Klomp en Kersing upgraden Quanza naar QHQ 3.0

Klomp en Kersing upgraden Quanza naar QHQ 3.0

30 januari 2017

In het tweede kwartaal van 2017 gaat Quanza Engineering voor de derde keer verhuizen. Het Amsterdamse IT-bedrijf vestigt zich dit keer in de voormalige DAF-fabriek aan de Willem Fenengastraat 7, zo’n 100 meter van het huidige hoofdkwartier. “QHQ 3.0” wordt een moderne werkomgeving voor meer dan 100 mensen, voorzien van onder andere een eigen Proof Of Concept-lab, een groot spares-magazijn, een volledig redundant netwerk, no-break noodstroom voor de 24×7 NOC en een gameroom. Het interieur van dit nieuwe onderkomen omvat 2.000 m2 en biedt Quanza straks 3 maal zoveel vloeroppervlak.

Het interieur is ontworpen door Kersing Interieurarchitectuur, een nieuwe opdrachtgever van Klomp. Het door Wilco Kersing geleide bureau ontwerpt en realiseert met name verbouwingen en inrichtingen van kantoren, woonhuizen, historische gebouwen en monumenten.
 Wilco Kersing over dit project in het Amstelkwartier:

"Het woord Engineering is onderdeel van de bedrijfsnaam van Quanza en staat precies voor wat zij dagelijks doen: het toepassen van kennis om IT-infrastructuur te ontwerpen, bouwen, beheren en verbeteren. Het concept van het interieur spiegelt de open structuur van het bedrijf en geeft de gebruiker het gevoel dat elke ruimte verbonden is met de volgende; als een dorp met allerlei functies. Dit wordt verbeeld door de grote stalen trap, de vergaderzalen die op de verdiepingsrand balanceren, het centrale plein en zelfs het koffiehuis. Ook dit keer wilden we de bestaande kwaliteiten van het historische gebouw zichtbaar maken en combineren met gedurfde moderne ingrepen. Zoals altijd met aandacht voor detail, materiaal, afwerking, authenticiteit en functionaliteit. We combineerden het industriële karakter van de voormalige autofabriek met een bijna huiselijke inrichting."

Klomp verzorgt op dit project onder andere de elektrotechnische installatie, koeltechniek, ventilatietechniek, sanitair, alarminstallatie, brandmeldinstallaties, datanetwerken en telecom. De bestaande installaties worden geheel aangepast aan de nieuwe gebruiker, met substantiële groei als uitgangspunt.

Bij Klomp zijn we onder de indruk van Kersing’s eigenzinnige, creatieve en tevens uiterst productieve aanpak. We zijn dan ook nu al trots op dit project en hopen deze inspirerende samenwerking spoedig een vervolg te geven.

» Website Kersing
» Website Quanza

Delen: