Maak kennis met Rick!

Rick van Velzen (27) werkte tot voor kort in de ongediertebestrijding. In dit interview vertelt Rick over zijn banenswitch naar leerling monteur. In februari 2022 is hij bij Klomp gestart als leerling monteur. In het sollicitatiegesprek beschreef Rick de overstap van ongediertebestrijder naar monteur: ‘Ik ben nu iets dood aan het maken. En ik wil liever iets maken’. Hoe mooi is dat! Lees hier het interview.
2022-03-25

Interview

Wat voor werk deed je hiervoor?
Ik ben opgeleid tot banketbakker. De werktijden zijn niet goed voor je sociale leven en daarom ben ik hier mee gestopt. Daarna ben ik in het supermarktwezen terecht gekomen. Hier heb ik iemand leren kennen die in de ongediertebestrijding zat en heeft mij toen een baan aangeboden. Ik heb vervolgens bijna 6 jaar in de ongediertebestrijding gewerkt. Hier heb ik veel geleerd en ik kwam op plekken waar normaal niemand komt.

Waarom heb je voor Klomp gekozen?
Kyrani, mijn vriendin, werkt bij Green4energy als leerling elektromonteur. Ze komt telkens zo happy thuis, dat wil ik ook graag. Ik heb Klomp beter leren kennen via de jaarlijkse zomerbarbecue. Het viel op dat iedereen die ik sprak zo tevreden zijn en de sfeer sprak mij aan. Ik ken de buurt en de omgeving waar Klomp werkzaamheden verricht en ik hoorde goede reviews van medewerkers en klanten. Ik heb het daarna nog twee á drie maanden volgehouden bij mijn huidige werkgever en heb toen de knoop doorgehakt en gesolliciteerd bij Klomp.

Was het spannend om deze stap te zetten?
Tuurlijk was ik zenuwachtig en vond het spannend om deze stap te zetten, maar op het salaris na had ik niets te verliezen. Gewoon doen, gewoon proberen. Er is een schreeuwend tekort, dus je kan alleen maar winnen.

Hoe bevalt het tot nu?
Goed! Het proces liep soepel en snel, er wordt meegedacht en gekeken. Jeffrey denkt en kijkt ook mee. Ik ben dik tevreden en heb het hartstikke naar mijn zin. Ik ben nu vooral met Jeffrey, Dave, Winand en Isham mee geweest.

Jeffrey doet het prachtig, hahah! Hij heeft op het begin veel laten zien en nu mag ik dingen zelf doen. Hij maakt er een soort spelshow van. Het is een echte Amsterdammer. Dan laat hij mij dingen doen en maakt dan een geluidje van ‘eh!’ als ik het niet goed doe. Ik heb nu soms nog steeds dat ik de tang de verkeerde kant op draai en dan zit Jeffrey al weer te kijken. Dan lukt het mij uiteindelijk en dan moet hij lachen.

Wat valt je tegen?
Je moet veel nieuwe dingen leren. Je komt allerlei nieuwe termen tegen, van onderdelen tot gereedschappen.

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt gedaan?
Een nieuwe ketel ophangen met Jeffrey en Rick. Toen moesten we leidingen buigen, knietjes buigen. Ik wist daarvoor nog niet eens wat een knietje was. Je leert van alles, dus ook een stuk loodgieten.

Wat is het stomste dat je hebt moeten doen?
Dit was bij een hotel. Er was geen parkeerplek en we hadden geen parkeervergunning. Ik moest buiten voor de auto wachten tot Jeffrey terug was. Gelukkig in het zonnetje.

Wat wil je de komende tijd bereiken?
Mijn diploma. Ik weet nog niet welke kant ik hier uiteindelijk op wil. Je kan hier zoveel kanten op. Maar dat ga ik in de tussentijd onderzoeken.

Heb je nog een tip voor andere mensen, die net als jij, willen overstappen naar de techniek?
Ik snap dat het voor andere op financieel gebied of qua contract spannend kan zijn om de stap te zetten. Op de lange termijn is het ’t waard en we hebben gewoon gezegd: ‘we gaan het doen!!’

 Interview Rick van Velzen

 

Ben je enthousiast geworden en benieuwd wat er voor jou mogelijk is? Bel, app of stuur gerust een email naar Marjolein van Gog, recruiter Klomp, 0610795350 of m.vangog@klompbv.nl. Bekijk ook eens onze vacatures. Wellicht staat er al iets voor jou tussen en teken jij binnenkort voor een carrière in een bedrijf dat bruist van innovatie en passie voor techniek!
werkenbij.nl

Lees meer:

teamwork
mrt, 30, 2023

Samen sterk: hoe teamwork bijdraagt aan succes

Bij Klomp is teamwork niet zomaar een loze kreet, het is een fundamenteel onderdeel van onze bedrijfscultuur! Lees het verhaal van onze toegewijde serviceplanner daktechniek, Bouchra Aazif, die een dagje heeft meegelopen met onze dakdekkers in de buitendienst en ontdek waarom teamwork zo belangrijk voor ons is!
stage
mrt, 28, 2023

Stage lopen bij Klomp: een kijkje in de ervaring van Reza

Maak kennis met Reza van Weerden, een ambitieuze 21-jarige studente Business Studies aan de Hogeschool Inholland Diemen. Momenteel bevindt ze zich in haar derde jaar en heeft ze haar zinnen gezet op een succesvolle stage bij Klomp, waar ze haar vaardigheden in de praktijk brengt en zichzelf uitdaagt om te groeien.
Nieuwe instroom hard nodig voor klimaatopgave: Klomp zet zich in op Open Dag ROC Amsterdam
mrt, 22, 2023

Nieuwe instroom hard nodig voor klimaatopgave: Klomp zet zich in op Open Dag ROC Amsterdam

Klomp stond samen met onze partners van het VTi – Vakschool Technische Installaties op deze Open Dag van de ROC Amsterdam om vol enthousiasme te spreken over de carrièremogelijkheden en arbeidsperspectieven binnen de technische installatiebranche.
in dienst
mrt, 15, 2023

Hoera, 5 jaar in dienst!

We vieren een bijzonder moment waarbij twee medewerkers, Guido van Oeveren en Levi Langedijk, in het zonnetje worden gezet voor hun vijfjarig jubileum als Tekenaar bij ons bedrijf. Klomp is trots op hun inzet en expertise, die hebben bijgedragen aan het succes van Klomp Technisch Buro.
warmtepompen
mrt, 16, 2023

Welk type warmtepomp is geschikt voor uw vastgoed?

Klomp is trots op de bijdrage aan verduurzaming van vastgoedsector. Deskundig advies en begeleiding bij selecteren van de juiste warmtepomp biedt een duurzaam en efficiënt verwarmingssysteem. Warmtepompen zijn essentieel voor het verminderen van CO2-uitstoot en bevorderen duurzaamheid. Bekijk ons artikel op OG Wijzer voor meer informatie.
Toolboxmeeting
mrt, 10, 2023

Toolboxmeeting voor onze dakdekkers. Veiligheid en Vooruitblik

Gisterenmiddag kwamen alle dakdekkers van projecten, service & onderhoud en lei- en zinkwerken samen voor een toolbox meeting in ons bedrijfscafé. Tijdens deze bijeenkomst werden belangrijke onderwerpen besproken en werd er vooruitgekeken naar de komende periode, waarbij veiligheid hoog op de agenda stond.