2.190 zonnepanelen voor Martinez Chocolade 

Amstelveen
Elektropartners B.V.

Deel dit artikel:

Categorieën:

Familiebedrijf Martinez is met haar nieuwbouw chocoladefabriek van 16.700 m2 klaar voor de toekomst. Bij het ontwerp en tijdens de realisatie is alles op alles gezet om het nieuwe onderkomen op bedrijventerrein Amstelveen-Zuid klaar optimaal duurzaam te maken. De 2.190 zonnepanelen op het dak, mede mogelijk gemaakt door een SDE-subsidie, dragen daar uiteraard flink aan bij. 

Bedrijven, instellingen en non-profit organisaties worden met de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie door de overheid gestimuleerd eigen, duurzame energie op te wekken. De overheid vergoedt het kostenverschil tussen de prijs van grijze stroom en de prijs van groene stroom. Hierdoor kan een bedrijf zonder extra kosten overstappen op duurzame energie. Maatregelen als het plaatsen van windmolens, waterkrachtcentrales en zonnepanelen vallen onder deze regeling.

Zonnepanelen

De 2.190 zonnepanelen op het dak van Martinez zijn goed voor de opwekking van een megawatt per jaar. Met een terugverdientijd van zes tot acht jaar zijn de panelen een interessante businesscase voor het bedrijf. Op de installatie zit namelijk een opbrengstgarantie van 25 jaar. Na deze periode is de werking niet minder dan 80%. Het ontwerp van de installatie komt -in opdracht van Elektropartners– uit de pen van Klomp Energie. De installatie van de zonnepanelen is samenwerking met Dutch Solar Tech op een zeer prettige wijze in anderhalve maand gerealiseerd.

‘We kijken terug op een prettige realisatieperiode. Het is bijzonder dat we met de zonne-installatie een steentje aan dit duurzame pand hebben mogen bijdragen.’
– projectleider Boy Bellwinkel –

Bekijk meer cases:

In co-making verduurzamingsproject binnenstad voltooid voor woningcorporatie Ymere

Amsterdam

Sedumdak op monumentaal pand Oosterburgergracht 15-17

Amsterdam

Herstelde allure voor Van der Pek

Amsterdam Noord

Zuiderloo is klaar voor oplevering

Heiloo

Bluebanddorp in Slotervaart is klaar voor de toekomst

Amsterdam

Storing voedingskabel NDSM opgelost door Klomp Energie

Amsterdam