Klomp en IJbouw ontzorgen Habion op project 'De Vleugels'

Klomp en IJbouw ontzorgen Habion op project 'De Vleugels'

14 juli 2017

In opdracht van IJbouw rond Klomp momenteel de renovatie van ‘De Vleugels’ af. In dit verzorgingstehuis voor bijzondere ouderenhuisvesting in Alkmaar zijn 100 appartementen getransformeerd tot 65 zorgwoningen, die beantwoorden aan de eisen die moderne zorg tegenwoordig stelt. Ook is er in deze accomodatie van Habion een compleet nieuw restaurant en een nieuwe keuken gerealiseerd.

Begin 2016 is gestart met de verbouwing van de begane grond, waar onder andere het restaurant, de keuken, de kapsalon, fysiotherapie en de dagbehandeling zich bevinden. Ook zijn gelijktijdig de appartementen op de 5e en 4e verdieping aangepakt. De 3e, 2e en tot slot 1e etage zijn daarna gefaseerd omgebouwd, om zodoende eventuele overlast voor de bewoners en de verzorgers van De Zorgcirkel te minimaliseren. Het project zal op 1 augustus worden opgeleverd.

IJbouw is een multidisciplinair bouwbedrijf uit Amsterdam-Noord en al jaren een gewaardeerde relatie van Klomp. Ook bij deze opdracht maken wij deel uit van het bouwteam, samen met onder andere architect Van Velzen uit Rotterdam.

Alle woningen zijn voorzien een compleet nieuwe installatie voor verwarming, ventilatie, (warm) water en elektriciteit, inclusief een nieuwe brandmeldinstallatie én aansluitingen voor KPN en Ziggo. Dat betekent dat ook de badkamers geheel zijn herzien. Elke bewoner heeft een eigen energiemeter, om het individuele energieverbruik te kunnen monitoren. Verder verzorgde Klomp binnen dit project het video-intercomsysteem, zonweringsbesturing, verlichting, krachtinstallaties, aarding, meet- en regeltechniek en rioleringswerkzaamheden. Een prachtige totaalrenovatie dus!
 
» Website IJbouw
» Website Habion
» Website De Zorgcirkel
 
 

Delen: