2.190 zonnepanelen voor Martinez Chocolade 

Amstelveen
Elektropartners B.V.

Deel dit artikel:

Categorieën:

Familiebedrijf Martinez is met haar nieuwbouw chocoladefabriek van 16.700 m2 klaar voor de toekomst. Bij het ontwerp en tijdens de realisatie is alles op alles gezet om het nieuwe onderkomen op bedrijventerrein Amstelveen-Zuid klaar optimaal duurzaam te maken. De 2.190 zonnepanelen op het dak, mede mogelijk gemaakt door een SDE-subsidie, dragen daar uiteraard flink aan bij. 

Bedrijven, instellingen en non-profit organisaties worden met de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie door de overheid gestimuleerd eigen, duurzame energie op te wekken. De overheid vergoedt het kostenverschil tussen de prijs van grijze stroom en de prijs van groene stroom. Hierdoor kan een bedrijf zonder extra kosten overstappen op duurzame energie. Maatregelen als het plaatsen van windmolens, waterkrachtcentrales en zonnepanelen vallen onder deze regeling.

Zonnepanelen

De 2.190 zonnepanelen op het dak van Martinez zijn goed voor de opwekking van een megawatt per jaar. Met een terugverdientijd van zes tot acht jaar zijn de panelen een interessante businesscase voor het bedrijf. Op de installatie zit namelijk een opbrengstgarantie van 25 jaar. Na deze periode is de werking niet minder dan 80%. Het ontwerp van de installatie komt -in opdracht van Elektropartners– uit de pen van Klomp Energie. De installatie van de zonnepanelen is samenwerking met Dutch Solar Tech op een zeer prettige wijze in anderhalve maand gerealiseerd.

‘We kijken terug op een prettige realisatieperiode. Het is bijzonder dat we met de zonne-installatie een steentje aan dit duurzame pand hebben mogen bijdragen.’
– projectleider Boy Bellwinkel –

Bekijk meer cases:

Nieuw leien dak voor voormalig politiepost in Haarlem

Haarlem

Duurzame renovatie van voormalig stationsgebouw in Mijdrecht

WERK IN UITVOERING

2.190 zonnepanelen voor Martinez Chocolade 

Amstelveen

Contractant Klomp heeft LEF onder handen mogen nemen

Utrecht

NOM-project 28 koopappartementen in Park Quatrebras

WERK IN UITVOERING

Klomp bouwt mee aan Zuiderloo in Heiloo | 5 deelplannen

WERK IN UITVOERING