Klomp zet handtekening onder start Vakschool Technische Installaties (VTi)

Klomp zet handtekening onder start Vakschool Technische Installaties (VTi)

23 maart 2016

In 2012 staken 4 bedrijven de koppen bij elkaar iets te doen aan het probleem van de leeglopende technische opleidingen in Amsterdam; Homij, Mega, Imtech en Klomp. Middels de stichting Amsterdamse Vakschool voor de Installatiebranche hebben zij met heel veel energie en doorzettingsvermogen hun steentje bijgedragen om samen met de overheid en de scholen uiteindelijk via het Masterplan Techniek van de Gemeente Amsterdam te komen tot de Vakschool Technische Installaties (VTi).

Maandag 14 maart kwamen vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, het onderwijs, de brancheverenigingen en de gemeente Amsterdam in het Amsterdamse technologiemuseum Nemo bijeen voor de officiële start van de VTi. Vijftien bedrijven zetten in Nemo hun handtekening op het startdocument, waaronder Klomp.

Vliegende start
De vijftien bij de vakschool betrokken bedrijven hebben inmiddels al 550.000 euro toegezegd in uren en geld. Er is reeds begonnen met introductielessen voor 600 vmbo-leerlingen, ‘skills courses’ voor 800 mbo-leerlingen en scholingsdagen voor werkloze werkzoekenden. Iedereen binnen Klomp is trots op dit geweldige resultaat en wenst alle betrokkenen veel succes!Katalysator
Vakschool Technische Installaties is een publiek-private samenwerking tussen het bedrijfsleven, het ROC van Amsterdam, brancheverenigingen en de gemeente Amsterdam. Het doel is dat VTi hét centrum wordt voor kennis, vaardigheid en innovatie op het gebied van techniek in de regio Amsterdam. De vakschool ambieert een ‘co-creatief platform’ te zijn, waar leerlingen en docenten uit alle lagen van het Amsterdamse onderwijs kennis kunnen maken met de laatste technologieën en de mogelijkheden die de sector biedt. Op die manier wordt de VTi straks de katalysator waar jongeren worden geënthousiasmeerd om in de technische branche aan de slag te gaan.

» Lees meer over de opening van VTi op amsterdam.nl

» Lees meer over het project VTi op vti.amsterdam
 

Delen: