Klomp voorziet fiks aantal woningen ZVH van upgrade

Klomp voorziet fiks aantal woningen ZVH van upgrade

05 december 2018

In opdracht van Zaanderwijk Bouw BV renoveert Klomp zowel de w-installaties als e-installaties in diverse flats van woningcorporatie ZVH (Zaandams Volkshuisvesting). Het gaat hier om maar liefst 205 woningen in de wijk Kogerveld te Zaandam. Hier leggen onze vaklieden onder andere elektravoorzieningen aan voor de CO2-gestuurde ventilatie en voorzien zij de badkamers, toiletten en keukens van een upgrade. 

Verbetering ventilatiekanalen
Elke week starten we gemiddeld met 7 woningen. Een flinke en gecompliceerde klus, maar inmiddels vorderen de werkzaamheden gestaag. De verbouwingen lopen verticaal, per streng, van boven naar beneden Dit in verband met de nodige verbetering aan de aanwezige shuntkanalen (ventilatiekanalen). Om de shuntkanalen te ‘renoveren’ worden kunsthars liners aangebracht. Na het uitharden hiervan is het kanaal luchtdicht en geschikt voor een nieuw ventilatiesysteem. 

Zoveel woningen, zoveel wensen
Elke woningupgrade in dit project is anders. Zo heeft de ene woning bijvoorbeeld een keuken-douche-toilet verbouwing, de volgende alleen een keuken verbouwing en de daarop volgende een douche-toilet verbouwing. Echter, dankzij een dagelijkse werkbespreking met het bouwteam volgens de Learn/Arpa methode lopen de werkzaamheden per dagdeel op schema. 

Tevreden bewoners, daar doen we het voor
De eerste woningen zijn naar volle tevredenheid van de bewoners opgeleverd. Naast sanitairtechniek passen we ook ventilatietechniek toe; alle badkamers, keukens en toiletten worden voorzien van CO2-gestuurde mechanische ventilatie.

ZVH 
ZVH biedt huisvesting aan binnen Zaanstad. Ze verhuren ruim 5.000 woningen vooral in de wijken Poelenburg, Zaandam-Zuid, Kogerveld, Pelder/Hoornseveld (zoals Kleurenbuurt), Zaandam-Noord (’t Kalf), Oude Haven (Havenbuurt, Russische Buurt), Zaandam West en de Rosmolenbuurt.

Wij van Klomp streven ernaar dit project perfect te laten verlopen, om vervolgens een duurzame relatie op te bouwen met de woningcorporatie en onze opdrachtgever Zaanderwijk Bouw BV

Delen: