Maak kennis met Rick!

Rick van Velzen (27) werkte tot voor kort in de ongediertebestrijding. In dit interview vertelt Rick over zijn banenswitch naar leerling monteur. In februari 2022 is hij bij Klomp gestart als leerling monteur. In het sollicitatiegesprek beschreef Rick de overstap van ongediertebestrijder naar monteur: ‘Ik ben nu iets dood aan het maken. En ik wil liever iets maken’. Hoe mooi is dat! Lees hier het interview.
2022-03-25

Interview

Wat voor werk deed je hiervoor?
Ik ben opgeleid tot banketbakker. De werktijden zijn niet goed voor je sociale leven en daarom ben ik hier mee gestopt. Daarna ben ik in het supermarktwezen terecht gekomen. Hier heb ik iemand leren kennen die in de ongediertebestrijding zat en heeft mij toen een baan aangeboden. Ik heb vervolgens bijna 6 jaar in de ongediertebestrijding gewerkt. Hier heb ik veel geleerd en ik kwam op plekken waar normaal niemand komt.

Waarom heb je voor Klomp gekozen?
Kyrani, mijn vriendin, werkt bij Green4energy als leerling elektromonteur. Ze komt telkens zo happy thuis, dat wil ik ook graag. Ik heb Klomp beter leren kennen via de jaarlijkse zomerbarbecue. Het viel op dat iedereen die ik sprak zo tevreden zijn en de sfeer sprak mij aan. Ik ken de buurt en de omgeving waar Klomp werkzaamheden verricht en ik hoorde goede reviews van medewerkers en klanten. Ik heb het daarna nog twee á drie maanden volgehouden bij mijn huidige werkgever en heb toen de knoop doorgehakt en gesolliciteerd bij Klomp.

Was het spannend om deze stap te zetten?
Tuurlijk was ik zenuwachtig en vond het spannend om deze stap te zetten, maar op het salaris na had ik niets te verliezen. Gewoon doen, gewoon proberen. Er is een schreeuwend tekort, dus je kan alleen maar winnen.

Hoe bevalt het tot nu?
Goed! Het proces liep soepel en snel, er wordt meegedacht en gekeken. Jeffrey denkt en kijkt ook mee. Ik ben dik tevreden en heb het hartstikke naar mijn zin. Ik ben nu vooral met Jeffrey, Dave, Winand en Isham mee geweest.

Jeffrey doet het prachtig, hahah! Hij heeft op het begin veel laten zien en nu mag ik dingen zelf doen. Hij maakt er een soort spelshow van. Het is een echte Amsterdammer. Dan laat hij mij dingen doen en maakt dan een geluidje van ‘eh!’ als ik het niet goed doe. Ik heb nu soms nog steeds dat ik de tang de verkeerde kant op draai en dan zit Jeffrey al weer te kijken. Dan lukt het mij uiteindelijk en dan moet hij lachen.

Wat valt je tegen?
Je moet veel nieuwe dingen leren. Je komt allerlei nieuwe termen tegen, van onderdelen tot gereedschappen.

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt gedaan?
Een nieuwe ketel ophangen met Jeffrey en Rick. Toen moesten we leidingen buigen, knietjes buigen. Ik wist daarvoor nog niet eens wat een knietje was. Je leert van alles, dus ook een stuk loodgieten.

Wat is het stomste dat je hebt moeten doen?
Dit was bij een hotel. Er was geen parkeerplek en we hadden geen parkeervergunning. Ik moest buiten voor de auto wachten tot Jeffrey terug was. Gelukkig in het zonnetje.

Wat wil je de komende tijd bereiken?
Mijn diploma. Ik weet nog niet welke kant ik hier uiteindelijk op wil. Je kan hier zoveel kanten op. Maar dat ga ik in de tussentijd onderzoeken.

Heb je nog een tip voor andere mensen, die net als jij, willen overstappen naar de techniek?
Ik snap dat het voor andere op financieel gebied of qua contract spannend kan zijn om de stap te zetten. Op de lange termijn is het ’t waard en we hebben gewoon gezegd: ‘we gaan het doen!!’

 Interview Rick van Velzen

 

Ben je enthousiast geworden en benieuwd wat er voor jou mogelijk is? Bel, app of stuur gerust een email naar Marjolein van Gog, recruiter Klomp, 0610795350 of m.vangog@klompbv.nl. Bekijk ook eens onze vacatures. Wellicht staat er al iets voor jou tussen en teken jij binnenkort voor een carrière in een bedrijf dat bruist van innovatie en passie voor techniek!
werkenbij.nl

Lees meer:

Damsko Stephen Connell Waldy van Geenen
sep, 18, 2023

Damsko Duikt in de Wereld van Dakdekker Stephen Connell

De stad Amsterdam ontwaakte vanmorgen onder hevige onweersbuien die de straten verlichtten. Maar wat begon als een onstuimige ochtend, ontpopte zich tot een mooie ochtend met een bijzondere gebeurtenis. In dit nieuwsartikel nemen we je mee naar het centrum van de actie, waar moedige dakhelden, met in de hoofdrol onze eigen dakdekker Stephen Connell, een daklekkage trotseerden en een programmamaker van AT5 een onthullend verhaal vastlegde.
Tonnie Eier
sep, 15, 2023

Tonnie Eier: 12,5 Jaar Dakdekker bij Klomp en Een Echte Allround Vakman

Bij Klomp vieren we met trots een opmerkelijke mijlpaal: het 12,5-jarig jubileum van Tonnie Eier, een onmisbare kracht binnen ons team en een ware duizendpoot als dakdekker. Al meer dan een volledig decennium heeft hij onvermoeibaar gewerkt om onze daken te beschermen tegen de elementen en om complexe problemen op te lossen. Zijn toewijding en vakmanschap hebben Klomp en onze gewaardeerde klanten al die jaren in de hoogste mate van dienstbaarheid gehouden. Het is een moment van erkenning voor de bijdragen van Tonnie en een viering van zijn expertise in de wereld van dakbedekking.
Klomp Behaalt Opnieuw VCA**-Certificaat
sep, 11, 2023

Klomp Behaalt Opnieuw VCA **!

Klomp heeft opnieuw het VCA**-certificaat behaald, een erkenning van onze diepgewortelde toewijding aan veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Het certificaat gaat verder dan een symbolische prestatie; het belichaamt onze belofte aan klanten en partners om altijd de hoogste normen te handhaven. Richard Klaver, onze veiligheidsdeskundige, en Sandra Bruns, onze KAM-coördinator, delen inzichten in onze benadering, die verder gaat dan de standaardnormen. Dit nieuwsbericht nodigt u uit om meer te ontdekken over onze voortdurende inspanningen en hoe we samenwerken aan een veiligere en duurzamere toekomst. Lees het volledige verhaal op deze pagina. Samen maken we een verschil!
Interview Ted Smit
sep, 08, 2023

Terug naar Klomp: Ted’s Inspirerende Reis

In dit hartelijk interview met Ted Smit, onlangs benoemd tot Teamleider Projecten bij Klomp, onthult hij zijn diepgewortelde motivatie om terug te keren naar Klomp en zijn duidelijke visie op de toekomst van de organisatie. Ted deelt enthousiast zijn indrukken van positieve veranderingen binnen Klomp sinds zijn laatste verblijf en zijn actieve betrokkenheid bij essentiële projecten die de groei en het succes van Klomp voortstuwen.
sep, 07, 2023

Viering van Toewijding: Onze Geweldige Jubilarissen bij Klomp!

Deze maand vieren we bij Klomp de jubilea van Wouter, Moniek, en Jordi, die belangrijke mijlpalen in hun Klomp-carrière bereiken. Lees verder om te ontdekken hoe hun opmerkelijke groei, bijdragen aan ons team, en waardering voor de Klomp-familiecultuur hen onderscheiden. Klomp is meer dan een werkplek; het is een plek waar we samen groeien, leren en successen vieren.
Tectum Award 2023
sep, 04, 2023

Klomp Triomfeert bij TecTum Diploma-uitreiking in Dakbranche

Op de gedenkwaardige avond van 29 juni vond de jaarlijkse diploma-uitreiking plaats bij TecTum, het vooraanstaande instituut voor professionals in de dakbranche. Klomp werd met trots erkend als één van de hofleveranciers, met maar liefst vijf succesvolle afgestudeerden die hun welverdiende diploma’s in ontvangst namen. Deze feestelijke gelegenheid, die glans kreeg door de aanwezigheid van presentatrice Fresia Cousiño Arias die samen met prominenten uit de dakbranche (waaronder Edwin Klomp) de uitreiking verzorgde, benadrukt het cruciale belang van toewijding en educatie in de dynamische wereld van de dakbranche. Lees verder om meer te ontdekken over deze inspirerende avond vol prestaties en beloningen.