Maak kennis met Rick!

Rick van Velzen (27) werkte tot voor kort in de ongediertebestrijding. In dit interview vertelt Rick over zijn banenswitch naar leerling monteur. In februari 2022 is hij bij Klomp gestart als leerling monteur. In het sollicitatiegesprek beschreef Rick de overstap van ongediertebestrijder naar monteur: ‘Ik ben nu iets dood aan het maken. En ik wil liever iets maken’. Hoe mooi is dat! Lees hier het interview.
2022-03-25

Interview

Wat voor werk deed je hiervoor?
Ik ben opgeleid tot banketbakker. De werktijden zijn niet goed voor je sociale leven en daarom ben ik hier mee gestopt. Daarna ben ik in het supermarktwezen terecht gekomen. Hier heb ik iemand leren kennen die in de ongediertebestrijding zat en heeft mij toen een baan aangeboden. Ik heb vervolgens bijna 6 jaar in de ongediertebestrijding gewerkt. Hier heb ik veel geleerd en ik kwam op plekken waar normaal niemand komt.

Waarom heb je voor Klomp gekozen?
Kyrani, mijn vriendin, werkt bij Green4energy als leerling elektromonteur. Ze komt telkens zo happy thuis, dat wil ik ook graag. Ik heb Klomp beter leren kennen via de jaarlijkse zomerbarbecue. Het viel op dat iedereen die ik sprak zo tevreden zijn en de sfeer sprak mij aan. Ik ken de buurt en de omgeving waar Klomp werkzaamheden verricht en ik hoorde goede reviews van medewerkers en klanten. Ik heb het daarna nog twee á drie maanden volgehouden bij mijn huidige werkgever en heb toen de knoop doorgehakt en gesolliciteerd bij Klomp.

Was het spannend om deze stap te zetten?
Tuurlijk was ik zenuwachtig en vond het spannend om deze stap te zetten, maar op het salaris na had ik niets te verliezen. Gewoon doen, gewoon proberen. Er is een schreeuwend tekort, dus je kan alleen maar winnen.

Hoe bevalt het tot nu?
Goed! Het proces liep soepel en snel, er wordt meegedacht en gekeken. Jeffrey denkt en kijkt ook mee. Ik ben dik tevreden en heb het hartstikke naar mijn zin. Ik ben nu vooral met Jeffrey, Dave, Winand en Isham mee geweest.

Jeffrey doet het prachtig, hahah! Hij heeft op het begin veel laten zien en nu mag ik dingen zelf doen. Hij maakt er een soort spelshow van. Het is een echte Amsterdammer. Dan laat hij mij dingen doen en maakt dan een geluidje van ‘eh!’ als ik het niet goed doe. Ik heb nu soms nog steeds dat ik de tang de verkeerde kant op draai en dan zit Jeffrey al weer te kijken. Dan lukt het mij uiteindelijk en dan moet hij lachen.

Wat valt je tegen?
Je moet veel nieuwe dingen leren. Je komt allerlei nieuwe termen tegen, van onderdelen tot gereedschappen.

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt gedaan?
Een nieuwe ketel ophangen met Jeffrey en Rick. Toen moesten we leidingen buigen, knietjes buigen. Ik wist daarvoor nog niet eens wat een knietje was. Je leert van alles, dus ook een stuk loodgieten.

Wat is het stomste dat je hebt moeten doen?
Dit was bij een hotel. Er was geen parkeerplek en we hadden geen parkeervergunning. Ik moest buiten voor de auto wachten tot Jeffrey terug was. Gelukkig in het zonnetje.

Wat wil je de komende tijd bereiken?
Mijn diploma. Ik weet nog niet welke kant ik hier uiteindelijk op wil. Je kan hier zoveel kanten op. Maar dat ga ik in de tussentijd onderzoeken.

Heb je nog een tip voor andere mensen, die net als jij, willen overstappen naar de techniek?
Ik snap dat het voor andere op financieel gebied of qua contract spannend kan zijn om de stap te zetten. Op de lange termijn is het ’t waard en we hebben gewoon gezegd: ‘we gaan het doen!!’

 Interview Rick van Velzen

 

Ben je enthousiast geworden en benieuwd wat er voor jou mogelijk is? Bel, app of stuur gerust een email naar Marjolein van Gog, recruiter Klomp, 0610795350 of m.vangog@klompbv.nl. Bekijk ook eens onze vacatures. Wellicht staat er al iets voor jou tussen en teken jij binnenkort voor een carrière in een bedrijf dat bruist van innovatie en passie voor techniek!
werkenbij.nl

Lees meer:

banenmarkt
jul, 05, 2022

Klomp kijkt terug op een geslaagde banenmarkt | 24 juni ’22

Op donderdag 24 juni jl. organiseerde het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) een banenmarkt in de Amsterdamse Molenwijk. De focus van deze banenmarkt lag op techniek en banen in de energietransitie. Er was een rijke verzameling aan bedrijven uit Amsterdam Noord. Uiteraard was Klomp ook van de partij!
TECTUM-Award 2022
jul, 01, 2022

‘De vlag kan uit, Pim is geslaagd!’ | TECTUM- Award 2022

Gisteravond vond in het NBC Congrescentrum Nieuwegein de feestelijke diploma-uitreiking van TECTUM plaats. Onder toeziend oog van ruim 600 bezoekers werden de diploma’s aan de geslaagden uitgereikt. Dit jaar was onze collega Pim Spaan één van de vier gelukkigen die zich de beste dakdekker van zijn jaar mocht noemen. Een geweldige prestatie!
Jubileum Klomp
jun, 29, 2022

60 jarig jubileum Klomp!

Afgelopen vrijdag feestte het team van Klomp het dak eraf. De reden? Het is alweer zestig jaar geleden dat het echtpaar Klomp hun winkeltje op de Nieuwerdammerdijk in Amsterdam opende. Ma Klomp gaf advies over de moderne steelstofzuigers en wasmachines, Pa Klomp verzorgde het installatiewerk. Zes decennia later is familiebedrijf Klomp 173 man sterk. Als dat geen reden voor een feestje is…
duurzame afvalverwerking
jun, 23, 2022

Klomp en GP Groot staan voor duurzame afvalverwerking

Doordacht duurzaam, de slogan van Klomp, is niet zomaar een leus. Klomp gaat naast de meeste duurzame oplossingen in energie, daken en gebouwgebonden installaties ook voor optimaal duurzame verwerking van haar afval. Dat GP Groot en Klomp hiervoor de handen ineen hebben geslagen, is een volstrekt logische stap. Voor deze afvalverwerker zijn circulaire economie en de energietransitie namelijk dé pijlers binnen de dienstverlening. Een perfecte match met Klomp dus.
Senang
jun, 16, 2022

Celsias en Klomp halen alles uit de kast voor een duurzaam Senang

Midden in de Indische buurt in Amsterdam-Oost heeft een oud woonblok plaatsgemaakt voor een optimaal duurzaam nieuwbouwcomplex genaamd Senang. Senang is een project van woningcorporatie de Alliantie en bestaat uit 83 sociale huurwoningen, 35 middensegment huurwoningen en drie bedrijfsruimten. De woningen worden gasloos en voorzien van alle denkbare verduurzamingsoplossingen zoals een collectieve warmte-koude-opslag (WKO) die voor de warmte voor verwarming en warm water zorgt. Daarnaast krijgen de woningen driedubbelglas, een warmteterugwininstallatie (WTW) voor de ventilatie van de woningen en het dak komt vol te liggen met zonnepanelen.
Rob ziet Abraham!
jun, 15, 2022

Rob ziet Abraham

HIEPERDEPIEP HOERA! Onze altijd vrolijke Rob is vandaag jarig en tikt de prachtige leeftijd 50 aan! Dit laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Collega’s hebben hem blij verrast met een mooi versierde werkplek van slingers en ballonnen. Rob heeft ons op zijn beurt verwend met maar liefst 4 super lekkere taart(en)! Kortom, het is feest!