Personeelstekort? Zij-instromers! ‘De toekomstige techneuten’

Er is een enorm tekort aan gekwalificeerd technisch personeel. Dat is een feit. Het is een bekend probleem waar menig technische bedrijven tegenaan lopen. Om goede techneuten te vinden in de huidige krappe arbeidsmarkt blijft een grote uitdaging. Of toch niet?
2022-03-25

Wat gebeurd er bijvoorbeeld met al die mensen die geen technische opleiding hebben maar wel een grote interesse in de techniek? Precies, daar liggen kansen!

Bij het werven van personeel kijken wij niet enkel naar het diploma of naar de werkervaring, maar richten we ons steeds meer op de competenties die mensen bezitten. Een nieuwe manier van selecteren dus; op zoek naar hét best passende type mens.

Marjolein van Gog“Ik kijk naar de potenties, de persoon, zijn of haar drijfveren en de mentaliteit. Je kan een collega werven die alles op papier heeft, maar als de persoon niet in het team of in de cultuur past dan heb je geen match!”, aldus Marjolein van Gog, recruiter bij Klomp.

 

Personeelstekort? Zij-instromers
!

De instroom in de branche bestaat voor een deel uit schoolverlaters maar ook voor een deel uit personen die vanuit andere hoeken in onze sector terechtkomen, de zij-instromers. Zo ook Rick, 27 jaar uit Monnickendam. Rick werkte in de ongediertebestrijding. In januari 2022 is hij bij Klomp gestart als leerling monteur.

“Ik werkte net twee weken als recruiter bij Klomp toen Rick bij ons solliciteerde. Hij kwam uit een andere branche en had geen technische opleiding. Ik vind het zo stoer als iemand de keuze durft te maken om totaal het roer om te gooien en gaat voor zijn of haar werkplezier. Deze mentaliteit sprak mij direct aan. We geven deze beste man de juiste opleiding en goede begeleiding en dan weet ik het zeker: hij wordt een top monteur!”, aldus Marjolein van Gog.  

Benieuwd waarom Rick heeft gekozen voor de techniek en hoe hij de eerste maanden heeft ervaren? Dat lees je in het interview met Rick.

Lees meer:

banenmarkt
jul, 05, 2022

Klomp kijkt terug op een geslaagde banenmarkt | 24 juni ’22

Op donderdag 24 juni jl. organiseerde het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) een banenmarkt in de Amsterdamse Molenwijk. De focus van deze banenmarkt lag op techniek en banen in de energietransitie. Er was een rijke verzameling aan bedrijven uit Amsterdam Noord. Uiteraard was Klomp ook van de partij!
TECTUM-Award 2022
jul, 01, 2022

‘De vlag kan uit, Pim is geslaagd!’ | TECTUM- Award 2022

Gisteravond vond in het NBC Congrescentrum Nieuwegein de feestelijke diploma-uitreiking van TECTUM plaats. Onder toeziend oog van ruim 600 bezoekers werden de diploma’s aan de geslaagden uitgereikt. Dit jaar was onze collega Pim Spaan één van de vier gelukkigen die zich de beste dakdekker van zijn jaar mocht noemen. Een geweldige prestatie!
Jubileum Klomp
jun, 29, 2022

60 jarig jubileum Klomp!

Afgelopen vrijdag feestte het team van Klomp het dak eraf. De reden? Het is alweer zestig jaar geleden dat het echtpaar Klomp hun winkeltje op de Nieuwerdammerdijk in Amsterdam opende. Ma Klomp gaf advies over de moderne steelstofzuigers en wasmachines, Pa Klomp verzorgde het installatiewerk. Zes decennia later is familiebedrijf Klomp 173 man sterk. Als dat geen reden voor een feestje is…
duurzame afvalverwerking
jun, 23, 2022

Klomp en GP Groot staan voor duurzame afvalverwerking

Doordacht duurzaam, de slogan van Klomp, is niet zomaar een leus. Klomp gaat naast de meeste duurzame oplossingen in energie, daken en gebouwgebonden installaties ook voor optimaal duurzame verwerking van haar afval. Dat GP Groot en Klomp hiervoor de handen ineen hebben geslagen, is een volstrekt logische stap. Voor deze afvalverwerker zijn circulaire economie en de energietransitie namelijk dé pijlers binnen de dienstverlening. Een perfecte match met Klomp dus.
Senang
jun, 16, 2022

Celsias en Klomp halen alles uit de kast voor een duurzaam Senang

Midden in de Indische buurt in Amsterdam-Oost heeft een oud woonblok plaatsgemaakt voor een optimaal duurzaam nieuwbouwcomplex genaamd Senang. Senang is een project van woningcorporatie de Alliantie en bestaat uit 83 sociale huurwoningen, 35 middensegment huurwoningen en drie bedrijfsruimten. De woningen worden gasloos en voorzien van alle denkbare verduurzamingsoplossingen zoals een collectieve warmte-koude-opslag (WKO) die voor de warmte voor verwarming en warm water zorgt. Daarnaast krijgen de woningen driedubbelglas, een warmteterugwininstallatie (WTW) voor de ventilatie van de woningen en het dak komt vol te liggen met zonnepanelen.
Rob ziet Abraham!
jun, 15, 2022

Rob ziet Abraham

HIEPERDEPIEP HOERA! Onze altijd vrolijke Rob is vandaag jarig en tikt de prachtige leeftijd 50 aan! Dit laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Collega’s hebben hem blij verrast met een mooi versierde werkplek van slingers en ballonnen. Rob heeft ons op zijn beurt verwend met maar liefst 4 super lekkere taart(en)! Kortom, het is feest!