Zonnepanelen voor 8500 woningen van Ymere

Zonnepanelen voor 8500 woningen van Ymere

06 april 2016

Op donderdag 24 maart tekende Ymere een intentieovereenkomst met Klomp Dakbedekkingsystemen BV en Patina. Via een zogenaamde ESCO (Energy Service Company) gaan deze dakpartners de komende jaren minimaal 8.500 woningdaken voorzien van zonnepanelen. In totaal betreft het project circa 72.000 zonnepanelen met een vermogen van bijna 22 MegaWatt.

Huurder bespaart € 60,- per jaar
Ymere staat voor goede en betaalbare woningen voor mensen met een bescheiden inkomen. Het verduurzamen van woningen levert hier een belangrijke bijdrage aan. Door de samenwerking met haar dakpartners kan Ymere haar huurders kosteloos zonnepanelen aanbieden. De huurder bespaart hierdoor op de energiekosten.

Bestellen via webshop
Het voordeel van de samenwerking met Patina en Klomp Dakbedekkingsystemen BV is dat zij de daken van de woningen beheren en precies in beeld hebben waar de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Op basis van deze inventarisatie worden per wijk de zonnepanelen aan de huurders aangeboden. Via de webshop ‘Woningverbetering op Maat’ maken huurders uiteindelijk zelf de keuze om gebruik te maken van dit aanbod. Ymere benadert de eerste huurders in het najaar van 2016. De komende maanden worden gebruikt om overeenstemming te bereiken met financiers en te komen tot een definitieve overeenkomst.

In de Haarlemmermeer doet Ymere het al
Tegenstroom plaatste al bij ruim 1.000 huishoudens zonnepanelen op de daken van Ymere. Deze partij werkt alleen in de gemeente Haarlemmermeer. Via de ESCO is het mogelijk om ook de huurders in de regio’s Amsterdam, Haarlem, Almere en Weesp zonnepanelen aan te bieden.

LED-verlichting
Ymere heeft de intentie om ook de verlichting in de toekomst door de ESCO te laten verduurzamen. De verlichting in de algemene ruimtes van de collectieve woongebouwen zal dan door de ESCO worden vervangen door LED’s. Op deze manier kunnen huurders ook besparen op de servicekosten.

Minder CO2-uitstoot
Naast een financieel voordeel voor de huurders dragen de zonnepanelen ook bij aan een beter milieu. Het opwekken van zonne-energie is schoon en zorgt voor een vermindering van CO2-uitstoot per woning. De PV-installaties voorkomen straks naar verwachting 10.810.000 kg CO2-uitstoot (10.810 ton). De LED-verlichting kan een uitstoot-reductie gaan opleveren van 2.343.000 kg CO2 (2.343 ton). In totaal is dat dus een besparing van 13.153 ton CO2-uitstoot! Tot slot levert het plaatsen van zonnepanelen Ymere ook een energielabelstap per woning op.

Benieuwd naar het rendement?
Restauratief leiwerk op een monumentaal pand, zonnepanelen op nieuwbouwwoningen of prestatiegericht dakonderhoud voor grootschalige vastgoedportefeuilles; Klomp is allround in daktechniek. Niet alleen voor woningcorporaties, maar ook voor hotels, scholen, zorginstellingen, VVE-beheerders, ondernemers én particulieren. Bent u benieuwd hoeveel geld u kunt besparen met zonne-energie? Neem dan vrijblijvend eens contact met ons op. We rekenen het u graag voor in een persoonlijk gesprek.

Foto: Suzanne Blanchard

» Website Ymere

Delen: