Succesvolle verduurzaming Bluebanddorp: Bewoners bedankt met bloemen!

Vorige week berichtten we al over de oplevering van de verduurzamingswerkzaamheden in Bluebanddorp, een monumentale buurt in Amsterdam Nieuw-West. Vandaag willen we graag de bewoners bedanken voor hun medewerking tijdens dit grootschalige verduurzamingsproject. Het bouwteam, bestaande uit woningcorporatie Ymere, Lenferink, Comfort Partners en Klomp, heeft de bewoners in het zonnetje gezet door hen een fleurige bos bloemen aan te bieden.
2023-06-07
Bluebanddorp succesvol verduurzaamd

Bluebanddorp, met zijn 220 woningen waarvan 185 eigendom zijn van Ymere, is een karakteristieke buurt die toe was aan verduurzaming. Om deze uitdaging aan te gaan, heeft Ymere de handen ineengeslagen met ervaren partners in de bouwsector. Samen hebben zij hard gewerkt om de woningen te verduurzamen, met oog voor behoud van het monumentale karakter.


Bouwteam toont waardering voor bewoners met bloemen

Met het succesvol afronden van de verduurzamingswerkzaamheden wilde het bouwteam niets liever dan hun waardering tonen aan de bewoners. Rinus Rietvelt en Robert Jonker van Klomp Daktechniek namen namens het bouwteam persoonlijk de tijd om door de wijk te gaan en elk huishouden te verblijden met een sprankelende bos bloemen. De reacties van de bewoners waren hartverwarmend en getuigden van hun oprechte dankbaarheid. Het zien opfleuren van de bewoners is precies waar het bouwteam het allemaal voor heeft gedaan.

Bewonerscommissievoorzitter en penningmeester worden eveneens in het zonnetje gezet!

Naast de bewoners werden ook de voorzitter Gerry van Lieshout en de penningmeester Willem van Leeuwen van de bewonerscommissie in het zonnetje gezet. Zij speelden een belangrijke rol in het communicatieproces tussen het bouwteam en de bewoners. Hun inzet werd zeer gewaardeerd.

In een bevlogen interview deelde penningmeester Willem van Leeuwen zijn indrukken over het onlangs opgeleverde Bluebanddorp: “Als lid van de bewonerscommissie en penningmeester hebben we hard moeten knokken om dit project van de grond te krijgen. Maar al met al kunnen we terugkijken op een fantastisch project en een perfecte samenwerking.”

Willem werd gevraagd om de samenwerking tussen de bewonerscommissie en Klomp Daktechniek tijdens de dakverduurzaming te beschrijven. Met een opgewekte toon antwoordde hij: “Gewoonweg geweldig! Helemaal in het begin verliep de communicatie tussen alle partijen en de bewonerscommissie wat stroef vanwege eerdere ervaringen. Maar ik moet zeggen, we hebben dit uitstekend opgepakt en er snel verbetering in gebracht.

Op een gegeven moment kwam er zelfs kwaliteitsinspecteur langs om alles te controleren, en die bevestigde dat de werkzaamheden helemaal perfect was uitgevoerd. Dit gaf mij zoveel vertrouwen in Klomp dat ik mijn buren met koopwoningen heb aangeraden om voor Klomp te kiezen. Een ander bedrijf had in het verleden dakwerk verricht en dat was een regelrechte ramp, erbarmelijk, met talloze lekkages en ellende tot gevolg. Klomp heeft dat nu volledig weten recht te zetten en ervoor gezorgd dat de bewoners nu geen last meer hebben van lekkages.

Ik kan alleen maar positieve woorden spreken over hun werk.”

“Ik durf met volle overtuiging te zeggen dat er tijdens het hele dakproject geen enkele klacht is geweest. Mensen zijn simpelweg tevreden. Dat is toch fantastisch om te horen?”

Willem benadrukte ook de manier waarop Klomp Daktechniek de overlast voor de bewoners tot een minimum heeft weten te beperken: “De jongens hebben werkelijk keurig werk geleverd, ik kan niet anders zeggen. Ze waren beleefd en respectvol.”

Samenwerking met ervaren bouwpartners

Ymere, Lenferink, Comfort Partners en Klomp zijn trots op het resultaat en bedanken alle bewoners van Bluebanddorp nogmaals voor hun geduld, medewerking en begrip gedurende de verduurzamingswerkzaamheden. Het is dankzij hun positieve houding en betrokkenheid dat het project zo succesvol kon worden afgerond.

Met de voltooide verduurzaming kan Bluebanddorp nu met vertrouwen de toekomst tegemoet zien, met vernieuwde woningen die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw en een hechte gemeenschap die trots is op hun prachtige buurt.

Dit succesverhaal is een voorbeeld van wat er bereikt kan worden met samenwerking en betrokkenheid van alle betrokken partijen. Het toont aan dat met de juiste inzet en toewijding zelfs de meest uitdagende verduurzamingsprojecten tot een ware succes kunnen worden gebracht.

Lees meer:

Damsko Stephen Connell Waldy van Geenen
sep, 18, 2023

Damsko Duikt in de Wereld van Dakdekker Stephen Connell

De stad Amsterdam ontwaakte vanmorgen onder hevige onweersbuien die de straten verlichtten. Maar wat begon als een onstuimige ochtend, ontpopte zich tot een mooie ochtend met een bijzondere gebeurtenis. In dit nieuwsartikel nemen we je mee naar het centrum van de actie, waar moedige dakhelden, met in de hoofdrol onze eigen dakdekker Stephen Connell, een daklekkage trotseerden en een programmamaker van AT5 een onthullend verhaal vastlegde.
Tonnie Eier
sep, 15, 2023

Tonnie Eier: 12,5 Jaar Dakdekker bij Klomp en Een Echte Allround Vakman

Bij Klomp vieren we met trots een opmerkelijke mijlpaal: het 12,5-jarig jubileum van Tonnie Eier, een onmisbare kracht binnen ons team en een ware duizendpoot als dakdekker. Al meer dan een volledig decennium heeft hij onvermoeibaar gewerkt om onze daken te beschermen tegen de elementen en om complexe problemen op te lossen. Zijn toewijding en vakmanschap hebben Klomp en onze gewaardeerde klanten al die jaren in de hoogste mate van dienstbaarheid gehouden. Het is een moment van erkenning voor de bijdragen van Tonnie en een viering van zijn expertise in de wereld van dakbedekking.
Klomp Behaalt Opnieuw VCA**-Certificaat
sep, 11, 2023

Klomp Behaalt Opnieuw VCA **!

Klomp heeft opnieuw het VCA**-certificaat behaald, een erkenning van onze diepgewortelde toewijding aan veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Het certificaat gaat verder dan een symbolische prestatie; het belichaamt onze belofte aan klanten en partners om altijd de hoogste normen te handhaven. Richard Klaver, onze veiligheidsdeskundige, en Sandra Bruns, onze KAM-coördinator, delen inzichten in onze benadering, die verder gaat dan de standaardnormen. Dit nieuwsbericht nodigt u uit om meer te ontdekken over onze voortdurende inspanningen en hoe we samenwerken aan een veiligere en duurzamere toekomst. Lees het volledige verhaal op deze pagina. Samen maken we een verschil!
Interview Ted Smit
sep, 08, 2023

Terug naar Klomp: Ted’s Inspirerende Reis

In dit hartelijk interview met Ted Smit, onlangs benoemd tot Teamleider Projecten bij Klomp, onthult hij zijn diepgewortelde motivatie om terug te keren naar Klomp en zijn duidelijke visie op de toekomst van de organisatie. Ted deelt enthousiast zijn indrukken van positieve veranderingen binnen Klomp sinds zijn laatste verblijf en zijn actieve betrokkenheid bij essentiële projecten die de groei en het succes van Klomp voortstuwen.
sep, 07, 2023

Viering van Toewijding: Onze Geweldige Jubilarissen bij Klomp!

Deze maand vieren we bij Klomp de jubilea van Wouter, Moniek, en Jordi, die belangrijke mijlpalen in hun Klomp-carrière bereiken. Lees verder om te ontdekken hoe hun opmerkelijke groei, bijdragen aan ons team, en waardering voor de Klomp-familiecultuur hen onderscheiden. Klomp is meer dan een werkplek; het is een plek waar we samen groeien, leren en successen vieren.
Tectum Award 2023
sep, 04, 2023

Klomp Triomfeert bij TecTum Diploma-uitreiking in Dakbranche

Op de gedenkwaardige avond van 29 juni vond de jaarlijkse diploma-uitreiking plaats bij TecTum, het vooraanstaande instituut voor professionals in de dakbranche. Klomp werd met trots erkend als één van de hofleveranciers, met maar liefst vijf succesvolle afgestudeerden die hun welverdiende diploma’s in ontvangst namen. Deze feestelijke gelegenheid, die glans kreeg door de aanwezigheid van presentatrice Fresia Cousiño Arias die samen met prominenten uit de dakbranche (waaronder Edwin Klomp) de uitreiking verzorgde, benadrukt het cruciale belang van toewijding en educatie in de dynamische wereld van de dakbranche. Lees verder om meer te ontdekken over deze inspirerende avond vol prestaties en beloningen.