Maak kennis met Rick!

Rick van Velzen (27) werkte tot voor kort in de ongediertebestrijding. In dit interview vertelt Rick over zijn banenswitch naar leerling monteur. In februari 2022 is hij bij Klomp gestart als leerling monteur. In het sollicitatiegesprek beschreef Rick de overstap van ongediertebestrijder naar monteur: ‘Ik ben nu iets dood aan het maken. En ik wil liever iets maken’. Hoe mooi is dat! Lees hier het interview.
2022-03-25

Interview

Wat voor werk deed je hiervoor?
Ik ben opgeleid tot banketbakker. De werktijden zijn niet goed voor je sociale leven en daarom ben ik hier mee gestopt. Daarna ben ik in het supermarktwezen terecht gekomen. Hier heb ik iemand leren kennen die in de ongediertebestrijding zat en heeft mij toen een baan aangeboden. Ik heb vervolgens bijna 6 jaar in de ongediertebestrijding gewerkt. Hier heb ik veel geleerd en ik kwam op plekken waar normaal niemand komt.

Waarom heb je voor Klomp gekozen?
Kyrani, mijn vriendin, werkt bij Green4energy als leerling elektromonteur. Ze komt telkens zo happy thuis, dat wil ik ook graag. Ik heb Klomp beter leren kennen via de jaarlijkse zomerbarbecue. Het viel op dat iedereen die ik sprak zo tevreden zijn en de sfeer sprak mij aan. Ik ken de buurt en de omgeving waar Klomp werkzaamheden verricht en ik hoorde goede reviews van medewerkers en klanten. Ik heb het daarna nog twee á drie maanden volgehouden bij mijn huidige werkgever en heb toen de knoop doorgehakt en gesolliciteerd bij Klomp.

Was het spannend om deze stap te zetten?
Tuurlijk was ik zenuwachtig en vond het spannend om deze stap te zetten, maar op het salaris na had ik niets te verliezen. Gewoon doen, gewoon proberen. Er is een schreeuwend tekort, dus je kan alleen maar winnen.

Hoe bevalt het tot nu?
Goed! Het proces liep soepel en snel, er wordt meegedacht en gekeken. Jeffrey denkt en kijkt ook mee. Ik ben dik tevreden en heb het hartstikke naar mijn zin. Ik ben nu vooral met Jeffrey, Dave, Winand en Isham mee geweest.

Jeffrey doet het prachtig, hahah! Hij heeft op het begin veel laten zien en nu mag ik dingen zelf doen. Hij maakt er een soort spelshow van. Het is een echte Amsterdammer. Dan laat hij mij dingen doen en maakt dan een geluidje van ‘eh!’ als ik het niet goed doe. Ik heb nu soms nog steeds dat ik de tang de verkeerde kant op draai en dan zit Jeffrey al weer te kijken. Dan lukt het mij uiteindelijk en dan moet hij lachen.

Wat valt je tegen?
Je moet veel nieuwe dingen leren. Je komt allerlei nieuwe termen tegen, van onderdelen tot gereedschappen.

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt gedaan?
Een nieuwe ketel ophangen met Jeffrey en Rick. Toen moesten we leidingen buigen, knietjes buigen. Ik wist daarvoor nog niet eens wat een knietje was. Je leert van alles, dus ook een stuk loodgieten.

Wat is het stomste dat je hebt moeten doen?
Dit was bij een hotel. Er was geen parkeerplek en we hadden geen parkeervergunning. Ik moest buiten voor de auto wachten tot Jeffrey terug was. Gelukkig in het zonnetje.

Wat wil je de komende tijd bereiken?
Mijn diploma. Ik weet nog niet welke kant ik hier uiteindelijk op wil. Je kan hier zoveel kanten op. Maar dat ga ik in de tussentijd onderzoeken.

Heb je nog een tip voor andere mensen, die net als jij, willen overstappen naar de techniek?
Ik snap dat het voor andere op financieel gebied of qua contract spannend kan zijn om de stap te zetten. Op de lange termijn is het ’t waard en we hebben gewoon gezegd: ‘we gaan het doen!!’

 Interview Rick van Velzen

 

Ben je enthousiast geworden en benieuwd wat er voor jou mogelijk is? Bel, app of stuur gerust een email naar Marjolein van Gog, recruiter Klomp, 0610795350 of m.vangog@klompbv.nl. Bekijk ook eens onze vacatures. Wellicht staat er al iets voor jou tussen en teken jij binnenkort voor een carrière in een bedrijf dat bruist van innovatie en passie voor techniek!
werkenbij.nl

Lees meer:

Groendak
dec, 02, 2022

Groendak voor zorgcentrum Westerkim

Tien jaar geleden ontstond vanuit de uitvraag inzake het dakonderhoud van woningcorporatie Ymere het dakteam Ymere. Dat de resultaatgerichte samenwerking een succes is, bewijst de contractverlenging met nog eens tien jaar. Partners Klomp, Consolidated, Patina en Ymere zetten ook de komende tien jaar vol in op ontwikkeling, ontzorging, doelgericht beheer, onderhoud, verduurzaming en innovatie. 
Primeur voor Klomp

Primeur voor Klomp!

Klomp timmert als het over verduurzaming gaat al jaren aan de weg. Het team van Klomp weet precies welk dak welke ingrepen nodig heeft om volledig duurzaam en toekomstbestendig te worden. In opdracht van Pre Wonen verzorgen we alle benodigde werkzaamheden van A tot Z. Voor Pre Wonen zijn we zelf de hoofdaannemer. Een geweldige primeur voor ons bedrijf!
Leermeester
nov, 03, 2022

Benito Molhoop wordt Leermeester

Klomp is een (leer)bedrijf met ambitie. We werken elke dag opnieuw aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving en omarmen daarvoor innovaties uit de markt én de innovatiedrift van onze medewerkers. Daarnaast hebben we de ambitie om onze collega’s het beste te bieden. Daarom geven we iedereen binnen Klomp de kans zich middels opleidingen verder te ontwikkelen. Onze collega Benito Molhoop koos ervoor om niet alleen zichzelf, maar ook nieuwe aanwas naar een hoger plan te brengen. Het afronden van de tweedaagse Leermeestercursus maakt van hem een volleerd leermeester.
Klomp
okt, 27, 2022

Klomp aan de slag voor Parteon

Parteon is een van de grootste woningencorporaties in de Zaanstreek. Voor Parteon is het belangrijk om haar huurders een fijn thuis te bieden. Het verduurzamen van de woningen is belangrijk en draagt hieraan bij. Het appartementencomplex aan de Dokter Kortewegstraat in Wormerveer wordt door een bouwteam bestaande uit KBK bouwgroep, De Waard bouw, KTR3 B.V. en Klomp volledig op maat verduurzaamd. Zowel de gebouwschil als het dak worden onder handen genomen.
duurzaam dak
okt, 14, 2022

Klomp vernieuwt en vergroent het dak van Frascati

Het Frascati Theater aan de Nes in Amsterdam heeft diverse functies gehad. Het gebouw was oorspronkelijk een klooster, werd eind 16de eeuw het podium voor rederijkerspelen en diende in de 17de en 18de eeuw als pakhuis voor tabak, thee en specerijen. In de jaren daarna huisveste het pand een koffiehuis en werd het berucht als plek waar beschaafd publiek zicht liever niet vertoonde. Tot het moment dat de Nes door het gemeentebestuur Amsterdam weer als handelsstraat werd gedoopt. Inmiddels is het theater dé plek waar jong talent zichzelf presenteert.
Bovenkruier
sep, 29, 2022

Bovenkruier in Molenwijk wordt aardgasvrij

Amsterdam wil in 2040 volledig aardgasvrij zijn. In Molenwijk werkt de gemeente zelfs toe naar een aardgasvrij bestaan in 2030. De Bovenkruier van woningcorporatie Eigen Haard is een van de zeven complexen die op de nominatie staan om gerenoveerd te worden. Hier zijn Klomp en Green4energy in opdracht van Nijhuis Bouw recent begonnen om de woningen gereed te maken voor stadswarmte en elektrisch koken.