Afscheid Rinus Rietvelt na 23 jaar

Na een carrière van 23 jaar bij Klomp, is het voor Rinus Rietveld tijd om te genieten van zijn welverdiende pensioen. Als collega kennen wij Rinus als een enorme doorzetter die altijd hard werkt, weinig klaagt en idolaat is van techniek en alles wat hierbij komt kijken. Maar bovenal als een lieve en behulpzame collega die tot zijn laatste werkdag heeft klaargestaan voor de jongere Calculators.
2023-07-14
Rinus Rietvelt neemt Afscheid
Rinus Rietvelt
Rinus Rietvelt is passie voor techniek

Als 9-jarig jongetje was Rinus al met het vak bezig en ging hij mee op pad met zijn opa. Hij is een paar jaar in militaire dienst geweest, maar is bij terugkomst meteen weer als dakdekker aan de slag gegaan. Hij heeft altijd ontzettend veel plezier gehad in zijn werk. “Ik stap probleemloos vroeg mijn bed uit, want ben dol op het vak. Binnen Klomp Daktechniek werk je samen met de leukste collega’s en krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen, je vak beter te leren en door te groeien”, aldus Rinus.

Kennis overdragen

Rinus Rietvelt is bij Klomp binnengekomen als Dakdekker, is vervolgens doorgegroeid tot Bedrijfsleider en heeft de laatste periode van zijn carrière als Uitvoerder gewerkt. “Ik heb jarenlang zelf met enorm veel plezier met de jongens op het dak gestaan, heb daarna de afdeling opgezet en uitgebreid en help nu de jongere Calculators met het opnemen van daken. Ik leer ze de fijne kneepjes van het vak en hoe het reilt en zeilt in Amsterdam waar wij heel veel bezig zijn, met name in de oude binnenstad”, vertelt Rinus.

Op een lager pitje

“Wanneer je net als ik altijd bezig bent geweest en zo’n 45 jaar op het dak hebt gestaan, kun je niet van het ene op het andere moment stoppen met werken. Als ik dat zou doen, zou ik in een heel diep gat terechtkomt. De afgelopen periode heb ik het rustig afgebouwd. Hierdoor bleef ik lekker bezig en droeg ik tegelijkertijd nog wat bij aan de samenleving”, vertelt Rinus.

Het werk gaat gewoon door

De vraag hoe Rinus een typische Dakdekker zou omschrijven, kan hij kort maar krachtig beantwoorden. “Dakdekkers zijn doorzetters die flink wat in hun mars hebben. Ze klagen weinig en zijn nooit ziek, zwak of misselijk. Een dakdekker heeft een heel zwaar vak, waarbij je altijd, onder welke omstandigheden dan ook, op het dak moet staat. Of het nu 30 graden is of sneeuwt; het werk gaat gewoon door”, aldus Rinus die zelf ook niet vies is van hard werken.

“Wat mijn werk op het dak zo leuk maakte, is de vrijheid die je hebt. En omdat ieder dak anders is, is het steeds weer een avontuur. Ik vind het leuk om te doen!” – Rinus Rietvelt

Afscheidsreceptie Rinus Rietvelt

Op deze bijzondere afscheidsreceptie hebben we allemaal genoten van een hartverwarmend afscheidsfilmpje, met veel liefde gemaakt door zijn naaste collega’s. We namen de tijd om terug te kijken op Rinus’ indrukwekkende 21-jarige carrière bij Klomp en stonden stil bij zijn vele mijlpalen. En geloof me, die waren er nogal wat!

Om de gelegenheid extra speciaal te maken, hadden we het Weespertrekvaartmannenkoor uit Weesp uitgenodigd, speciaal voor Rinus. Ze zongen uit volle borst voor hem, en hij genoot er met volle teugen van.

Alsof dat nog niet genoeg was, viel het samen met onze jaarlijkse zomer-barbecue bij Klomp, waardoor het een dubbel feestelijk moment werd. Hieronder kun je de beelden bekijken voor een sfeerimpressie van deze gedenkwaardige dag.

Bedankt namens alle Klomp collega’s 
Rinus, ontzettend bedankt voor jouw hulp, inzet en alles dat jij voor Klomp betekend hebt! We hebben ongelofelijk veel van je geleerd en gaan je enorm missen! Maar nu is het tijd om te genieten van jouw pensioen. 

Lees meer:

feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.
nov, 14, 2023

Mike Wiersma viert zijn officiële 1-jarig jubileum bij Klomp

Bij Klomp vieren we het éénjarig jubileum van Mike Wiersma als officiële medewerker. Deze mijlpaal is extra speciaal omdat het een beloning is voor het succesvol behalen van het diploma Eerste Monteur niveau 3 via het IW Leren & Werken-traject vanuit Klomp. Nadat hij vorig jaar zijn diploma behaalde, trad hij in dienst bij Klomp. Mike heeft niet alleen zijn technische vaardigheden verder ontwikkeld, maar heeft ook overtuigend aangetoond dat doorzettingsvermogen en een passie voor het vak de sleutels tot succes zijn. Lees verder om meer te ontdekken.
warmtepomp
nov, 17, 2023

Duurzaam vastgoedbeheer: Warmtepompsystemen en WKO

In een tijd van toenemende nadruk op duurzaamheid en groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen staan vastgoedbeheerders voor de uitdaging om gebouwen efficiënter te verwarmen en te koelen. Ontdek in dit artikel de voordelen en mogelijkheden van warmtepompsystemen en warmte- en koudeopslag (WKO) voor duurzaam vastgoedbeheer, met positieve effecten op zowel het milieu als de kosten en waarde van vastgoed.