Ymere omarmt een dag vol duurzaamheid

In dit artikel lees je over de inspirerende duurzaamheidsdag die Klomp, Consolidated Nederland en Patina dakdenkers hebben georganiseerd voor Ymere. Ontdek de fascinerende wereld van daken, waar duurzame innovaties essentieel zijn voor een CO2-neutraal woningbezit.
2023-06-22
Duurzaamheidsdag voor Ymere

Samen met onze dakpartners Consolidated Nederland en Patina dakdenkers hebben wij op 15 juni een inspirerende duurzaamheidsdag georganiseerd voor Ymere. Tijdens deze bijeenkomst hebben we de medewerkers van Ymere ondergedompeld in de fascinerende wereld van daken, waar duurzame en innovatieve ontwikkelingen van essentieel belang zijn om de juiste stappen te zetten richting een CO2-neutraal woningbezit in 2050.

Innovatie, Data en Circulariteit

Gedurende de dag hebben we een breed scala aan ontwikkelingen besproken op het gebied van vergroening, met als doel het bevorderen van biodiversiteit, het verminderen van hittestress en het versterken van sociale cohesie. We hebben gedemonstreerd hoe het verzamelen van data met behulp van sensoren in de dakbedekking ondersteuning biedt en meetbare resultaten oplevert. Daarnaast hebben we ook aandacht besteed aan circulariteit, zowel bij het verlengen van de levensduur van bestaande dakpakketten als bij het installeren van nieuwe dakpakketten. Tot slot hebben we laten zien welke stappen we ondernemen om daken op een veilige en efficiëntere manier te inspecteren en te onderhouden, met behulp van drones, robots en machine learning.

Dakinspiratie

Een hoogtepunt was het inspirerende bezoek aan een dak van het Amsterdam UMC, dat ons een verrijkend inzicht gaf in de ongekende mogelijkheden van de daken in Ymere’s woningbezit.

Dankwoord

Onze oprechte dank gaat uit naar Inscio Roofs, Roosendaal Landscaping bv, ZERO250 en InSus B.V. voor hun waardevolle bijdrage aan deze dag. Daarnaast willen we het Amsterdam UMC speciaal bedanken voor hun gastvrijheid tijdens ons bezoek aan het dak.

Lees meer:

Toolbox Meeting voor onze dakdekkers. Veiligheid en Vooruitblik
mei, 30, 2024

Uitgelicht: Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid

De veiligheid van onze medewerkers staat binnen Klomp absoluut op één. Zeker binnen onze branche is de afdeling Veiligheid altijd in beweging. Iedere dag weer doen wij er alles aan om zowel ons kwaliteitsmanagementsysteem als milieumanagementsysteem op topniveau te houden. En dit gaat verder dan alleen het behalen van belangrijke certificaten. Veiligheidskundige Richard legt uit wat hier allemaal bij komt kijken.
Gemeente Utrecht sluit 12-jarige RGS raamovereenkomst met vaste partners! Als Klomp bv en KlompDaktechniek mei 2024
mei, 23, 2024

Klomp sluit doordacht duurzame samenwerking van 12 jaar met Gemeente Utrecht

apr, 02, 2024

Klomp Open Bedrijvendag: Vrijdag 19 april 2024!

Op vrijdag 19 april 2024 zet Klomp haar deuren weer open voor alle belangstellenden. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Of wil je als omwonende weten hoe het er bij ons aan toegaat? Je bent van harte welkom in ons duurzame bedrijfspand aan de Digitaalstraat.
Ronald Olij nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Ronald Olij, nieuwe Operationeel Directeur Klomp

Wij zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een belangrijke ontwikkeling binnen Klomp. Graag kondigen wij aan dat Ronald Olij per 1 maart 2024 als Operationeel Directeur toetreedt tot het directieteam van Klomp.
feb, 16, 2024

Doneer! Steun Martin Jonker in Muskathlon Mozaiek Kenia 2024

Vandaag staat Martin Jonker, de broer van onze Klomp projectleider Willem Jonker, hier op onze eigen binnenplaats achter de kibbelingkar kibbeling te bakken! Maar achter dit smakelijke tafereel schuilt een diepere betekenis. Het is een uitnodiging tot actie voor zijn aankomende uitdaging tijdens de Muskathlon Mozaiek Kenia. Lees verder om te ontdekken hoe zijn hardloopavontuur in Kenia de kracht heeft om levens te veranderen en hoe ook jij hieraan kunt bijdragen.
circulair duurzaam
nov, 27, 2023

Samenwerken aan een circulaire economie

Klomp werkt als verduurzamingspartner elke dag opnieuw aan de verduurzaming van huishoudens en bedrijven. We zorgen voor goed geïsoleerde daken, voor duurzame energiesystemen en voor zuinige installaties. Ook in de realisatie van deze verduurzamingsoplossingen blijven we -zoals onze pay-off belooft- doordacht duurzaam. Dat betekent dat we afvalstromen scheiden, zoveel mogelijk inzetten op recycling en hergebruik, bewust kiezen voor gelijkgezinde samenwerkingspartners en altijd aandacht hebben voor innovatie op dit gebied. Want we doen al veel goed, maar het kan nog beter.