Succesvolle verduurzaming Bluebanddorp: Bewoners bedankt met bloemen!

Vorige week berichtten we al over de oplevering van de verduurzamingswerkzaamheden in Bluebanddorp, een monumentale buurt in Amsterdam Nieuw-West. Vandaag willen we graag de bewoners bedanken voor hun medewerking tijdens dit grootschalige verduurzamingsproject. Het bouwteam, bestaande uit woningcorporatie Ymere, Lenferink, Comfort Partners en Klomp, heeft de bewoners in het zonnetje gezet door hen een fleurige bos bloemen aan te bieden.
2023-06-07
Bluebanddorp succesvol verduurzaamd

Bluebanddorp, met zijn 220 woningen waarvan 185 eigendom zijn van Ymere, is een karakteristieke buurt die toe was aan verduurzaming. Om deze uitdaging aan te gaan, heeft Ymere de handen ineengeslagen met ervaren partners in de bouwsector. Samen hebben zij hard gewerkt om de woningen te verduurzamen, met oog voor behoud van het monumentale karakter.


Bouwteam toont waardering voor bewoners met bloemen

Met het succesvol afronden van de verduurzamingswerkzaamheden wilde het bouwteam niets liever dan hun waardering tonen aan de bewoners. Rinus Rietvelt en Robert Jonker van Klomp Daktechniek namen namens het bouwteam persoonlijk de tijd om door de wijk te gaan en elk huishouden te verblijden met een sprankelende bos bloemen. De reacties van de bewoners waren hartverwarmend en getuigden van hun oprechte dankbaarheid. Het zien opfleuren van de bewoners is precies waar het bouwteam het allemaal voor heeft gedaan.

Bewonerscommissievoorzitter en penningmeester worden eveneens in het zonnetje gezet!

Naast de bewoners werden ook de voorzitter Gerry van Lieshout en de penningmeester Willem van Leeuwen van de bewonerscommissie in het zonnetje gezet. Zij speelden een belangrijke rol in het communicatieproces tussen het bouwteam en de bewoners. Hun inzet werd zeer gewaardeerd.

In een bevlogen interview deelde penningmeester Willem van Leeuwen zijn indrukken over het onlangs opgeleverde Bluebanddorp: “Als lid van de bewonerscommissie en penningmeester hebben we hard moeten knokken om dit project van de grond te krijgen. Maar al met al kunnen we terugkijken op een fantastisch project en een perfecte samenwerking.”

Willem werd gevraagd om de samenwerking tussen de bewonerscommissie en Klomp Daktechniek tijdens de dakverduurzaming te beschrijven. Met een opgewekte toon antwoordde hij: “Gewoonweg geweldig! Helemaal in het begin verliep de communicatie tussen alle partijen en de bewonerscommissie wat stroef vanwege eerdere ervaringen. Maar ik moet zeggen, we hebben dit uitstekend opgepakt en er snel verbetering in gebracht.

Op een gegeven moment kwam er zelfs kwaliteitsinspecteur langs om alles te controleren, en die bevestigde dat de werkzaamheden helemaal perfect was uitgevoerd. Dit gaf mij zoveel vertrouwen in Klomp dat ik mijn buren met koopwoningen heb aangeraden om voor Klomp te kiezen. Een ander bedrijf had in het verleden dakwerk verricht en dat was een regelrechte ramp, erbarmelijk, met talloze lekkages en ellende tot gevolg. Klomp heeft dat nu volledig weten recht te zetten en ervoor gezorgd dat de bewoners nu geen last meer hebben van lekkages.

Ik kan alleen maar positieve woorden spreken over hun werk.”

“Ik durf met volle overtuiging te zeggen dat er tijdens het hele dakproject geen enkele klacht is geweest. Mensen zijn simpelweg tevreden. Dat is toch fantastisch om te horen?”

Willem benadrukte ook de manier waarop Klomp Daktechniek de overlast voor de bewoners tot een minimum heeft weten te beperken: “De jongens hebben werkelijk keurig werk geleverd, ik kan niet anders zeggen. Ze waren beleefd en respectvol.”

Samenwerking met ervaren bouwpartners

Ymere, Lenferink, Comfort Partners en Klomp zijn trots op het resultaat en bedanken alle bewoners van Bluebanddorp nogmaals voor hun geduld, medewerking en begrip gedurende de verduurzamingswerkzaamheden. Het is dankzij hun positieve houding en betrokkenheid dat het project zo succesvol kon worden afgerond.

Met de voltooide verduurzaming kan Bluebanddorp nu met vertrouwen de toekomst tegemoet zien, met vernieuwde woningen die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw en een hechte gemeenschap die trots is op hun prachtige buurt.

Dit succesverhaal is een voorbeeld van wat er bereikt kan worden met samenwerking en betrokkenheid van alle betrokken partijen. Het toont aan dat met de juiste inzet en toewijding zelfs de meest uitdagende verduurzamingsprojecten tot een ware succes kunnen worden gebracht.

Lees meer:

bewonersavond renovatie
jun, 27, 2024

Bewonersavond renovatie in Krommenie

De bewonersavond renovatie in Krommenie was ondanks het warme weer, een groot succes. KBK, Parteon en ons team hadden het genoegen de bewoners van de Blauwe Arendstraat en Pelikaanstraat te informeren over de komende verbeter- en onderhoudswerkzaamheden van de huurwoningen.
Toolbox Meeting voor onze dakdekkers. Veiligheid en Vooruitblik
mei, 30, 2024

Uitgelicht: Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid

De veiligheid van onze medewerkers staat binnen Klomp absoluut op één. Zeker binnen onze branche is de afdeling Veiligheid altijd in beweging. Iedere dag weer doen wij er alles aan om zowel ons kwaliteitsmanagementsysteem als milieumanagementsysteem op topniveau te houden. En dit gaat verder dan alleen het behalen van belangrijke certificaten. Veiligheidskundige Richard legt uit wat hier allemaal bij komt kijken.
Gemeente Utrecht sluit 12-jarige RGS raamovereenkomst met vaste partners! Als Klomp bv en KlompDaktechniek mei 2024
mei, 23, 2024

Klomp sluit doordacht duurzame samenwerking van 12 jaar met Gemeente Utrecht

apr, 02, 2024

Klomp Open Bedrijvendag: Vrijdag 19 april 2024!

Op vrijdag 19 april 2024 zet Klomp haar deuren weer open voor alle belangstellenden. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of wil je als omwonende weten hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom in ons duurzame bedrijfspand aan de Digitaalstraat.
Ronald Olij nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Ronald Olij, nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Wij zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een belangrijke ontwikkeling binnen Klomp. Graag kondigen wij aan dat Ronald Olij per 1 maart 2024 als Operationeel Directeur toetreedt tot het directieteam van Klomp.
feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.