Workshop-ervaring bij Klomp: leerlingen ontdekken de magie van techniek

Na een succesvolle open dag in oktober 2022, zijn we door De Faam benaderd met de vraag of het mogelijk was om een groep leerlingen van de opleiding techniekklas F4B kennis te laten maken met de wereld van techniek. Als leer-werkbedrijf waren we hier natuurlijk ontzettend enthousiast over en hebben meteen onze deuren wagenwijd opengezet om deze jongeren te ontvangen.
2023-04-05

Vandaag was het dan eindelijk zover. Een groep leerlingen van De Faam uit Zaandam bezocht ons bedrijf en kreeg workshops van verschillende afdelingen binnen Klomp: energie-, installatie-, en daktechniek. Het was fantastisch om te zien hoe geïnteresseerd en nieuwsgierig de leerlingen waren. Onze vakmensen hebben met veel passie en enthousiasme de magie van techniek overgebracht en de leerlingen waren volop aan het experimenteren en ontdekken.

Bij Klomp geloven we dat het belangrijk is om jongeren op een actieve manier kennis te laten maken met techniek en deze dag heeft wederom bewezen hoe effectief dat kan zijn. Door ons enthousiasme en onze passie voor techniek over te brengen, hopen we een vonkje te hebben aangestoken bij de leerlingen en ze te hebben geïnspireerd om te kiezen voor een toekomst in de techniek. En wie weet, misschien hebben we hier wel een aantal technische talenten ontdekt die in de toekomst bij ons komen werken!

Wij willen graag De Faam bedanken voor hun belangstelling in ons bedrijf en de kans die zij ons hebben gegeven om de jonge generatie te inspireren. Het was fantastisch om de leerlingen te laten kennismaken met de fascinerende wereld van techniek en hen de kans te geven om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is binnen ons vakgebied. Wij hopen dan ook dat we nog veel meer jongeren mogen verwelkomen in ons bedrijf om hen te inspireren en te laten zien hoe uitdagend en afwisselend een carrière in de techniek kan zijn.

Speciale dank gaat uit naar Carlo Nonneman, Ruben Swart, en Steven Schulkes, die deze dag mogelijk hebben gemaakt en de leerlingen hebben begeleid bij hun ontdekkingstocht in de technische wereld.


Lees meer:

feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.
nov, 14, 2023

Mike Wiersma viert zijn officiële 1-jarig jubileum bij Klomp

Bij Klomp vieren we het éénjarig jubileum van Mike Wiersma als officiële medewerker. Deze mijlpaal is extra speciaal omdat het een beloning is voor het succesvol behalen van het diploma Eerste Monteur niveau 3 via het IW Leren & Werken-traject vanuit Klomp. Nadat hij vorig jaar zijn diploma behaalde, trad hij in dienst bij Klomp. Mike heeft niet alleen zijn technische vaardigheden verder ontwikkeld, maar heeft ook overtuigend aangetoond dat doorzettingsvermogen en een passie voor het vak de sleutels tot succes zijn. Lees verder om meer te ontdekken.
warmtepomp
nov, 17, 2023

Duurzaam vastgoedbeheer: Warmtepompsystemen en WKO

In een tijd van toenemende nadruk op duurzaamheid en groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen staan vastgoedbeheerders voor de uitdaging om gebouwen efficiënter te verwarmen en te koelen. Ontdek in dit artikel de voordelen en mogelijkheden van warmtepompsystemen en warmte- en koudeopslag (WKO) voor duurzaam vastgoedbeheer, met positieve effecten op zowel het milieu als de kosten en waarde van vastgoed.