Renovatie Y-Helling NDSM

Renovatie Y-Helling NDSM

20 juni 2014

In opdracht van de Bouwbedrijf IJ-bouw zijn we gestart met de installatiewerkzaamheden tijdens de renovatie van het in 1920 gebouwde Rijksmonument de Y-helling (8200 m2) op het NDSM-terrein.

De aannemer renoveert de Y-helling in opdracht van Stadsdeel Amsterdam-Noord, en behelst het opruimen en saneren van het gebied rond de Y-helling, de grond om de Y-helling heen wordt gesaneerd en de ruimtes onder de Y-helling worden gesaneerd van Asbest. Tevens worden de atelierruimtes voorzien van nieuwe kozijnen en betonvloeren, en wordt er op diverse plaatsen op de helling betonherstel uitgevoerd

Onze werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van de water-, riool- en elektrotechnische infra-voorzieningen t.b.v. atelierruimtes onder de hellingbaan.

De Y-helling is de grootste helling van de oude scheepswerf is meer dan 20 meter breed en is elke zomer het decor van  diverse festivals. Naast de Y-helling is onlangs het indrukwekkende kraanhotel geopend, waar Klomp ook de diverse infra-voorzieningen voor heeft aangebracht.

De werkzaamheden zijn eind 2014 gereed.

Delen: