Klomp speelt in op groeiende vraag naar SCIOS Scope 12 opleverinspecties 

Keuringen en inspecties zijn essentieel voor het verzekeren van uw vastgoed. Steeds vaker worden de experts van Klomp benaderd voor het inspecteren en opleveren van zonnestroominstallaties. U kunt hiervoor terecht bij de professionals van ons inspectiebedrijf green4energy.
2023-10-27

Vanaf oktober 2021 zijn wij officieel Scope 12 gecertificeerd. Als volledig gecertificeerde alleskunner op het gebied van energietechniek, hebben wij met Green4energy alle kennis, kunde en ervaring in huis om zowel SCIOS Scope 12 inspecties als onafhankelijke kwaliteitscontroles te verzorgen. 

Green4energy, het inspectiebedrijf binnen de Klomp-groep is met niets anders bezig dan kwaliteitscontroles. Hiermee spelen wij in op de groeiende vraag naar opleverinspecties van zonnestroominstallaties. Daarbij komt dat wij tevens de kwaliteit van onze eigen installaties bevestigen door deze middels een Scope 12 opleverinspectie op te leveren. 

SCIOS Scope 12 inspectie essentieel voor oplevering veilige PV-installatie

Een veilige PV-installatie begint met een goed ontwerp gevolgd door de juiste installatie en uitvoering. Klomp ziet én ervaart dat er met grote regelmaat PV-installaties worden aangelegd en opgeleverd die niet voldoen aan de geldende installatievoorschriften. Dit kan resulteren in een hoger brandrisico. Voor onder andere Holland Solar en het verbond van verzekeraars reden genoeg om SCIOS Scope 12 in het leven te roepen.

Gewaarborgde kwaliteit én veiligheid

Met een Scope 12 inspectie wordt het brandrisico tot het minimum beperkt en de veiligheid van de PV-installatie gewaarborgd. Dit doen wij door tijdens een Scope 12 opleverinspectie niet alleen de elektrische AC- en DC-installatie te inspecteren, maar onder andere ook de constructiesterkte en de beoordeling hiervan te controleren.

SCIOS Scope 12 inspectie bij BQ-duiker

Uw partner voor Scope 12 inspecties

Klomp omarmt de Scope 12 regeling en ondersteunt u als partner dan ook graag in Scope 12 opleverinspecties (EBI) en periodieke vervolginspecties (PI). 

Vinger aan de pols

Maar bij Klomp gaan we verder! Zo bieden wij ook ontwerpcontroles en tussentijdse kwaliteitscontroles aan. Op deze manier houden wij, tijdens de ontwerp- en aanlegfase van een PV-installatie, een vinger aan de pols. Zo kunnen we zien of een partner op de goede weg is en vroegtijdig ingrijpen of bijsturen mocht dit nodig zijn.

Onafhankelijke keuring van Green4energy

Bent u op zoek naar een betrouwbare en deskundige partij om de kwaliteit van uw onderaannemers of eigen installatieteams te toetsen? Ook dan kunt u rekenen op de experts van Green4energy!

Inspecties en rapportages op maat

Omdat iedere klant en iedere situatie vraagt om andere eisen met betrekking tot veiligheid, bieden wij u de mogelijkheid te kiezen uit aparte diensten aanvullend op de Scope 12 opleverinspectie. Zie het als een maatwerkpakket dat u als partner zelf naar wens kunt samenstellen.

Als volledig gecertificeerde alleskunner op het gebied van energietechniek, hebben wij alle kennis, kunde en ervaring in huis om zowel SCIOS Scope 12 inspecties als onafhankelijke kwaliteitscontroles te verzorgen.

Eindeloze mogelijkheden

Een ‘standaard’ Scope 12 opleverinspectie is uiteraard een optie. Maar ook een combinatie van een ontwerpcontrole voorafgaand aan de uitvoering of een tussentijdse kwaliteitscontrole tijdens de uitvoering in combinatie met een Scope 12 opleverinspectie behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kunnen wij tevens de tussentijdse kwaliteitscontrole combineren met een werkplekinspectie. Hierbij controleren wij diverse VCA/veiligheidszaken. Waar uw voorkeur ook naar uitgaat; Klomp regelt het voor u en neemt alle bijbehorende zaken uit handen. 

Voordelen voor Klomp partners

Bij Klomp staat het ontzorgen van u als klant centraal. Wij bieden onze relaties niet alleen helderheid, garantie en zekerheid met betrekking tot de veiligheid en kwaliteit, maar hebben meer te bieden. 

  • schakelen we snel en zijn we flexibel;
  • denken we graag met u mee;  
  • houden we de lijntjes kort; met zowel onze collega’s als onze partners;
  • zijn wij in staat snel bij te springen als dit nodig is.

Benieuwd wat wij voor u(w installatie) kunnen betekenen? Vul snel onderstaand contactformulier in en profiteer van de voordelen die wij u te bieden hebben.

Naam(Vereist)

Lees meer:

apr, 02, 2024

Klomp Open Bedrijvendag: Vrijdag 19 april 2024!

Op vrijdag 19 april 2024 zet Klomp haar deuren weer open voor alle belangstellenden. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of wil je als omwonende weten hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom in ons duurzame bedrijfspand aan de Digitaalstraat.
Ronald Olij nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Ronald Olij, nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Wij zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een belangrijke ontwikkeling binnen Klomp. Graag kondigen wij aan dat Ronald Olij per 1 maart 2024 als Operationeel Directeur toetreedt tot het directieteam van Klomp.
feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.

Hoe is het om te werken in de techniek! Kom naar de Klomp open dag!

Niemand kan je dit beter vertellen dan onze collega’s zelf! Daarom geven zij je tijdens onze open dag graag een kijkje in de keuken. Ze laten je vol trots ons prachtige bedrijf zien en delen de leukste details. Ben jij op zoek naar een baan in de techniek of wil je een stap maken in je carrière? Sluit gerust aan bij een technische workshop of plan een speeddate sessie en vraag onze experts het hemd van het lijf!