Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.
2023-11-21
Interview Tom van Haaster carriere Functioneel Applicatiebeheerder
Tom van Haaster
Een nieuw begin bij Klomp

Tom’s reis bij Klomp begon niet vanuit een typische IT-achtergrond. Voordat hij bij Klomp aan de slag ging, werkte Tom 15 jaar lang bij een taalschool gespecialiseerd in NT2-onderwijs (Nederlands als 2e taal). Gedurende deze periode bekleedde hij verschillende functies, waaronder Applicatiebeheerder, Kwaliteitscoördinator en Facilitair coördinator. Tom kwam bij Klomp terecht via kennissen binnen ons bedrijf die hem wezen op de vacature voor Functioneel Applicatiebeheerder. Voor Tom was dit het perfecte moment om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten.

Gemotiveerd om te groeien

Eén van de dingen die Tom het meest motiveert in zijn rol als Functioneel Applicatiebeheerder bij Klomp is de constante uitdaging. Als relatieve nieuwkomer in de wereld van IT-systemen en bedrijfsapplicaties moet hij zich de complexe systemen eigen maken waarmee we werken.

Bovendien ziet Tom dat er binnen Klomp behoefte is aan een eenduidige en helder beschreven werkwijze, en hij is vastbesloten om daar snel aan te werken.

Ondersteuning van bedrijfsprocessen
Gilde Software

Als Functioneel Applicatiebeheerder bij Klomp draagt Tom de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat medewerkers vlot met onze systemen kunnen werken en dat deze systemen naadloos aansluiten op hun werkzaamheden. Dit omvat het inwerken van nieuwe medewerkers, het opstellen van instructies, het continu verbeteren van de systemen en het snel oplossen van problemen.

Uitdagingen overwinnen

Hoewel Tom nog maar kort bij Klomp is, heeft hij al een aantal uitdagingen aangepakt. Momenteel ligt de focus op het vertrouwd raken met de systemen die worden gebruikt. Tom legt uit: “Ik wil zo snel mogelijk op een niveau komen waar ik zelf het merendeel van de vragen/problemen kan oplossen.” Hij is begonnen met het opstellen van een lijst met lopende taken en verzoeken die hij van collega’s heeft ontvangen, en hij heeft al veel van deze taken kunnen afhandelen.

Klomp als werkplek

Tom heeft in slechts anderhalve maand bij Klomp ervaren dat hij veel vrijheid heeft om zijn rol naar eigen inzicht in te vullen. Zijn waardering komt voort uit de mogelijkheid om zijn functie op een persoonlijke manier vorm te geven. Hij benadrukt dat hij altijd kan rekenen op zijn collega’s voor verheldering omtrent systemen en procedures, waardoor een waardevolle kennisuitwisseling ontstaat die zijn professionele ontwikkeling stimuleert.

Naar de toekomst

Terwijl hij zich nog aan het inwerken is in zijn nieuwe rol bij Klomp, kijkt hij vooruit naar wat de toekomst in petto heeft. Hij is vastbesloten om niet alleen zijn kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen, maar ook om een waardevolle bijdrage te leveren aan de groei en efficiëntie van Klomp’s bedrijfsprocessen.


Tom van Haaster’s verhaal draait om motivatie, uitdagingen en groei, en toont aan hoe iemand, ondanks een niet-traditionele achtergrond in de IT, door zijn vastberadenheid om te leren en te ontwikkelen, van grote waarde kan zijn voor een bedrijf als Klomp. We zijn blij hem in ons team te hebben en danken Tom voor zijn tijd en openhartige antwoorden in dit interview. We wensen hem veel succes bij Klomp!

Verken ook jouw kansen bij Klomp!

Bij Klomp streven we naar voortdurende groei en innovatie, en we kijken ernaar uit om nieuwe teamleden te verwelkomen die willen bijdragen aan ons succesverhaal.

Hier krijg je de kans om te groeien als je maar bereid bent om uitdagingen niet uit de weg te gaan. Of je nu een ervaren professional bent of iemand die een carrièreswitch overweegt. Bekijk onze vacatures en verken de mogelijkheden bij Klomp.

Lees meer:

circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 14, 2023

Mike Wiersma viert zijn officiële 1-jarig jubileum bij Klomp

Bij Klomp vieren we het éénjarig jubileum van Mike Wiersma als officiële medewerker. Deze mijlpaal is extra speciaal omdat het een beloning is voor het succesvol behalen van het diploma Eerste Monteur niveau 3 via het IW Leren & Werken-traject vanuit Klomp. Nadat hij vorig jaar zijn diploma behaalde, trad hij in dienst bij Klomp. Mike heeft niet alleen zijn technische vaardigheden verder ontwikkeld, maar heeft ook overtuigend aangetoond dat doorzettingsvermogen en een passie voor het vak de sleutels tot succes zijn. Lees verder om meer te ontdekken.
warmtepomp
nov, 17, 2023

Duurzaam vastgoedbeheer: Warmtepompsystemen en WKO

In een tijd van toenemende nadruk op duurzaamheid en groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen staan vastgoedbeheerders voor de uitdaging om gebouwen efficiënter te verwarmen en te koelen. Ontdek in dit artikel de voordelen en mogelijkheden van warmtepompsystemen en warmte- en koudeopslag (WKO) voor duurzaam vastgoedbeheer, met positieve effecten op zowel het milieu als de kosten en waarde van vastgoed.
BI specialist
nov, 07, 2023

Interview | Duik in de wereld van onze BI-specialist, Marjolein

Het is niet alledaags dat iemand van baan verandert om zich in een compleet nieuwe wereld te storten, maar Marjolein Doppenberg deed precies dat! Als Business Intelligence Specialist bij Klomp, heeft ze haar HR-achtergrond verruild voor een carrière in het ontrafelen van data en het genereren van inzichten die de koers van het bedrijf helpen bepalen. In dit interview onthult Marjolein haar reis en enthousiasme voor de wereld van Business Intelligence.
onboarding
okt, 31, 2023

Eerste onboarding event bij Klomp: Een warm welkom voor nieuwe medewerkers

Bij Klomp geloven wij in het belang van een warm welkom voor nieuwe medewerkers. Vandaag hielden we ons allereerste onboarding event. Het was een ochtend vol inspiratie, kennismaking en inzichten, waarbij we onze nieuwe collega’s niet alleen verwelkomden in ons bedrijf, maar hen ook meenamen op een reis door de kern van Klomp.