Succesvolle verduurzaming Bluebanddorp: Bewoners bedankt met bloemen!

Vorige week berichtten we al over de oplevering van de verduurzamingswerkzaamheden in Bluebanddorp, een monumentale buurt in Amsterdam Nieuw-West. Vandaag willen we graag de bewoners bedanken voor hun medewerking tijdens dit grootschalige verduurzamingsproject. Het bouwteam, bestaande uit woningcorporatie Ymere, Lenferink, Comfort Partners en Klomp, heeft de bewoners in het zonnetje gezet door hen een fleurige bos bloemen aan te bieden.
2023-06-07
Bluebanddorp succesvol verduurzaamd

Bluebanddorp, met zijn 220 woningen waarvan 185 eigendom zijn van Ymere, is een karakteristieke buurt die toe was aan verduurzaming. Om deze uitdaging aan te gaan, heeft Ymere de handen ineengeslagen met ervaren partners in de bouwsector. Samen hebben zij hard gewerkt om de woningen te verduurzamen, met oog voor behoud van het monumentale karakter.


Bouwteam toont waardering voor bewoners met bloemen

Met het succesvol afronden van de verduurzamingswerkzaamheden wilde het bouwteam niets liever dan hun waardering tonen aan de bewoners. Rinus Rietvelt en Robert Jonker van Klomp Daktechniek namen namens het bouwteam persoonlijk de tijd om door de wijk te gaan en elk huishouden te verblijden met een sprankelende bos bloemen. De reacties van de bewoners waren hartverwarmend en getuigden van hun oprechte dankbaarheid. Het zien opfleuren van de bewoners is precies waar het bouwteam het allemaal voor heeft gedaan.

Bewonerscommissievoorzitter en penningmeester worden eveneens in het zonnetje gezet!

Naast de bewoners werden ook de voorzitter Gerry van Lieshout en de penningmeester Willem van Leeuwen van de bewonerscommissie in het zonnetje gezet. Zij speelden een belangrijke rol in het communicatieproces tussen het bouwteam en de bewoners. Hun inzet werd zeer gewaardeerd.

In een bevlogen interview deelde penningmeester Willem van Leeuwen zijn indrukken over het onlangs opgeleverde Bluebanddorp: “Als lid van de bewonerscommissie en penningmeester hebben we hard moeten knokken om dit project van de grond te krijgen. Maar al met al kunnen we terugkijken op een fantastisch project en een perfecte samenwerking.”

Willem werd gevraagd om de samenwerking tussen de bewonerscommissie en Klomp Daktechniek tijdens de dakverduurzaming te beschrijven. Met een opgewekte toon antwoordde hij: “Gewoonweg geweldig! Helemaal in het begin verliep de communicatie tussen alle partijen en de bewonerscommissie wat stroef vanwege eerdere ervaringen. Maar ik moet zeggen, we hebben dit uitstekend opgepakt en er snel verbetering in gebracht.

Op een gegeven moment kwam er zelfs kwaliteitsinspecteur langs om alles te controleren, en die bevestigde dat de werkzaamheden helemaal perfect was uitgevoerd. Dit gaf mij zoveel vertrouwen in Klomp dat ik mijn buren met koopwoningen heb aangeraden om voor Klomp te kiezen. Een ander bedrijf had in het verleden dakwerk verricht en dat was een regelrechte ramp, erbarmelijk, met talloze lekkages en ellende tot gevolg. Klomp heeft dat nu volledig weten recht te zetten en ervoor gezorgd dat de bewoners nu geen last meer hebben van lekkages.

Ik kan alleen maar positieve woorden spreken over hun werk.”

“Ik durf met volle overtuiging te zeggen dat er tijdens het hele dakproject geen enkele klacht is geweest. Mensen zijn simpelweg tevreden. Dat is toch fantastisch om te horen?”

Willem benadrukte ook de manier waarop Klomp Daktechniek de overlast voor de bewoners tot een minimum heeft weten te beperken: “De jongens hebben werkelijk keurig werk geleverd, ik kan niet anders zeggen. Ze waren beleefd en respectvol.”

Samenwerking met ervaren bouwpartners

Ymere, Lenferink, Comfort Partners en Klomp zijn trots op het resultaat en bedanken alle bewoners van Bluebanddorp nogmaals voor hun geduld, medewerking en begrip gedurende de verduurzamingswerkzaamheden. Het is dankzij hun positieve houding en betrokkenheid dat het project zo succesvol kon worden afgerond.

Met de voltooide verduurzaming kan Bluebanddorp nu met vertrouwen de toekomst tegemoet zien, met vernieuwde woningen die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw en een hechte gemeenschap die trots is op hun prachtige buurt.

Dit succesverhaal is een voorbeeld van wat er bereikt kan worden met samenwerking en betrokkenheid van alle betrokken partijen. Het toont aan dat met de juiste inzet en toewijding zelfs de meest uitdagende verduurzamingsprojecten tot een ware succes kunnen worden gebracht.

Lees meer:

apr, 02, 2024

Klomp Open Bedrijvendag: Vrijdag 19 april 2024!

Op vrijdag 19 april 2024 zet Klomp haar deuren weer open voor alle belangstellenden. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of wil je als omwonende weten hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom in ons duurzame bedrijfspand aan de Digitaalstraat.
Ronald Olij nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Ronald Olij, nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Wij zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een belangrijke ontwikkeling binnen Klomp. Graag kondigen wij aan dat Ronald Olij per 1 maart 2024 als Operationeel Directeur toetreedt tot het directieteam van Klomp.
feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.

Hoe is het om te werken in de techniek! Kom naar de Klomp open dag!

Niemand kan je dit beter vertellen dan onze collega’s zelf! Daarom geven zij je tijdens onze open dag graag een kijkje in de keuken. Ze laten je vol trots ons prachtige bedrijf zien en delen de leukste details. Ben jij op zoek naar een baan in de techniek of wil je een stap maken in je carrière? Sluit gerust aan bij een technische workshop of plan een speeddate sessie en vraag onze experts het hemd van het lijf!