Afscheid Rinus Rietvelt na 23 jaar

Na een carrière van 23 jaar bij Klomp, is het voor Rinus Rietveld tijd om te genieten van zijn welverdiende pensioen. Als collega kennen wij Rinus als een enorme doorzetter die altijd hard werkt, weinig klaagt en idolaat is van techniek en alles wat hierbij komt kijken. Maar bovenal als een lieve en behulpzame collega die tot zijn laatste werkdag heeft klaargestaan voor de jongere Calculators.
2023-07-14
Rinus Rietvelt neemt Afscheid
Rinus Rietvelt
Rinus Rietvelt is passie voor techniek

Als 9-jarig jongetje was Rinus al met het vak bezig en ging hij mee op pad met zijn opa. Hij is een paar jaar in militaire dienst geweest, maar is bij terugkomst meteen weer als dakdekker aan de slag gegaan. Hij heeft altijd ontzettend veel plezier gehad in zijn werk. “Ik stap probleemloos vroeg mijn bed uit, want ben dol op het vak. Binnen Klomp Daktechniek werk je samen met de leukste collega’s en krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen, je vak beter te leren en door te groeien”, aldus Rinus.

Kennis overdragen

Rinus Rietvelt is bij Klomp binnengekomen als Dakdekker, is vervolgens doorgegroeid tot Bedrijfsleider en heeft de laatste periode van zijn carrière als Uitvoerder gewerkt. “Ik heb jarenlang zelf met enorm veel plezier met de jongens op het dak gestaan, heb daarna de afdeling opgezet en uitgebreid en help nu de jongere Calculators met het opnemen van daken. Ik leer ze de fijne kneepjes van het vak en hoe het reilt en zeilt in Amsterdam waar wij heel veel bezig zijn, met name in de oude binnenstad”, vertelt Rinus.

Op een lager pitje

“Wanneer je net als ik altijd bezig bent geweest en zo’n 45 jaar op het dak hebt gestaan, kun je niet van het ene op het andere moment stoppen met werken. Als ik dat zou doen, zou ik in een heel diep gat terechtkomt. De afgelopen periode heb ik het rustig afgebouwd. Hierdoor bleef ik lekker bezig en droeg ik tegelijkertijd nog wat bij aan de samenleving”, vertelt Rinus.

Het werk gaat gewoon door

De vraag hoe Rinus een typische Dakdekker zou omschrijven, kan hij kort maar krachtig beantwoorden. “Dakdekkers zijn doorzetters die flink wat in hun mars hebben. Ze klagen weinig en zijn nooit ziek, zwak of misselijk. Een dakdekker heeft een heel zwaar vak, waarbij je altijd, onder welke omstandigheden dan ook, op het dak moet staat. Of het nu 30 graden is of sneeuwt; het werk gaat gewoon door”, aldus Rinus die zelf ook niet vies is van hard werken.

“Wat mijn werk op het dak zo leuk maakte, is de vrijheid die je hebt. En omdat ieder dak anders is, is het steeds weer een avontuur. Ik vind het leuk om te doen!” – Rinus Rietvelt

Afscheidsreceptie Rinus Rietvelt

Op deze bijzondere afscheidsreceptie hebben we allemaal genoten van een hartverwarmend afscheidsfilmpje, met veel liefde gemaakt door zijn naaste collega’s. We namen de tijd om terug te kijken op Rinus’ indrukwekkende 21-jarige carrière bij Klomp en stonden stil bij zijn vele mijlpalen. En geloof me, die waren er nogal wat!

Om de gelegenheid extra speciaal te maken, hadden we het Weespertrekvaartmannenkoor uit Weesp uitgenodigd, speciaal voor Rinus. Ze zongen uit volle borst voor hem, en hij genoot er met volle teugen van.

Alsof dat nog niet genoeg was, viel het samen met onze jaarlijkse zomer-barbecue bij Klomp, waardoor het een dubbel feestelijk moment werd. Hieronder kun je de beelden bekijken voor een sfeerimpressie van deze gedenkwaardige dag.

Bedankt namens alle Klomp collega’s 
Rinus, ontzettend bedankt voor jouw hulp, inzet en alles dat jij voor Klomp betekend hebt! We hebben ongelofelijk veel van je geleerd en gaan je enorm missen! Maar nu is het tijd om te genieten van jouw pensioen. 

Lees meer:

Damsko Stephen Connell Waldy van Geenen
sep, 18, 2023

Damsko Duikt in de Wereld van Dakdekker Stephen Connell

De stad Amsterdam ontwaakte vanmorgen onder hevige onweersbuien die de straten verlichtten. Maar wat begon als een onstuimige ochtend, ontpopte zich tot een mooie ochtend met een bijzondere gebeurtenis. In dit nieuwsartikel nemen we je mee naar het centrum van de actie, waar moedige dakhelden, met in de hoofdrol onze eigen dakdekker Stephen Connell, een daklekkage trotseerden en een programmamaker van AT5 een onthullend verhaal vastlegde.
Tonnie Eier
sep, 15, 2023

Tonnie Eier: 12,5 Jaar Dakdekker bij Klomp en Een Echte Allround Vakman

Bij Klomp vieren we met trots een opmerkelijke mijlpaal: het 12,5-jarig jubileum van Tonnie Eier, een onmisbare kracht binnen ons team en een ware duizendpoot als dakdekker. Al meer dan een volledig decennium heeft hij onvermoeibaar gewerkt om onze daken te beschermen tegen de elementen en om complexe problemen op te lossen. Zijn toewijding en vakmanschap hebben Klomp en onze gewaardeerde klanten al die jaren in de hoogste mate van dienstbaarheid gehouden. Het is een moment van erkenning voor de bijdragen van Tonnie en een viering van zijn expertise in de wereld van dakbedekking.
Klomp Behaalt Opnieuw VCA**-Certificaat
sep, 11, 2023

Klomp Behaalt Opnieuw VCA **!

Klomp heeft opnieuw het VCA**-certificaat behaald, een erkenning van onze diepgewortelde toewijding aan veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Het certificaat gaat verder dan een symbolische prestatie; het belichaamt onze belofte aan klanten en partners om altijd de hoogste normen te handhaven. Richard Klaver, onze veiligheidsdeskundige, en Sandra Bruns, onze KAM-coördinator, delen inzichten in onze benadering, die verder gaat dan de standaardnormen. Dit nieuwsbericht nodigt u uit om meer te ontdekken over onze voortdurende inspanningen en hoe we samenwerken aan een veiligere en duurzamere toekomst. Lees het volledige verhaal op deze pagina. Samen maken we een verschil!
Interview Ted Smit
sep, 08, 2023

Terug naar Klomp: Ted’s Inspirerende Reis

In dit hartelijk interview met Ted Smit, onlangs benoemd tot Teamleider Projecten bij Klomp, onthult hij zijn diepgewortelde motivatie om terug te keren naar Klomp en zijn duidelijke visie op de toekomst van de organisatie. Ted deelt enthousiast zijn indrukken van positieve veranderingen binnen Klomp sinds zijn laatste verblijf en zijn actieve betrokkenheid bij essentiële projecten die de groei en het succes van Klomp voortstuwen.
sep, 07, 2023

Viering van Toewijding: Onze Geweldige Jubilarissen bij Klomp!

Deze maand vieren we bij Klomp de jubilea van Wouter, Moniek, en Jordi, die belangrijke mijlpalen in hun Klomp-carrière bereiken. Lees verder om te ontdekken hoe hun opmerkelijke groei, bijdragen aan ons team, en waardering voor de Klomp-familiecultuur hen onderscheiden. Klomp is meer dan een werkplek; het is een plek waar we samen groeien, leren en successen vieren.
Tectum Award 2023
sep, 04, 2023

Klomp Triomfeert bij TecTum Diploma-uitreiking in Dakbranche

Op de gedenkwaardige avond van 29 juni vond de jaarlijkse diploma-uitreiking plaats bij TecTum, het vooraanstaande instituut voor professionals in de dakbranche. Klomp werd met trots erkend als één van de hofleveranciers, met maar liefst vijf succesvolle afgestudeerden die hun welverdiende diploma’s in ontvangst namen. Deze feestelijke gelegenheid, die glans kreeg door de aanwezigheid van presentatrice Fresia Cousiño Arias die samen met prominenten uit de dakbranche (waaronder Edwin Klomp) de uitreiking verzorgde, benadrukt het cruciale belang van toewijding en educatie in de dynamische wereld van de dakbranche. Lees verder om meer te ontdekken over deze inspirerende avond vol prestaties en beloningen.