Project 'Eikenplein' gaat van een leien dakje met Dakteam Ymere

Project 'Eikenplein' gaat van een leien dakje met Dakteam Ymere

04 november 2016

In de Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost werkt Dakteam Ymere momenteel aan de renovatie/restauratie van het voormalige onderkomen van de Elisabeth Otter-Knoll Stichting. Een bijzonder project binnen een bijzondere bouwteam-samenwerking tussen Hemubo, Consolidated Nederland en Klomp Dakbedekkingsystemen BV.

Aan de 3e Oosterparkstraat staat een monumentaal pand dat tussen 1905 en 1912 is gebouwd in opdracht van de Elisabeth Otter-Knoll Stichting. Sinds 1983 doet het complex dienst als appartementencomplex en in het souterrain bevinden zich ateliers van verschillende kunstenaars.

In opdracht van de huidige eigenaar Ymere wordt het gebouw gerenoveerd / gerestaureerd door Hemubo. Alle werkzaamheden m.b.t. dak-, lood- en zinkwerk worden uitgevoerd door Dakteam Ymere. Dakteam Ymere is een innovatieve samenwerking tussen Consolidated Nederland, Patina Dakbeheer en Klomp Dakbedekkingsystemen. Samen verzorgen zij sinds 2012 het integrale dakbeheer van Ymere.

Op het dak wordt de bestaande bitumen shingle afwerking verwijderd en vervangen door ruim 1.300 m2 nieuwe natuursteen leien. Dat klinkt simpel maar niets is minder waar. Het aanbrengen van de leien en het één-voor-één verankeren van de leien met RVS leihaken wordt door een steeds kleiner aantal specialisten beheerst. Het werk wordt in goed overleg met en onder toezicht van Monumentenzorg uitgevoerd. Het eindresultaat is straks dus niet alleen ontzettend fraai maar ook een knap staaltje vakmanschap waar we bij Klomp trots op zijn.

Naast het leien dak wordt ook al het loodwerk vernieuwd en worden er nieuwe zinken goten aangebracht. Consolidated Nederland zal de platte daken voorzien van een nieuwe dakafwerking. Het werk is in september gestart en wordt naar verwachting in februari 2017 opgeleverd.

Lees ook:
Klomp ondertekent bijzondere samenwerkingsovereenkomst dakonderhoud Ymere

Delen: