FSC®-certificeringssysteem als bijdrage aan duurzaamheid

Bossen zijn misschien wel de essentie van ons bestaan. Ze voorzien ontelbare soorten van voedsel, water en schuilplaats, maar ook 1,6 miljard mensen hangen van bos af voor hun levensonderhoud. Toch is de mensheid in de afgelopen tien jaar verantwoordelijk voor zo’n 4,7 miljoen hectare ontbossing. FSC zet zich al bijna 30 jaar wereldwijd in om bossen te herstellen en te beschermen.
2022-01-18

Heb je weleens gehoord van het FSC®-keurmerk? Je weet wel, dat herkenbare witte logo met daarop een groene boom, waarop het FSC®-keurmerk vaak staat afgebeeld op (hard)hout. Maar wat houdt FSC® nu precies in?

Miljoenen hectares tropisch regenwoud wordt overal ter wereld in hoog tempo gekapt. Dit hout wordt niet alleen gebruikt voor meubelen, papier en brandstof maar ook als bouwmateriaal. Zoals bekend is, heeft de ontbossing door massale houtkap vele desastreuze gevolgen zoals bijvoorbeeld de mondiale klimaatverandering. Reden genoeg om de wereldwijde houtkap in goede banen te leiden.

Forest Stewardship Council (FSC®)
FSC keurmerk

FSC® is een internationale non-profit organisatie die zich, gesteund door overheden, bedrijven en milieu organisaties, inzet voor verantwoord en sociaal beheerde bossen. Ongeveer 15% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door ontbossing. De CO₂ die in de loop van tientallen, honderden jaren door bossen is opgenomen komt dan vrij. FSC ®-bosbeheer voorkomt die uitstoot, het ecologische systeem blijft intact en kan doorgaan met het opnemen van CO₂. Als FSC-gecertificeerd hout wordt toegepast, dan blijft de door de boom opgenomen CO₂ ook grotendeels vastgelegd in het product of het gebouw gedurende de gebruiksduur.

Klomp Dakbedekkingsystemen beschikt over het internationale FSC® keurmerk en koopt haar hout, dat geproduceerd is in FSC® gecertificeerde bossen, duurzaam in. Hiermee verzekeren wij onze klanten dat grondstoffen voor onze houtproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Bij het aanbrengen van dakbedekkingssystemen bij nieuwbouw en renovatieprojecten wordt dan ook uitsluitend FSC®  gecertificeerd hout gebruikt. Dit keurmerk biedt ons als installateur en dakbedekker en natuurlijk ook onze opdrachtgevers de garantie van duurzaamheid.

Dat Klomp pleiter is van een groenere wereld zie je niet alleen terug in onze missie maar ook in de CO2-prestatieladder van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen. Dat is hét duurzaamheidsinstrument dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2.

Het milieubewust en duurzaam denken zit verstrengeld in heel Klomp; alle negen BV’s van Klomp hebben het
CO2-bewust certificaat niveau 3 behaald. Daar hebben we vorig jaar het artikel “Klomp behaalt opnieuw niveau 3 op de CO2-prestatieladder” aan gewijd.

Met het FSC® keurmerk toont Klomp aan een wezenlijke bijdrage aan het milieu te leveren door onze CO2-uitstoot zo klein mogelijk te houden. Duurzaam denken = duurzaam doen!

Bekijk hier het FSC® certificaat:  » FSC®-Chain of Custody-certificering (FSC-C150596)

Lees meer:

Bovenkruier
sep, 29, 2022

Bovenkruier in Molenwijk wordt aardgasvrij

Amsterdam wil in 2040 volledig aardgasvrij zijn. In Molenwijk werkt de gemeente zelfs toe naar een aardgasvrij bestaan in 2030. De Bovenkruier van woningcorporatie Eigen Haard is een van de zeven complexen die op de nominatie staan om gerenoveerd te worden. Hier zijn Klomp en Green4energy in opdracht van Nijhuis Bouw recent begonnen om de woningen gereed te maken voor stadswarmte en elektrisch koken.
Dakteam Ymere
sep, 22, 2022

“Goed samenwerken is essentieel voor het klimaatadaptief maken van ons bezit”

De stormen Dudley, Eunice en Franklin hebben dit voorjaar voor een recordaantal telefoontjes inzake lekkages door weggewaaide dakpannen of zelfs hele weggewaaide daken gezorgd.
dam tot dam
sep, 16, 2022

Bij Klomp rennen we niet de Dam tot Dam, we fietsen liever!

Het is slechts één keer per jaar mogelijk om door de IJtunnel te fietsen. Eén van de redenen voor zeven teamleden van Klomp om deel te nemen aan de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic. Met afstanden van 40, 60, 85, 105 en 150 km is de tour een tocht voor iedereen toegankelijk. Wil je wielrennen? Mountainbiken? Of kom je liever op jouw stadsfiets of tandem? Alles kan bij de Dam tot Dam!
Renovatie
sep, 09, 2022

Renovatie in het hart van de Jordaan!

Midden in de Amsterdamse Jordaan werkt Van Braam-Minnesma samen met Klomp en Hellendplus aan de renovatie van een drietal panden van woningcorporatie Eigenhaard. Dat de verbeteringen aan de woningen in de Derde Looiersdwarsstraat nogal rigoureus zijn, bewijst het gegeven dat -vanwege beschermd stadsgezicht- alleen de voorgevels intact blijven en de overige woningdelen volledig worden vervangen.
CliniClowns
sep, 08, 2022

Frans Klomp beklimt de Stelvio voor CliniClowns

Aankomende zaterdag beklimt Frans Klomp de legendarische Stelvio tijdens de Alpentocht 2022. Hij haalt hiermee geld op voor CliniClowns. In de Italiaanse Alpen fietst hij vanuit Prato naar de top waar op 2758 meter er maar liefst 48 haarspeldbochten op hem liggen te wachten. Het is een uitdagende klim van 24km.
vastgoedverduurzaming
aug, 30, 2022

Green4energy organiseert live event “Bewust en verantwoord vastgoed verduurzamen”

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in vastgoedverduurzaming, opgelet! Op dinsdag 6 september organiseert dochtermaatschappij Green4energy een live kennis event: “Bewust en verantwoord vastgoed verduurzamen”!