Klomp plaatst PID palen vakkundig terug op Amsterdamse aanmeerplaats Pontsteiger

Klomp plaatst PID palen vakkundig terug op Amsterdamse aanmeerplaats Pontsteiger

09 juli 2018

Binnen twee dagen plaatsen onze monteurs Michael en David twee PID palen - oftewel Passenger Information Displays - terug bij de aanmeerplaats in de Houthavens van Amsterdam, de Pontsteiger. De PID palen geven de actuele aankomst- en vertrektijden weer van de Houthavenveer die hier 7 dagen per week vanaf de Pontsteiger naar het NDSM en weer terug vaart. Het is inmiddels de negende en tiende paal die Klomp in opdracht van het Amsterdamse openbaar vervoersbedrijf GVB installeert. 

Een PID paal is een onmisbare informatiezender voor veerpontreizigers. Daarom is een goede aansluiting essentieel. Klomp trof de nodige maatregelen en plaatste een voetpadkast, sloeg aarding en sloot een verdeelkast aan in de voetpadkast. Een voetpadkast maakt het mogelijk om ondergrondse kabels bovengronds te verbinden en de nodige aftakkingen in de kast te maken. De paal staat via GSM verbinding met GVB in contact voor de actuele ponttijden. De openbare verlichting bij Pontsteiger namen wij ook voor onze rekening, evenals het plaatsen van een mistlamp.

De geplaatste PID palen zijn niet nieuw. Bestaande palen verhuisden vanwege de bouw van het imposante Pontsteigergebouw in 2015 tijdelijk naar de Westerdok. Omdat het gebied nu weer geheel ingericht is, zijn de palen terugverhuisd. Klomp werkte voor deze opdracht uitstekend samen met onderaannemer H.H.J. Stevens & Partners - zij zorgden voor het daadwerkelijk verhuizen van de palen en het opschonen van de oude aanlanding. De nieuwe aanlegplaats Pontsteiger is een belangrijk onderdeel van de transformatie van de Houthaven tot een inspirerend leefgebied. Het gebied behelst in totaal 50.000 m2 voorzieningen, waaronder 2.500 woningen, bedrijfs- en kantoorruimtes, horeca, scholen, een hotel en een zorgcentrum. 

Delen: