Klomp introduceert opleidingstraject Monteur Zonnepanelen

Vol trots en enthousiasme kunnen wij u laten weten dat wij, in samenwerking met onze partners, een nieuw opleidingstraject hebben samengesteld. Het traject is bedoeld voor zijinstromers en technische, enthousiaste vakmensen die zich binnen Klomp Energie kunnen laten bij- of omscholen tot Monteur Zonnepanelen.
2023-03-09

Het doel van dit opleidingstraject

Klomp Energie wil de capaciteit van haar eigen montageteams vergroten. Hiermee houden wij grip op het kwaliteitsniveau én kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. Middels dit opleidingstraject bieden wij technische en enthousiaste vakmensen in slechts zes maanden de kans zich te laten opleiden tot Monteur Zonnepanelen. Klomp heeft alle kennis en kunde in huis om dit met de juiste ervaren experts te realiseren.

Professionele begeleiding

Vanzelfsprekend staat een professionele interne en externe begeleiding hierin centraal. De monteur in opleiding krijgt een ervaren monteur toegewezen die ze in de praktijk de kneepjes van het vak leert. Daarnaast krijgt de monteur in opleiding een vast aanspreekpunt toegewezen die de nodige begeleiding biedt tijdens het traject en waar aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Ook staan er diverse opleidingen en cursussen op het programma; van het monteren van PV panelen tot een rijbewijs BE.  

  

“Een mens is nooit uitgeleerd. Daarom bieden wij onze medewerkers én nieuw talent alle gelegenheid zich te ontwikkelen”, aldus Paul Pouwels – Operationeel Manager Klomp Energie  

Hoe ziet het opleidingstraject eruit?

Wij starten het opleidingstraject met een inwerkperiode van twee maanden, waarin we de kandidaat kennis laten maken met Klomp. De kandidaat wordt meegenomen naar projecten en leert veilig werken op het dak. Vervolgens starten de cursussen en opleidingen. Belangrijke onderdelen hierin zijn het monteren van PV panelen en de basiskennis elektrotechniek. Daarnaast doet de kandidaat veel ervaring op in de praktijk. Na zes maanden volgt er een evaluatie. Heeft de kandidaat het opleidingstraject met succes doorlopen en nog steeds enthousiast over het vak? Dan kan de kandidaat direct als Monteur Zonnepanelen aan de slag.

Klomp als erkend leer- en werkbedrijf

Klomp staat al jaren bekend als erkend leer- en werkbedrijf. Zo werken wij nauw samen met VTi (Vakschool Technische Installaties), het ROC van Amsterdam, Wij Techniek en InstallatieWerk Nood-Holland. Samen zetten wij ons in om aanstormend technisch talent een succesvolle loopbaan te bieden. Met dit opleidingstraject doen wij hier graag nog een schepje bovenop!   

  

“Ik ben enorm dankbaar voor alle kansen en mogelijkheden die ik hier gekregen heb en tot op de dag van vandaag krijg, dat ik graag iets voor Klomp terug wil doen”, aldus Issam Kali – Oud-leerling Klomp Installatietechniek 

Lees meer:

Damsko Stephen Connell Waldy van Geenen
sep, 18, 2023

Damsko Duikt in de Wereld van Dakdekker Stephen Connell

De stad Amsterdam ontwaakte vanmorgen onder hevige onweersbuien die de straten verlichtten. Maar wat begon als een onstuimige ochtend, ontpopte zich tot een mooie ochtend met een bijzondere gebeurtenis. In dit nieuwsartikel nemen we je mee naar het centrum van de actie, waar moedige dakhelden, met in de hoofdrol onze eigen dakdekker Stephen Connell, een daklekkage trotseerden en een programmamaker van AT5 een onthullend verhaal vastlegde.
Tonnie Eier
sep, 15, 2023

Tonnie Eier: 12,5 Jaar Dakdekker bij Klomp en Een Echte Allround Vakman

Bij Klomp vieren we met trots een opmerkelijke mijlpaal: het 12,5-jarig jubileum van Tonnie Eier, een onmisbare kracht binnen ons team en een ware duizendpoot als dakdekker. Al meer dan een volledig decennium heeft hij onvermoeibaar gewerkt om onze daken te beschermen tegen de elementen en om complexe problemen op te lossen. Zijn toewijding en vakmanschap hebben Klomp en onze gewaardeerde klanten al die jaren in de hoogste mate van dienstbaarheid gehouden. Het is een moment van erkenning voor de bijdragen van Tonnie en een viering van zijn expertise in de wereld van dakbedekking.
Klomp Behaalt Opnieuw VCA**-Certificaat
sep, 11, 2023

Klomp Behaalt Opnieuw VCA **!

Klomp heeft opnieuw het VCA**-certificaat behaald, een erkenning van onze diepgewortelde toewijding aan veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Het certificaat gaat verder dan een symbolische prestatie; het belichaamt onze belofte aan klanten en partners om altijd de hoogste normen te handhaven. Richard Klaver, onze veiligheidsdeskundige, en Sandra Bruns, onze KAM-coördinator, delen inzichten in onze benadering, die verder gaat dan de standaardnormen. Dit nieuwsbericht nodigt u uit om meer te ontdekken over onze voortdurende inspanningen en hoe we samenwerken aan een veiligere en duurzamere toekomst. Lees het volledige verhaal op deze pagina. Samen maken we een verschil!
Interview Ted Smit
sep, 08, 2023

Terug naar Klomp: Ted’s Inspirerende Reis

In dit hartelijk interview met Ted Smit, onlangs benoemd tot Teamleider Projecten bij Klomp, onthult hij zijn diepgewortelde motivatie om terug te keren naar Klomp en zijn duidelijke visie op de toekomst van de organisatie. Ted deelt enthousiast zijn indrukken van positieve veranderingen binnen Klomp sinds zijn laatste verblijf en zijn actieve betrokkenheid bij essentiële projecten die de groei en het succes van Klomp voortstuwen.
sep, 07, 2023

Viering van Toewijding: Onze Geweldige Jubilarissen bij Klomp!

Deze maand vieren we bij Klomp de jubilea van Wouter, Moniek, en Jordi, die belangrijke mijlpalen in hun Klomp-carrière bereiken. Lees verder om te ontdekken hoe hun opmerkelijke groei, bijdragen aan ons team, en waardering voor de Klomp-familiecultuur hen onderscheiden. Klomp is meer dan een werkplek; het is een plek waar we samen groeien, leren en successen vieren.
Tectum Award 2023
sep, 04, 2023

Klomp Triomfeert bij TecTum Diploma-uitreiking in Dakbranche

Op de gedenkwaardige avond van 29 juni vond de jaarlijkse diploma-uitreiking plaats bij TecTum, het vooraanstaande instituut voor professionals in de dakbranche. Klomp werd met trots erkend als één van de hofleveranciers, met maar liefst vijf succesvolle afgestudeerden die hun welverdiende diploma’s in ontvangst namen. Deze feestelijke gelegenheid, die glans kreeg door de aanwezigheid van presentatrice Fresia Cousiño Arias die samen met prominenten uit de dakbranche (waaronder Edwin Klomp) de uitreiking verzorgde, benadrukt het cruciale belang van toewijding en educatie in de dynamische wereld van de dakbranche. Lees verder om meer te ontdekken over deze inspirerende avond vol prestaties en beloningen.