Klomp introduceert opleidingstraject Monteur Zonnepanelen

Vol trots en enthousiasme kunnen wij u laten weten dat wij, in samenwerking met onze partners, een nieuw opleidingstraject hebben samengesteld. Het traject is bedoeld voor zijinstromers en technische, enthousiaste vakmensen die zich binnen Klomp Energie kunnen laten bij- of omscholen tot Monteur Zonnepanelen.
2023-03-09

Het doel van dit opleidingstraject

Klomp Energie wil de capaciteit van haar eigen montageteams vergroten. Hiermee houden wij grip op het kwaliteitsniveau én kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. Middels dit opleidingstraject bieden wij technische en enthousiaste vakmensen in slechts zes maanden de kans zich te laten opleiden tot Monteur Zonnepanelen. Klomp heeft alle kennis en kunde in huis om dit met de juiste ervaren experts te realiseren.

Professionele begeleiding

Vanzelfsprekend staat een professionele interne en externe begeleiding hierin centraal. De monteur in opleiding krijgt een ervaren monteur toegewezen die ze in de praktijk de kneepjes van het vak leert. Daarnaast krijgt de monteur in opleiding een vast aanspreekpunt toegewezen die de nodige begeleiding biedt tijdens het traject en waar aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Ook staan er diverse opleidingen en cursussen op het programma; van het monteren van PV panelen tot een rijbewijs BE.  

  

“Een mens is nooit uitgeleerd. Daarom bieden wij onze medewerkers én nieuw talent alle gelegenheid zich te ontwikkelen”, aldus Paul Pouwels – Operationeel Manager Klomp Energie  

Hoe ziet het opleidingstraject eruit?

Wij starten het opleidingstraject met een inwerkperiode van twee maanden, waarin we de kandidaat kennis laten maken met Klomp. De kandidaat wordt meegenomen naar projecten en leert veilig werken op het dak. Vervolgens starten de cursussen en opleidingen. Belangrijke onderdelen hierin zijn het monteren van PV panelen en de basiskennis elektrotechniek. Daarnaast doet de kandidaat veel ervaring op in de praktijk. Na zes maanden volgt er een evaluatie. Heeft de kandidaat het opleidingstraject met succes doorlopen en nog steeds enthousiast over het vak? Dan kan de kandidaat direct als Monteur Zonnepanelen aan de slag.

Klomp als erkend leer- en werkbedrijf

Klomp staat al jaren bekend als erkend leer- en werkbedrijf. Zo werken wij nauw samen met VTi (Vakschool Technische Installaties), het ROC van Amsterdam, Wij Techniek en InstallatieWerk Nood-Holland. Samen zetten wij ons in om aanstormend technisch talent een succesvolle loopbaan te bieden. Met dit opleidingstraject doen wij hier graag nog een schepje bovenop!   

  

“Ik ben enorm dankbaar voor alle kansen en mogelijkheden die ik hier gekregen heb en tot op de dag van vandaag krijg, dat ik graag iets voor Klomp terug wil doen”, aldus Issam Kali – Oud-leerling Klomp Installatietechniek 

Lees meer:

apr, 02, 2024

Klomp Open Bedrijvendag: Vrijdag 19 april 2024!

Op vrijdag 19 april 2024 zet Klomp haar deuren weer open voor alle belangstellenden. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of wil je als omwonende weten hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom in ons duurzame bedrijfspand aan de Digitaalstraat.
Ronald Olij nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Ronald Olij, nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Wij zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een belangrijke ontwikkeling binnen Klomp. Graag kondigen wij aan dat Ronald Olij per 1 maart 2024 als Operationeel Directeur toetreedt tot het directieteam van Klomp.
feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.

Hoe is het om te werken in de techniek! Kom naar de Klomp open dag!

Niemand kan je dit beter vertellen dan onze collega’s zelf! Daarom geven zij je tijdens onze open dag graag een kijkje in de keuken. Ze laten je vol trots ons prachtige bedrijf zien en delen de leukste details. Ben jij op zoek naar een baan in de techniek of wil je een stap maken in je carrière? Sluit gerust aan bij een technische workshop of plan een speeddate sessie en vraag onze experts het hemd van het lijf!