Nieuwe instroom hard nodig voor klimaatopgave: Klomp zet zich in op Open Dag ROC Amsterdam

Klomp stond samen met onze partners van het VTi - Vakschool Technische Installaties op deze Open Dag van de ROC Amsterdam om vol enthousiasme te spreken over de carrièremogelijkheden en arbeidsperspectieven binnen de technische installatiebranche.
2023-03-22

Klomp zet zich in voor de technische installatiebranche en dat is hard nodig, want er is nieuwe instroom nodig om de klimaatopgave te realiseren. Gisteren waren wij verheugd om te zien dat maar liefst 200 (toekomstige) studenten en/of zij-instromers zich hebben aangemeld voor de open dag van het ROC van Amsterdam.

Klomp stond samen met onze partners van het VTi – Vakschool Technische Installaties op deze Open Dag van de ROC Amsterdam om vol enthousiasme te spreken over de carrièremogelijkheden en arbeidsperspectieven binnen de technische installatiebranche.

Tijdens de open dag hebben we met diverse kandidaten gesproken, waaronder eerstejaars studenten elektrotechniek die op zoek zijn naar een stageplek. Voor twee van hen gaat Klomp kijken of er stageplaatsen beschikbaar zijn. Opvallend was dat er weinig interesse is voor de W-kant van de opleiding installatietechniek. De E- kant bleek populairder. Daarom willen wij benadrukken dat er grote behoefte is aan gekwalificeerde installatiemonteurs en dat het belangrijk is om ook mensen zonder opleiding een kans te bieden en vanuit het bedrijf op te leiden.

Daarnaast spraken we met bijzondere kandidaten, zoals Ilse, het enige meisje in de klas elektrotechniek die tevens deelneemt aan de Studentenraad. Het is niet altijd even makkelijk voor meisjes om een technische opleiding te volgen in een klas met alleen maar jongens. Wij vinden het stoer als er meer meiden, zoals Ilse, voor een technische opleiding kiezen! Het is belangrijk dat iedereenzich thuis voelt en kan groeien in de technische sector.

Wil jij ook werken in de technische installatiebranche en meebouwen aan een duurzame toekomst? Bij Klomp zijn er volop opleidings- en carrièremogelijkheden. Kijk op onze werken-bij pagina voor meer informatie over de opleidingstrajecten die wij aanbieden en hoe het is om bij Klomp te werken. Neem vandaag nog contact op met onze recruiter, Marjolein van Gog, om te informeren naar de mogelijkheden en om samen te kunnen bouwen aan een duurzame toekomst.

Contactgegevens Klomp Recruiter
naam: Marjolein van Gog
email: pz@klompbv.nl
telefoon: 06-10795350

Lees meer:

feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.
nov, 14, 2023

Mike Wiersma viert zijn officiële 1-jarig jubileum bij Klomp

Bij Klomp vieren we het éénjarig jubileum van Mike Wiersma als officiële medewerker. Deze mijlpaal is extra speciaal omdat het een beloning is voor het succesvol behalen van het diploma Eerste Monteur niveau 3 via het IW Leren & Werken-traject vanuit Klomp. Nadat hij vorig jaar zijn diploma behaalde, trad hij in dienst bij Klomp. Mike heeft niet alleen zijn technische vaardigheden verder ontwikkeld, maar heeft ook overtuigend aangetoond dat doorzettingsvermogen en een passie voor het vak de sleutels tot succes zijn. Lees verder om meer te ontdekken.
warmtepomp
nov, 17, 2023

Duurzaam vastgoedbeheer: Warmtepompsystemen en WKO

In een tijd van toenemende nadruk op duurzaamheid en groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen staan vastgoedbeheerders voor de uitdaging om gebouwen efficiënter te verwarmen en te koelen. Ontdek in dit artikel de voordelen en mogelijkheden van warmtepompsystemen en warmte- en koudeopslag (WKO) voor duurzaam vastgoedbeheer, met positieve effecten op zowel het milieu als de kosten en waarde van vastgoed.