Maak kennis met Rick!

Rick van Velzen (27) werkte tot voor kort in de ongediertebestrijding. In dit interview vertelt Rick over zijn banenswitch naar leerling monteur. In februari 2022 is hij bij Klomp gestart als leerling monteur. In het sollicitatiegesprek beschreef Rick de overstap van ongediertebestrijder naar monteur: ‘Ik ben nu iets dood aan het maken. En ik wil liever iets maken’. Hoe mooi is dat! Lees hier het interview.
2022-03-25

Interview

Wat voor werk deed je hiervoor?
Ik ben opgeleid tot banketbakker. De werktijden zijn niet goed voor je sociale leven en daarom ben ik hier mee gestopt. Daarna ben ik in het supermarktwezen terecht gekomen. Hier heb ik iemand leren kennen die in de ongediertebestrijding zat en heeft mij toen een baan aangeboden. Ik heb vervolgens bijna 6 jaar in de ongediertebestrijding gewerkt. Hier heb ik veel geleerd en ik kwam op plekken waar normaal niemand komt.

Waarom heb je voor Klomp gekozen?
Kyrani, mijn vriendin, werkt bij Green4energy als leerling elektromonteur. Ze komt telkens zo happy thuis, dat wil ik ook graag. Ik heb Klomp beter leren kennen via de jaarlijkse zomerbarbecue. Het viel op dat iedereen die ik sprak zo tevreden zijn en de sfeer sprak mij aan. Ik ken de buurt en de omgeving waar Klomp werkzaamheden verricht en ik hoorde goede reviews van medewerkers en klanten. Ik heb het daarna nog twee á drie maanden volgehouden bij mijn huidige werkgever en heb toen de knoop doorgehakt en gesolliciteerd bij Klomp.

Was het spannend om deze stap te zetten?
Tuurlijk was ik zenuwachtig en vond het spannend om deze stap te zetten, maar op het salaris na had ik niets te verliezen. Gewoon doen, gewoon proberen. Er is een schreeuwend tekort, dus je kan alleen maar winnen.

Hoe bevalt het tot nu?
Goed! Het proces liep soepel en snel, er wordt meegedacht en gekeken. Jeffrey denkt en kijkt ook mee. Ik ben dik tevreden en heb het hartstikke naar mijn zin. Ik ben nu vooral met Jeffrey, Dave, Winand en Isham mee geweest.

Jeffrey doet het prachtig, hahah! Hij heeft op het begin veel laten zien en nu mag ik dingen zelf doen. Hij maakt er een soort spelshow van. Het is een echte Amsterdammer. Dan laat hij mij dingen doen en maakt dan een geluidje van ‘eh!’ als ik het niet goed doe. Ik heb nu soms nog steeds dat ik de tang de verkeerde kant op draai en dan zit Jeffrey al weer te kijken. Dan lukt het mij uiteindelijk en dan moet hij lachen.

Wat valt je tegen?
Je moet veel nieuwe dingen leren. Je komt allerlei nieuwe termen tegen, van onderdelen tot gereedschappen.

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt gedaan?
Een nieuwe ketel ophangen met Jeffrey en Rick. Toen moesten we leidingen buigen, knietjes buigen. Ik wist daarvoor nog niet eens wat een knietje was. Je leert van alles, dus ook een stuk loodgieten.

Wat is het stomste dat je hebt moeten doen?
Dit was bij een hotel. Er was geen parkeerplek en we hadden geen parkeervergunning. Ik moest buiten voor de auto wachten tot Jeffrey terug was. Gelukkig in het zonnetje.

Wat wil je de komende tijd bereiken?
Mijn diploma. Ik weet nog niet welke kant ik hier uiteindelijk op wil. Je kan hier zoveel kanten op. Maar dat ga ik in de tussentijd onderzoeken.

Heb je nog een tip voor andere mensen, die net als jij, willen overstappen naar de techniek?
Ik snap dat het voor andere op financieel gebied of qua contract spannend kan zijn om de stap te zetten. Op de lange termijn is het ’t waard en we hebben gewoon gezegd: ‘we gaan het doen!!’

 Interview Rick van Velzen

 

Ben je enthousiast geworden en benieuwd wat er voor jou mogelijk is? Bel, app of stuur gerust een email naar Marjolein van Gog, recruiter Klomp, 0610795350 of m.vangog@klompbv.nl. Bekijk ook eens onze vacatures. Wellicht staat er al iets voor jou tussen en teken jij binnenkort voor een carrière in een bedrijf dat bruist van innovatie en passie voor techniek!
werkenbij.nl

Lees meer:

apr, 02, 2024

Klomp Open Bedrijvendag: Vrijdag 19 april 2024!

Op vrijdag 19 april 2024 zet Klomp haar deuren weer open voor alle belangstellenden. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of wil je als omwonende weten hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom in ons duurzame bedrijfspand aan de Digitaalstraat.
Ronald Olij nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Ronald Olij, nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Wij zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een belangrijke ontwikkeling binnen Klomp. Graag kondigen wij aan dat Ronald Olij per 1 maart 2024 als Operationeel Directeur toetreedt tot het directieteam van Klomp.
feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.