AVM Service zorgt voor nieuw leidingnetwerk van 83 woningen

Alphen aan den Rijn
Woonforte
2022-10-31

Deel dit artikel:

Categorieën:

In 2021 kreeg het Hof van Alfen al een enorme upgrade. Het gebouw aan de Prins Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn onderging een metamorfose, werd beter geïsoleerd en het dak werd volgelegd met zonnepanelen. AVM Service doet nu nog een laatste aanpassing aan het cv-leidingsysteem. Daarmee is het woongebouw van Woonforte volledig klaar voor de toekomst.

Nieuw leidingnetwerk

De bestaande installatie, die in 1978 tijdens de bouw van het Hof van Alfen in de kruipruimtes is aangelegd, was sterk verouderd en vanwege de locatie moeilijk tot op sommige plekken zelfs niet bereikbaar. In overleg met Woonforte heeft AVM Service besloten het nieuwe leidingnetwerk op de zolderverdiepingen te realiseren en vanuit die locatie aan te sluiten op het leidingnetwerk in de 83 huurwoningen en algemene ruimtes als de hallen en de kantine.

Compleet met inregelmogelijkheden

De tussenwoningen van het hof zijn voorzien van twee radiatoren die zijn aangesloten op twee aparte stijgstrangen. De hoekwoningen zijn voorzien van drie radiatoren en een gelijk aantal stijgstrangen. Vanuit de zolderverdiepingen zijn de nieuwe leidingen naar de onderliggende verdieping gebracht en aangesloten op de bestaande stijgstrangen. Deze strangen zijn voorzien van een afsluiter en inregelafsluiter voor het regelen van de volumestroom.

Voor de herfst gereed

Dit ingrijpende project moest vanwege het comfort van de bewoners voor het begin van het nieuwe stookseizoen gereed zijn. Tot half juli was het team van AVM bezig met het aanleggen van het nieuwe hoofdleidingnet op zolder. Vervolgens zijn de bewoners afgekoppeld van de verwarming om stapsgewijs te worden aangesloten op het nieuwe hoofdleidingnet. Wanneer het in de tussentijd nodig was, stelde AVM elektrische kachels beschikbaar aan de bewoners. De laatste woningen zijn halverwege september aangesloten. De algemene ruimten zijn als laatste aangesloten. AVM heeft de werkzaamheden eind oktober afgerond.

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard