Interview | Maak kennis met Koen!

Wist je dat het heel verfrissend werkt, nieuw talent in de tent? Dat ervaren wij in ieder geval wel op de marketing afdeling. In dit interview spreken we met Koen van Breemen. Koen is 2de jaars student E-Commerce aan het ROC Horizon College in Purmerend. Sinds 1 februari loopt hij stage bij Klomp, op de marketing afdeling. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Maak kennis met Koen! Lees hier het interview.

Interview

Wij kennen je nu al even, maar kun je jezelf even voorstellen?

Interview Koen

Mijn naam is Koen van Breemen, 19 jaar oud en woonachtig in Purmerend. Ik ben tweedejaars student op het ROC Horizon College in Purmerend waar ik de opleiding E-commerce volg. In mijn vrije tijd zit ik op voetbal in de 023-1 van ZOB. Daarnaast run ik een onderneming waarbij ik goederen verkoop als partner van Bol.com. Dit is ook waar mijn passie ligt, daarom hoop ik in de toekomst ook mijn assortiment uit te mogen breiden en nog veel groter te worden.

Hoe ben je bij Klomp terecht gekomen?

Ik was op zoek naar een stageplek en aan de eettafel, bij mijn schoonfamilie, kwam dit toevallig ter sprake. Mijn schoonvader, Carlo Nonneman – zelf ook werkzaam binnen Klomp – liet weten navraag binnen Klomp te doen of er een stageplek beschikbaar was. En ja, er was plek! Al snel werd er een afspraak met mij ingepland voor een stagegesprek. De communicatie liep vanaf dag één al vlot en het voelde direct vertrouwd.

Waarom heb je voor Klomp als stagebedrijf gekozen?

Ik heb voor Klomp gekozen als stagebedrijf omdat ik techniek altijd al een heel interessant vakgebied heb gevonden. Daarnaast voelde het stagegesprek ook gelijk vertrouwd. Mijn stagebegeleidster gaf mij een duidelijk beeld over de marketingwerkzaamheden bij Klomp. Op de marketingafdeling creëren we content voor onze websites, social media kanalen en print. Denk hierbij aan: social media posts, interviews, videoproducties, blogartikelen, brochures en meer. Content maken en publiceren is ook iets wat ik heel graag doe. Het geeft me voldoening wanneer een gepubliceerde post geliked wordt en/of wanneer er een leuke reactie wordt geplaatst onder een post of als deze gedeeld wordt. 

 

“Als stagiair bij Klomp krijg ik meer zelfvertrouwen door de behulpzame collega’s om mij heen. ”

 


Je zit nu in je tweede week van je stageperiode, hoelang ga je bij Klomp stagelopen?

Ik loop voor de duur van 20 weken stage. Daarbij werk ik iedere week van dinsdag tot en met vrijdag, 32 uur. In totaal komt het neer op 640 uur stage uren. Op maandag heb ik altijd (stagebegeleiding op) school.

Wie is je stagebegeleider? Hoe verloopt de samenwerking onderling en met je collega’s?

Ik wordt tijdens mijn stage begeleidt door Bella Rosa, marketing coördinator bij Klomp. De samenwerking verloopt prima. Er worden duidelijke afspraken gemaakt met wat er moet gebeuren. We gebruiken hiervoor een contentkalender. Dat is een overzicht van een bepaalde periode waarin wordt vermeld wat, wanneer, waar, hoe en voor wie Klomp content gaat publiceren. De samenwerking onderling met mijn collega’s verloopt goed. Ze zijn erg behulpzaam, kritisch en geven de juiste feedback.

Hoe ervaar je in het algemeen de eerste twee weken stage bij Klomp? Zijn er nog bepaalde dingen opgevallen in de afgelopen weken?

Mijn eerste twee weken ervaar ik als erg leuk. Bella neemt de tijd om mij alles duidelijk uit te leggen. Ik voel me gewaardeerd en merk ook dat de collega’s om mij heen mij echt wat willen meegeven en willen leren. Wat mij is opgevallen is dat iedereen het naar zijn zin heeft en vooral doet wat hij/zij leuk vindt om te doen binnen Klomp. Ook viel me op dat iedereen erg sociaal is.

Wat heb jij al voor nieuws geleerd bij Klomp?

In mijn eerste twee weken heb ik onder andere geleerd hoe de socials bijgehouden worden. Ook heb ik leren werken met programma’s zoals WordPress en Narrow Casting. In de eerste weken komt er komt behoorlijk veel op je af. Maar dat is natuurlijk heel normaal en collega’s houden hier gelukkig ook rekening mee.

Welke opdracht heb je vanuit school gekregen?  Wat voor soorten werkzaamheden krijg je bij Klomp? Sluiten deze goed aan bij jouw opleiding?

Vanuit school heb ik onder andere de opdracht gekregen content leren te creëren, promotieactiviteiten uit te voeren en websitebeheer uit te voeren. Zo heb ik bij Klomp al opdrachten gekregen om een artikel te schrijven en deze ook zelfstandig te publiceren op de socials van Klomp. Ook heb ik inmiddels deelgenomen aan meetings die betrekking hebben op websiteoptimalisatie en een aankomende event. En ja, dat sluit prima aan bij mijn opleiding.

Over welk vakken op school heb je het gevoel dat die het meest van toepassing zijn?

De vakken op school die het meest aansluiten bij mijn werkzaamheden binnen Klomp zijn: content, marketing en Nederlands.

Wat voor competenties vind jij echt noodzakelijk in deze stage?

De vaardigheden die ik noodzakelijk vind tijdens mijn stage zijn goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, creativiteit en verbeeldingskracht. Maar ook in teamverband kunnen werken is echt heel belangrijk.

Al enig idee wat je later wilt worden als je je diploma op zak hebt?

Als ik mijn diploma op zak heb, zijn er denk ik tal van mogelijkheden. Ik ambieer sowieso een baan in de e-commerce maar ik heb ook een sterke passie voor ondernemen. De focus volledig kunnen leggen op mijn eigen onderneming spreekt me dus ook erg aan. Zoals ik al aan het begin zei,  ben ik al eigenaar van een bedrijf. Als partner van Bol.com  verkoop ik goederen online. In de toekomst wil ik hier echt meer werk van maken door o.a. vanuit mijn eigen webpagina goederen te verkopen. Ook wil ik een echte merk opzetten, naamsbekendheid opbouwen, zodat iedereen uiteindelijk weet wie 123Goods is. En deze opleiding en – stage zie ik dan ook als een aanloop naar wat ik uiteindelijk wil bereiken.

Hoe kijk je naar de komende stageperiode, wat zijn je verwachtingen?

Ik zie de komende stageperiode als een super leerzame periode op marketinggebied waarin ik hoop veel nieuwe mensen te leren kennen met wie ik kennis kan uitwisselen. Mijn streven is sowieso om het allerbeste uit mijn stage te gaan halen! 

Lees meer:

circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.
nov, 14, 2023

Mike Wiersma viert zijn officiële 1-jarig jubileum bij Klomp

Bij Klomp vieren we het éénjarig jubileum van Mike Wiersma als officiële medewerker. Deze mijlpaal is extra speciaal omdat het een beloning is voor het succesvol behalen van het diploma Eerste Monteur niveau 3 via het IW Leren & Werken-traject vanuit Klomp. Nadat hij vorig jaar zijn diploma behaalde, trad hij in dienst bij Klomp. Mike heeft niet alleen zijn technische vaardigheden verder ontwikkeld, maar heeft ook overtuigend aangetoond dat doorzettingsvermogen en een passie voor het vak de sleutels tot succes zijn. Lees verder om meer te ontdekken.
warmtepomp
nov, 17, 2023

Duurzaam vastgoedbeheer: Warmtepompsystemen en WKO

In een tijd van toenemende nadruk op duurzaamheid en groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen staan vastgoedbeheerders voor de uitdaging om gebouwen efficiënter te verwarmen en te koelen. Ontdek in dit artikel de voordelen en mogelijkheden van warmtepompsystemen en warmte- en koudeopslag (WKO) voor duurzaam vastgoedbeheer, met positieve effecten op zowel het milieu als de kosten en waarde van vastgoed.
BI specialist
nov, 07, 2023

Interview | Duik in de wereld van onze BI-specialist, Marjolein

Het is niet alledaags dat iemand van baan verandert om zich in een compleet nieuwe wereld te storten, maar Marjolein Doppenberg deed precies dat! Als Business Intelligence Specialist bij Klomp, heeft ze haar HR-achtergrond verruild voor een carrière in het ontrafelen van data en het genereren van inzichten die de koers van het bedrijf helpen bepalen. In dit interview onthult Marjolein haar reis en enthousiasme voor de wereld van Business Intelligence.