Klomp introduceert opleidingstraject Monteur Zonnepanelen

Vol trots en enthousiasme kunnen wij u laten weten dat wij, in samenwerking met onze partners, een nieuw opleidingstraject hebben samengesteld. Het traject is bedoeld voor zijinstromers en technische, enthousiaste vakmensen die zich binnen Klomp Energie kunnen laten bij- of omscholen tot Monteur Zonnepanelen.
2023-03-09

Het doel van dit opleidingstraject

Klomp Energie wil de capaciteit van haar eigen montageteams vergroten. Hiermee houden wij grip op het kwaliteitsniveau én kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. Middels dit opleidingstraject bieden wij technische en enthousiaste vakmensen in slechts zes maanden de kans zich te laten opleiden tot Monteur Zonnepanelen. Klomp heeft alle kennis en kunde in huis om dit met de juiste ervaren experts te realiseren.

Professionele begeleiding

Vanzelfsprekend staat een professionele interne en externe begeleiding hierin centraal. De monteur in opleiding krijgt een ervaren monteur toegewezen die ze in de praktijk de kneepjes van het vak leert. Daarnaast krijgt de monteur in opleiding een vast aanspreekpunt toegewezen die de nodige begeleiding biedt tijdens het traject en waar aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Ook staan er diverse opleidingen en cursussen op het programma; van het monteren van PV panelen tot een rijbewijs BE.  

  

“Een mens is nooit uitgeleerd. Daarom bieden wij onze medewerkers én nieuw talent alle gelegenheid zich te ontwikkelen”, aldus Paul Pouwels – Operationeel Manager Klomp Energie  

Hoe ziet het opleidingstraject eruit?

Wij starten het opleidingstraject met een inwerkperiode van twee maanden, waarin we de kandidaat kennis laten maken met Klomp. De kandidaat wordt meegenomen naar projecten en leert veilig werken op het dak. Vervolgens starten de cursussen en opleidingen. Belangrijke onderdelen hierin zijn het monteren van PV panelen en de basiskennis elektrotechniek. Daarnaast doet de kandidaat veel ervaring op in de praktijk. Na zes maanden volgt er een evaluatie. Heeft de kandidaat het opleidingstraject met succes doorlopen en nog steeds enthousiast over het vak? Dan kan de kandidaat direct als Monteur Zonnepanelen aan de slag.

Klomp als erkend leer- en werkbedrijf

Klomp staat al jaren bekend als erkend leer- en werkbedrijf. Zo werken wij nauw samen met VTi (Vakschool Technische Installaties), het ROC van Amsterdam, Wij Techniek en InstallatieWerk Nood-Holland. Samen zetten wij ons in om aanstormend technisch talent een succesvolle loopbaan te bieden. Met dit opleidingstraject doen wij hier graag nog een schepje bovenop!   

  

“Ik ben enorm dankbaar voor alle kansen en mogelijkheden die ik hier gekregen heb en tot op de dag van vandaag krijg, dat ik graag iets voor Klomp terug wil doen”, aldus Issam Kali – Oud-leerling Klomp Installatietechniek 

Lees meer:

teamwork
mrt, 30, 2023

Samen sterk: hoe teamwork bijdraagt aan succes

Bij Klomp is teamwork niet zomaar een loze kreet, het is een fundamenteel onderdeel van onze bedrijfscultuur! Lees het verhaal van onze toegewijde serviceplanner daktechniek, Bouchra Aazif, die een dagje heeft meegelopen met onze dakdekkers in de buitendienst en ontdek waarom teamwork zo belangrijk voor ons is!
stage
mrt, 28, 2023

Stage lopen bij Klomp: een kijkje in de ervaring van Reza

Maak kennis met Reza van Weerden, een ambitieuze 21-jarige studente Business Studies aan de Hogeschool Inholland Diemen. Momenteel bevindt ze zich in haar derde jaar en heeft ze haar zinnen gezet op een succesvolle stage bij Klomp, waar ze haar vaardigheden in de praktijk brengt en zichzelf uitdaagt om te groeien.
Nieuwe instroom hard nodig voor klimaatopgave: Klomp zet zich in op Open Dag ROC Amsterdam
mrt, 22, 2023

Nieuwe instroom hard nodig voor klimaatopgave: Klomp zet zich in op Open Dag ROC Amsterdam

Klomp stond samen met onze partners van het VTi – Vakschool Technische Installaties op deze Open Dag van de ROC Amsterdam om vol enthousiasme te spreken over de carrièremogelijkheden en arbeidsperspectieven binnen de technische installatiebranche.
in dienst
mrt, 15, 2023

Hoera, 5 jaar in dienst!

We vieren een bijzonder moment waarbij twee medewerkers, Guido van Oeveren en Levi Langedijk, in het zonnetje worden gezet voor hun vijfjarig jubileum als Tekenaar bij ons bedrijf. Klomp is trots op hun inzet en expertise, die hebben bijgedragen aan het succes van Klomp Technisch Buro.
warmtepompen
mrt, 16, 2023

Welk type warmtepomp is geschikt voor uw vastgoed?

Klomp is trots op de bijdrage aan verduurzaming van vastgoedsector. Deskundig advies en begeleiding bij selecteren van de juiste warmtepomp biedt een duurzaam en efficiënt verwarmingssysteem. Warmtepompen zijn essentieel voor het verminderen van CO2-uitstoot en bevorderen duurzaamheid. Bekijk ons artikel op OG Wijzer voor meer informatie.
Toolboxmeeting
mrt, 10, 2023

Toolboxmeeting voor onze dakdekkers. Veiligheid en Vooruitblik

Gisterenmiddag kwamen alle dakdekkers van projecten, service & onderhoud en lei- en zinkwerken samen voor een toolbox meeting in ons bedrijfscafé. Tijdens deze bijeenkomst werden belangrijke onderwerpen besproken en werd er vooruitgekeken naar de komende periode, waarbij veiligheid hoog op de agenda stond.