Authentieke leien dak op tempel door ambachtelijk meesterwerk

Purmerend
Van Wijnen

Deel dit artikel:

Categorieën:

Stichting Wat Buddhavihara is het kloppend hart van de boeddhistische gemeenschap van de regio groot Amsterdam. De gemeenschap kwam eerst nog samen in een oud schoolgebouw in Purmerend, maar daar is verandering in gekomen. Een inzamelingsactie heeft de bouw van een eigen tempel mogelijk gemaakt. Aannemer van Wijnen kreeg de opdracht en is verantwoordelijk voor de realisatie van de uit Douglas hout opgetrokken tempel met een dakoppervlak van 125 m2. De opdrachtgever had een sterke voorkeur voor een leistenen dak. Reden voor Van Wijnen om Klomp Daktechniek in te schakelen.

Leien dak

Leisteen is een natuurlijk product bestaande uit verschillende mineralen die door druk of hitte in de aardkorst zijn samengeperst. Dit proces zorgt voor gelaagdheid in het materiaal waardoor lei eenvoudig te splijten is in ranke platen. Het maakt lei een ideaal bouwmateriaal waar specialist Klomp absoluut raad mee weet. Het dak van de tempel kent een trapsgewijze opbouw, vergelijkbaar met de tempels in Thailand. Samenwerkingspartner Van Wijnen voorzag het dak van isolatiemateriaal, dampopen folie, stof- en panlatten. Klomp droeg zorg voor de bevestiging van de leihaken en het plaatsen van het leisteen.

Extra bijzonder is de leien nok. Oorspronkelijk zou het dak worden uitgerust met een loden nok, tijdens de bouw werd echter duidelijk dat die optie voor een te strakke uitstraling zou zorgen. Derhalve heeft Klomp de nok uit lei opgebouwd.

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard