Renovatie Westerspeeltuin Barentszplein Amsterdam

Renovatie Westerspeeltuin Barentszplein Amsterdam

11 juni 2014

In opdracht van Stadsdeel Amsterdam West heeft Klomp deelgenomen in het bouwteam ten behoeve van renovatie van de Westerspeeltuin op het Barentszplein in Amsterdam-West. Naar het idee van ANA Architecten moet het gebouw uitersten gaan verbinden."Het staat op een plek waar de kleine schaal van het speelplein en de grote schaal van het IJ samen komen. Met een paar simpele ingrepen krijgt het gebouw een frisse en krachtige nieuwe uitstraling"In samenwerking met Bouwbedrijf Selie is gekeken naar de mogelijkheden om het speeltuingebouw op duurzame wijze te renoveren, na de renovatie heeft het speeltuingebouw energielabel A. Om dit energielabel te bereiken wordt de gehele schil voorzien van een nieuwe isolatielaag met een Rc waarde van 4.

Het dak wordt door Klomp Dakbedekkingsystemen voorzien van een nieuwe isolatie- en EPDM laag en deze wordt voorzien van een lichtgewicht sedumdak. voor het veilig onderhouden van het sedumdak en de PV-panelen wordt een valbeveiliging aangebracht in de vorm van een kabelsysteem aan beide zijden van het gebouw.

Installatietechnisch wordt het gebouw voorzien van een nieuw verwarmingssysteem en een Warmte- terugwininstallatie, Ook het sanitair en de elektrotechnische installatie inclusief energiezuinige (LED)verlichting wordt in zijn geheel vervangen. De nieuw aan te brengen dakopbouwen worden geheel gebruikt voor het opwekken van de eigen energie middels Zonnepanelen.

Oplevering staat gepland voor de zomer van 2014.

Delen: