Ymere omarmt een dag vol duurzaamheid

In dit artikel lees je over de inspirerende duurzaamheidsdag die Klomp, Consolidated Nederland en Patina dakdenkers hebben georganiseerd voor Ymere. Ontdek de fascinerende wereld van daken, waar duurzame innovaties essentieel zijn voor een CO2-neutraal woningbezit.
2023-06-22
Duurzaamheidsdag voor Ymere

Samen met onze dakpartners Consolidated Nederland en Patina dakdenkers hebben wij op 15 juni een inspirerende duurzaamheidsdag georganiseerd voor Ymere. Tijdens deze bijeenkomst hebben we de medewerkers van Ymere ondergedompeld in de fascinerende wereld van daken, waar duurzame en innovatieve ontwikkelingen van essentieel belang zijn om de juiste stappen te zetten richting een CO2-neutraal woningbezit in 2050.

Innovatie, Data en Circulariteit

Gedurende de dag hebben we een breed scala aan ontwikkelingen besproken op het gebied van vergroening, met als doel het bevorderen van biodiversiteit, het verminderen van hittestress en het versterken van sociale cohesie. We hebben gedemonstreerd hoe het verzamelen van data met behulp van sensoren in de dakbedekking ondersteuning biedt en meetbare resultaten oplevert. Daarnaast hebben we ook aandacht besteed aan circulariteit, zowel bij het verlengen van de levensduur van bestaande dakpakketten als bij het installeren van nieuwe dakpakketten. Tot slot hebben we laten zien welke stappen we ondernemen om daken op een veilige en efficiëntere manier te inspecteren en te onderhouden, met behulp van drones, robots en machine learning.

Dakinspiratie

Een hoogtepunt was het inspirerende bezoek aan een dak van het Amsterdam UMC, dat ons een verrijkend inzicht gaf in de ongekende mogelijkheden van de daken in Ymere’s woningbezit.

Dankwoord

Onze oprechte dank gaat uit naar Inscio Roofs, Roosendaal Landscaping bv, ZERO250 en InSus B.V. voor hun waardevolle bijdrage aan deze dag. Daarnaast willen we het Amsterdam UMC speciaal bedanken voor hun gastvrijheid tijdens ons bezoek aan het dak.

Lees meer:

feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.
Biobased Isolatie
nov, 21, 2023

Inspirerende Dag bij C-Creators: Samenwerking voor duurzame biobased isolatie

In een succesvolle bijeenkomst bij C-Creators stonden woningcorporaties, producenten en ketenpartners zij aan zij met als gemeenschappelijk doel de grootschalige toepassing van biobased isolatie. De focus lag niet alleen op het bieden van een comfortabeler thuis voor huurders in de sociale sector en het verlagen van energiekosten, maar ook op het streven naar een duurzamere toekomst. Lees hier het volledige artikel voor een diepgaand inzicht in onze gezamenlijke inspanningen.
nov, 21, 2023

Interview met Tom : Van 15 jaar NT2 onderwijs naar Applicatiebeheer

Bij Klomp zijn we altijd op zoek naar professionals die ons team komen versterken. Deze keer hebben we de eer om Tom van Haaster, onze nieuwe Functioneel Applicatiebeheerder, aan jou voor te stellen. Tom heeft een indrukwekkende achtergrond en heeft onlangs de overstap gemaakt naar Klomp. In dit interview vertelt hij ons meer over zijn achtergrond, zijn motivatie en zijn ervaringen tot nu toe bij Klomp. Lees verder.
nov, 14, 2023

Mike Wiersma viert zijn officiële 1-jarig jubileum bij Klomp

Bij Klomp vieren we het éénjarig jubileum van Mike Wiersma als officiële medewerker. Deze mijlpaal is extra speciaal omdat het een beloning is voor het succesvol behalen van het diploma Eerste Monteur niveau 3 via het IW Leren & Werken-traject vanuit Klomp. Nadat hij vorig jaar zijn diploma behaalde, trad hij in dienst bij Klomp. Mike heeft niet alleen zijn technische vaardigheden verder ontwikkeld, maar heeft ook overtuigend aangetoond dat doorzettingsvermogen en een passie voor het vak de sleutels tot succes zijn. Lees verder om meer te ontdekken.
warmtepomp
nov, 17, 2023

Duurzaam vastgoedbeheer: Warmtepompsystemen en WKO

In een tijd van toenemende nadruk op duurzaamheid en groeiende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen staan vastgoedbeheerders voor de uitdaging om gebouwen efficiënter te verwarmen en te koelen. Ontdek in dit artikel de voordelen en mogelijkheden van warmtepompsystemen en warmte- en koudeopslag (WKO) voor duurzaam vastgoedbeheer, met positieve effecten op zowel het milieu als de kosten en waarde van vastgoed.