Interview | Maak kennis met Koen!

Wist je dat het heel verfrissend werkt, nieuw talent in de tent? Dat ervaren wij in ieder geval wel op de marketing afdeling. In dit interview spreken we met Koen van Breemen. Koen is 2de jaars student E-Commerce aan het ROC Horizon College in Purmerend. Sinds 1 februari loopt hij stage bij Klomp, op de marketing afdeling. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Maak kennis met Koen! Lees hier het interview.

Interview

Wij kennen je nu al even, maar kun je jezelf even voorstellen?

Interview Koen

Mijn naam is Koen van Breemen, 19 jaar oud en woonachtig in Purmerend. Ik ben tweedejaars student op het ROC Horizon College in Purmerend waar ik de opleiding E-commerce volg. In mijn vrije tijd zit ik op voetbal in de 023-1 van ZOB. Daarnaast run ik een onderneming waarbij ik goederen verkoop als partner van Bol.com. Dit is ook waar mijn passie ligt, daarom hoop ik in de toekomst ook mijn assortiment uit te mogen breiden en nog veel groter te worden.

Hoe ben je bij Klomp terecht gekomen?

Ik was op zoek naar een stageplek en aan de eettafel, bij mijn schoonfamilie, kwam dit toevallig ter sprake. Mijn schoonvader, Carlo Nonneman – zelf ook werkzaam binnen Klomp – liet weten navraag binnen Klomp te doen of er een stageplek beschikbaar was. En ja, er was plek! Al snel werd er een afspraak met mij ingepland voor een stagegesprek. De communicatie liep vanaf dag één al vlot en het voelde direct vertrouwd.

Waarom heb je voor Klomp als stagebedrijf gekozen?

Ik heb voor Klomp gekozen als stagebedrijf omdat ik techniek altijd al een heel interessant vakgebied heb gevonden. Daarnaast voelde het stagegesprek ook gelijk vertrouwd. Mijn stagebegeleidster gaf mij een duidelijk beeld over de marketingwerkzaamheden bij Klomp. Op de marketingafdeling creëren we content voor onze websites, social media kanalen en print. Denk hierbij aan: social media posts, interviews, videoproducties, blogartikelen, brochures en meer. Content maken en publiceren is ook iets wat ik heel graag doe. Het geeft me voldoening wanneer een gepubliceerde post geliked wordt en/of wanneer er een leuke reactie wordt geplaatst onder een post of als deze gedeeld wordt. 

 

“Als stagiair bij Klomp krijg ik meer zelfvertrouwen door de behulpzame collega’s om mij heen. ”

 


Je zit nu in je tweede week van je stageperiode, hoelang ga je bij Klomp stagelopen?

Ik loop voor de duur van 20 weken stage. Daarbij werk ik iedere week van dinsdag tot en met vrijdag, 32 uur. In totaal komt het neer op 640 uur stage uren. Op maandag heb ik altijd (stagebegeleiding op) school.

Wie is je stagebegeleider? Hoe verloopt de samenwerking onderling en met je collega’s?

Ik wordt tijdens mijn stage begeleidt door Bella Rosa, marketing coördinator bij Klomp. De samenwerking verloopt prima. Er worden duidelijke afspraken gemaakt met wat er moet gebeuren. We gebruiken hiervoor een contentkalender. Dat is een overzicht van een bepaalde periode waarin wordt vermeld wat, wanneer, waar, hoe en voor wie Klomp content gaat publiceren. De samenwerking onderling met mijn collega’s verloopt goed. Ze zijn erg behulpzaam, kritisch en geven de juiste feedback.

Hoe ervaar je in het algemeen de eerste twee weken stage bij Klomp? Zijn er nog bepaalde dingen opgevallen in de afgelopen weken?

Mijn eerste twee weken ervaar ik als erg leuk. Bella neemt de tijd om mij alles duidelijk uit te leggen. Ik voel me gewaardeerd en merk ook dat de collega’s om mij heen mij echt wat willen meegeven en willen leren. Wat mij is opgevallen is dat iedereen het naar zijn zin heeft en vooral doet wat hij/zij leuk vindt om te doen binnen Klomp. Ook viel me op dat iedereen erg sociaal is.

Wat heb jij al voor nieuws geleerd bij Klomp?

In mijn eerste twee weken heb ik onder andere geleerd hoe de socials bijgehouden worden. Ook heb ik leren werken met programma’s zoals WordPress en Narrow Casting. In de eerste weken komt er komt behoorlijk veel op je af. Maar dat is natuurlijk heel normaal en collega’s houden hier gelukkig ook rekening mee.

Welke opdracht heb je vanuit school gekregen?  Wat voor soorten werkzaamheden krijg je bij Klomp? Sluiten deze goed aan bij jouw opleiding?

Vanuit school heb ik onder andere de opdracht gekregen content leren te creëren, promotieactiviteiten uit te voeren en websitebeheer uit te voeren. Zo heb ik bij Klomp al opdrachten gekregen om een artikel te schrijven en deze ook zelfstandig te publiceren op de socials van Klomp. Ook heb ik inmiddels deelgenomen aan meetings die betrekking hebben op websiteoptimalisatie en een aankomende event. En ja, dat sluit prima aan bij mijn opleiding.

Over welk vakken op school heb je het gevoel dat die het meest van toepassing zijn?

De vakken op school die het meest aansluiten bij mijn werkzaamheden binnen Klomp zijn: content, marketing en Nederlands.

Wat voor competenties vind jij echt noodzakelijk in deze stage?

De vaardigheden die ik noodzakelijk vind tijdens mijn stage zijn goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, creativiteit en verbeeldingskracht. Maar ook in teamverband kunnen werken is echt heel belangrijk.

Al enig idee wat je later wilt worden als je je diploma op zak hebt?

Als ik mijn diploma op zak heb, zijn er denk ik tal van mogelijkheden. Ik ambieer sowieso een baan in de e-commerce maar ik heb ook een sterke passie voor ondernemen. De focus volledig kunnen leggen op mijn eigen onderneming spreekt me dus ook erg aan. Zoals ik al aan het begin zei,  ben ik al eigenaar van een bedrijf. Als partner van Bol.com  verkoop ik goederen online. In de toekomst wil ik hier echt meer werk van maken door o.a. vanuit mijn eigen webpagina goederen te verkopen. Ook wil ik een echte merk opzetten, naamsbekendheid opbouwen, zodat iedereen uiteindelijk weet wie 123Goods is. En deze opleiding en – stage zie ik dan ook als een aanloop naar wat ik uiteindelijk wil bereiken.

Hoe kijk je naar de komende stageperiode, wat zijn je verwachtingen?

Ik zie de komende stageperiode als een super leerzame periode op marketinggebied waarin ik hoop veel nieuwe mensen te leren kennen met wie ik kennis kan uitwisselen. Mijn streven is sowieso om het allerbeste uit mijn stage te gaan halen! 

Lees meer:

onderneming klomp
mei, 17, 2023

Klomp uitgeroepen tot beste onderneming van Noord Holland!

Ontdek het spannende verhaal achter het succes van Klomp tijdens de spectaculaire finale van de ‘Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland 2023’. Lees hoe dit familiebedrijf tot de top 3 wist te komen en uiteindelijk de felbegeerde award in de wacht sleepte met een indrukwekkende pitch. Ontdek de strategie en toewijding die hebben geleid tot dit ongekende succes en laat je inspireren door hun ondernemerschap.
mei, 26, 2023

Van Calculaties tot Smash Shots: Wouter Bouwman’s Succesverhaal

Betreed de inspirerende wereld van Klomp, waar uitdagende projecten en geweldige sportprestaties samenkomen. In het hart van dit succesverhaal schuilt Wouter Bouwman, calculator bij Klomp die zowel in zijn vak uitblinkt als op het padelveld. Dit artikel neemt je mee in het leven van Wouter Bouwman, waar zijn professionele vaardigheden en sportieve passie harmonieus samenkomen. Ontdek hoe hij zijn gedrevenheid en talent inzet, zowel op het werk als op het padelveld. Lees verder en laat je inspireren.
BNA architectuurprijzen
mei, 16, 2023

Klomp draagt bij aan winnende BNA architectuurprijzen: Jonas’ en de Van der Pekbuurt

Klomp heeft reden tot vieren met de overwinning van Jonas als Gebouw van het Jaar en de erkenning van de renovatie van de Van der Pekbuurt in de prestigieuze BNA Architectuurprijzen. Klomp heeft actief bijgedragen aan deze duurzame projecten. Ontdek meer over Klomp’s toewijding aan duurzaamheid en innovatieve oplossingen, en hoe we hebben bijgedragen aan het succes van Jonas’ en de Van der Pekbuurt. Lees verder om meer te weten te komen over Klomp’s betrokkenheid bij deze prijswinnende architecturale meesterwerken.
Ronald Beeksma
mei, 12, 2023

Ronald Beeksma: Een Toegewijde Teamspeler viert 12,5 jarig jubileum

Het is een feestelijke mijlpaal bij Klomp! Ronald Beeksma, werkvoorbereider bij Klomp, viert zijn 12,5-jarig jubileum binnen het bedrijf. Met zijn toewijding, expertise en enthousiasme heeft Ronald een onschatbare bijdrage geleverd aan het succes van Klomp. Samen met commercieel directeur Peter Bouwes blikken we terug op Ronald’s professionele reis en ontdekken we wat hem zo’n gewaardeerde teamspeler maakt.
BRL600-25 certificaat
mei, 01, 2023

Klomp behaalt BRL6000-25 certificaat voor gasverbrandingstoestellen

Klomp heeft het BRL 6000-25 certificaat behaald, dat is afgegeven door KIWA! Hiermee bevestigen wij dat we voldoen aan de eisen om werkzaamheden met gebouw-gebonden gasverbrandingstoestellen uit te voeren. Onze vakmensen hebben alle kennis in huis voor warmtetechnieken en zijn altijd bezig met innovatie en duurzaamheid. Lees meer over wat dit certificaat betekent voor ons en voor onze klanten in dit artikel.
leidekker
apr, 20, 2023

Een dag als leidekker, Moniek loopt mee met de leidekkers

Moniek, contractbeheerder bij Klomp Beheer en Onderhoud, loopt regelmatig mee met de buitendienst om beter te begrijpen wat er buiten allemaal gebeurt. Onlangs liep ze mee met leidekkers Remco Kroes en Richard Kroes op een project in Vijfhuizen. Moniek hielp mee met het leggen van leien en leerde hoe het is om als leidekker te werken. Ze benadrukt het belang van samenwerken om begrip en waardering voor elkaars werk te krijgen. Bekijk hier de bijhorende videoimpressie en lees het volledige artikel.