Interview | Maak kennis met Koen!

Wist je dat het heel verfrissend werkt, nieuw talent in de tent? Dat ervaren wij in ieder geval wel op de marketing afdeling. In dit interview spreken we met Koen van Breemen. Koen is 2de jaars student E-Commerce aan het ROC Horizon College in Purmerend. Sinds 1 februari loopt hij stage bij Klomp, op de marketing afdeling. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Maak kennis met Koen! Lees hier het interview.

Interview

Wij kennen je nu al even, maar kun je jezelf even voorstellen?

Interview Koen

Mijn naam is Koen van Breemen, 19 jaar oud en woonachtig in Purmerend. Ik ben tweedejaars student op het ROC Horizon College in Purmerend waar ik de opleiding E-commerce volg. In mijn vrije tijd zit ik op voetbal in de 023-1 van ZOB. Daarnaast run ik een onderneming waarbij ik goederen verkoop als partner van Bol.com. Dit is ook waar mijn passie ligt, daarom hoop ik in de toekomst ook mijn assortiment uit te mogen breiden en nog veel groter te worden.

Hoe ben je bij Klomp terecht gekomen?

Ik was op zoek naar een stageplek en aan de eettafel, bij mijn schoonfamilie, kwam dit toevallig ter sprake. Mijn schoonvader, Carlo Nonneman – zelf ook werkzaam binnen Klomp – liet weten navraag binnen Klomp te doen of er een stageplek beschikbaar was. En ja, er was plek! Al snel werd er een afspraak met mij ingepland voor een stagegesprek. De communicatie liep vanaf dag één al vlot en het voelde direct vertrouwd.

Waarom heb je voor Klomp als stagebedrijf gekozen?

Ik heb voor Klomp gekozen als stagebedrijf omdat ik techniek altijd al een heel interessant vakgebied heb gevonden. Daarnaast voelde het stagegesprek ook gelijk vertrouwd. Mijn stagebegeleidster gaf mij een duidelijk beeld over de marketingwerkzaamheden bij Klomp. Op de marketingafdeling creëren we content voor onze websites, social media kanalen en print. Denk hierbij aan: social media posts, interviews, videoproducties, blogartikelen, brochures en meer. Content maken en publiceren is ook iets wat ik heel graag doe. Het geeft me voldoening wanneer een gepubliceerde post geliked wordt en/of wanneer er een leuke reactie wordt geplaatst onder een post of als deze gedeeld wordt. 

 

“Als stagiair bij Klomp krijg ik meer zelfvertrouwen door de behulpzame collega’s om mij heen. ”

 


Je zit nu in je tweede week van je stageperiode, hoelang ga je bij Klomp stagelopen?

Ik loop voor de duur van 20 weken stage. Daarbij werk ik iedere week van dinsdag tot en met vrijdag, 32 uur. In totaal komt het neer op 640 uur stage uren. Op maandag heb ik altijd (stagebegeleiding op) school.

Wie is je stagebegeleider? Hoe verloopt de samenwerking onderling en met je collega’s?

Ik wordt tijdens mijn stage begeleidt door Bella Rosa, marketing coördinator bij Klomp. De samenwerking verloopt prima. Er worden duidelijke afspraken gemaakt met wat er moet gebeuren. We gebruiken hiervoor een contentkalender. Dat is een overzicht van een bepaalde periode waarin wordt vermeld wat, wanneer, waar, hoe en voor wie Klomp content gaat publiceren. De samenwerking onderling met mijn collega’s verloopt goed. Ze zijn erg behulpzaam, kritisch en geven de juiste feedback.

Hoe ervaar je in het algemeen de eerste twee weken stage bij Klomp? Zijn er nog bepaalde dingen opgevallen in de afgelopen weken?

Mijn eerste twee weken ervaar ik als erg leuk. Bella neemt de tijd om mij alles duidelijk uit te leggen. Ik voel me gewaardeerd en merk ook dat de collega’s om mij heen mij echt wat willen meegeven en willen leren. Wat mij is opgevallen is dat iedereen het naar zijn zin heeft en vooral doet wat hij/zij leuk vindt om te doen binnen Klomp. Ook viel me op dat iedereen erg sociaal is.

Wat heb jij al voor nieuws geleerd bij Klomp?

In mijn eerste twee weken heb ik onder andere geleerd hoe de socials bijgehouden worden. Ook heb ik leren werken met programma’s zoals WordPress en Narrow Casting. In de eerste weken komt er komt behoorlijk veel op je af. Maar dat is natuurlijk heel normaal en collega’s houden hier gelukkig ook rekening mee.

Welke opdracht heb je vanuit school gekregen?  Wat voor soorten werkzaamheden krijg je bij Klomp? Sluiten deze goed aan bij jouw opleiding?

Vanuit school heb ik onder andere de opdracht gekregen content leren te creëren, promotieactiviteiten uit te voeren en websitebeheer uit te voeren. Zo heb ik bij Klomp al opdrachten gekregen om een artikel te schrijven en deze ook zelfstandig te publiceren op de socials van Klomp. Ook heb ik inmiddels deelgenomen aan meetings die betrekking hebben op websiteoptimalisatie en een aankomende event. En ja, dat sluit prima aan bij mijn opleiding.

Over welk vakken op school heb je het gevoel dat die het meest van toepassing zijn?

De vakken op school die het meest aansluiten bij mijn werkzaamheden binnen Klomp zijn: content, marketing en Nederlands.

Wat voor competenties vind jij echt noodzakelijk in deze stage?

De vaardigheden die ik noodzakelijk vind tijdens mijn stage zijn goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, creativiteit en verbeeldingskracht. Maar ook in teamverband kunnen werken is echt heel belangrijk.

Al enig idee wat je later wilt worden als je je diploma op zak hebt?

Als ik mijn diploma op zak heb, zijn er denk ik tal van mogelijkheden. Ik ambieer sowieso een baan in de e-commerce maar ik heb ook een sterke passie voor ondernemen. De focus volledig kunnen leggen op mijn eigen onderneming spreekt me dus ook erg aan. Zoals ik al aan het begin zei,  ben ik al eigenaar van een bedrijf. Als partner van Bol.com  verkoop ik goederen online. In de toekomst wil ik hier echt meer werk van maken door o.a. vanuit mijn eigen webpagina goederen te verkopen. Ook wil ik een echte merk opzetten, naamsbekendheid opbouwen, zodat iedereen uiteindelijk weet wie 123Goods is. En deze opleiding en – stage zie ik dan ook als een aanloop naar wat ik uiteindelijk wil bereiken.

Hoe kijk je naar de komende stageperiode, wat zijn je verwachtingen?

Ik zie de komende stageperiode als een super leerzame periode op marketinggebied waarin ik hoop veel nieuwe mensen te leren kennen met wie ik kennis kan uitwisselen. Mijn streven is sowieso om het allerbeste uit mijn stage te gaan halen! 

Lees meer:

Groendak
dec, 02, 2022

Groendak voor zorgcentrum Westerkim

Tien jaar geleden ontstond vanuit de uitvraag inzake het dakonderhoud van woningcorporatie Ymere het dakteam Ymere. Dat de resultaatgerichte samenwerking een succes is, bewijst de contractverlenging met nog eens tien jaar. Partners Klomp, Consolidated, Patina en Ymere zetten ook de komende tien jaar vol in op ontwikkeling, ontzorging, doelgericht beheer, onderhoud, verduurzaming en innovatie. 
Primeur voor Klomp

Primeur voor Klomp!

Klomp timmert als het over verduurzaming gaat al jaren aan de weg. Het team van Klomp weet precies welk dak welke ingrepen nodig heeft om volledig duurzaam en toekomstbestendig te worden. In opdracht van Pre Wonen verzorgen we alle benodigde werkzaamheden van A tot Z. Voor Pre Wonen zijn we zelf de hoofdaannemer. Een geweldige primeur voor ons bedrijf!
Leermeester
nov, 03, 2022

Benito Molhoop wordt Leermeester

Klomp is een (leer)bedrijf met ambitie. We werken elke dag opnieuw aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving en omarmen daarvoor innovaties uit de markt én de innovatiedrift van onze medewerkers. Daarnaast hebben we de ambitie om onze collega’s het beste te bieden. Daarom geven we iedereen binnen Klomp de kans zich middels opleidingen verder te ontwikkelen. Onze collega Benito Molhoop koos ervoor om niet alleen zichzelf, maar ook nieuwe aanwas naar een hoger plan te brengen. Het afronden van de tweedaagse Leermeestercursus maakt van hem een volleerd leermeester.
Klomp
okt, 27, 2022

Klomp aan de slag voor Parteon

Parteon is een van de grootste woningencorporaties in de Zaanstreek. Voor Parteon is het belangrijk om haar huurders een fijn thuis te bieden. Het verduurzamen van de woningen is belangrijk en draagt hieraan bij. Het appartementencomplex aan de Dokter Kortewegstraat in Wormerveer wordt door een bouwteam bestaande uit KBK bouwgroep, De Waard bouw, KTR3 B.V. en Klomp volledig op maat verduurzaamd. Zowel de gebouwschil als het dak worden onder handen genomen.
duurzaam dak
okt, 14, 2022

Klomp vernieuwt en vergroent het dak van Frascati

Het Frascati Theater aan de Nes in Amsterdam heeft diverse functies gehad. Het gebouw was oorspronkelijk een klooster, werd eind 16de eeuw het podium voor rederijkerspelen en diende in de 17de en 18de eeuw als pakhuis voor tabak, thee en specerijen. In de jaren daarna huisveste het pand een koffiehuis en werd het berucht als plek waar beschaafd publiek zicht liever niet vertoonde. Tot het moment dat de Nes door het gemeentebestuur Amsterdam weer als handelsstraat werd gedoopt. Inmiddels is het theater dé plek waar jong talent zichzelf presenteert.
Bovenkruier
sep, 29, 2022

Bovenkruier in Molenwijk wordt aardgasvrij

Amsterdam wil in 2040 volledig aardgasvrij zijn. In Molenwijk werkt de gemeente zelfs toe naar een aardgasvrij bestaan in 2030. De Bovenkruier van woningcorporatie Eigen Haard is een van de zeven complexen die op de nominatie staan om gerenoveerd te worden. Hier zijn Klomp en Green4energy in opdracht van Nijhuis Bouw recent begonnen om de woningen gereed te maken voor stadswarmte en elektrisch koken.