Klomp werkt in Rosenstock-Huessy Huis aan duurzame oplossingen

Klomp werkt in Rosenstock-Huessy Huis aan duurzame oplossingen

07 november 2018

Klomp Technisch Buro werkt vanaf heden aan een bijzonder project in hartje Haarlem. Het stokoude Rosenstock-Huessy Huis, dat voorziet in diverse sociale en maatschappelijke behoeftes, wordt op dit moment hersteld door Stadsherstel Amsterdam. Wij verzorgen er de sanitairtechniek, rioleringswerkzaamheden en de klimaattechniek, oftewel ventilatie, verwarming en koeling.

Duurzame oplossingen en installaties
Na afronding zijn alle bestaande installaties aangesloten op een warmtepompinstallatie. De warmtepomp gaat het pand voorzien van duurzame koeling en verwarming. Daarnaast brengen onze vaklieden Pv-panelen aan op het dak voor een zo volledig mogelijke verduurzaming van het 581 jaar oude huis. 

Rosenstock-Huessy Huis
Het Rosenstock-Huessy Huis aan de Hagestraat 10 helpt sinds 1437 kwetsbare mensen die het minder goed redden in de maatschappij. Het gebouw vervult verscheidene maatschappelijke doelen vanuit 3 verschillende instellingen: De Kloosterkeuken, De Bengels en De Heeren van Zorg. Zij bieden (gezamenlijke) woonruimte, cursussen en workshops, een leer-werkomgeving, kinderopvang en woonbegeleiding voor mensen met een beperking. Tevens is het voormalige Sint Jacobs Godshuis een vertrekpunt voor de befaamde pelgrimstocht naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje. Jaarlijks komen honderden mensen hun startstempel halen in dit voormalige klooster.

Eigendom en beheer
In 2015 zijn de monumentale panden van het RHH door de Stichting Rosenstock-Huessy overgedragen aan Stadsherstel Amsterdam, de grootste restaurerende instelling van Nederland. Eind 2009 nam Stadsherstel Amsterdam Stadsherstel Haarlem over. Daardoor ging zij ook in de provinciehoofdstad actiever restaureren en herbestemmen. Inmiddels is het pandenbezit in Haarlem uitgebreid naar zestien waaronder enkele verbluffende herbestemmingen.

Delen: