KOMO certificaat BRL 4702 voor Klomp Dakbedekkingsystemen

KOMO certificaat BRL 4702 voor Klomp Dakbedekkingsystemen

03 februari 2016

Sinds 1 januari beschikt Klomp Dakbedekkingsystemen over het KOMO procescertificaat BRL 4702. Deze certificering biedt opdrachtgevers de zekerheid dat dakwerken worden uitgevoerd conform zeer hoge kwaliteitseisen m.b.t. voor zowel uitvoering als de verwerkte materialen.

Zaken als werkprocessen, kwaliteit en veiligheid worden bij Klomp Dakbedekkingsystemen al jaren bewaakt conform ISO- en VCA-normeringen. Het BRL 4702 certificaat is echter steeds vaker een eis van opdrachtgevers zoals gemeenten en woningcorporaties, wat ons heeft doen besluiten ook dit certificaat te bemachtigen.

Het certificaat heeft betrekking op de uitvoering van dakbedekkingconstructies met een gesloten dakbedekkingsysteem van bitumen of kunststof. De uitvoering moet voldoen aan strikte uitvoerings- en materiaalrichtlijnen. Tevens moet het proces van uitvoering zijn beschreven in een kwaliteitshandboek of Intern Kwaliteitsbewakingsschema (IKB schema) conform de eisen van BRL 4702. Aanleg van dergelijke dakconstructies op basis van dit KOMO procescertificaat geeft onze opdrachtgevers het vertrouwen dat het werk juist wordt aangelegd met hiervoor geschikte en gecertificeerde materialen.

Het BRL 4702 certificaat is afgegeven door SGS INTRON uit Spijkenisse, uiteraard na uitvoerige screening van onze werkprocessen. Na afgifte van certificaat komt SGS INTRON eenmaal per jaar een audit uitvoeren, waarbij doeltreffendheid en juiste toepassing van het kwaliteitssysteem zal worden beoordeeld. Daarnaast zullen jaarlijks onaangekondigd meerdere dakinspecties worden uitgevoerd.
 
Het KOMO-label is al 50 jaar hét kwaliteitskeurmerk in de bouw. Een KOMO-kwaliteitsverklaring staat voor onafhankelijk getoetste kwaliteit, op basis van objectieve maatstaven. Producten en processen die zijn voorzien van een erkende kwaliteitsverklaring van KOMO, voldoen aan het Bouwbesluit, Besluit bodemkwaliteit en specifieke kwaliteits-, prestatie- en veiligheidseisen die de marktpartijen stellen.

» Betreffende kwaliteitsverklaring
» Alle certificaten van Klomp

Meer informatie:
» www.komo.nl
» www.sgs.nl

 

Delen: