AVM Service zorgt voor nieuw leidingnetwerk van 83 woningen

Alphen aan den Rijn
Woonforte
2022-10-31

Deel dit artikel:

Categorieën:

In 2021 kreeg het Hof van Alfen al een enorme upgrade. Het gebouw aan de Prins Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn onderging een metamorfose, werd beter geïsoleerd en het dak werd volgelegd met zonnepanelen. AVM Service doet nu nog een laatste aanpassing aan het cv-leidingsysteem. Daarmee is het woongebouw van Woonforte volledig klaar voor de toekomst.

Nieuw leidingnetwerk

De bestaande installatie, die in 1978 tijdens de bouw van het Hof van Alfen in de kruipruimtes is aangelegd, was sterk verouderd en vanwege de locatie moeilijk tot op sommige plekken zelfs niet bereikbaar. In overleg met Woonforte heeft AVM Service besloten het nieuwe leidingnetwerk op de zolderverdiepingen te realiseren en vanuit die locatie aan te sluiten op het leidingnetwerk in de 83 huurwoningen en algemene ruimtes als de hallen en de kantine.

Compleet met inregelmogelijkheden

De tussenwoningen van het hof zijn voorzien van twee radiatoren die zijn aangesloten op twee aparte stijgstrangen. De hoekwoningen zijn voorzien van drie radiatoren en een gelijk aantal stijgstrangen. Vanuit de zolderverdiepingen zijn de nieuwe leidingen naar de onderliggende verdieping gebracht en aangesloten op de bestaande stijgstrangen. Deze strangen zijn voorzien van een afsluiter en inregelafsluiter voor het regelen van de volumestroom.

Voor de herfst gereed

Dit ingrijpende project moest vanwege het comfort van de bewoners voor het begin van het nieuwe stookseizoen gereed zijn. Tot half juli was het team van AVM bezig met het aanleggen van het nieuwe hoofdleidingnet op zolder. Vervolgens zijn de bewoners afgekoppeld van de verwarming om stapsgewijs te worden aangesloten op het nieuwe hoofdleidingnet. Wanneer het in de tussentijd nodig was, stelde AVM elektrische kachels beschikbaar aan de bewoners. De laatste woningen zijn halverwege september aangesloten. De algemene ruimten zijn als laatste aangesloten. AVM heeft de werkzaamheden eind oktober afgerond.

Bekijk meer cases:

In co-making verduurzamingsproject binnenstad voltooid voor woningcorporatie Ymere

Amsterdam

Sedumdak op monumentaal pand Oosterburgergracht 15-17

Amsterdam

Herstelde allure voor Van der Pek

Amsterdam Noord

Zuiderloo is klaar voor oplevering

Heiloo

Bluebanddorp in Slotervaart is klaar voor de toekomst

Amsterdam

Storing voedingskabel NDSM opgelost door Klomp Energie

Amsterdam