2.190 zonnepanelen voor Martinez Chocolade 

Amstelveen
Elektropartners B.V.

Deel dit artikel:

Categorieën:

Familiebedrijf Martinez is met haar nieuwbouw chocoladefabriek van 16.700 m2 klaar voor de toekomst. Bij het ontwerp en tijdens de realisatie is alles op alles gezet om het nieuwe onderkomen op bedrijventerrein Amstelveen-Zuid klaar optimaal duurzaam te maken. De 2.190 zonnepanelen op het dak, mede mogelijk gemaakt door een SDE-subsidie, dragen daar uiteraard flink aan bij. 

Bedrijven, instellingen en non-profit organisaties worden met de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie door de overheid gestimuleerd eigen, duurzame energie op te wekken. De overheid vergoedt het kostenverschil tussen de prijs van grijze stroom en de prijs van groene stroom. Hierdoor kan een bedrijf zonder extra kosten overstappen op duurzame energie. Maatregelen als het plaatsen van windmolens, waterkrachtcentrales en zonnepanelen vallen onder deze regeling.

Zonnepanelen

De 2.190 zonnepanelen op het dak van Martinez zijn goed voor de opwekking van een megawatt per jaar. Met een terugverdientijd van zes tot acht jaar zijn de panelen een interessante businesscase voor het bedrijf. Op de installatie zit namelijk een opbrengstgarantie van 25 jaar. Na deze periode is de werking niet minder dan 80%. Het ontwerp van de installatie komt -in opdracht van Elektropartners– uit de pen van Klomp Energie. De installatie van de zonnepanelen is samenwerking met Dutch Solar Tech op een zeer prettige wijze in anderhalve maand gerealiseerd.

‘We kijken terug op een prettige realisatieperiode. Het is bijzonder dat we met de zonne-installatie een steentje aan dit duurzame pand hebben mogen bijdragen.’
– projectleider Boy Bellwinkel –

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard

Hoe is het om te werken in de techniek! Kom naar de Klomp open dag!

Niemand kan je dit beter vertellen dan onze collega’s zelf! Daarom geven zij je tijdens onze open dag graag een kijkje in de keuken. Ze laten je vol trots ons prachtige bedrijf zien en delen de leukste details. Ben jij op zoek naar een baan in de techniek of wil je een stap maken in je carrière? Sluit gerust aan bij een technische workshop of plan een speeddate sessie en vraag onze experts het hemd van het lijf!