Afscheid Rinus Rietvelt na 23 jaar

Na een carrière van 23 jaar bij Klomp, is het voor Rinus Rietveld tijd om te genieten van zijn welverdiende pensioen. Als collega kennen wij Rinus als een enorme doorzetter die altijd hard werkt, weinig klaagt en idolaat is van techniek en alles wat hierbij komt kijken. Maar bovenal als een lieve en behulpzame collega die tot zijn laatste werkdag heeft klaargestaan voor de jongere Calculators.
2023-07-14
Rinus Rietvelt neemt Afscheid
Rinus Rietvelt
Rinus Rietvelt is passie voor techniek

Als 9-jarig jongetje was Rinus al met het vak bezig en ging hij mee op pad met zijn opa. Hij is een paar jaar in militaire dienst geweest, maar is bij terugkomst meteen weer als dakdekker aan de slag gegaan. Hij heeft altijd ontzettend veel plezier gehad in zijn werk. “Ik stap probleemloos vroeg mijn bed uit, want ben dol op het vak. Binnen Klomp Daktechniek werk je samen met de leukste collega’s en krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen, je vak beter te leren en door te groeien”, aldus Rinus.

Kennis overdragen

Rinus Rietvelt is bij Klomp binnengekomen als Dakdekker, is vervolgens doorgegroeid tot Bedrijfsleider en heeft de laatste periode van zijn carrière als Uitvoerder gewerkt. “Ik heb jarenlang zelf met enorm veel plezier met de jongens op het dak gestaan, heb daarna de afdeling opgezet en uitgebreid en help nu de jongere Calculators met het opnemen van daken. Ik leer ze de fijne kneepjes van het vak en hoe het reilt en zeilt in Amsterdam waar wij heel veel bezig zijn, met name in de oude binnenstad”, vertelt Rinus.

Op een lager pitje

“Wanneer je net als ik altijd bezig bent geweest en zo’n 45 jaar op het dak hebt gestaan, kun je niet van het ene op het andere moment stoppen met werken. Als ik dat zou doen, zou ik in een heel diep gat terechtkomt. De afgelopen periode heb ik het rustig afgebouwd. Hierdoor bleef ik lekker bezig en droeg ik tegelijkertijd nog wat bij aan de samenleving”, vertelt Rinus.

Het werk gaat gewoon door

De vraag hoe Rinus een typische Dakdekker zou omschrijven, kan hij kort maar krachtig beantwoorden. “Dakdekkers zijn doorzetters die flink wat in hun mars hebben. Ze klagen weinig en zijn nooit ziek, zwak of misselijk. Een dakdekker heeft een heel zwaar vak, waarbij je altijd, onder welke omstandigheden dan ook, op het dak moet staat. Of het nu 30 graden is of sneeuwt; het werk gaat gewoon door”, aldus Rinus die zelf ook niet vies is van hard werken.

“Wat mijn werk op het dak zo leuk maakte, is de vrijheid die je hebt. En omdat ieder dak anders is, is het steeds weer een avontuur. Ik vind het leuk om te doen!” – Rinus Rietvelt

Afscheidsreceptie Rinus Rietvelt

Op deze bijzondere afscheidsreceptie hebben we allemaal genoten van een hartverwarmend afscheidsfilmpje, met veel liefde gemaakt door zijn naaste collega’s. We namen de tijd om terug te kijken op Rinus’ indrukwekkende 21-jarige carrière bij Klomp en stonden stil bij zijn vele mijlpalen. En geloof me, die waren er nogal wat!

Om de gelegenheid extra speciaal te maken, hadden we het Weespertrekvaartmannenkoor uit Weesp uitgenodigd, speciaal voor Rinus. Ze zongen uit volle borst voor hem, en hij genoot er met volle teugen van.

Alsof dat nog niet genoeg was, viel het samen met onze jaarlijkse zomer-barbecue bij Klomp, waardoor het een dubbel feestelijk moment werd. Hieronder kun je de beelden bekijken voor een sfeerimpressie van deze gedenkwaardige dag.

Bedankt namens alle Klomp collega’s 
Rinus, ontzettend bedankt voor jouw hulp, inzet en alles dat jij voor Klomp betekend hebt! We hebben ongelofelijk veel van je geleerd en gaan je enorm missen! Maar nu is het tijd om te genieten van jouw pensioen. 

Lees meer:

Toolbox Meeting voor onze dakdekkers. Veiligheid en Vooruitblik
mei, 30, 2024

Uitgelicht: Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid

De veiligheid van onze medewerkers staat binnen Klomp absoluut op één. Zeker binnen onze branche is de afdeling Veiligheid altijd in beweging. Iedere dag weer doen wij er alles aan om zowel ons kwaliteitsmanagementsysteem als milieumanagementsysteem op topniveau te houden. En dit gaat verder dan alleen het behalen van belangrijke certificaten. Veiligheidskundige Richard legt uit wat hier allemaal bij komt kijken.
Gemeente Utrecht sluit 12-jarige RGS raamovereenkomst met vaste partners! Als Klomp bv en KlompDaktechniek mei 2024
mei, 23, 2024

Klomp sluit doordacht duurzame samenwerking van 12 jaar met Gemeente Utrecht

apr, 02, 2024

Klomp Open Bedrijvendag: Vrijdag 19 april 2024!

Op vrijdag 19 april 2024 zet Klomp haar deuren weer open voor alle belangstellenden. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of wil je als omwonende weten hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom in ons duurzame bedrijfspand aan de Digitaalstraat.
Ronald Olij nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Ronald Olij, nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Wij zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een belangrijke ontwikkeling binnen Klomp. Graag kondigen wij aan dat Ronald Olij per 1 maart 2024 als Operationeel Directeur toetreedt tot het directieteam van Klomp.
feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.