Personeelstekort? Zij-instromers! ‘De toekomstige techneuten’

Er is een enorm tekort aan gekwalificeerd technisch personeel. Dat is een feit. Het is een bekend probleem waar menig technische bedrijven tegenaan lopen. Om goede techneuten te vinden in de huidige krappe arbeidsmarkt blijft een grote uitdaging. Of toch niet?
2022-03-25

Wat gebeurd er bijvoorbeeld met al die mensen die geen technische opleiding hebben maar wel een grote interesse in de techniek? Precies, daar liggen kansen!

Bij het werven van personeel kijken wij niet enkel naar het diploma of naar de werkervaring, maar richten we ons steeds meer op de competenties die mensen bezitten. Een nieuwe manier van selecteren dus; op zoek naar hét best passende type mens.

Marjolein van Gog“Ik kijk naar de potenties, de persoon, zijn of haar drijfveren en de mentaliteit. Je kan een collega werven die alles op papier heeft, maar als de persoon niet in het team of in de cultuur past dan heb je geen match!”, aldus Marjolein van Gog, recruiter bij Klomp.

 

Personeelstekort? Zij-instromers
!

De instroom in de branche bestaat voor een deel uit schoolverlaters maar ook voor een deel uit personen die vanuit andere hoeken in onze sector terechtkomen, de zij-instromers. Zo ook Rick, 27 jaar uit Monnickendam. Rick werkte in de ongediertebestrijding. In januari 2022 is hij bij Klomp gestart als leerling monteur.

“Ik werkte net twee weken als recruiter bij Klomp toen Rick bij ons solliciteerde. Hij kwam uit een andere branche en had geen technische opleiding. Ik vind het zo stoer als iemand de keuze durft te maken om totaal het roer om te gooien en gaat voor zijn of haar werkplezier. Deze mentaliteit sprak mij direct aan. We geven deze beste man de juiste opleiding en goede begeleiding en dan weet ik het zeker: hij wordt een top monteur!”, aldus Marjolein van Gog.  

Benieuwd waarom Rick heeft gekozen voor de techniek en hoe hij de eerste maanden heeft ervaren? Dat lees je in het interview met Rick.

Lees meer:

Groendak
dec, 02, 2022

Groendak voor zorgcentrum Westerkim

Tien jaar geleden ontstond vanuit de uitvraag inzake het dakonderhoud van woningcorporatie Ymere het dakteam Ymere. Dat de resultaatgerichte samenwerking een succes is, bewijst de contractverlenging met nog eens tien jaar. Partners Klomp, Consolidated, Patina en Ymere zetten ook de komende tien jaar vol in op ontwikkeling, ontzorging, doelgericht beheer, onderhoud, verduurzaming en innovatie. 
Primeur voor Klomp

Primeur voor Klomp!

Klomp timmert als het over verduurzaming gaat al jaren aan de weg. Het team van Klomp weet precies welk dak welke ingrepen nodig heeft om volledig duurzaam en toekomstbestendig te worden. In opdracht van Pre Wonen verzorgen we alle benodigde werkzaamheden van A tot Z. Voor Pre Wonen zijn we zelf de hoofdaannemer. Een geweldige primeur voor ons bedrijf!
Leermeester
nov, 03, 2022

Benito Molhoop wordt Leermeester

Klomp is een (leer)bedrijf met ambitie. We werken elke dag opnieuw aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving en omarmen daarvoor innovaties uit de markt én de innovatiedrift van onze medewerkers. Daarnaast hebben we de ambitie om onze collega’s het beste te bieden. Daarom geven we iedereen binnen Klomp de kans zich middels opleidingen verder te ontwikkelen. Onze collega Benito Molhoop koos ervoor om niet alleen zichzelf, maar ook nieuwe aanwas naar een hoger plan te brengen. Het afronden van de tweedaagse Leermeestercursus maakt van hem een volleerd leermeester.
Klomp
okt, 27, 2022

Klomp aan de slag voor Parteon

Parteon is een van de grootste woningencorporaties in de Zaanstreek. Voor Parteon is het belangrijk om haar huurders een fijn thuis te bieden. Het verduurzamen van de woningen is belangrijk en draagt hieraan bij. Het appartementencomplex aan de Dokter Kortewegstraat in Wormerveer wordt door een bouwteam bestaande uit KBK bouwgroep, De Waard bouw, KTR3 B.V. en Klomp volledig op maat verduurzaamd. Zowel de gebouwschil als het dak worden onder handen genomen.
duurzaam dak
okt, 14, 2022

Klomp vernieuwt en vergroent het dak van Frascati

Het Frascati Theater aan de Nes in Amsterdam heeft diverse functies gehad. Het gebouw was oorspronkelijk een klooster, werd eind 16de eeuw het podium voor rederijkerspelen en diende in de 17de en 18de eeuw als pakhuis voor tabak, thee en specerijen. In de jaren daarna huisveste het pand een koffiehuis en werd het berucht als plek waar beschaafd publiek zicht liever niet vertoonde. Tot het moment dat de Nes door het gemeentebestuur Amsterdam weer als handelsstraat werd gedoopt. Inmiddels is het theater dé plek waar jong talent zichzelf presenteert.
Bovenkruier
sep, 29, 2022

Bovenkruier in Molenwijk wordt aardgasvrij

Amsterdam wil in 2040 volledig aardgasvrij zijn. In Molenwijk werkt de gemeente zelfs toe naar een aardgasvrij bestaan in 2030. De Bovenkruier van woningcorporatie Eigen Haard is een van de zeven complexen die op de nominatie staan om gerenoveerd te worden. Hier zijn Klomp en Green4energy in opdracht van Nijhuis Bouw recent begonnen om de woningen gereed te maken voor stadswarmte en elektrisch koken.