Nieuwbouw Betoncentrale Albeton

Nieuwbouw Betoncentrale Albeton

17 januari 2014

Begin december is de Algemene Beton Maatschappij Albeton gestart met de bouw van een nieuwe betonfabriek aan de Ankerweg in de Carel Reynierszhaven. Medio 2014 moet de centrale in bedrijf gaan en verlaat Albeton haar huidige productielocatie aan de Cruquiusweg in Amsterdam-Oost.

Klomp zal als installateur voor het kantoor, het laboratorium en de terreinleidingen de volledige installatietechniek uitvoeren. TBK doet al ruim 40 jaar alle renovaties en onderhoud bij Albeton, dit maakt Albeton tot één van onze oudste klanten.

"In Westpoort komen we op een A-locatie te zitten", zegt directeur Heimen Droog. "Dichtbij de stad, met een goede ontsluiting via de Westrandweg en de Tweede Coentunnel en goed bereikbaar voor binnenvaartschepen die aan onze eigen kade zand en grind kunnen lossen."

De vestiging aan de Ankerweg is een state-of-the-art fabriek, met installaties van deze tijd. Zo wordt de uitstoot van geluid en stof tot een minimum beperkt, waardoor vestiging aan de rand van het havengebied nabij woonwijken in Zaanstad geen probleem vormt. Met deze nieuwe fabriek kan Albeton weer veertig jaar vooruit, aldus Droog.

Delen: