Klomp werkt samen met Gemeente Amsterdam aan het Masterplan Techniek

Klomp werkt samen met Gemeente Amsterdam aan het Masterplan Techniek

13 november 2013

Er dreigt een fors tekort aan elektriciens, fietsenmakers en andere vaklieden. Het lijkt nog ver weg, maar als er niets gebeurt hebben we in Nederland over zeven jaar een tekort van een kwart miljoen geschoolde vakmensen en betatechnici (van MBO tot WO). Ook in Amsterdam dreigt dit tekort. Vooral op VMBO en MBO niveau daalt het aantal leerlingen op technische opleidingen. Het Amsterdamse beroepsonderwijs en het bedrijfsleven zijn daarom gestart met ‘het Masterplan Techniek Amsterdam'. De gemeente speelt hierin een ondersteunende rol.

De doelen van het Masterplan Techniek zijn:

  • Technisch onderwijs beter zichtbaar en aantrekkelijker maken.
  • Instroom in het technisch beroepsonderwijs in Amsterdam verhogen.
  • Leerlingen uit Amsterdam meer (op een positieve manier) in aanraking te brengen met techniek.
  • Technisch medewerkers van bedrijven een doorlopende competentieontwikkeling en loopbaan te bieden binnen de techniek.

 

Want, de technische sector biedt volop kansen voor een mooie carrière

De ambitie is om jongeren op te leiden, mensen om- en bij te scholen en het bevorderen van zij- instroom. Op het moment kiezen te weinig (Amsterdamse) jongeren voor technische opleidingen terwijl daar uitstekende werkgelegenheidskansen en loopbaanperspectieven liggen. Een ambitie in het Masterplan Techniek is om de komende vier jaar een instroom op mbo-niveau te realiseren van minimaal 600 extra studenten. (Deze getallen zijn gebaseerd op het ROC van Amsterdam).

Dit artikel verscheen op 12 november 2013 in de Stadsdeelkrant Noord:
 

Geef me de vijf

Klomp is voortdurend op zoek naar naar moeilijk te vinden gekwalificeerd personeel. Het bureau werkt samen met de gemeente aan het Masterplan Techniek. Het ultieme doel is om techniek op de kaart te zetten en voldoende personeel op te lei- den. Leuk detail: Klomp werd in 2011 ‘duurzaamste bedrijf van Noord’. 5 vragen aan directeur Edwin Klomp. 

1. Hebben jullie last van vergrijzing?
Wij hebben honderd mensen in dienst We zien wel vergrijzing in onze ploeg, maar eigenlijk hebben we best een grote groep jongeren. We hebben er meer last van dat we te weinig gekwa- lificeerd personeel kunnen krijgen. Samen met collega-installateurs en de gemeente beraden we ons over de vraag wat we moeten bieden om weer jonge mensen aan ons te binden. 

2. Waarom met de gemeente?
Wij willen Amsterdam weer laten bouwen door Amsterdammers. Kennis van leerlingen moet weer meer aansluiten bij de behoefte van onze bedrijven.

3. Wat willen jullie daaraan doen?
Onze bedrijven verzorgen snuffel- stages en uitjes zodat leerlingen op echte bouwprojecten kunnen kijken. 

4. Hoe bereik je de vakdocent?
Je moet je voorstellen dat de vak- docent een, twee of zelfs drie weken niet op school is, maar zelf stage loopt. Dat hij op pad gaat met onze monteurs en ziet wat er in de praktijk gebeurt, zodat hij daar met zijn eigen onderwijs op aan kan sluiten.

5. Hoe krijgen we jongeren weer dat technisch onderwijs in?
Door ze te laten zien dat wij mooi werk maken, dat er toekomst in zit. Jammer genoeg is het meeste installatiewerk in gebouwen onzichtbaar. Kinderen moeten maar eens in ons bedrijfspand komen kijken, daar zie je alle installaties duidelijk zichtbaar tegen het plafond. Bekend maakt bemind. 


 

Delen: