FSC®-certificeringssysteem als bijdrage aan duurzaamheid

Bossen zijn misschien wel de essentie van ons bestaan. Ze voorzien ontelbare soorten van voedsel, water en schuilplaats, maar ook 1,6 miljard mensen hangen van bos af voor hun levensonderhoud. Toch is de mensheid in de afgelopen tien jaar verantwoordelijk voor zo’n 4,7 miljoen hectare ontbossing. FSC zet zich al bijna 30 jaar wereldwijd in om bossen te herstellen en te beschermen.
2022-01-18

Heb je weleens gehoord van het FSC®-keurmerk? Je weet wel, dat herkenbare witte logo met daarop een groene boom, waarop het FSC®-keurmerk vaak staat afgebeeld op (hard)hout. Maar wat houdt FSC® nu precies in?

Miljoenen hectares tropisch regenwoud wordt overal ter wereld in hoog tempo gekapt. Dit hout wordt niet alleen gebruikt voor meubelen, papier en brandstof maar ook als bouwmateriaal. Zoals bekend is, heeft de ontbossing door massale houtkap vele desastreuze gevolgen zoals bijvoorbeeld de mondiale klimaatverandering. Reden genoeg om de wereldwijde houtkap in goede banen te leiden.

Forest Stewardship Council (FSC®)
FSC keurmerk

FSC® is een internationale non-profit organisatie die zich, gesteund door overheden, bedrijven en milieu organisaties, inzet voor verantwoord en sociaal beheerde bossen. Ongeveer 15% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door ontbossing. De CO₂ die in de loop van tientallen, honderden jaren door bossen is opgenomen komt dan vrij. FSC ®-bosbeheer voorkomt die uitstoot, het ecologische systeem blijft intact en kan doorgaan met het opnemen van CO₂. Als FSC-gecertificeerd hout wordt toegepast, dan blijft de door de boom opgenomen CO₂ ook grotendeels vastgelegd in het product of het gebouw gedurende de gebruiksduur.

Klomp Dakbedekkingsystemen beschikt over het internationale FSC® keurmerk en koopt haar hout, dat geproduceerd is in FSC® gecertificeerde bossen, duurzaam in. Hiermee verzekeren wij onze klanten dat grondstoffen voor onze houtproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Bij het aanbrengen van dakbedekkingssystemen bij nieuwbouw en renovatieprojecten wordt dan ook uitsluitend FSC®  gecertificeerd hout gebruikt. Dit keurmerk biedt ons als installateur en dakbedekker en natuurlijk ook onze opdrachtgevers de garantie van duurzaamheid.

Dat Klomp pleiter is van een groenere wereld zie je niet alleen terug in onze missie maar ook in de CO2-prestatieladder van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen. Dat is hét duurzaamheidsinstrument dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2.

Het milieubewust en duurzaam denken zit verstrengeld in heel Klomp; alle negen BV’s van Klomp hebben het
CO2-bewust certificaat niveau 3 behaald. Daar hebben we vorig jaar het artikel “Klomp behaalt opnieuw niveau 3 op de CO2-prestatieladder” aan gewijd.

Met het FSC® keurmerk toont Klomp aan een wezenlijke bijdrage aan het milieu te leveren door onze CO2-uitstoot zo klein mogelijk te houden. Duurzaam denken = duurzaam doen!

Bekijk hier het FSC® certificaat:  » FSC®-Chain of Custody-certificering (FSC-C150596)

Lees meer:

circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.
nov, 14, 2023

Mike Wiersma viert zijn officiële 1-jarig jubileum bij Klomp

Bij Klomp vieren we het éénjarig jubileum van Mike Wiersma als officiële medewerker. Deze mijlpaal is extra speciaal omdat het een beloning is voor het succesvol behalen van het diploma Eerste Monteur niveau 3 via het IW Leren & Werken-traject vanuit Klomp. Nadat hij vorig jaar zijn diploma behaalde, trad hij in dienst bij Klomp. Mike heeft niet alleen zijn technische vaardigheden verder ontwikkeld, maar heeft ook overtuigend aangetoond dat doorzettingsvermogen en een passie voor het vak de sleutels tot succes zijn. Lees verder om meer te ontdekken.
warmtepomp
nov, 17, 2023

Duurzaam vastgoedbeheer: Warmtepompsystemen en WKO

In een tijd van toenemende nadruk op duurzaamheid en groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen staan vastgoedbeheerders voor de uitdaging om gebouwen efficiënter te verwarmen en te koelen. Ontdek in dit artikel de voordelen en mogelijkheden van warmtepompsystemen en warmte- en koudeopslag (WKO) voor duurzaam vastgoedbeheer, met positieve effecten op zowel het milieu als de kosten en waarde van vastgoed.
BI specialist
nov, 07, 2023

Interview | Duik in de wereld van onze BI-specialist, Marjolein

Het is niet alledaags dat iemand van baan verandert om zich in een compleet nieuwe wereld te storten, maar Marjolein Doppenberg deed precies dat! Als Business Intelligence Specialist bij Klomp, heeft ze haar HR-achtergrond verruild voor een carrière in het ontrafelen van data en het genereren van inzichten die de koers van het bedrijf helpen bepalen. In dit interview onthult Marjolein haar reis en enthousiasme voor de wereld van Business Intelligence.