Klomp bezorgt senioren onvergetelijke dag op historisch Landgoed Keukenhof

Klomp bezorgt senioren onvergetelijke dag op historisch Landgoed Keukenhof

13 juni 2018

In een touringcar vertrok Klomp op woensdag 9 mei voor een bezoek aan lentepark Keukenhof. Niet zonder reden natuurlijk. Twee keer per jaar organiseren de dakpartners van Ymere – Patina, Consolidated en Klomp –  een ontspannende activiteit voor de oudere huurders van Ymere. Liever dan financiële donaties besteedt Klomp aandacht en tijd aan de maatschappij; het is fantastisch om als bedrijf iets te kunnen betekenen op maatschappelijk en sociaal vlak. 
 
Een geslaagde dag
Ilona Meiring, onze HR Manager, gaf zich op als vrijwilliger en stond klokslag 9 uur klaar in Amsterdam-Noord, de eerste verzamelplaats voor bewoners van de Volendammerweg. De volgende stop was in West waar de overige senioren een plekje in de bus zochten. Met het complete gezelschap vervolgde de reis zich naar Lisse voor een kleurrijke dag bij de bloemententoonstelling die jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers trekt. De huurders reageerden enthousiast: “We hebben een prachtige dag gehad, we willen volgend jaar gráág weer!”
 
Maatschappelijk betrokken zijn, dat is meer dan een leuke dag aanbieden
Wie het geloof van duurzaamheid preekt, ziet het als zijn plicht om daar ook naar te handelen. Die gedachte geldt ook voor Klomp. Wij dragen op verschillende manieren ons steentje bij en het omvat uiteraard meer dan het aanbieden van een dagje weg. Naast het jaarlijkse uitje voor Ymere-huurders steken we ontzettend veel energie in het opleiden en enthousiasmeren van potentiële techneuten. Nederland kampt immers met een groot tekort. Tevens vinden we het belangrijk dat er bij het aantrekken van nieuw personeel aan social return wordt gedacht. Oftewel: werkgelegenheid creëeren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook dat is ‘doordacht duurzaam’.
 
Social return, wat betekent dat concreet? 
Op dit moment bieden wij werk aan 1 statushouder (vluchteling met verblijfsvergunning) en hebben we 2 stagiairs die via de participatiewet werkzaam zijn bij Klomp. En dat gaat goed! Eén van hen tekende recentelijk een arbeidsovereenkomst en kwam daarmee in vaste dienst bij Klomp. Via een uitzendbureau kwamen we in contact met iemand die inmiddels ook als 'social return' bij ons werkt. 


Wil jij deel uitmaken van ons team? Klomp zoekt vakmensen! Ben jij loodgieter, elektricien of heb jij andere technische skills? Neem dan contact met ons op: pz@klompbv.nl of 020-6304585.

Lees ook:
» VIDEO: vakmensen van Klomp aan het woord in uitzending Brandpunt+
»Green4Energy geeft vmbo-leerlingen een kijkje in technische keuken van duurzaamheid
»Klomp zet handtekening onder start Vakschool Technische Installaties (VTi)
 
 

Delen: