Interview | Maak kennis met Koen!

Wist je dat het heel verfrissend werkt, nieuw talent in de tent? Dat ervaren wij in ieder geval wel op de marketing afdeling. In dit interview spreken we met Koen van Breemen. Koen is 2de jaars student E-Commerce aan het ROC Horizon College in Purmerend. Sinds 1 februari loopt hij stage bij Klomp, op de marketing afdeling. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Maak kennis met Koen! Lees hier het interview.

Interview

Wij kennen je nu al even, maar kun je jezelf even voorstellen?

Interview Koen

Mijn naam is Koen van Breemen, 19 jaar oud en woonachtig in Purmerend. Ik ben tweedejaars student op het ROC Horizon College in Purmerend waar ik de opleiding E-commerce volg. In mijn vrije tijd zit ik op voetbal in de 023-1 van ZOB. Daarnaast run ik een onderneming waarbij ik goederen verkoop als partner van Bol.com. Dit is ook waar mijn passie ligt, daarom hoop ik in de toekomst ook mijn assortiment uit te mogen breiden en nog veel groter te worden.

Hoe ben je bij Klomp terecht gekomen?

Ik was op zoek naar een stageplek en aan de eettafel, bij mijn schoonfamilie, kwam dit toevallig ter sprake. Mijn schoonvader, Carlo Nonneman – zelf ook werkzaam binnen Klomp – liet weten navraag binnen Klomp te doen of er een stageplek beschikbaar was. En ja, er was plek! Al snel werd er een afspraak met mij ingepland voor een stagegesprek. De communicatie liep vanaf dag één al vlot en het voelde direct vertrouwd.

Waarom heb je voor Klomp als stagebedrijf gekozen?

Ik heb voor Klomp gekozen als stagebedrijf omdat ik techniek altijd al een heel interessant vakgebied heb gevonden. Daarnaast voelde het stagegesprek ook gelijk vertrouwd. Mijn stagebegeleidster gaf mij een duidelijk beeld over de marketingwerkzaamheden bij Klomp. Op de marketingafdeling creëren we content voor onze websites, social media kanalen en print. Denk hierbij aan: social media posts, interviews, videoproducties, blogartikelen, brochures en meer. Content maken en publiceren is ook iets wat ik heel graag doe. Het geeft me voldoening wanneer een gepubliceerde post geliked wordt en/of wanneer er een leuke reactie wordt geplaatst onder een post of als deze gedeeld wordt. 

 

“Als stagiair bij Klomp krijg ik meer zelfvertrouwen door de behulpzame collega’s om mij heen. ”

 


Je zit nu in je tweede week van je stageperiode, hoelang ga je bij Klomp stagelopen?

Ik loop voor de duur van 20 weken stage. Daarbij werk ik iedere week van dinsdag tot en met vrijdag, 32 uur. In totaal komt het neer op 640 uur stage uren. Op maandag heb ik altijd (stagebegeleiding op) school.

Wie is je stagebegeleider? Hoe verloopt de samenwerking onderling en met je collega’s?

Ik wordt tijdens mijn stage begeleidt door Bella Rosa, marketing coördinator bij Klomp. De samenwerking verloopt prima. Er worden duidelijke afspraken gemaakt met wat er moet gebeuren. We gebruiken hiervoor een contentkalender. Dat is een overzicht van een bepaalde periode waarin wordt vermeld wat, wanneer, waar, hoe en voor wie Klomp content gaat publiceren. De samenwerking onderling met mijn collega’s verloopt goed. Ze zijn erg behulpzaam, kritisch en geven de juiste feedback.

Hoe ervaar je in het algemeen de eerste twee weken stage bij Klomp? Zijn er nog bepaalde dingen opgevallen in de afgelopen weken?

Mijn eerste twee weken ervaar ik als erg leuk. Bella neemt de tijd om mij alles duidelijk uit te leggen. Ik voel me gewaardeerd en merk ook dat de collega’s om mij heen mij echt wat willen meegeven en willen leren. Wat mij is opgevallen is dat iedereen het naar zijn zin heeft en vooral doet wat hij/zij leuk vindt om te doen binnen Klomp. Ook viel me op dat iedereen erg sociaal is.

Wat heb jij al voor nieuws geleerd bij Klomp?

In mijn eerste twee weken heb ik onder andere geleerd hoe de socials bijgehouden worden. Ook heb ik leren werken met programma’s zoals WordPress en Narrow Casting. In de eerste weken komt er komt behoorlijk veel op je af. Maar dat is natuurlijk heel normaal en collega’s houden hier gelukkig ook rekening mee.

Welke opdracht heb je vanuit school gekregen?  Wat voor soorten werkzaamheden krijg je bij Klomp? Sluiten deze goed aan bij jouw opleiding?

Vanuit school heb ik onder andere de opdracht gekregen content leren te creëren, promotieactiviteiten uit te voeren en websitebeheer uit te voeren. Zo heb ik bij Klomp al opdrachten gekregen om een artikel te schrijven en deze ook zelfstandig te publiceren op de socials van Klomp. Ook heb ik inmiddels deelgenomen aan meetings die betrekking hebben op websiteoptimalisatie en een aankomende event. En ja, dat sluit prima aan bij mijn opleiding.

Over welk vakken op school heb je het gevoel dat die het meest van toepassing zijn?

De vakken op school die het meest aansluiten bij mijn werkzaamheden binnen Klomp zijn: content, marketing en Nederlands.

Wat voor competenties vind jij echt noodzakelijk in deze stage?

De vaardigheden die ik noodzakelijk vind tijdens mijn stage zijn goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, creativiteit en verbeeldingskracht. Maar ook in teamverband kunnen werken is echt heel belangrijk.

Al enig idee wat je later wilt worden als je je diploma op zak hebt?

Als ik mijn diploma op zak heb, zijn er denk ik tal van mogelijkheden. Ik ambieer sowieso een baan in de e-commerce maar ik heb ook een sterke passie voor ondernemen. De focus volledig kunnen leggen op mijn eigen onderneming spreekt me dus ook erg aan. Zoals ik al aan het begin zei,  ben ik al eigenaar van een bedrijf. Als partner van Bol.com  verkoop ik goederen online. In de toekomst wil ik hier echt meer werk van maken door o.a. vanuit mijn eigen webpagina goederen te verkopen. Ook wil ik een echte merk opzetten, naamsbekendheid opbouwen, zodat iedereen uiteindelijk weet wie 123Goods is. En deze opleiding en – stage zie ik dan ook als een aanloop naar wat ik uiteindelijk wil bereiken.

Hoe kijk je naar de komende stageperiode, wat zijn je verwachtingen?

Ik zie de komende stageperiode als een super leerzame periode op marketinggebied waarin ik hoop veel nieuwe mensen te leren kennen met wie ik kennis kan uitwisselen. Mijn streven is sowieso om het allerbeste uit mijn stage te gaan halen! 

Lees meer:

banenmarkt
jul, 05, 2022

Klomp kijkt terug op een geslaagde banenmarkt | 24 juni ’22

Op donderdag 24 juni jl. organiseerde het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) een banenmarkt in de Amsterdamse Molenwijk. De focus van deze banenmarkt lag op techniek en banen in de energietransitie. Er was een rijke verzameling aan bedrijven uit Amsterdam Noord. Uiteraard was Klomp ook van de partij!
TECTUM-Award 2022
jul, 01, 2022

‘De vlag kan uit, Pim is geslaagd!’ | TECTUM- Award 2022

Gisteravond vond in het NBC Congrescentrum Nieuwegein de feestelijke diploma-uitreiking van TECTUM plaats. Onder toeziend oog van ruim 600 bezoekers werden de diploma’s aan de geslaagden uitgereikt. Dit jaar was onze collega Pim Spaan één van de vier gelukkigen die zich de beste dakdekker van zijn jaar mocht noemen. Een geweldige prestatie!
Jubileum Klomp
jun, 29, 2022

60 jarig jubileum Klomp!

Afgelopen vrijdag feestte het team van Klomp het dak eraf. De reden? Het is alweer zestig jaar geleden dat het echtpaar Klomp hun winkeltje op de Nieuwerdammerdijk in Amsterdam opende. Ma Klomp gaf advies over de moderne steelstofzuigers en wasmachines, Pa Klomp verzorgde het installatiewerk. Zes decennia later is familiebedrijf Klomp 173 man sterk. Als dat geen reden voor een feestje is…
duurzame afvalverwerking
jun, 23, 2022

Klomp en GP Groot staan voor duurzame afvalverwerking

Doordacht duurzaam, de slogan van Klomp, is niet zomaar een leus. Klomp gaat naast de meeste duurzame oplossingen in energie, daken en gebouwgebonden installaties ook voor optimaal duurzame verwerking van haar afval. Dat GP Groot en Klomp hiervoor de handen ineen hebben geslagen, is een volstrekt logische stap. Voor deze afvalverwerker zijn circulaire economie en de energietransitie namelijk dé pijlers binnen de dienstverlening. Een perfecte match met Klomp dus.
Senang
jun, 16, 2022

Celsias en Klomp halen alles uit de kast voor een duurzaam Senang

Midden in de Indische buurt in Amsterdam-Oost heeft een oud woonblok plaatsgemaakt voor een optimaal duurzaam nieuwbouwcomplex genaamd Senang. Senang is een project van woningcorporatie de Alliantie en bestaat uit 83 sociale huurwoningen, 35 middensegment huurwoningen en drie bedrijfsruimten. De woningen worden gasloos en voorzien van alle denkbare verduurzamingsoplossingen zoals een collectieve warmte-koude-opslag (WKO) die voor de warmte voor verwarming en warm water zorgt. Daarnaast krijgen de woningen driedubbelglas, een warmteterugwininstallatie (WTW) voor de ventilatie van de woningen en het dak komt vol te liggen met zonnepanelen.
Rob ziet Abraham!
jun, 15, 2022

Rob ziet Abraham

HIEPERDEPIEP HOERA! Onze altijd vrolijke Rob is vandaag jarig en tikt de prachtige leeftijd 50 aan! Dit laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Collega’s hebben hem blij verrast met een mooi versierde werkplek van slingers en ballonnen. Rob heeft ons op zijn beurt verwend met maar liefst 4 super lekkere taart(en)! Kortom, het is feest!