Stage lopen bij Klomp: een kijkje in de ervaring van Reza

Maak kennis met Reza van Weerden, een ambitieuze 21-jarige studente Business Studies aan de Hogeschool Inholland Diemen. Momenteel bevindt ze zich in haar derde jaar en heeft ze haar zinnen gezet op een succesvolle stage bij Klomp, waar ze haar vaardigheden in de praktijk brengt en zichzelf uitdaagt om te groeien.
2023-03-28

In dit interview deelt Reza haar inspiratie om bij Klomp stage te lopen, hoe ze haar rol vervult en wat ze tot nu toe heeft geleerd. Daarnaast bespreken we de bedrijfscultuur bij Klomp en hoe het bedrijf investeert in de professionele ontwikkeling van medewerkers, inclusief stagiaires. Lees snel verder en laat je inspireren door Reza’s verhaal!

Stage-Interview: Ervaringen & Ontwikkeling

Kun je ons meer vertellen over jouw huidige opleiding?

“Op dit moment volg ik de opleiding Business Studies aan de Hogeschool InHolland Diemen. Deze studie is breed opgezet, waarin je gedurende de eerste twee jaar een brede basis legt in verschillende vakgebieden. In het derde leerjaar kies je een specialisatie om je in te verdiepen. Hoewel ik al voor aanvang van deze studie wist dat ik voor de richting HRM wilde kiezen, was het toch fijn om ook vakken in andere richtingen te volgen om mijn keuze te bevestigen. Momenteel zit ik in mijn derde leerjaar en moet ik na dit jaar nog één jaar studeren.”

Reza, kun je ons vertellen wat je inspireerde om te kiezen voor een stage bij Klomp in de HR?

“Bij het zoeken naar een stage kwam ik veel stages tegen die gericht waren op een specifiek onderdeel van HR. Op dat moment wist ik nog niet zo goed welk onderdeel van HR mij het meest aansprak, en toen dacht ik: “Waar kan ik dit beter ontdekken dan in de praktijk?” Toen zag ik de vacature van Klomp voorbij komen. Het HR-team bij Klomp is klein, waardoor ik de mogelijkheid krijg om veel te leren van verschillende facetten van HR. Dit voelde meteen goed.”

Hoe pas je jouw vaardigheden en persoonlijkheid toe op jouw rol als HR-stagiaire bij Klomp?

“Ik ben heel leergierig en ik probeer bij Klomp zoveel mogelijk te leren. Ik ben voortdurend aan het observeren en neem alles om me heen in me op, zodat ik het later kan toepassen in vergelijkbare situaties.”

Hoe heb je jezelf tot nu toe uitgedaagd tijdens jouw stage bij Klomp?

“Ik vind het vaak heel spannend om nieuwe dingen te proberen. Hier krijg ik vaak de kans om nieuwe dingen te doen, en ik merk dat hoe vaker ik het doe, hoe makkelijker het wordt.”

Kun je ons vertellen wat je tot nu toe – in je eerste maand – al hebt geleerd tijdens je stage bij Klomp?

“Wow, dat is echt veel! Ik ontdek elke dag nieuwe dingen. Op persoonlijk vlak heb ik vooral geleerd dat ik tot meer in staat ben dan ik aanvankelijk dacht.”

Wat heb je tot nu toe het meest interessant gevonden aan de rol van HR-stagiaire?

“Ik vind het geweldig dat elke dag anders is! Mijn werkzaamheden zijn ontzettend divers, waardoor geen dag hetzelfde is. Hierdoor leer ik steeds weer nieuwe dingen, wat het werk heel leuk maakt!”

stage

Kun je ons een voorbeeld geven van hoe Klomp investeert in de professionele ontwikkeling van haar medewerkers, inclusief stagiaires?

“Ja hoor, bij Klomp zijn er verschillende manieren waarop ze investeren in de professionele ontwikkeling van hun medewerkers, waaronder stagiaires. Zo bieden ze bijvoorbeeld trainingen, workshops en coaching aan en er is voldoende ruimte om door te groeien binnen het bedrijf.”

Wat is het grootste verschil tussen wat je op school hebt geleerd over HR en wat je in de praktijk ervaart bij Klomp?

“Het grootste verschil tussen wat ik op school heb geleerd over HR en wat ik in de praktijk ervaar bij Klomp is dat de praktijk veel complexer is dan de theorie. Op school is alles erg zwart-wit. Ik leerde daar bijvoorbeeld dat er een bepaalde methode is voor het aannemen van nieuw personeel en dat deze methode voor elke situatie hetzelfde is. Hier heb ik dus geleerd dat dit helemaal niet zo is en dat elke situatie weer anders is. Het is juist heel belangrijk om op elke situatie in te spelen en oplossingsgericht te zijn. Ook komt er veel meer kijken bij het aannemen van nieuw personeel dan ik op school had geleerd, zoals de impact van de bedrijfscultuur en de persoonlijkheid van de kandidaat op het succes van de onderneming. Daarnaast heb ik geleerd dat HR niet alleen gaat over het aannemen van nieuw personeel, maar ook over het behouden en ontwikkelen van bestaand personeel en het managen van conflicten en problemen op de werkvloer.”

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Klomp beschrijven?

“Het klinkt misschien cliché maar het is echt alsof je bij één grote familie zit. Iedereen helpt elkaar en het voelt als een echt team. De sfeer is super fijn en er wordt aangemoedigd om het beste uit jezelf te halen.”

Kun je ons een voorbeeld geven van hoe je samenwerkt met je collega’s hier bij Klomp?

“Een mooi voorbeeld van hoe het is om samen te werken met collega’s bij Klomp is mijn ervaring met Marjolein en Ilona. We werken nauw samen en ze zijn altijd bereid om te helpen en ondersteuning te bieden. Wat ik zo waardeer is dat iedereen hier zeer behulpzaam is en ik me altijd welkom voel om vragen te stellen of om hulp te vragen. Het is fantastisch om in een team te werken waar we elkaar ondersteunen en samenwerken om onze doelen te bereiken.”

Als je één dag van rol zou kunnen wisselen met een van je collega’s hier bij Klomp, wie zou dat dan zijn en waarom?

“Dit vind ik best een lastige vraag, want eerlijk gezegd lijkt het me gewoon superleuk om een dagje van rol te ruilen met al m’n Klomp-collega’s. Als HR-medewerker is het toch belangrijk om betrokken te zijn. En hoe kan je dat beter doen dan je in te leven in wat iedereen precies doet en verantwoordelijk voor is?”

Welk advies zou je geven aan toekomstige HR-stagiaires die willen solliciteren bij Klomp?

“Ik zou zeggen: “Ga ervoor, gewoon doen!” Ik zou zeker aanraden om bij Klomp te solliciteren als HR-stagiaire. Er zijn hier namelijk veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen tot een professional. Bij Klomp krijg je veel kansen en ruimte om te leren, te proberen en te groeien. Het team is heel leuk en de sfeer is altijd warm.”

𝐁𝐢𝐣 𝐊𝐥𝐨𝐦𝐩 𝐠𝐞𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧 𝐰𝐞 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐤𝐫𝐚𝐜𝐡𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐠𝐢𝐚𝐢𝐫𝐞𝐬 𝐞𝐧 𝐡𝐮𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐦𝐨𝐠𝐞𝐧 𝐨𝐦 𝐨𝐧𝐬 𝐛𝐞𝐝𝐫𝐢𝐣𝐟 𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞𝐫𝐤𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐡𝐮𝐧 𝐟𝐫𝐢𝐬𝐬𝐞 𝐛𝐥𝐢𝐤 𝐞𝐧 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐞 𝐢𝐝𝐞𝐞𝐞̈𝐧.

Als stagiair bij Klomp krijg je de kans om te werken aan uitdagende projecten en samen te werken met ervaren professionals die je zullen begeleiden tijdens je stageperiode.

Daarnaast bieden we onze stagiaires volop mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en te groeien, zowel persoonlijk als professioneel. Je zult deel uitmaken van een inspirerende bedrijfscultuur waarin we een sterke nadruk leggen op teamwork, creativiteit en innovatie. Dus, als je op zoek bent naar een uitdagende en leerzame stage waarin je jezelf kunt ontwikkelen en je carrière een boost kunt geven, dan is Klomp de juiste keuze voor jou!

Lees meer:

onderneming klomp
mei, 17, 2023

Klomp uitgeroepen tot beste onderneming van Noord Holland!

Ontdek het spannende verhaal achter het succes van Klomp tijdens de spectaculaire finale van de ‘Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland 2023’. Lees hoe dit familiebedrijf tot de top 3 wist te komen en uiteindelijk de felbegeerde award in de wacht sleepte met een indrukwekkende pitch. Ontdek de strategie en toewijding die hebben geleid tot dit ongekende succes en laat je inspireren door hun ondernemerschap.
mei, 26, 2023

Van Calculaties tot Smash Shots: Wouter Bouwman’s Succesverhaal

Betreed de inspirerende wereld van Klomp, waar uitdagende projecten en geweldige sportprestaties samenkomen. In het hart van dit succesverhaal schuilt Wouter Bouwman, calculator bij Klomp die zowel in zijn vak uitblinkt als op het padelveld. Dit artikel neemt je mee in het leven van Wouter Bouwman, waar zijn professionele vaardigheden en sportieve passie harmonieus samenkomen. Ontdek hoe hij zijn gedrevenheid en talent inzet, zowel op het werk als op het padelveld. Lees verder en laat je inspireren.
BNA architectuurprijzen
mei, 16, 2023

Klomp draagt bij aan winnende BNA architectuurprijzen: Jonas’ en de Van der Pekbuurt

Klomp heeft reden tot vieren met de overwinning van Jonas als Gebouw van het Jaar en de erkenning van de renovatie van de Van der Pekbuurt in de prestigieuze BNA Architectuurprijzen. Klomp heeft actief bijgedragen aan deze duurzame projecten. Ontdek meer over Klomp’s toewijding aan duurzaamheid en innovatieve oplossingen, en hoe we hebben bijgedragen aan het succes van Jonas’ en de Van der Pekbuurt. Lees verder om meer te weten te komen over Klomp’s betrokkenheid bij deze prijswinnende architecturale meesterwerken.
Ronald Beeksma
mei, 12, 2023

Ronald Beeksma: Een Toegewijde Teamspeler viert 12,5 jarig jubileum

Het is een feestelijke mijlpaal bij Klomp! Ronald Beeksma, werkvoorbereider bij Klomp, viert zijn 12,5-jarig jubileum binnen het bedrijf. Met zijn toewijding, expertise en enthousiasme heeft Ronald een onschatbare bijdrage geleverd aan het succes van Klomp. Samen met commercieel directeur Peter Bouwes blikken we terug op Ronald’s professionele reis en ontdekken we wat hem zo’n gewaardeerde teamspeler maakt.
BRL600-25 certificaat
mei, 01, 2023

Klomp behaalt BRL6000-25 certificaat voor gasverbrandingstoestellen

Klomp heeft het BRL 6000-25 certificaat behaald, dat is afgegeven door KIWA! Hiermee bevestigen wij dat we voldoen aan de eisen om werkzaamheden met gebouw-gebonden gasverbrandingstoestellen uit te voeren. Onze vakmensen hebben alle kennis in huis voor warmtetechnieken en zijn altijd bezig met innovatie en duurzaamheid. Lees meer over wat dit certificaat betekent voor ons en voor onze klanten in dit artikel.
leidekker
apr, 20, 2023

Een dag als leidekker, Moniek loopt mee met de leidekkers

Moniek, contractbeheerder bij Klomp Beheer en Onderhoud, loopt regelmatig mee met de buitendienst om beter te begrijpen wat er buiten allemaal gebeurt. Onlangs liep ze mee met leidekkers Remco Kroes en Richard Kroes op een project in Vijfhuizen. Moniek hielp mee met het leggen van leien en leerde hoe het is om als leidekker te werken. Ze benadrukt het belang van samenwerken om begrip en waardering voor elkaars werk te krijgen. Bekijk hier de bijhorende videoimpressie en lees het volledige artikel.