Interview | Duik in de wereld van onze BI-specialist, Marjolein

Het is niet alledaags dat iemand van baan verandert om zich in een compleet nieuwe wereld te storten, maar Marjolein Doppenberg deed precies dat! Als Business Intelligence Specialist bij Klomp, heeft ze haar HR-achtergrond verruild voor een carrière in het ontrafelen van data en het genereren van inzichten die de koers van het bedrijf helpen bepalen. In dit interview onthult Marjolein haar reis en enthousiasme voor de wereld van Business Intelligence.
2023-11-07
Van HR naar BI-specialist

Voordat Marjolein bij Klomp begon, onderging ze een intensief omscholingstraject tot Business en Data Analist aan de HVA. Een reis van meer dan vijf maanden waarin ze haar passie voor data ontdekte. Voor die tijd had ze jarenlang gewerkt binnen HR bij verschillende organisaties. Haar motivatie voor deze radicale carrièreswitch?

“Ik vind het geweldig om diep in de cijfers te duiken en vragen te beantwoorden met data, waardoor organisaties waardevolle inzichten kunnen krijgen,” vertelt Marjolein. Deze vragen variëren van financiële gezondheid tot procesoptimalisatie. Haar favoriete deel van het proces? “Het technische aspect van het maken van BI-rapportages. Het verzamelen van data uit verschillende bronnen en deze op een logische manier structureren is waar mijn hart sneller van gaat kloppen.”

Bij Klomp kan Marjolein het gehele proces doorlopen, van data-extractie tot visualisatie. “Ik leer elke dag iets nieuws, en dat is geweldig”, zegt ze met een glimlach. “Ik weet nu meer over daken en dakbedekkingen dan ik ooit had kunnen bedenken.”

De Sleutel tot Succes

Wat zijn de essentiële vaardigheden voor een BI Specialist zoals Marjolein? Ze benadrukt het belang van interesse in organisatieprocessen, analytisch denken en doorzettingsvermogen. “Je moet de drang hebben om door te gaan totdat je de juiste inzichten hebt bereikt”, zegt ze.

BI specialist
Impact maken

Als BI-Specialist bij Klomp draagt Marjolein aanzienlijk bij aan het succes van het bedrijf. Haar werk levert het management waardevolle inzichten, waardoor de organisatie kan groeien en verbeteren. “Dankzij mijn werk kunnen we zien hoe de organisatie ervoor staat en wat er verbeterd kan worden. Dit is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van een organisatie”, benadrukt ze.

Marjolein’s Trots

Op de vraag naar haar meest trotse prestatie als BI-Specialist bij Klomp, beantwoorde ze de vraag enthousiast: “Eigenlijk ben ik trots op alles. De afgelopen maanden heb ik veel geleerd en ben ik doorgegaan totdat ik de juiste inzichten vond. Dat geeft veel voldoening.” Ze benadrukt ook dat ze voortdurend nieuwe kennis opdoet, wat haar werk boeiend houdt.

Het werkproces data-analyse
De Toekomst van BI bij Klomp

Marjolein ziet de rol van data en BI bij Klomp evolueren.

“BI wordt steeds volwassener binnen de organisatie, en de gegevens die we verzamelen uit verschillende systemen kunnen straks waarschijnlijk aan elkaar worden gekoppeld om uiteenlopende inzichten te creëren waarmee we kunnen bijsturen.”

Trends in Business Intelligence

Marjolein volgt met interesse de opkomst van Microsoft Fabric, wat naar verwachting de adoptie van de programma’s Power BI en Azure zal stimuleren. Dit zal organisaties in staat stellen om gegevens in de cloud op te slaan en complexe analyses uit te voeren, inclusief machine learning en real-time analyses, alles binnen één omgeving.

Marjolein’s passie voor het ontrafelen van data en het genereren van waardevolle inzichten heeft een blijvende impact op het succes van het bedrijf. Haar verhaal toont aan dat het nooit te laat is om een nieuwe weg in te slaan en te duiken in een wereld van kansen.

Bedankt Marjolein, voor je inspirerende bijdrage!

Ben jij ook nieuwsgierig naar het werken bij Klomp?


Jouw Thuis, Jouw Kansen

Bij Klomp is er plaats voor iedereen, ongeacht je leeftijd, achtergrond, of persoonlijke situatie. We heten jonge talenten welkom, omarmen zij-instromers die een nieuwe carrière willen verkennen, moeders en vaders die hun balans willen vinden in werk en gezin, en iedereen daartussenin. Klomp is een echt familiebedrijf dat de handen ineenslaat met zijn medewerkers en bereid is buiten de kaders te denken.

Een plek voor groei en ontwikkeling

Klomp biedt een breed scala aan mogelijkheden, of je nu een baan zoekt de installatietechniek, daktechniek, energietechniek, marketing, administratie, of iets totaal anders. Bij ons staat de deur altijd open voor een kennismakingsgesprek om te ontdekken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Jouw reis begint hier, bij Klomp

Neem een kijkje op onze werkenbij-site en laat je verrassen door de onbegrensde mogelijkheden die op jou wachten. Bij Klomp vind je niet alleen een leuke baan, maar ook een thuis waar je kunt groeien en jezelf kunt zijn. Welkom bij Klomp!

Check je mogelijkheden!
www.werkenbijklomp.nl

Lees meer:

apr, 02, 2024

Klomp Open Bedrijvendag: Vrijdag 19 april 2024!

Op vrijdag 19 april 2024 zet Klomp haar deuren weer open voor alle belangstellenden. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of wil je als omwonende weten hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom in ons duurzame bedrijfspand aan de Digitaalstraat.
Ronald Olij nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Ronald Olij, nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Wij zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een belangrijke ontwikkeling binnen Klomp. Graag kondigen wij aan dat Ronald Olij per 1 maart 2024 als Operationeel Directeur toetreedt tot het directieteam van Klomp.
feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.