FSC®-certificeringssysteem als bijdrage aan duurzaamheid

Bossen zijn misschien wel de essentie van ons bestaan. Ze voorzien ontelbare soorten van voedsel, water en schuilplaats, maar ook 1,6 miljard mensen hangen van bos af voor hun levensonderhoud. Toch is de mensheid in de afgelopen tien jaar verantwoordelijk voor zo’n 4,7 miljoen hectare ontbossing. FSC zet zich al bijna 30 jaar wereldwijd in om bossen te herstellen en te beschermen.
2022-01-18

Heb je weleens gehoord van het FSC®-keurmerk? Je weet wel, dat herkenbare witte logo met daarop een groene boom, waarop het FSC®-keurmerk vaak staat afgebeeld op (hard)hout. Maar wat houdt FSC® nu precies in?

Miljoenen hectares tropisch regenwoud wordt overal ter wereld in hoog tempo gekapt. Dit hout wordt niet alleen gebruikt voor meubelen, papier en brandstof maar ook als bouwmateriaal. Zoals bekend is, heeft de ontbossing door massale houtkap vele desastreuze gevolgen zoals bijvoorbeeld de mondiale klimaatverandering. Reden genoeg om de wereldwijde houtkap in goede banen te leiden.

Forest Stewardship Council (FSC®)
FSC keurmerk

FSC® is een internationale non-profit organisatie die zich, gesteund door overheden, bedrijven en milieu organisaties, inzet voor verantwoord en sociaal beheerde bossen. Ongeveer 15% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door ontbossing. De CO₂ die in de loop van tientallen, honderden jaren door bossen is opgenomen komt dan vrij. FSC ®-bosbeheer voorkomt die uitstoot, het ecologische systeem blijft intact en kan doorgaan met het opnemen van CO₂. Als FSC-gecertificeerd hout wordt toegepast, dan blijft de door de boom opgenomen CO₂ ook grotendeels vastgelegd in het product of het gebouw gedurende de gebruiksduur.

Klomp Dakbedekkingsystemen beschikt over het internationale FSC® keurmerk en koopt haar hout, dat geproduceerd is in FSC® gecertificeerde bossen, duurzaam in. Hiermee verzekeren wij onze klanten dat grondstoffen voor onze houtproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Bij het aanbrengen van dakbedekkingssystemen bij nieuwbouw en renovatieprojecten wordt dan ook uitsluitend FSC®  gecertificeerd hout gebruikt. Dit keurmerk biedt ons als installateur en dakbedekker en natuurlijk ook onze opdrachtgevers de garantie van duurzaamheid.

Dat Klomp pleiter is van een groenere wereld zie je niet alleen terug in onze missie maar ook in de CO2-prestatieladder van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen. Dat is hét duurzaamheidsinstrument dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2.

Het milieubewust en duurzaam denken zit verstrengeld in heel Klomp; alle negen BV’s van Klomp hebben het
CO2-bewust certificaat niveau 3 behaald. Daar hebben we vorig jaar het artikel “Klomp behaalt opnieuw niveau 3 op de CO2-prestatieladder” aan gewijd.

Met het FSC® keurmerk toont Klomp aan een wezenlijke bijdrage aan het milieu te leveren door onze CO2-uitstoot zo klein mogelijk te houden. Duurzaam denken = duurzaam doen!

Bekijk hier het FSC® certificaat:  » FSC®-Chain of Custody-certificering (FSC-C150596)

Lees meer:

Paul Pouwels. 25 jaar, viering
jun, 02, 2023

Mijlpaal: Paul Pouwels 25 jaar in dienst!

Feest bij Klomp! Paul Pouwels, Bedrijfsleider van Klomp Energie, viert zijn 25-jarig jubileum! Lees dit artikel om te ontdekken hoe zijn passie voor techniek hem heeft gevormd en gebracht waar hij nu is. Samen met Peter Bouwes en Edwin Klomp delen we de meest memorabele momenten. Mis het niet!
onderneming klomp
mei, 17, 2023

Klomp uitgeroepen tot beste onderneming van Noord Holland!

Ontdek het spannende verhaal achter het succes van Klomp tijdens de spectaculaire finale van de ‘Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland 2023’. Lees hoe dit familiebedrijf tot de top 3 wist te komen en uiteindelijk de felbegeerde award in de wacht sleepte met een indrukwekkende pitch. Ontdek de strategie en toewijding die hebben geleid tot dit ongekende succes en laat je inspireren door hun ondernemerschap.
mei, 26, 2023

Van Calculaties tot Smash Shots: Wouter Bouwman’s Succesverhaal

Betreed de inspirerende wereld van Klomp, waar uitdagende projecten en geweldige sportprestaties samenkomen. In het hart van dit succesverhaal schuilt Wouter Bouwman, calculator bij Klomp die zowel in zijn vak uitblinkt als op het padelveld. Dit artikel neemt je mee in het leven van Wouter Bouwman, waar zijn professionele vaardigheden en sportieve passie harmonieus samenkomen. Ontdek hoe hij zijn gedrevenheid en talent inzet, zowel op het werk als op het padelveld. Lees verder en laat je inspireren.
BNA architectuurprijzen
mei, 16, 2023

Klomp draagt bij aan winnende BNA architectuurprijzen: Jonas’ en de Van der Pekbuurt

Klomp heeft reden tot vieren met de overwinning van Jonas als Gebouw van het Jaar en de erkenning van de renovatie van de Van der Pekbuurt in de prestigieuze BNA Architectuurprijzen. Klomp heeft actief bijgedragen aan deze duurzame projecten. Ontdek meer over Klomp’s toewijding aan duurzaamheid en innovatieve oplossingen, en hoe we hebben bijgedragen aan het succes van Jonas’ en de Van der Pekbuurt. Lees verder om meer te weten te komen over Klomp’s betrokkenheid bij deze prijswinnende architecturale meesterwerken.
Ronald Beeksma
mei, 12, 2023

Ronald Beeksma: Een Toegewijde Teamspeler viert 12,5 jarig jubileum

Het is een feestelijke mijlpaal bij Klomp! Ronald Beeksma, werkvoorbereider bij Klomp, viert zijn 12,5-jarig jubileum binnen het bedrijf. Met zijn toewijding, expertise en enthousiasme heeft Ronald een onschatbare bijdrage geleverd aan het succes van Klomp. Samen met commercieel directeur Peter Bouwes blikken we terug op Ronald’s professionele reis en ontdekken we wat hem zo’n gewaardeerde teamspeler maakt.
BRL600-25 certificaat
mei, 01, 2023

Klomp behaalt BRL6000-25 certificaat voor gasverbrandingstoestellen

Klomp heeft het BRL 6000-25 certificaat behaald, dat is afgegeven door KIWA! Hiermee bevestigen wij dat we voldoen aan de eisen om werkzaamheden met gebouw-gebonden gasverbrandingstoestellen uit te voeren. Onze vakmensen hebben alle kennis in huis voor warmtetechnieken en zijn altijd bezig met innovatie en duurzaamheid. Lees meer over wat dit certificaat betekent voor ons en voor onze klanten in dit artikel.