarmte en elektrisch koken.